cure znam da sigurno negdje postoji već ovakav topic,ali neda mis e tražiti ga...
u zadnje vrijeme jako malo spavam...em kaj me muče ove vručine,ali ipak najviše zbog te neke nelagode koja lagano prelazi iz straha u fobiju..
a to već nije dobro..
jednostavno se nemrem opustiti..taj neki osječaj koji mi prostruji tijelom kada pomislim samo na to da če me vjerojatno morati dolje rezati,pa nakon toga šivati..
ma da..znam da sve mi to moramo proći i da povrtaka nema..ali nemogu si pomoći..ne izlazi strah iz mene..kaj se više bliži termin(još 45 dana) to je taj odvratan osječaj u meni veči,gori,jači...
puno sam se informirala,čitala slušala različita iskustva sa svih mogučih strana,ali nikaj mi ne pomaže da se opustim..
najviše me strah toga da upravo zbog tog straha koji osječam nekaj na samom porodu ne pođe po krivom..(neznamkaj bi zbog straha moglo poć po krivom,ali eto)..
svašta sam si več počela umišljati u glavi..čak sam (sad čete poluditi) razmišljala da nekaj smislim da me odvedu na carski..
znam da si neke od Vas vjerojatno misle da sam blesava,ali opet vjerujem da ste sve proživjele slične trenutke...
totalno sam neispavana,legnem u krevet i zujim po zraku do ranog jutra,dok se ne počne zoriti vani.a ustajem isto tako rano,jer kad me probudi pišanje,dalje nemrem zaspati..
izgledam ko mali zobmi,čak sam primjetila da am postala dosta nervozna,a nisam imala problema sa nervozom cijelu trudnoću..dapače bila sam jako smirena i sva nekako mila....
znam da mi nečete i nemožete nikako pomoći,ali nekako bih se puno lakše osječala da znam da ipak ja nisam jedina trudnica sa strahom..
naime kojoj god trudnoj frendici kažem da imam paranoju od poroda,sve me popljuju,sve su Vam one kakti jako opuštene i sl...
znate čega se najviše grozim...šivanja..
malo ču biti prosta,ali kada vodim ljubav sa mužem i kad se desi da me on malo jače (kak da sad to nazovem?? :? ) nabije(nije baš prikladno ali nisam se mogla ničega pametnije sjetiti) ja automatski počnem skupljmati noge..
tako da kad se sjetim da če me morati šivati,neznam kako ču uspjeti a da ne počnem stiskati noge...
rodice moje,recite mi da nisam sama sa ovim strahovima....
hvala Vam svima na razumjevanju...
tko zna možda ču se jednog dna kad rodim čitajući ovaj topic smijati.....[/b]