Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: sisanje nije dovljno?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno sisanje nije dovljno?

molim savjetnice za pomoć-kuma je rodila mjesec dana prije termina, mala je izašla iz bolnice s 2700 kg i sisa ko velika , nakon 4 dana išli su kod ped na vaganje i dobila je 80g.on im je rekao da ju obavezno moraju nadohranjivati jer to što ona posisa i potroši i to nije dovoljno za nju jer se rano rodila, kako bi nešto ostalo i kako bi se debljala moraju joj dodavati adapt. ..Kuma je sad sva zbunjena, jer sam joj ja rekla da joj samo daje sisati koliko i kad želi i da ništa drugo ne mora davati..mala fino napreduje, sisa, spava, ima dovoljno pokakanih i popišanih pelena i po meni nema potreba za adapt.molim Vas savjetnice recite mi da sam joj ispravno rekla jer se ona sad pokolebala i počela uvoditi adapt (iako ga mala svaki put povrati).

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: sisanje nije dovljno?

Ubit će me savjetnice ...sjećam se da sam pročitala da je za prijevremeno rođenu djecu majčino mlijeko prilagođeno baš za njih. Ne znam jesam li dobro objasnila, ali bebica tvoje kume od mame dobiva sve što joj treba. A čitala sam i da ta dnevna vaganja nemaju nikakvog smisla, tako da su i 4 dana između dva vaganja premali period za donosit neke zaključke. I na kraju, ako je beba vesela i ne plače previše, a pelene štimaju sve je dobro, nije gladna.
    Nadam se da će tvoja kuma biti pametna i hrabra i poslušat sebe, jer ipak je ona majka i ona zna najbolje. I sretna je što ima tebe, podrška u tim trenucima nesigurnosti znači jako jako puno

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pčelica Mara je uglavnom sve rekla, a i ti si u svome postu dala odgovore na najvažnijea pitanja.
    Ima li kuma mogućnosti nazvati SOS telefon?
    Sutra smo dežurne od 9 do 21.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala vam
    apricot-ima ona mogućnost nazvati sos ali je sramežljiva i još k tome izluđena savjetima okoline ..ja sam joj isprintala sve moguće što sam ovdje našla, ispričala svoju priču o neuspješnom dojenju, pružam joj podršku, kumu tupim stalno da mora biti uz nju, da je sisanje dovoljno, da će si mala navuči dovoljno mlijeka ako ju često stavlja (a mlijeka već sad ima dovoljno jer ona ne plače, fino se nasisa, spava 2,5-3 sata, pa opet..ma sve po školski-bar se meni tako čini)Ono što je teško meni je ići protiv savjeta liječnika koji je preporučio dodavanje adap....i tu su se oni pogubili..savjete okoline pokušavaju zanemariti al opet kaže kum dr. je dr. :/ .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pužić, možda će nama više vjerovati. :/
    ne zato što bismo mi dale drugačije savjete od tebe nego zato što su ljudi skloniji više vjerovati nepoznatima nego poznatima.
    zato i mi, savjetnice, izbjegavamo savjetovati prijateljice, susjede... jer je teško napraviti taj emotivni odmak.

i sama kažeš "kumu tupim stalno da mora biti uz nju, da je sisanje dovoljno, da će si mala navuči dovoljno mlijeka ako ju često stavlja"...
    možda ti je previše stalo jer je voliš, jer je "tvoja"... pa ona to osjeća kao pritisak.

kaži joj da se ne treba sramiti; imamo mi na telefonu i žena koje nazovu i šute. ili plaču. pa onda zajedno šutimo. ili zajedno plačemo.
    pa se ipak na kraju dogovorimo kako ćemo dalje...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    imamo mi na telefonu i žena koje nazovu i šute. ili plaču. pa onda zajedno šutimo. ili zajedno plačemo.
    pa se ipak na kraju dogovorimo kako ćemo dalje...

Pužić, provaj je nagovoriti da nazove, vjerujem da će se ipak drugačije osjećati kad porazgovara sa ženom koja je prošla edukaciju o dojenju. I sretno, nadam se da će mala bebica još dugo uživati u maminom mlijeku

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo da javim da je kumica ostala na maminom mlijeku, lijepo napreduje, sve po školski.(zvala je kaže sos prije par dana) :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:D

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pužiću reci kumi da stvarno ima svakakvih pedijatara, treba se osloniti na zdravi razum. meni je bila slična situacija, mala beba rođen dva tjedna ranije i kada sam tražila u bolnici da ju dojim na zahtjev (inače daju), pedijatrica nije dala jer...pazi sad ovo ...dijete je malo i previše se izmori u dojenju, pa onda predugo spava i tako ne dobije dovoljno hrane...mislim da nije tragično, bilo bi komično..
    jedva sam čekala da me puste iz bolnice i da zdravorazumski uhranim svoje dijete koje je (naravno isključivo dojenjem) u prvih mjesec dana uduplalo težinu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •