Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: gljivice?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno gljivice?

rodila prije 10 dana, nazalost idrip i epi. josme sve doljepeceali i svrbi.
    svi idu ginicu nakon 6 tj, ali sto ako sam dobila gljivice? da li netko ima iskustva, da li je uzimao vaginalete ili neke kreme i prije prvog pregleda?
    htjela bih sto brze proci tu bolnu fazu. ili ima li nekih drugih ljekova koji pomazu? (probla samcaj hrastovekore, al ne pomaze vise od vode)

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jesi šivana? možda te svrbi ako zarasta.
    mislim, ne znam, samo nagađam (ja sam imala carski)
    a mislim da bez savjetovanja s ginekologom nije baš pametno uzimati lijekove. ipak je to prepresvježe nakon poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

probaj sa plimikolom, može se kupiti i mlakim oblozima. Možda samo rana zarasta. Nek TM pogleda jer je crveno, naotečeno.....

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vjerojatno te svrbi rana od epi jer se sada razgrađuju konci i polako izlaze van, tako je bilo i kod mene.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja se ne sjećam da me nešto dolje svrbilo nakon poroda, peklo da. Inače od poroda mučim muku sa gljivicama i nikako da ih se riješim. Već sam bezbroj puta uzimala vaginalete i kremice i onda malo odu i za par tjedana evo ih nazad. Neko sam vrijeme hodočastila kod svog ginića koji je super, ali mi se više ne da biti tamo dio interijera, pa sam ih odlučila ignorirati. Još uvijek imam kremice, pa kad baš bude grdo mažem, ali da to možeš raditi nakon poroda - nisam baš sigurna da možeš. Ja ne bi ili bi barem otišla ginekologu na pregled.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno gljivice?

ma da,ija mislim da je najbolje do ginica,pa nisam ja lijecnik,al cujem tu na forumu,ginici poprilicno ignoriraju taj problem epi, kao vi to uvelicavate ,nije to nista...ma znam ja da ce to kad tad proci, ali zasto ne prije, ak moze.
    ne svrbi samo rana, tam di se vide konci, neg sve, zato sam i posumnjala na gljivie, al mozda najbolje da bar nazovem za tel savijet ginica...

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nemoj nazvati, odi do njega/nje. Ja sam ti jedno 4 tjedna nakon poroda dobila tu gljivičnu infekciju, nisam ju skužila kao gljivičnu, nego koji je vrag sad - taman me epi prestala boljeti kad evo je opet. Išla kod privatne ginekologice kad je vidjela žena mislila da imam residue (ostanak posteljice), onda išla gledati na uzv, a ja u ovulaciji. Dala mi je vaginalete i kremu i tablete. Tad je prošlo i nadulje se tako zadržalo (punih 2 mjeseca).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno gljivice?

Citiraj elin prvotno napisa
    nemoj nazvati, odi do njega/nje. Ja sam ti jedno 4 tjedna nakon poroda dobila tu gljivičnu infekciju, nisam ju skužila kao gljivičnu, nego koji je vrag sad - taman me epi prestala boljeti kad evo je opet. Išla kod privatne ginekologice kad je vidjela žena mislila da imam residue (ostanak posteljice), onda išla gledati na uzv, a ja u ovulaciji. Dala mi je vaginalete i kremu i tablete. Tad je prošlo i nadulje se tako zadržalo (punih 2 mjeseca).

hvala na informacijama,tak se i ja bojim da je nesto slicno,i mene je prestalo intenzivno bolit jos drugi dan, a onda treci ko da je bio nulti.
    sad je malo bolje, al stalno boli, a vec je 13 dan!
    a kaj je tebi sve pocelo nakon 4 tjedna, ili si onda isla tek na pregled. i da li te skroz gledao vaginalno, ili samo ultrazvuk?
    hvala

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bolilo me jedno cca 4 dana, ali nisam išla primarno zbog toga nego zato što sam i dalje kurila na 37,4. Na pregledu je otkrila da se radi o gljivicama. Bio je i pregled i ultrazvuk. Ako te boli - nemoj čekati idi na pregled. Ne znam da li se i kod tebe radi o gljivicama, ali svakako idi na pregled. Sretno

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mene je bolilo ( jedva sjedila ), a ponekad i svrbuckalo oko mjesec i pol nakon poroda :/
    Ako ti je baš frka odi giniću, a ja mislim da ti je još prefriško sve za neke kreme, a i možda malo iziritirano.
    Smanji slatko, nemoj stavljati slučajno dnevne uloške ( ginekolog savjetovao, i od toga hoće svrbiti ) nego samo one vatene ( vir ili sl. ).

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Probajte s probioticima. Postoji nekoliko preparata na tržištu. Ja sam korisitla Doderlain med vaginalete po preporuci ginekologa. Nakon par mjeseci ih više nije bilo i od tad se nisu vratile. Prije toga sam se mučila skoro godinu, stalno su se vraćale (čim bi prestala s pliomikolom ili nekom drugom kremom). Nakon mene frendica ih se uspjela riješiti s lactogyn tableticama.

Početno

multigyn preporučujem 89kn u ljekarni...fenomenalna stvar za reguliranje ph rodnice...
    bye bye gljivice :D

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj guest prvotno napisa
    multigyn preporučujem 89kn u ljekarni...fenomenalna stvar za reguliranje ph rodnice...
    bye bye gljivice :D
    mogu li to i trudnice?

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jel se to maže ili u kojem je obliku?

Početno

krema s aplikatorom...odnosno gel u tubi s aplikatorom...a može se i samo izvana prstima mazat...
    za trudnice ne znam ali ja dojim...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure koje su imale problema sa "svrbežom", da li imate i osjećaj (staaalni) da je "ostalo zraka" negdje unutra pa stalno imam potrebu da to "istisnem" nekako... užasno neugodno, ne da se ni opisati kako treba
    inače mi je cca 4 tjedna od poroda prošlo... u početku me samo svrbilo na mjestu konaca, ali čini mi se da su već otpali odavno, a svrbež ostao... uh...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kad netko kaže gljivice ja odmah Lactogyn, ZAKON je!

Probiotik zahvaljujući kojem nakon 10-dnevne kure antibioticima (Novocef) nisam dobila gljivice a inače sam im sklona pogotovo nakon antibiotika.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa
    kad netko kaže gljivice ja odmah Lactogyn, ZAKON je!
    daa, probala, gljivice su imale ovaj rad 8) još su tu. Racionaliziram Royazol jer mi se ne da ići ginekologu. 8)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mamu im. Mislim gljivama.
    Nalazi čisti. Bakteriološki sve OK. Papa OK.
    Prošla jednu kuru Canesten vaginaletama.
    Bilo prestalo pa sad opeeeeet.
    Pa dokle će? Što se to tako dugo liječi?
    Probaću i ovaj Lactogyn, pa ću vidjet.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •