Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Topic međusobne podrške za mame u pogledu kućanskih poslova

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Topic međusobne podrške za mame u pogledu kućanskih poslova

Evo, ja bih pokrenula topic u kojem bi se žene slične meni mogle podržati da postanemo vrednije, efektivnije, da se dižemo ranije i odradimo što treba - evo, moj plan je da navečer uredim kuhinju i dnevnu sobu, pranje poda uključeno (ja moram svaki dan... ), i da se ujutro dignem prije svih, rano, sredim rublje, kupaonicu donju, okućnicu i započnem ručak. Svima u kući će to donijeti olakšanje, a meni osobito jer se neću istodobno ujutro hrvati sa svojim oblačenjem, i milijunom dječjih potreba, uključujući suđericu, vešericu, početak ručka, doručcima i užinama.

Za bolji život, a protiv lijenosti!

Ako imate kakvih rezolucija po tom pogledu, priključite se, dobrodošle ste!

Niste dobrodošle solit nam pamet kako kućanski poslovi nisu tak važni, kako možemo opustit uzde i tako to - ili možete, ako ćete doć krčit nered kad obuzme svaki kutak kuće, ili platit profesionalnu pomoć. Hvala na razumijevanju.

Posebno je dobrodošao humor i pošalica.

idem radit, Ovog trena!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Čovječe...i okućnicu ujutro :shock: svaka ti čast

jel se vraćamo na FlyLady?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nisam mama, ali mislim da mislim da sve mogu stici u pola sata i onda nista ne stignem.
    primite me u vasu grupu potpore

meni je jedina utjeha sto MM uopce ne komentira stanje naseg kreativnog nereda, nego sve to lijepo pospremi

jedino mi mama svaki dan zvoca kako nista ne stignem bla bla bla

tako da.... idem si naviti sat.

ja ne pocinjem odmah, ja pocinjem od sutra

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ifigenija, 'sti normalna :shock: ?!?!

Nadam se da se šališ i da si ovaj topic otvorila jer ti treba ventilana radi svih obaveza što su se na tebe svalile. Po mom osobnom mišljenju, kaos u koji mi se pretvorio život direktna je posljedica toga što sam se trudila svima ugađati i svima sve servirati, i što se to počelo doživljavati kao normalno.
    Ako si ozbiljna... paaa... mlada si, doći ćeš k sebi kad-tad. Samo da ti prije živci ne odu vrit.

Sve ljubiteljice kućanskih poslova, nemojte se molim vas naći uvrijeđene, nije mi bila namjera vrijeđati.... samo otvoriti oči.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pretjerala sam. Ovo bi trebao biti topic podrške.
    Molim moderatora da obriše moje postove. Isprika još jednom.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma tko će meni otvorit oči kad sam ja rođena sa greškom koja glasi- nije dobo očišćeno ako ja nisam oribala...
    ovimoji svi nešto ofrlje rade,pa onda ja opet nanovo...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Po mom osobnom mišljenju, kaos u koji mi se pretvorio život direktna je posljedica toga što sam se trudila svima ugađati i svima sve servirati, i što se to počelo doživljavati kao normalno.
    Moj problem, razmazila pa sad mogu do mile volje

Moje osnovno pravilo, nemam perilicu posuđa, prije spavanja obavezno riješiti suđe!
    Mrzim kad se ujutro ustanem a sudoper pun to mi je baš fujj!

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prijavljujem se i ja među one koje bi se trebale ranije ustati (dok malecka jos spava) i skuhati ručak (barem) i riješiti rublje i suđe ... s njom je uvijek povuci-potegni pa se onda temperatura u kući diže bez razloga ....
    Od sutra

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dižem se dovoljno rano ali ništa ne stignem. Primite me u klub očajnih domaćica

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ispravka: stigla bih kad bi nam se brzine pospremanja i rasturanja donekle uklopile. Iliti drugim rečima: ja pospremam zvučnom a oni rasturaju svetlosnom brzinom :/

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Ispravka: stigla bih kad bi nam se brzine pospremanja i rasturanja donekle uklopile. Iliti drugim rečima: ja pospremam zvučnom a oni rasturaju svetlosnom brzinom :/

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni isto miriši na šalu (doduše, crni humor ) i nemam se namjeru ustajati iti minute ranije jer sve što se ne uradi, može stajati, a ako ne može, ima ih još na istoj adresi samnom.
    Ono što si zacrtam za danas, uglavnom stignem, najvažniji mi je ručak za djecu i provizore po kući, da je sve bar prividno na svojem mjestu. A onda kada sam s vremenom na "ti" polako ubacujem peglanje, prašinu na nemogućim mjestima i tako...
    Ali šaljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~ onim domaćicama koje žele, iako ne mogu - sve same.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako mislite da je to samo posao mame, zao mi je. kucanski se poslovi dijele na sve ukucane.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

predlažem vam da uopće ne liježete spavati i da cijelu kuću noću sredite dok svi drugi spavaju, onda ujutro ispratite djecu u školu, napravite ručak, odite se otuširati i srediti da navečer budete spremne da obavite i vaše bračne dužnosti! kad muž dođe doma, izmasirajte mu stopala, napravite mu kupku. i nakon što on legne spavati, vama ostaje opet cijela noć da počistite cijelu kuću. perfektno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam taman htjela pitati smije li se MM priključiti

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Emso, to bi svaka prava domaćica trebala moći bez ikakvih kemijskih stimulansa, zar ne?
    Goruća želja da svi ukućani budu zadovoljni trebala bi biti dovoljna.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Toliko o podršci.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne kužim čemu sav ovaj sarkazam?! Nemam ni najmanju želju da sve bude "po špagi", ali ručak mi nema tko skuhati - jesti moramo, nema mi tko spremati - povremeno spremanje je nužno za pristojan život, a dijete mi je od zahtjevnijih (MM radi zadnje dvije godine cca 18h dnevno pa ga zasad izuzimam od kućanskih poslova). Ako mi malo discipline (ustati sat-dva vremena prije nje) može učiniti dan lakšim jer se onda mogu posvetiti njoj (a usput odraditi neke manje kućanske poslove i povremeno one za firmu) zašto ne bih pokušala... I bila podrška onima koje muči isto?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Ifigenija, 'sti normalna :shock: ?!?!

sorry, al ovo jedino mogu potpisati...

rado bih dala podršku, ali mislim da se u takvom načinu rada može samo sagoriti i postati nezadovoljan. ja recimo moram tu uklopiti 9-10 sati rada na poslu + vrijeme potrošeno na dolazak i odlazak. al ajmo zaokružit na 10. pa dodat bar 6 sati spavanja, što mi otprilike ostavlja 8 sati slobodnih...

od tih 8 - trebam odbiti vrijeme koje mi je potrebno za osobnu higijenu, i vrijeme koje potrošim na jedenje... pa ajmo zaključit da se isplahnem, i da pobacam hranu u sebe... nek ostane 7 sati... pod uvjetom da sam živahna i odmorna (teško, jer malo spavanja i puno rada iscrpi!) - potrebno je otići u dućan i kupiti sve što je potrebno. pa nek prosjek (tjedni) bude 1 sat - ostane mi 6... potrebno mi je malo vremena za sebe... ajmo uzet 1 sat dnevno... ostane 5... ako se s trebam s nekim družiti (jer mi smo društvena bića) - ostane mi još manje... nemam muža, pa na njega ne trebam potrošiti ništa - no dijete hoće svoje vrijeme... pa oduzmem još sat... i tako mic po mic - za dnevno spremanje mi ostane 2-3 sata... svjetlosnom brzinom... :?

i nema tu sarkazma, ni ničeg sličnog... samo tužna svakodnevna realnost...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    predlažem vam da uopće ne liježete spavati i da cijelu kuću noću sredite dok svi drugi spavaju, onda ujutro ispratite djecu u školu, napravite ručak, odite se otuširati i srediti da navečer budete spremne da obavite i vaše bračne dužnosti! kad muž dođe doma, izmasirajte mu stopala, napravite mu kupku. i nakon što on legne spavati, vama ostaje opet cijela noć da počistite cijelu kuću. perfektno.
    Hi hi hiihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    Ja radije rodiram, a poslovi čekaju bolji trenutak-ali od spavanja ne dam ni minute!
    Evo odo sad oprati par tanjura, I spava, ja nemam pametnijeg posla
    Ifigenija
    Rado bih da mogu biti tako savjesna, ali kad i budem, zapitam se često s bolovima u lopatici i podočnjacima do poda-a čemu???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bas mislim da sam savjesna kad ne radim sve sama

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako bi htjela ustati prije k. trebala bi ustajati u 5 ili 6. osim toga, ona se budi cim mene nema kraj nje tako da i to otpada. nece biti sama ni sekunde nego ju moram nositi otkad se probudi(m) do kad idem(o) spavati. ako se zaigra s f. na podu, to traje 3-4 minute prije nego sto pocne neutjesno plakati, a moze ju smiriti samo-zna se-nosanje.

jedino kaj ja stignem je kad navecer ona zaspe oprati sude i ves (moram ga prati navecer kad oni spavaju jer se f. boji vesmasine ), malo pospremim igracke, ne usisavam jer se oboje boje usisavaca. idem spavat oko 12-1, dok sve bude gotovo.

ako netko ima prijedlog kako da uspijem nesto malo ocistiti, bila bi mu zahvalna.

aha, kuham s njom u marami, riskiram da se spece i da mi pokusava uhvatiti nozeve i namirnice jer, eto, ona ne moze biti sama na podu niti 5 minuta na miru, a jesti se mora (barem f. mora).

vjerojatno je lakse ovima koje imaju muzeve, kod mene to nije slucaj bas cesto, a i kad je on je toliko neuredan da je kaos jos veci nego kad ga nema

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Preko tjedna se trudim (i večinom uspjevam) da sve vratim na pravo mjesto.
    Tako i MM (barem se trudi).
    Igračke pokupim kad Luka ode spavati.
    Tako da skoro pa nikada nemam nered po kući.
    Krevet složim čim se dignem, suđe kako zamažem stavljam u suđericu.
    Veš si rasortiram i strpam u mašinu kad se Luka kupa a ujutro samo uključim (ne volim da mi zvrnda kad spavamo).
    Ručak kuham popodne kad stavim Luku spavati -- paralelno sa forumiranjem
    Okučnicu sređujemo kolektvno MM, ja, buraz i šogica.

Subota mi je za ribanje kupaone (+ tu i tam preko tjedna ), usisavanje, brisanje prašine, brisanje poda što je cca 1 sat posla, čak i manje ak MM usisa dok ja brišem ostalo.

Peglam cca jednom tjedno, navečer kad Luka pajki.

Ne znam kako će biti kad bude drugo dijete u igri i kad počnem raditi, ali trenutno nemam osjećaj da mi
    održavanje reda i čistoče po kući oduzima neku veliku energiju i vrijeme.
    Ne zamaram se previše s tim - mada sam svojevremeno bila picajzla

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Od MM, N i psa, pas najmanje prlja. Ostali čekaju da se sve čudom opere,spremi... Mama zaviruje po kutovima, nerviralo me prije, sada se pravim gluha.MM je znao gunđati, pa je dobio radne zadatka u vidu usisavanja pranja kupatila i brisanja prašine pa ga je prošlo.N sam sprema igračke jer ja smotana mama ne znam gdje stoje (nekoliko puta zvršile u kadi, i skoro u smeću).Tako mi N demonstrativno pokazuje gdje igračke stoje.A ja se pravim luda i dalje.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa

aha, kuham s njom u marami, riskiram da se spece i da mi pokusava uhvatiti nozeve i namirnice jer, eto, ona ne moze biti sama na podu niti 5 minuta na miru, a jesti se mora (barem f. mora).
    Ne želim zvučati pregruba, no što što joj može biti ako je sama, oke, nezadovoljna tih 5 minuta?
    Moja mlađa se isto znala tako ljutiti, pa sam je znala staviti u kolica i pričati s njom dok nešto radim.
    Ili u zloglasni vrtić.

A kad je na podu, postojala je opasnost da je pregazi uragan u vidu starije sestre

Ja počistim navečer, sve je posijeljeno između MM-a i mene.
    Netko daje večeru djeci, uglavnom ja, drugi čisti.

Uglavnom, moje čišćenje se svede na pola sata dnevno.
    Plus još veš (perilica, sušilica).

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mikka, ni ja ne želim zvučati grubo, ili kao neka matora babetina - al si si sama skuhala tu juhicu. ima istine u onome kad se veli: razmazit ćeš je (što naravno ne znači da bebice treba čeličiti kao da su u west pointu). kad vam je svima fora te sling marame i taj trućbluć da vam dijete mora visiti na vama i sisi 24 sata na danu, pa se dovedete u situaciju da ne možete ni na wc otići bez da vam je priljepljeno uz vas k'o čičak (da ne velim nešto prostije ). ne znam kako mi druge mame uspjevamo - bez djetovog plača - da nam djeca leže i igraju se igračkama koji vise iznad njih, ili sjede u onim poluležećim sjedalicama i sa zanimanjem gledaju mame kako spremaju jelo.

vezano za temu (koju smo već prošle godine prežvakivali) nastojim sve u letu sređivati. znači kad sam već u kupatilu, na brzinu oprati lavabo, drugi put wc-šolju, a treći put ili recimo dok se ona kupa, obrisati pod. u biti najviše nadrljam kad zapustim kuću.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e, da cujes ti taj plac.. to nije normalan djecji plac, to je urlanje, vriska i gusenje. pocne doslovno iste sekunde kad ju spustim iz ruku. za 5 minuta je ona promukla, curi joj iz ociju, nosa i usta, i izgleda tako tuzno da se rasplacem kad ju pogledam.

ne moram napomenuti u kakvom su mi stanju zivci nakon takvih epizoda, a imamo ih svakodnevno po vise puta. naravno, u 5 minuta ne stignem skuhati nista.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa šta ti misliš... jel je to ponašanje prirođeno ili naučeno ?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mc, ona je takva od rodenja (kod kuce , a mozda bas zato? ). nije to navika, to je karakter. imam ja i f. koji je sasvim solidno mogao biti sam dok obavim kaj imam. on se i danas moze sam zaigrati.

kolica nemam--3. kat bez lifta, vrtic nemam a i da imam kakva korist, svejedno mi je place li na podu (f. pazi na nju) ili u vrticu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam neki dan sa mlađim uspjela napraviti veliko spremanje, on je ili spavao ili sjedio pored mene gledao i gugutao.i takav je oduvijek.
    sa starijim ne mogu apsolutno ništa jer sva pažnja stalno mora biti na njemu i takav je od kada je došao iz rodilišta. mislim da se jednostavno takvi rode

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ifigenija, baš to i mene muči - kako te neke osnovne stvari po kući što efikasnije odraditi, ali bez ranog dizanja. To bi me ubilo u pojam.

Tako suđe ubacimo u makinu (MM ili ja, svejedno) nakon ručka, robu u veš mašinu i spremanje igrački prije uspavljivanja. Ručak obično započnem ujutro, nakon što malome dam doručak a malena spava snom pravednika. A kuhinju prebrišemo svaki vikend, preko tjedna po potrebi.

Problem mi je što mi ta priprema ručka traje li ga traje, uzme mi cijelo jutro. Pa izgubimo živce i ja i mali koji bi se igrao. I trenutno tražim načine kako i šta zamrznuti i onda samo na brzaka podgrijati i servirati.

Veliko spremanje odradim za vikend kada MM odvede malog kod svojih na cijeli dan. Onda uz malu pomalo sredim cijeli stan. I taj dan ne kuham

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ću se istog časa priključiti na temu podrške vrijednim domaćicama u naporima da njm-ove osposobe za obavljanje svog dijela kućanskih poslova.

Da se dignem ranije, kako? Od koga/čega? Nema šanse...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Preko tjedna se trudim (i večinom uspjevam) da sve vratim na pravo mjesto.
    Tako i MM
    Igračke pokupim kad Luka ode spavati.
    Tako da skoro pa nikada nemam nered po kući.
    Krevet složim čim se dignem, suđe kako zamažem stavljam u suđericu.
    Veš si rasortiram i strpam u mašinu kad se Luka kupa a ujutro samo uključim (ne volim da mi zvrnda kad spavamo).
    Ručak kuham popodne paralelno sa forumiranjem
    Subota mi je za ribanje kupaone (+ tu i tam preko tjedna ), usisavanje, brisanje prašine, brisanje poda što je cca 1 sat posla, čak i manje ak MM usisa dok ja brišem ostalo.
    Peglam cca jednom tjedno
    nemam osjećaj da mi održavanje reda i čistoče po kući oduzima neku veliku energiju i vrijeme.
    evo ja skoro pa doslovno prepisujem Kahnu, isti sistem i kod mene, s tim da ja ne kupim vidove igračke nego ih je on dužan pospremiti nakon igranja

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kod mene isto ranije dizanje ne dolazi u obzir. Moja malena spava ujutro do 6 maksimalno, a to bi onda značilo da se ja moram dići u 4...da, baš...
    Kod mene zato svaka stvar koja se uzme u ruke mora se vratit na svoje mjesto. Nema ostavljanja novina po kući, čarapa...Malecka mi je cijeli dan na rukama i nikakvo veće spremanje ne dolazi u obzir. MM radi po cijele dane, a ja živim na čokolinu, čokoladi i kavi. Kad on stigne donese neku hranu izvana. Dakle, ne kuham. Prljavo suđe u perilicu. Rublje isto. Ne peglam skoro ništa, samo neke finije stvari. Podovi i kupaonica čiste se jednom tjedno. Jedino svaki dan usisavam jer mi od poroda kosa nenormalno ispada i ne mogu ju gledat po kući, a malecka je za to vrijeme u svojoj sobi u baby gimu. Neka malo veća spremanja obavim jednom mjesečno. I da, prozore opere moja mama kad dođe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, da cujes ti taj plac.. to nije normalan djecji plac, to je urlanje, vriska i gusenje. pocne doslovno iste sekunde kad ju spustim iz ruku. za 5 minuta je ona promukla, curi joj iz ociju, nosa i usta, i izgleda tako tuzno da se rasplacem kad ju pogledam.

ne moram napomenuti u kakvom su mi stanju zivci nakon takvih epizoda, a imamo ih svakodnevno po vise puta. naravno, u 5 minuta ne stignem skuhati nista.
    Mikka je te potpuno razumijem, takva mi je bila prva, a druga curka je još i gora, s tim da kad počne plakati, ako ju u roku od minutu ne dignem, prestaje disati. Pusti priče, ne kuži ko nema takvu djecu!!!

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj samba prvotno napisa

Pusti priče, ne kuži ko nema takvu djecu!!!
    Mogu samo potpisati
    ...i ponuditi da ti cuvam K. bar sat dva dnevno .

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj samba prvotno napisa

Mikka je te potpuno razumijem, takva mi je bila prva, a druga curka je još i gora, s tim da kad počne plakati, ako ju u roku od minutu ne dignem, prestaje disati. Pusti priče, ne kuži ko nema takvu djecu!!!
    ja isto poludim kad mi netko kaže da sam malu navikla na ruke. Rodila se naviknuta. Od prvog prvcatog dana ona je vrištala čim je bila budna ako nije na cici ili na rukama. Nitko u rodilištu ne bi ostao zdrav kraj nas da sam i pomislila na ikakvo čeličenje. Od prvog sata spavala je kraj mene na onom uskom krevetu, a košara je služila za moje potrepštine. Stvar je u tome da je to jedna velika maza, a iz uže obitelji (i van nje) imam primjere što se dogodi s takvima kad ih se navikava da budu drugačiji. To nisam htjela riskirati. Nije mi toliko stalo do opranih prozora.

Oprostite na OT i slobodno se trudite biti urednije, lijepo je to ako to želite, sve pet.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    pa šta ti misliš... jel je to ponašanje prirođeno ili naučeno ?
    Ja sam sigurna da je prirodjeno, jer vidim koliko su moji decki razliciti, i tacno znam koji delic njihove prirode iskri jos od rodjenja.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uf, ja imam osjecaj da mi puno toga izmice kontroli. Ali nastojim i trudim se, jel se i to racuna?
    Krevet namjestim kad mi zasmeta, tijekom dana, dok se valjamo po sobi.
    Sudje, navecer u sudjericu kad M zaspi, ujutro van dok M spava.
    Kuhanje dok popodne spava.
    Peglanje jednom tjedno ali navecer kad M spava.
    Vikednom imam generalno pospremanje, usisavanje, pranje podova, kupoaone. Ili MM ili ja. Tijekom tjedna nastojim odrzati stvari uredne. Stigla bih biti bolja domacica da manje vremena provodim za kompom, onak, iskreno. Ali bih bila domacica u nekoj dusevnoj bolnici, cini mi se. Kradem tako trenutke opustanja a prasina stoji neobrisana. I sve mi manje smeta... ah. :/

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    ma tko će meni otvorit oči kad sam ja rođena sa greškom koja glasi- nije dobo očišćeno ako ja nisam oribala...
    ovimoji svi nešto ofrlje rade,pa onda ja opet nanovo...
    Kuzim..
    Iako idem na'bolje...polako ali sigurno..

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MC, i ja mislim da je stvar karaktera. ili barem dijelom. ne mozes tako generalizirati.
    obje sam cure nosila u marami, obje spavaju s nama,...
    starija i dandanas stalno trazi moju paznju i prati me na wc, a mlađa se od rođenja zabavlja sama i nitko joj nije potreban, mogu pospremit cijeli stan, skuhat rucak, ispec kolace, i promijenit tapete a da me ona ni ne pozove.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ispričavam se zbog oftopika, ali već dugo želim pitati, pa mogu i tu-Lutonjice, kakva je to kuća u avataru?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naša

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

lutonjice, jako je teško na ovakav način napisati išta suvislije na tu temu. meni je nejasno da postoje drekavci koje ni sekundu ne možeš spustiti na zemlju, dozvoljavam da je to tako jer takvog drekavca u kući nemam. jel to pitanje karaktera ili odgoja tj. načina ophođenja prema djetetu - u konkretnim slučajevima, ne znam (morala bih opservirati datu obitelj 8) ). vi jedno velite, nema razloga da mislim da me lažete, al jel sve stvarno tako kako nam se kao roditeljima čini - iz iskustva mnogobrojnih obitelji s kojima se susrećem, velim da ne mora tako biti. imala sam prilike upoznati roditelje koji su na suptilan način znale svoj naraštaj /iz nekih sebičnih pobuda/ "vezivati" za sebe na raznorazne načine i ne samo kroz nošenje, dojenje i sl. ili "uticati" na njihovo ponašanje istovremeno govoreći da nije do njih, nego do djeteta, tako da si dozvoljavam reći da sumnjam da je sve uvijek baš u karakteru čeljadeta.

p.s. narafski da svako dijete ima svoj karakter - al to samo znači da treba da postoje i različiti načini ophođenja prema njima, svakom prema potrebi.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sit gladnom ne vjeruje

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

dan kad se ja namjerno ustanem ranije da bih čistila ili kuhala, pospremala i redila okućnicu - taj dan će se Sava predomislit i krenut teći uzvodno.
    jer, nema šanse. no way. nisam ja taj tip.

dići ću se ranije da kupim friška pčeciva i složim sendviče za izlet, to da.
    ili da gledam fenomenalan izlazak sunca.
    ili slušam ptice u zoru, zagrljena s mužem i djecom ispod deke.

a suđe nek pere suđerica.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    sit gladnom ne vjeruje
    sad bih mogla kontrirati da moja prababa, sa svojih 6 djece i svakodnevnom brigom oko kuće, stoke i polja /bez suđerice, perilice, usisivača i sličnih pomagala/, brigom oko toga da nahrani svaki dan 6 djece i muža pijanicu sigurno ne bih vjerovala gladnoj mikki koja ni pet minuta u danu ne može skupiti da napravi nešto za jesti.

a mogla bih i zbog mira u (forumskoj) kući povlađivati mikki i reći da je sve do kamenih gena. al ne mislim da time mikki činim uslugu.

nego ću samo ponoviti, konkretno za mikkin slučaj, a čitajući itekako i njene druge postove, da mislim da njena cijela (obiteljska) situacija nije baš skroz nezaslužna i zanemariva. ono juul i surađivanje i te cake. if ju nou vot aj min (dozvoljavam da sam - zaključujući samo na osnovu postova - i u krivu).

kako rješiti situaciju :? - jedno znam, homeopatski pripravci sigurno ne pomažu.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mrzim kućanske poslove jer mi je to gubljenje vremena, sve drugo nije, ali to je. Ali iskreno se divim onima koje su tome dosljedne i uživaju u tome, ali ja nisam ta, nažalost. Još donekle držati red mi i nije teško, ali neko ribanje, izmicanje kreveta i te stvari, ubi me u pojam

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako će nekome biti utjeha, po mojem iskustvu sve postaje lakše kako djeca rastu i imaju svoje preokupacije i nisu toliko usko priljepljeni uz nas.
    Razumijem kako to izgleda kad se doslovno nemožeš maknut od djeteta, a samim time iz dana u dan sve više toneš i u ogledalu vidiš samo "lijenu" mamu koja nema volje za kućanske poslove. To naravno nije istina, to je samo posljedica trenute situacije, a koja s vremenom prolazi.
    Ifgenija je baš dobro sažela bit teme u prvom postu: znaći kako si pomoći, a saćuvati živce, da što uspješnije ovladamo kućanskim poslovima.
    Najvažnije je sve nekako raditi u kontinuitetu, svaki dan pomalo, max.1 sat, znaći ne tjedan dana ne raditi ama baš niš, pa onda zapet ko sivonja.
    Ja nikada ne radim generalke. Perem prozore jednog po jednog, kako se koja zavjesa pokaže prljavom i prašnjavom, isto tako sa usisavanjem i brisanjem prašine. I naravno malo smanjiti očekivanja. A i kad si doma vidiš svaku mrvicu prljavštine i uvijek mi se negdje drugdje čini čišće nego kod mene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MC, naravno da je kombinacija karaktera i odgoja.

ali, i ja sam imala cendravicu koju nisam smjela pustiti ni 5 sekundi samu, i nisam jela cijeli dan i čekala sam MM-a da dođe doma kako bih mogla na WC :/ tako da kužim o čemu mikka priča. i takva je od samog rođenja. i ja sam nju cijelo vrijeme nosila jer je ona tako trazila, a ne zato što sam ja odlučila nju nositi od jutra do sutra.
    netko je gore dobro rekao da jednostavno ne mozes znati o cemu pricamo ako nemas takvo dijete :/

a drugo dijete mi je skroz drukčije.
    i ja se dukčije ophodim prema njoj, naravno, margitu sam 50% manje nosila u marami i dojila (mislim na vrijeme provedeno u dojenju) nego zaru. ali ne zato što sam ja tako htjela/ odlucila, nego sam pratila njene potrebe.

očit primjer mi je:
    zaru novorođenče spustis na kauč, ona pocne vristat iste sekunde i prestane tek ako ju primis u ruke.
    margitu novorođenče drzis u rukama, a ona pocne vristat i prestane tek kad ju stavis samu na kauc.

mislim, to nije do mog ophođenja, to su njihove potrebe i preferencije.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •