Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 116 od 116

Tema: Zdravstvena reforma

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    a meni je žena na besplatnom telefonu rekla da oni ne plaćaju, ako se REDOVNO školuju.
    žena ti je točno rekla.
    redovni školarci/studenti ne plaćaju participaciju bez obzira što su navršili 18 godina.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jel zna netko gdje se može vidjeti/downloadati cjenik usluga.

Tipa: spermiogram, brisevi i sl.

Pa da mogu izračunati isplati li mi se ili ne plaćati dopunsko.

Jer ja sam u onoj skupljoj kategoriji 1560 kn godišnje.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

našla sam cjenik http://www.chronolab.com/download/analiza-cjenik.pdf

To je privatno.

Ako uzmemo to kao okvirno, koliko onda primjerice bi bila participacija za spermiogram.
    Cijena je ovdje navedena 500kn.

Kako se izračunava ta participacija? Jel ima ovdjek oji zdravstveni djelatnik pa da nam pomogne?

Trebamo MM i ja ići, on na spermiogram, a ja hormone, pa me zanima koliko love da ponesem.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

baš sam dosadna, evo još jedan cjenik.

http://www.hkmb.hr/cjenik/cjenik_2009-01.pdf

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam još početkom mjeseca uplatila dopunsko od HZZO-a i poslala potpisani ugovor, a još mi nije stigla iskaznica! Znam da je u siječnju bilo dovoljno pokazati uplatnicu, ali ja sam zapisana za spec. preglede sljedećeg tjedna, tj. u veljači... :/ ... Znate li koliko vremena od uplate šalju iskaznice?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je stiglo nakon dva tjedna
    Uplatnica ti je dovoljna i za specij. preglede

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uplatnica NIJE dovoljna (bila je dovoljna u siječnju) a HZZO nije na vrijeme poslao mnogo iskaznica, među njima i moju. http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...icipaciju.html
    Ipak, ja sam na kraju dobila barem njihovu pisanu ispriku i, napokon, broj moje police...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dobro jel igdje izašao ikakav "cjenik" što se to sad i koliko plaća i koliko se plaćalo prije?

Ja sam i dalje ostala pri tome da neću plaćati DZO.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Dobro jel igdje izašao ikakav "cjenik" što se to sad i koliko plaća i koliko se plaćalo prije?

Evo me tražim temu da nešto pitam i vidim svoje neodgovoreno pitanje
    Pa pitam ponovno i dodajem:

Sada, nakon nekog vremena, koliko se, vama koji ste počeli plaćati DZO, to isplatilo i dali uopće je?

I dalje sam mišljenja da su sve to razvikali po medijima nebi li potakli ljude da im malo napune račun. :/

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sada, nakon nekog vremena, koliko se, vama koji ste počeli plaćati DZO, to isplatilo i dali uopće je?

I dalje sam mišljenja da su sve to razvikali po medijima nebi li potakli ljude da im malo napune račun. :/
    Hm, kahna, nezahvalno je govoriti o osiguranju na način je li se ono isplati ili ne. Općenito, bolje je da se osiguranje ne isplati, bilo ono zdravstveno, životno, imovinsko ili automobilsko

Svatko zna najbolje za sebe. Recimo, MM nikada ne ide liječniku i on nema DZO iako se uvijek može nešto nenadano dogoditi i onda ćemo sve troškove morati platiti na licu mjesta. Ja imam DZO jer sam puno češće kod liječnika makar je i za mene pitanje prolazim li jeftinije tako ili da svaki puta platim u ambulanti, bolnici ili apoteci. Vjerojatno sam i ja u gubitku, ali ne daj Bože da mi se isplati.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

lucij@ nisam mislila u tom smislu dal se kome isplatilo

Mislila sam na one (takve kao ti) koji češće idu kod dr. pa su u toku, što je i koliko poskupjelo (i dali uopće je).

Ja to ne mogu znati kad nisam išla niti prije niti sad :/

A moji starci imaju DZO već dugo i svaki čas su kod dr. tako da mi niti oni nisu mjerilo

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

cjenik usluga ima na stranicama hzzo-a, ali je toliko kompliciran za pogledati, jer se nalazi u cijelom nizu njihovih odluka, da preporučam oboružati se strpljenjem prije istraživanja.

po mom mišljenju dzo je velika prevara.
    glavna je fora to kako su nam "krivo" objasnili cijeli sustav. naime, bilo je rečeno kako oni koji ne plaćaju dzo, plaćat će samo dio cijene neke pretrage. ali to nije točno.
    ako recimo obavljate pretragu ili pregled koji je jeftiniji ili košta 50 kuna, plaćate punu cijenu tog pregleda. npr. KKS je 50 kuna, kao i bris grla. a to je realna cijena te pretrage. tako upala grla s te dvije pretrage košta 15 kuna za prvi pregled kod doktora, 2x15 kuna za uputnice, 2x50 kuna za pretrage, 15 kuna za čitanje nalaza, 15 kuna za recept, 15 kuna za tkoznašto....

također ima neka fora o pretragama koje idu na isti laboratorij ili za istog specijalista, gdje je ograničenje 250 kuna.

prema tome tkogod ima većih potreba za odlazak kod liječnika, preporučam mu plaćanje dzo-a jer će inače plaćati puno više za pretrage.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa

Hm, kahna, nezahvalno je govoriti o osiguranju na način je li se ono isplati ili ne. Općenito, bolje je da se osiguranje ne isplati, bilo ono zdravstveno, životno, imovinsko ili automobilsko

Svatko zna najbolje za sebe. Recimo, MM nikada ne ide liječniku i on nema DZO iako se uvijek može nešto nenadano dogoditi i onda ćemo sve troškove morati platiti na licu mjesta. Ja imam DZO jer sam puno češće kod liječnika makar je i za mene pitanje prolazim li jeftinije tako ili da svaki puta platim u ambulanti, bolnici ili apoteci. Vjerojatno sam i ja u gubitku, ali ne daj Bože da mi se isplati.
    Upravo tako, nezahvalno je govoriti o tome. Ja sam bila jedna od onih koja kod liječnika nije bila dulje vrijeme ( jedno par godina). Ali zato lani od 11 mjeseca pa sve do danas i vidim da ću nastaviti ove godine odlasku k liječniku, meni se ove godine isplati. Ja sam naime uplatila DZO u 12 mjesecu lani, jer sve pretrage koje sam radila došle bi me preko 3000 kn jer je bilo i kod specijaliste u bolnici i kod dr.opće prakse. i apoteke naravno. A uostalom, kao što kažeš, nikada se ne ide, i jedan sasvim iznenadni slučaj i treba platiti.
    Sada da li je prevara ili ne, to ovisi o svakome.
    Međutim, problem za izdvojitii novce za cipele, auto, odjeću i obuću najnovije marke i bilo koje druge vrste nam nije problem izdvojiti.

Inače, ovako za primjer: u skandinavskim zemljama ( iako se sa njima ne možemo mjeriti), oni lijepo dobe plaću u brutu i sami si plaćaju zdrastveno, mirovinsko, jer su kod njih bolnice privatne.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

prevara je ako ti netko objasni kako ćeš bez dzo-a plaćati dio cijene neke pretrage, a onda plaćaš punu cijenu. i još je riječ o najjeftinijim pretragama, koje se rade za "dobrojutro" kod liječnika. razlog je naravno da se skupi što više novaca.

ako nemaš dzo gotovo isto košta najobičniji kks i pretraga krvi za hormone štitnjače, što je turbo skupa pretraga.

ja bih radije da, ako već moram plaćati zdravstvo, imam izbor više osiguravajućih kuća.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Alizeja prvotno napisa
    Međutim, problem za izdvojitii novce za cipele, auto, odjeću i obuću najnovije marke i bilo koje druge vrste nam nije problem izdvojiti.
    Gledaj, ne volim izvlačiti riječi ili rečenice....ali ovo moram prokomentirati.

Prvo: markirano bilo što - nisam nikada kupovala. Izuzetak su tenisice.

A zdravstveno PLAĆAMO SVI mi i to jako dobro,
    i ljuti me da moram plaćati na dvije strane (znaći još dopunsko uz osnovno) :/
    Draže bi mi bilo (kako si sama navela primjer ) da mi plaća bude bruto pa da platim sama što i koliko želim, nego ovako.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Alizeja prvotno napisa
    Gledaj, ne volim izvlačiti riječi ili rečenice....ali ovo moram prokomentirati.

Prvo: markirano bilo što - nisam nikada kupovala. Izuzetak su tenisice.

A zdravstveno PLAĆAMO SVI mi i to jako dobro,
    i ljuti me da moram plaćati na dvije strane (znaći još dopunsko uz osnovno) :/
    Draže bi mi bilo (kako si sama navela primjer ) da mi plaća bude bruto pa da platim sama što i koliko želim, nego ovako.
    Nije se ovo odnosilo baš na tebe. Ali ima onih kojima je teško izdvojiti još dodatno za zdrastvo, a moraju biti u šminci.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •