Results 1 to 3 of 3

Thread: Tražim recept - biskvit + krema od pudinga

  1. #1
    Ari's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Vinkovci - Osijek
    Posts
    165

    Default Tražim recept - biskvit + krema od pudinga

    Hajde iskusne kolačarke nabacite neki zgodni receptić koji bi išao otprilike ovako:
    fini biskvit (tamni)+
    krema od čokoladnog pudinga +
    šlag ili neka fina glazura

    Molim sve detalje!

    Hvala unaprijed

  2. #2

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    A da napraviš Hola kocke?

  3. #3

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Ja ne pravim kolače sa pudinzima, pa ti zato dajem ove predloge...
    npr. ovaj. Milion puta isproban. Ne može da ne uspe:

    Ako želiš, umesto 2 kašike brašna, staviš dve ravne kašike kakaa.

    http://www.coolinarika.com/recept/bakin-cokoladni-rolat

    A Rigo Janči? Taj je isto mrak!

    Evo ti recept original, a dole ti napišem koju varijantu možeš smućkati sa pudingom.

    KORA:
    9 žumanaca mutiš sa 9 kašika šećera. Kad pobeli i pojave se mehurići dodaš lagano 2 kašike prezli i 150 gr. mlevenih oraha (ja ne jedem orahe, pa mi je zamena pečeni i samleveni lešnici) i 4 ravne kašike kakaa.
    Sad umutiš čvrst šne od 9 belanaca i žicom ili kšikom ga polagano umešaš u onu braon smesu.
    Uzmeš veliki pleh (ja stavim u onaj koji ide u rernu, ali može i neki malo manji-ja takvog nemam), dobro ga podmažeš maslacem i poprašiš brašnom i mrvicama i u njega izliješ i ubaciš u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C. To pečeš otprilike 10 minuta.

    TIPS & TRICKS
    Najbolje ti je da napraviš probu čačkalicom (kad misliš da je pečeno, ubodeš čačkalicom na sredini kolača, pa ako na njoj nema vlažnih i musavih tragova, kora ti je pečena)

    Uvek je dobro koru ostaviti malo u isključenoj i odšktrinutoj pećnici, da ne bi naglo splasnula kad se izvadi napolje onako vruća.
    To znači da se pećnica mora isključiti ranije, pre isteka vremena za pečenje.

    FIL:
    250 gr. margarina/maslaca (koji su na sobnoj temperaturi) i 250 grama šećera u prahu mutiš mikserom dok ne postane penasto. U to dodati 2 cela jaja i 100 grama otopljene čokolade. Mutiti dok masa ne postane homogena. (I ovde imam ispravku-ja ne jedem živa jaja, tako da ovde ja mutim žumanca na pari sa 2-3kašike šećera uzetih od onih 250 grama i kad to krene da se zgušnjava, u to ubacim još i čoksu i 3 kašike mleka i onda bude super. Sačekam da se prohladi i umešam u onaj margarin)

    Umutiti 2 kesice šlaga (ali u taj šlag stavljaš manje mleka/vode, da ti se ne bi razlivao) i sjediniti sa filom.
    Koru preseći na 2 dela, pa između filovati.

    GLAZURA:
    3 štangle (60 grama) čokolade, 3-4 kašike mleka (možeš staviti umesto jedne kašike mleka i 1 kašiku slatke pavlake/vrhnja) i 1 kafenu kašičicu putera. Topiti na tihoj vatri ili nad parom, stalno mešati, pa kad se homogenizuje tako vruće preliti preko gornje kore.

    Staviti u frižider i služiti dobro ohlađeno!


    E sad, varijanta za tvoj fil bi bila na primer:

    Skuvaš 2 pudinga i u njega još ubaciš 100 grama čokolade i staviš za trećinu više šećera nego što piše na kesici. Ja bih stavila i 1 burbon vanil šećer.
    Kad se prohladi, u to umešaš 150-200 grama umućenog maslaca i 1 umućen šlag (isto kao i gore, u taj šlag stavljaš manje mleka, da ti se ne bi razlivao posle)
    Ostalo sve isto...

    Puse i javi šta si napravila

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •