-
dojenje, antitijela
Zna li netko pouzdano, da li bebe kroz naše mlijeko dobivaju anitijela na viruse, npr., kod gripe ili obične prehlade? Kako dojiti ako se majka zarazi ?
-
Da, pouzdano, 100%, majčino mlijeko sadrži protutijela (iliti antitijela). U slučaju zaraze, majka najnormalnije nastavlja dojiti. Na taj način prenosi djetetu protutijela i djelomično ga štiti od zaraze. No, naravno da se beba, usprkos dojenju ipak može saraziti, zato bi majka trebala povesti računa o pojačanoj higijeni svojih ruku, a ne bi bilo loše niti da za vrijeme dojenja stavi preko svojeg lica kiruršku masku kako ne bi zarazila dijete kapljičnim putem. A bilo bi dobro i da netko tko nije bolestan presvlači dijete, nosi ga i slično, što zbog djeteta - da se ipak smanji mogućnost zaraze, što zbog majke - da se ona odmori...
-
Iskustvo iz prve ruke.
Kad je Leon bio star cca mjesec dana oborila me takva viroza da sam 3 dana doslovno samo ležala u krevetu sa temperaturom oko 39 i kašljem koji mi je razarao pluća.
Leon je sva 3 dana proveo samnom na krevetu, tik do mene, svako malo prikopčan na cici. Nije ni zašmrcao, ni tada ni kasnije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma