Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Da li se beba može "naviknuti na vožnju" - povraća

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Da li se beba može "naviknuti na vožnju" - povraća

Pitanje je: Da li se beba može naviknuti da ne povraća u vožnji na način da se od malih nogu "forsira" vožnja?
    Objašnjenje:
    Moj maleni povraća kod malo duže vožnje u autu. On se voli voziti, voli auto, voli AS, ali jednostavno čim je vožnja mrvicu duža on povrati. Naravno, na nos i usta uz glasno plakanje, smiri se teško i nakon dosta dugo vremena. Takva sam bila i ja, meni i danas u vožnji pozli, ali ja to preduhitrim. Otvorim si prozor, nešto pojedem, popijem i ok.
    Uglavnom, stalno čujem komentar, to je zato jer ga nisam naviknula kao bebu i od toga mi tlak skoči na 1000. Mislim da to nema smisla.
    On inače povraća i kad pije lijek, što sam ga i na antibiotik trebala privikavati?
    E da, i kad takvo "stanje" kod malenih popusti?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvi put čujem tako nešto :shock:
    zara je počela povraćati u autu tek s 4 godine, a do onda se bome već jako puno navozala

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja mislim da se ne može dijete natjerati da se navikne na vožnju. to je nešto vezano za centar za ravnotežu i mali mozak, čini mi se, odnosno usklađivanja činjenice da se 'vanjska' slika kreće (okoliš), a 'unutrašnja' (auto) miruje

čini mi se da se može kako raste preduhitriti povraćanje i pomoći djetetu da prepozna povraćanje, te mu olakšati vožnju pravilnim hranjenjem prije vožnje, stankama, a u konačnici i olakšati povraćanje na način da se zaustavi auto, da se dijete malo odmori, popije koji gutljaj vode ili čaja

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja h. je počela sa 14 mjeseci povraćati u autu, kako smo promjenili as u veću povraća, u jajetu nikad nije povraćala....

problem je što ona povraća i na kratke relacije, ja sam isto imala problema u djetinstvu sa nepodnošenjem vožnje ali samo na duge relacije i kad sam imala 4-5 godina

as joj je o.k. nisu previše stisnuti remeni

ja se mislim informirati o nekim homeopatskim preparatima protiv tih mučnina

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi se jako malo vozimo u autu i na kratkim relacijama pa nemamo s tim problema. Jedino je povraćala kad je imala 8,5 mj. kad smo se vozili doma s mora, od crikvenice prema autocesti po zavojima

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jeste probali s onim akupresurnim narukvicama?

L. se vozao i navozao, ali je negdje s 3 godine počeo povraćati iz čistog mira, odjednom. I sad mu je stalno "zagušljivo" kad se vozimo. Rješavamo tako da skidamo s prednjeg sjedala onaj naslon za glavu da može gledati cestu u smjeru vožnje, malo otvorimo njegov prozor i stavljamo te narukvice.
    Prestao je povraćati. Ne znam jel' zbog naših intervencija ili je prerastao, još se ne usudim provjeriti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma mene jednostavno takvi komentari o "privikavanju na vožnju" izbace iz takta, pa rekoh da pitam i za druga iskustva. Razgovarala sam ja i s dr., mišljenje je kao i moje, da su to jednostavno osjetljivija djeca na taj način i to je to. Čekaš da prođe. Kod mojeg malenog je izgleda povezana ta osjetljivost na vožnju, na pijenje lijeka, a i kad je prehlađen, ako mu se nakupi "šlajma" povrati.
    Zanima me iz vašeg iskustva, kad je to eventualno prošlo. Nerviraju me takvi komentari, jer mi se čini da "komentator" ne razmišlja da i nama takva "situacija" eventualno predstavlja ponekad i problem. Potrebno je puno više planiranja, a bome smo i mnoge vožnje autom odgodili - izbacili. Jednostavno malo toga mi je važno, kad vidim kako je malenome zlo, koliko ga izmuči to povraćanje, a i u krajnjem slučaju sad po zimi je velik problem kad povrati stati, mokrog ga izvesti na zrak na pola sata (koliko mu treba da se umiri), presvuči i krenuti dalje.
    Kako vaša djeca podnose to povraćanje? Da li im treba dugo da im se želučić smiri, da možete dalje?
    Nakon što sam se dobro nanervirala, jednostavno sam morala postaviti i tu pitanje, da stvarno ne bi na kraju ispalo, da sam ja nemajka to prouzročila. :/
    Znači, morali bi probati s tim narukvicama. Gdje ste ih kupili?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zanima me iz vašeg iskustva, kad je to eventualno prošlo.
    kod nas je počelo tek s 4 godine :/

Kako vaša djeca podnose to povraćanje? Da li im treba dugo da im se želučić smiri, da možete dalje?
    najveći problem je ona mučnina prije povraćanja, tad bude skroz izbezumljena, ali kad se jednom ispovraća, vrlo brzo se vrati u normalu, za par minuta.
    počeli smo joj davati dramine :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Naša je ova. Uzeo ju je mm negdje u gradu u običnoj apoteci.

Dramine sam dala jednom i više nikad.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne možeš se naviknuti na vožnju, nema šanse. To ja iz vlastitog iskustva. Daj dramine, u biti ima za klince neki sirup (ne znam kak se zove, to daju u vrtiću prije puta). Meni je još uvijek zlo ako se vozim po zavojitoj cesti (npr. na sljeme).
    Kad sam bila mala rigala sam valjda čim sam vidjela auto, sam miris auta mi je izazivao mučninu. Sad je malo bolje, ali ako sam na prednjem sicu i ako je cesta ravna, a inače... majko mila.
    E da, nemam nikakvih simptoma ako ja vozim.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E ovako, ja ću nešto napisati a vi ovo slobodno ignorišite ako vam je odbojno. Naime ja nisam sigurna da u to verujem a nisam nikad probala jer nismo imali takvih problema. Ali jedna mama se kune da je detetu pomogla tako što mu je ispod odeće, odmah do kože stavila list novine, tj. umotala stomačić i želudac u one najobičnije novine na običnom papiru (znači ne masni papir). Navodno to olovo iz novina pomaže..... a kako ne znam.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

e svašta ću pročitat na ovom forumu!

i onda, kad budete u bolnici jer vam dijete pokazuje neke znake anemije, obavezno prijavite doktor houseu da ste svaki put stavljali novine pod djetetovu odjeću. pa se doktor i cijela njegova ekipa neće sat vremena mučiti da skuže da je dijete otrovano olovom.

vissnja, de ti toj svojoj hababici reci da se okane ćorava posla!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Da li se beba može "naviknuti na vožnju" - pov

Ne znam da li je stvar navike ili sazrijevanja nekih centara u mozgu, ali s vremenom to postane barem malo podnošljivije. Moja je počela povraćati u vožnji sa 7 mjeseci na što je i pedijatrica reagirala s čuđenjem. Danas (26 mjeseci) je situacija nešto bolja i rjeđe povraća u vožnji. Cendrava je obično prije nego što povrati, a nakon toga je super volje. Za dulje vožnje mi je pedijatrica preporučila antihistaminik (fenistil kapi) i to u maksimalnoj dozvoljenoj dnevnoj dozi prema djetetovoj masi. Kapi baš i nisu napravile čudo, ali su ipak malo smirile situaciju. Uglavnom, situacija je takva da još uvijek ne idem nikud sama s njom, uvijek netko sjedi pored nje. Srećom, mučnine joj nisu zgadile ni vožnju ni autosjedalicu, jedva čeka da nekud idemo.
    Držim fige da čim prije prođe.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jel' može olovo za ribičiju? eno mi puna špajza udica i olova, a ja povraćam kad sjedim otraga...
    za stomačić bi mi trebao nekadašnji format vjesnika

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Što emso radiš na ovom pdf :?
    emsinih top 10:
    2. emsa uvijek dolazi dvaput

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa jel' lijepo vissnja rekla da ignorirate? je.
    stoga...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj ne valja s draminama?
    mislim, i meni je to katastrofa, zato joj dajem pola manju dozu nego sto pise (ona bi trebala popit pola tablete, a ja joj dam četvrtinu)
    ali dovoljno je velika da zna da ce joj biti zlo, potpuno je svjesna toga prije duzeg puta, i moram joj nekako pomoci :/

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Lutonjice, zaključali mi onaj drugi topic prije nego sam stigla komplimentirati kuću
    A on topic-i ja imam taj problem, ali sa sobom, I još nije pokazivao znakove, a kao što netko reče, kad vozim-ništa, što je i logično jer gledaš stalno ispred sebe, ravno, dok se kao suvozač ne možeš do te mjere disciplinirati-ili vrlo teško
    Ja sam npr. jutrošnju vožnju na i sa Sljemena provela ukipljena do te mjere da se uopće nisam ni trudila okretati se prema I koji je urlikao jer mu je iz ručile ispala papirnata čaša od čaja iz birca-inače sam mu na usluzi kao dežurna podizačica, ali u vožnji no way!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kaj ne valja s draminama?
    mislim, i meni je to katastrofa, zato joj dajem pola manju dozu nego sto pise (ona bi trebala popit pola tablete, a ja joj dam četvrtinu)
    ali dovoljno je velika da zna da ce joj biti zlo, potpuno je svjesna toga prije duzeg puta, i moram joj nekako pomoci :/
    Ha čuj, Lukavac je grozno reagirao na njega onaj jedan put kad sam mu ga dala. Znam da druga djeca nemaju problema kad ih uzimaju.
    Dala sam mu 1/4 tablete i zaspao je ko klada. Nakon nekih pola sata vožnje otvorio je oči ali ništa nije oko sebe vidio niti je reagirao na išta.
    Bjesomučno je mahao rukama po zraku i hvatao dah, kao da nije mogao udahnuti. Nije znao ni gdje je ni što je (trogodišnjak!). Bad trip.

Inače, djelatna tvar dramina je dimenhidrinat, psihoaktivna droga iz skupine halucinogena - "disocijativni deliriant". Dodatni bonus je da blokira receptore u mozgu koji su odgovorni za povraćanje.

Ja mu to više ne dajem, pa makar imao vrećicu pred sobom cijelim putem. Ako se i ispovraća, poslije mu je dobro.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma naravno da ni ja ne bih vise dala da je imala takvu reakciju :shock:

a kuca, ovo je fotka od prije mjesec dana, sad je u puno boljem stanju

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    a kuca, ovo je fotka od prije mjesec dana, sad je u puno boljem stanju
    Meni je i ovako lijepa

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, ja sam ekspert za bolest vožnje od najranije dobi. Još kao beba od par mjeseci povraćala sam i na relacije od par kilometara. Miris busa i miris najlon vrećice mogu mi i dan danas u trenutku okrenuti želudac naopačke. :/
    I danas mi je muka iako manje jer uglavnom izbjegavam vožnju busom i na stražnjem sjedalu auta.

Dramine pomažu zaista ali one su prava droga, mene su već u odrasloj dobi znale strašno ošamutiti, usporiti mi pokrete, baš se osjećam užasno čudno kada ih popijem. Čitala sam da postoje nekakve narukvice kojih ima kupiti u ljekarnama i navodno djeluju, nisam probala.

Vjerujem da će kod malenog pomoći okretanje u smjer vožnje kad bude stariji (negdje oko prvog rođendana kada zadovolji uvjete kilaže i motorike). Vožnja u smjeru suprotnom od smjera vožnje zbilja je užasna kad je nekome muka. :/

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj "maleni" je več "velik" (18 mjeseci star) i vozi se u pravom smjeru, ali ponekad mi se čini da je to još lošija situacija, jer onda gleda okolo i zbljuv.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mama mi je pričala da sam se ko beba vozila prvi put u tramvaju i ispovraćala i sebe i nju
    Kondukter je onda komentirao da od mene nikada putnika
    Povraćala sam još dosta dugo,za vrijeme svake dulje vožnje;trudili su se da spavam za vrijeme dužeg puta,davali mi razna sredstva protiv mučnine;nekada je koristilo,nekad ne
    Prestalo je negdje u srednjoj školi,iako i dan danas mi ponekad zna biti malo mučno za vrijeme duže vožnje po zavojima :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja recimo ne smijem još uvijek čitati u autu.
    Baš prije par tjedana sam od cc1 do getroa (tri semafora ) prolistala neki katalog i kad smo stali morala sam malo na friški zrak da se ne zbljuckam. A ravna cesta i na suvazačevom sam mjestu bila. Još jednom .

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Mislim da vecini ljudi bude muka od citanja u autu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj Imga prvotno napisa
    Stvarno? Sjećam se da sam bila tako zavidna svim onim ljudima u busu na putu do mora što mogu čitati knjige, glorije ili novine. Moja majka, kad putuje, riješi cijelu kviskoteku.
    Jedino u tramvaju mogu, tamo mi nikad nije zlo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

olovo se više ne koristi za tiskarske boje

a da se i koristi, teško da bi se čovjek otrovao od komada novina na trbuhu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

on topic, "navikavanje" na vožnju ne postoji - bar po mom iskustvu, a i bližnjih

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

za odrasle i djecu od 6g uzmite GINGER kapsule pomažu a ne ošamute kao dramine
    neznam bi li manja djeca smjela jesti ginger,znam da ga ima kao "štapića" u trgovinama zdrave hrane

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo zbog nepodnošenja vožnje praktički prestali putovati (neva je, osim toga, do dvije godine bila u autosjedalici ljubičasta od plača i grčenja. sada ju je odmijenila zora, a neva povraća od pojasa od boostera). par puta godišnje sat vremena, ostatak vožnje do 20 min. (toliko nam treba do najudaljenijih prijatelja, sa gužvom pola sata). i to je to

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    olovo se više ne koristi za tiskarske boje
    ovo sam čak i pretpostavljala.

a da se i koristi, teško da bi se čovjek otrovao od komada novina na trbuhu
    u ovo sumnjam.

hmmm, kako god okreneš savjet vissnjine frendice i dalje nema smisla.

svimbalo - nisam skužila da postoji neka zabrana za ovaj pdf.

x

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam kao klinka stalno povracala, i u autu i u busu (u vlaku, avionu i brodu se nisam bas cesto vozila). stari je cak izmislio i natjecanje za mene i sestru da nam bude manji bed--koja prva povrati dobije zlatnu medalju . proslo je odjednom, ne sjecam se tocno kada, ali odonda nemam nikakvih mucnina ni po najzavojitijim cestama, cak sam i "trenirala" za suvozaca na reliju. sto zavojitija cesta--to bolja/zanimljivija voznja (a ne vozim bas sporo).

klinci.. voze se od prvog dana, gotovo stalno, na duze, na krace, kako god--zasad nemaju nikakvih simptoma da bi im bilo mucno. f. moze i jesti i citati i sve za vrijeme voznje, k. se buni samo na sjedalicu ali dosad nije povracala.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ovca i janjad je napisala:
    mi smo zbog nepodnošenja vožnje praktički prestali putovati (neva je, osim toga, do dvije godine bila u autosjedalici ljubičasta od plača i grčenja. sada ju je odmijenila zora, a neva povraća od pojasa od boostera). par puta godišnje sat vremena, ostatak vožnje do 20 min. (toliko nam treba do najudaljenijih prijatelja, sa gužvom pola sata). i to je to
    Ma i mi se zato vozimo samo na kratke udaljenosti, ali je problem što imamo i dragih ljudi na dužim udaljenostima, a ne možemo ih posjetiti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    svimbalo - nisam skužila da postoji neka zabrana za ovaj pdf.
    ma tko govori o zabrani? :shock:
    aludirala sam na to da tvoja zxuja spada na onu skupinu 3-6, pa me je začudilo kako si ti ovdje "naletjela"

vjerojatno već pola foruma misli da sam ovdje zato da bih ti se svidjela, a ne da bih ti zabranjivala pristupe-bilo gdje
    dosta off topica, oprosti anemona

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    ovca i janjad je napisala:
    Ma i mi se zato vozimo samo na kratke udaljenosti, ali je problem što imamo i dragih ljudi na dužim udaljenostima, a ne možemo ih posjetiti.
    ti dođu k nama, mi ne bismo izdržali put rijeka - split i gotovo. za sada

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda ovo sto je vissnja spomenula funkcionira na foru skretanja paznje. Dijete vjerovatno citavo vrijeme ili barem vecinu mora biti svjesno komada papira koji je oko njega omotan. I to onda odvlaci misli od mucnine.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Anemona, nemre ti se dijete koja povraća naviknuti na vožnju ako je stalno voziš. Ja sam kao mala ispovračala čitav auto svaki put kad bi se nekam vozila: ako je vožnja bila kraća 1 put bih povraćala, ako je bila duža 3-4 puta. Takva je i moja mala. Pomaže jedino ako ju nečim zaokupima, npr. nekom igračkom, ali ne dugo.
    I kasnije sam povračala prilikom vožnje, ali fora je da mi uopće nije zlo ako se vozim naprijed u automobilu.
    Jednom sam se prilikom sa mora vraćala busom i nema 10 minuta da smo izašli iz Šibenika meni zlo. Ali kaj, mislim se, proći će. Došli do Velebita, meni zlo sve u 16-est. I sad (a već sam imala 20 i kusur godina) ja preponosna da od vozača tražim vrečicu, a i mislim se uskoro ćemo valjda stati pa će biti bolje. 10-ak minuta nakon toga vidim vrag odnio šalu, dignem se sa sjedala i krenem do vozača pitati vrećicu, ali nisam stigla niti do pola busa kad sam vidjela nekakvu kantu koja je stajala tik do ljudi koji su sjedili kod srednjih vrata u busu što da kažem nisam si mogla pomoći - jednostavno krenulo iz mene i pobljuvala se točno u tu kantu ispred preneraženih ljudi samo su ovak :shock: izgledali. I sad ispričavaj se itd.
    Hoću ti reći - neki ljudi jednostavno imaju slab želudac koji ne podnosi drndanje, nema tu previše pomoći.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Glavni krivac je centar za ravnotežu. Ja sam koma kaj se tiće tih mučnina u vožnji, nisam od nikakve koristi kao suvozać ako treba gledati u kartu.
    Takvi su i klinci, D.još u kući ima nagon na povrćanje od same pomisli na vožnju. Zanimljivo je to da mu nikad nije mućno u mome Puntaću, jer ja em vozim laganini, nemam nikakve osvježivaće, boriće i sl., auto uvijek proluftam prije kretanja, zatvorim ventilator da ne ulaze ispusi od drugih auta, i ono kaj je najbitnije, ako dijete jednom veli da mu je mućno-VJERUJTE MU, stanite sa strane, neka prošeće deset minuta i bit će ko novi.
    Meni naravno nisu vjerovali na prvu, nego bi me "zabavljali" prićama o medi,lisici u šumi ili uz šumu, a ja bi ionako povratila i mislila hebo i šumu i medu kad mi je ZLO.
    MM u svojem autu ima neku konzervu sa mirisom naranče , njemu super, a mi umiremo, pa ak smo solo i osuđeni na njegovu pilu, piksa ostaje u garaži(na sigurnom) .

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

uh ja sam isto mučninac.baš smo isto neki dan išli na sljeme,mm je vozio mislila sam da ću umrijeti.da su sjekire padale oko nas ne bi primjetila u kojoj sam agoniji bila.i to me užasno živcira jer je meni tako i kada vozim,pa ne mogu sama otići negdje s djetetom.a o vrtuljcima u parku da ne prčam...lunapark=smrt.jednom sam rigala na visini od 10 metara u onoj gondoli po ljudima dole.i vrištala stanite,stanite da izađem,a cigo je mislio da urlam "još bejbe još",pa nam je dao gratis još par krugova..od toga sam se oporavljala danima.. i da,kinetoza je povezana sa centrom za ravnotežu.narukvice nisam probala,di to ima za kupiti?
    inače ovaj sastav homeopatskih kuglica mi je malo zabrinjavajuć.. :/

"Homeopatski kombinirani pripravak pod nazivom BOLEST VOŽNJE (Travel Sickness Relief) za sprječavanje mučnine na putovanju preporuča se djeci već od 2 godine nadalje i odraslima, ne izaziva neželjene nuspojave, nema kontraindikacija i potpuno je siguran, a sadrži:

Argentum nitricum (srebrov nitrat) 6X – koristi se za sprječavanje mučnina i povraćanja, te vrtoglavica.
    Artemisia vulgaris 4X– pomaže kod mučnine
    Belladonna (velebilje) 4X – pomaže kod boli u želucu.
    Cocculus indicus (vaganj) 6X – pomaže kod mučnina praćenih glavoboljom, sprječava povraćanje.
    Nitroglycerin 6X – pomaže kod mučnine
    Plumbum aceticum (olovni acetat) 8X – koristi se kod mučnina praćenih bolovima u želucu.
    Pulsatilla (sasa) 4X – odlična protiv mučnina i povraćanja.
    Valeriana (odoljen) 6X – smiruje razdražljivost izazvanu nervozom želuca.
    Vinca minor 4X – pomaže kod burne reakcije organizma vezane uz vrtoglavicu i mučninu"

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zam da u nekim autima nije moguće ali kod nas u prošlom autu smo M. montirali AS u sredini tako da bi u toku vožnje gledala naprijed i tada joj nije bilo muka.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    inače ovaj sastav homeopatskih kuglica mi je malo zabrinjavajuć.. :/
    meni je kao maloj mama davala nekakve tabletice protiv mučnine, ne znam točno kako su se zvale, znam da su na njima bila nacrtana različita prijevozna sredstva, ali je nebitno jer nisu baš pomogle.

da i meni je taj sastav zabrinjavajući zbog ovog:

Nitroglycerin 6X :shock: a kaj se nitroglycerin ne daje srčanim bolesnicima?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj triplemama prvotno napisa
    Zam da u nekim autima nije moguće ali kod nas u prošlom autu smo M. montirali AS u sredini tako da bi u toku vožnje gledala naprijed i tada joj nije bilo muka.
    ovo uopće nije loša ideja. Znam po sebi: ako se vozim iza u autu = smrt, osim ako sjednem na sredinu i gledam striktno kroz šoferšajbu, a ne sa strane.

Inače i meni vrtuljak = smrt. Nikad mi lunapark nije bio zabavan, pa čak niti oni autići kaj ljudi jako vole voziti u lunaparku - i tad mi se riga.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

elin, homeopatski pripravci su tako razrijeđeni da te zapadne najviše po koja molekula "aktivne tvari" po dozi

uglavnom, neškodljivi su (ako nije nešto sfušano), a za djelotvornost ne bih znala, možda se javi netko stručniji :/

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja starija je poćela povraćati sa osam mjeseci a prestala negdje sa 7-8 godina. Od treće sam joj počela davati Dramina tablete prije putovanja ,a prestala kad me ona molila sa objašnjenjem da joj tablete samo spriječe povraćanje a da joj je i dalje muka. na dalja putovanja smo nastojali kretati noću kada je spavala, a danju kraće relacije(od7-8 km na dalje) smo odrađivali sa stajanjima po potrebi.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Molim sve moguće savjete!

Dijete, jedne godine starosti, upravo je krenulo u jaslice, u gradu, udaljene 15 km vožnje zavojitom cestom. Povraća svaki dan. Doktorica je isključila upotrebu lijekova, ne spava u vožnji, ne jede neko vrijeme prije vožnje, otvoren prozor i prozračivanje auta ne pomažu, pauze u vožnji ne pomažu, mijenjanje položaja sjedalice (iza vozača, iza suvozača, manjeg ili većeg nagiba) ne pomaže. U sjedalici za bebe, okrenutoj suprotno smjeru vožnje, rijetko je povraćala, ali ju je prerasla.

Nemamo mogućnost čuvanja djeteta u naselju jer je maleno sa svega par stanovnika, za preseljenje u grad nemamo financijskih mogućnosti i vezani smo školom, napuštanje posla je posljednja mogućnost... Postoje manje udaljene jaslice, ali ne zadovoljavamo uvjete (druga jls) i nikakvi pregovori ne pomažu.

Molim preporuke bilo za neku posebnu autosjedalicu, bilo za način vožnje, bilo što...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj svašta prvotno napisa Vidi poruku
    Molim sve moguće savjete!

Dijete, jedne godine starosti, upravo je krenulo u jaslice, u gradu, udaljene 15 km vožnje zavojitom cestom. Povraća svaki dan. Doktorica je isključila upotrebu lijekova, ne spava u vožnji, ne jede neko vrijeme prije vožnje, otvoren prozor i prozračivanje auta ne pomažu, pauze u vožnji ne pomažu, mijenjanje položaja sjedalice (iza vozača, iza suvozača, manjeg ili većeg nagiba) ne pomaže. U sjedalici za bebe, okrenutoj suprotno smjeru vožnje, rijetko je povraćala, ali ju je prerasla.

Nemamo mogućnost čuvanja djeteta u naselju jer je maleno sa svega par stanovnika, za preseljenje u grad nemamo financijskih mogućnosti i vezani smo školom, napuštanje posla je posljednja mogućnost... Postoje manje udaljene jaslice, ali ne zadovoljavamo uvjete (druga jls) i nikakvi pregovori ne pomažu.

Molim preporuke bilo za neku posebnu autosjedalicu, bilo za način vožnje, bilo što...
    Magnetske akupresurne narukvice protiv mučnine možda bi bile dobro rješenje - ima po ljekarnama. Zovu se Sea Band ili Acu-strap, ima za djecu ili odrasle. Bio je cijeli topic o tome.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skroz usporiti voznju?

da li i inace povraca kad se vozite zavojitim cestama?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja "beba" s početka teme sad ima 7 godina i još uvijek povraća u vožnji. Dakle, odgovor je - ne, ne može se naviknuti na vožnju.

Par godina koristimo akupresurne narukvice koje Peterlin spominje, ne smije biti ni gladan, ni sit,... Ponekad funkcionira, a ponekad do mjesta udaljenog 10 kn, stajemo 2 puta za luftanje.
    U kuferu automobila obično imamo romobil, ako možemo biramo ceste s hladovinom, kroz šumu,... (toga kod nas ima dosta), pa stanemo, pa se malo vozi s romobilom,...
    Uglavnom ponekad je stvarno iscrpljujuće.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Moja "beba" s početka teme sad ima 7 godina i još uvijek povraća u vožnji. Dakle, odgovor je - ne, ne može se naviknuti na vožnju.

Par godina koristimo akupresurne narukvice koje Peterlin spominje, ne smije biti ni gladan, ni sit,... Ponekad funkcionira, a ponekad do mjesta udaljenog 10 kn, stajemo 2 puta za luftanje.
    U kuferu automobila obično imamo romobil, ako možemo biramo ceste s hladovinom, kroz šumu,... (toga kod nas ima dosta), pa stanemo, pa se malo vozi s romobilom,...
    Uglavnom ponekad je stvarno iscrpljujuće.

ajme anemona to još traje...drž te se nema druge!
    A jeste probali neku nepedagošku metodu tipa da gleda crtić na tabletu, pa možda "zaboravi" ili manje osjeti mučninu kad je koncentriran na nešto drugo. ili možda neki homeopat da olakša djetetu?

Odmah sam pomislila kako će jednog dana ići s ekipom na maturalac ili bilo gdje na neki izlet, to stvarno može i jest ometajući faktor u mnogim životnim situacijama.

Ja recimo u zadnje vrijeme ne smijem u autu previše čitati ako su zavoji na cesti npr. put na more, a prije sam mogla kako hoćeš. U busu i tramvaju mogu čitat.
    Ove godine se spuštali skroz do Mljeta, bome nisam ništa čitala,dok su klinci dobro da se ne mora stajat zbog mene

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •