Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Koliko često dajete meso?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno Koliko često dajete meso?

Zanima me koliko puta tjedno vaša djeca jedu meso (ako jedu)?
    Koliko količinski pojedu mesa u jednom obroku?
    I, postoji li podatak koliko je optimalno?
    Pokušavate li nabaviti domaće (provjereno što se tiče hranjenja) ili dajete iz marketa, mesnica i nije vam bitno?
    Jedu li mesne prerađevine, kobase, pršute, kulene i slične stvari?

Koliko su proteini iz mesa važni za rast i razvoj djeteta (i ostalo iz mesa)?
    Je li nužno da dijete ima svakodnevno jedan mesni obrok jer je to bitno za mali organizam u razvoju?

Možda negdje postoje odgovori na ova pitanja, znate li linkove?

Zašto pitam? Moje dijete jede meso cca 3 puta tjedno za ručak, pojede i komadić domaće kobase za doručak ili večeru jednom ili dva puta tjedno (iako se zalomi i da ne jede po deset dana); nabavljamo domaću piletinu, puretinu i junetinu, ali nemamo nikada sve u zamrzivaču nego jedno vrijeme imamo piletinu, pa dođe sezona za junetinu pa za puretinu i tako. Pojede otprilike komadić mesa kao 1,5 - 2 spojene kockice lego duplo. Ne znam je li to premalo? Dobila sam kritiku da mi je dijete nisko rastom jer jede premalo mesa. Na to nisam znala odgovoriti. Ima li to veze?
    Sad mi je mrak u sobi (bebač spava) pa ne mogu napisati njegove točne mjere što se visine tiče, ali uvijek je bio na nekoj donjoj granici ili blizu. Sitan je, iako ja i muž nismo niskog rasta (184, 174). Nije nikako prihvaćao dohranu, počeo je jesti normalno prije cca 2 mjeseca (do tad cicanje do besvijesti). Sad ima 23 mjeseca.

Šta kažete na ovo?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S ima 2 i pol godine i oko 12 kg. Pojede mesa veličine jedne lego duplo kockice tjedno rasporedjeno na 2-3 obroka. Jede slaninu i pršut povremeno.
    V ima skoro 8 godina, visok je preko 140cm, uvijek ej bio ogroman, meso je poceo jesti tek negdje sa tri godine.
    Dakle rekla bih da nema veličina djeteta baš previše veze s količinom mesa koju konzumiraju.
    Posljednje uređivanje od marta : 01.12.2013. at 21:05

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja doduše nisam u ovoj skupini, ali nisamo puno mlađi (10 mj), i meni je pedijatrica rekla da je meso dovoljno 2-3 puta tjedno (ped inače jako pazi na dohranu, propragira dohranu tek od 6 mjeseci bez obzira jel beba dojena ili ne i nikada ne dižefrku oko kilaže i napredovanja - njena je parola glavno da beba napreduje kognitivno i motorički, a ovo ostalo će sve doći na svoje s vremenom)

Isto tako znam da je pravilo kod mesnog obroka i za odrasle i valjda za klince (to je kao načelo uravnotežene prehrane) takvo da se daje porcija mesa u veličini dlana - koliki je bebi dlan površinom, toliki bi trebao biti i komad mesa.

Zato mislim da je ovo što si navela sasvim ok. Kod moje ped bi dobila odgovor da je to sve super i da se nemaš oko čega brinuti. Svi smo različiti

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mi jedemo meso jednom tjedno, a jednom ribu. to uopće nije bitno ako je ostatak prehrane dovoljno bogat svime što treba. kvaliteta ispred kvantitete

istina je da hormoni rasta iz mliječnih i mesnih proizvoda u velikoj količini mogu donekle utjecati na rast i razvoj klinaca, ali to sigurno nije ono što želiš

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj godinu dana (mozda i više) nije pojeo niti komadić mesa/ribe. Malo sam se brinula, ali me naša 3u1 (mama, baka, pedica) smirila i rekla da ga pustim. Pa ga puštam. Kad zatraži meso, dat ću mu. Do onda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad ne dajem meso, ni ribu

vjerujem da to nije hrana za ljude

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moji ne jedu meso uopce (mi vege). Najstariji je uvijek bio na 90-toj percentili visinom a 50-toj tezinom. Mlađi su oko 50-percentile. Klinci su različiti... a uvijek neko prigovara. Rekla mi sveki da su jos i njoj znali grintati da je MM mrsav (a hranjen uobičajenom mesom prehranom), pa konstitucija mog L. nije u porodici bila neočekivana ni problem.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jede ribu. Ima 15 mj. i do sada je pojeo jedno domaće pile i to je to. Možda ćemo mu povremeno ponuditi to domaće pile, možda. Mi ne jedemo meso. Visok je, ima 10 kg točno, krvna slika odlična. I sama pedica je rekla da odobrava, da vidi da smo dosljedni u zdravoj prehrani, da njena kolegica pedijatrica ne daje djeci ni ribu i da su jako zdrava. Naravno, tu je i taj mit o proteinima i sličnom u mesu. Ima ga u drugim stvarima, dapače, lakše probavljivijim. U svakom slučaju nisam za meso iz supermarketa.

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Gdje nabavljate domaće pile? I kako biti siguran da je zdravo hranjeno ako nije od bake,tete i sl.pouzdanih izvora?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi smo našli provjerenu babu, zove nas kad ih ima, tj. zakolje. Kupimo 3,4 baka sredi i u frizer. Ja to nemam srca čerupati, mada sada uopće neće meso pa ga mjesecima ne jede. Krv savršena, ako nekog brine.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Svaki dan jede meso ili ribu, nikakav poseban razlog, svakodnevno jede hranu iz svih prehrambenih skupina i ima vrlo raznolik meni.

Kolicina mesa koje pojede je maleni komadic, kao pola njegove sake, dok ribu obozava i moze je pojesti zaista puno.

Riba je svjeze izlovljena, kupljena na trznici, piletina zapakirana iz supermarketa (perutnina ptuj ili rijedje cekin, jako im se srozala kvaliteta), ostalo meso iz lokalne mesnice. Ponekad dobijemo nesto domace.

Visok je, jak i zdrav - nikakve prehlade, anemije, virusi i baterije nas nisu dotakle.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mi smo od onih koji jedu meso (ili ribu) svakodnevno. Meni nije ručak bez komada mesa, a tako onda i dijete jede. Iako ima dana kada pojede samo prilog ili kao danas - samo meso.
    Meso nabavljamo uglavnom na selu gdje imamo vikendicu: radimo kolinje u 12 mjesecu, kupimo 1/3 teleta jednom godišnje pa zaledimo, susjeda mi hrani domaće piliće, a ima i patkica i purica. Žena od koje uzimam kozje mlijeko proda mi 2 kozlića godišnje, ponekad uzmemo janje. Kako je to selo, ima dosta lovaca koji znaju prodavati divljač koju ulove... i tako... skupi se tu mesa. Ribu kupujem u dućanima (onu od cromaris), rjeđe na placu jer ne stignem.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo mojeg iskustva:

Prestala jesti meso u trećoj godini života i nikad poslije nisam poželjela. Nije mi fino. U dobi od 5 godina (podatak iz medicinskog kartona) visinom sam bila daleko iznad 90-e centile po onim tablicama i uvijek sam bila zdrava. U odrasloj dobi viša sam za 10 cm nego moja mama koja je uvijek jela meso.
    Proteini jesu važni za rast i zdravlje, ali nije meso jedini izvor.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj jede meso svaki dan, jer nam je to svaki dan na meniju (pod meso racunam i ribu). Ne kupujem nikakve domace/bio/whatever varijante nego ono sto nadjemo u ducanu u redovnoj kupovini ili sto je vec kupio restoran od kojeg smo narucili dostavu. Prilicno sam sigurna da ni u vrticu ne nabavljaju od lokalne babe nego iz uzgoja i proizvodnje kontrolirane od strane veterinarske i sanitarne inspekcije i u skladu sa vazecim higijenskim standardima.

Pojede onoliko koliko mu se jede taj tren, ako je gladan dosta (puno vise od lego kockice), ako nije gladan onda malo (par zalogaja - a onda mi je draze da je tih par zalogaja meso nego kruh ili mrkva). Od priloga pojede sto mu dodje da pojede, a toga osim kruha, krumpira i sl bude malo ili nista. Bude vec jednom se ohrabrio i za ostalo... Bitno je da je zdrav i da makar malo napreduje (a sto bas i nije uvijek bio slucaj...)

Pije dosta mlijeka, to ga spasava od neishranjenosti

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

2do3 puta tjedno meso, 1do2 puta riba ostalo povrće. Kako imamo sad svega u našem vrtu više jede vegge nego meso ili ribu

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jede meso kad i mi, nekoliko puta tjedno. Kupujemo gotovo uvijek provjereno meso, po mogunosti barem koliko-toliko lokalno, uzgojeno bez antibiotika, itd. U vrticu jede rijetko, pakiram mu lunchbox pa jede nasu hranu. I tamo narucuju od lokalnog dobavljaca, samo mi se ne svidja kako pripremaju.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mužev brat je mesar,tako da uvijek kupujemo provjereno friško meso.
    mali voli piletinu-POHANU,šnicle svinjske i teleće POHANE.
    a inače meso u drugom obliku bezveze promrlja i pljune.
    više je povrtni tip.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja curica od 2 ipo god meso jednom tjedno a ribu barem 2-3 puta. Jede puno povrća, voća, grahorica i žitarica.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

17 mj. - 12 kg, 88 cm, jede meso jednom tjedno, 3x ribu (tu ubrajam i kozice), svaki dan povrće, voće i jogurt s lanenim uljem, puno maslinovog ulja, žitarice skoro svaki dan (proso, zob, kukuruz, pir).
    Ne kužim se u percentile, gledam dijete i čini zadovoljan ali nikad sit stalno melje.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mi smo svi mesojedi i meni ručak iskreno nije ako nema mesa (bar juha s komadom mesa). Mali isto jede meso (2 godine) ali samo ako ga ide. Nikad mu nisam rezuckala na vlakna, miksala ili tako nešto. Odrežem mu komadiće i ako želi jede. Idemo idući tjedan na kontrolu doktorici, vaganje i mjerenje visine pa ćemo vidjeti. Onako kućno mjerenje kaže 16 kg i 96 cm.
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 13.09.2014. at 20:50

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •