Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: dojenje, antitijela

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno dojenje, antitijela

Zna li netko pouzdano, da li bebe kroz naše mlijeko dobivaju anitijela na viruse, npr., kod gripe ili obične prehlade? Kako dojiti ako se majka zarazi ?

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, pouzdano, 100%, majčino mlijeko sadrži protutijela (iliti antitijela). U slučaju zaraze, majka najnormalnije nastavlja dojiti. Na taj način prenosi djetetu protutijela i djelomično ga štiti od zaraze. No, naravno da se beba, usprkos dojenju ipak može saraziti, zato bi majka trebala povesti računa o pojačanoj higijeni svojih ruku, a ne bi bilo loše niti da za vrijeme dojenja stavi preko svojeg lica kiruršku masku kako ne bi zarazila dijete kapljičnim putem. A bilo bi dobro i da netko tko nije bolestan presvlači dijete, nosi ga i slično, što zbog djeteta - da se ipak smanji mogućnost zaraze, što zbog majke - da se ona odmori...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iskustvo iz prve ruke.
    Kad je Leon bio star cca mjesec dana oborila me takva viroza da sam 3 dana doslovno samo ležala u krevetu sa temperaturom oko 39 i kašljem koji mi je razarao pluća.
    Leon je sva 3 dana proveo samnom na krevetu, tik do mene, svako malo prikopčan na cici. Nije ni zašmrcao, ni tada ni kasnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •