moje zlato, napuniti će 4 g u 2. mjesecu neće i neće sam jesti. muku mučimo inače sa jelom od dojenačke dobi, uvijek je slabo jeo, ali sad čak i hoće jesti ali da ga netko hrani.nikako neće sam. imam bebu od 3 mj i nemogu svaki put i ovom gurati žlicu u usta, uostalom prevelik je za to i trebao bi biti već samostalan. u vrtiću tu i tamo hoće jesti sam ali uvijek teta malo pomogne. doma nema šanse da sam uzme i jede.na sve moguće načine smo pokušavali, ali uzalud. neznam više šta da radim.

Odgovori s citatom
), a prve 3 su ga čuvali bake i djedovi gdje je hranjenje obavezno i znak pažnje. On to na sličan način i traži-osjeti se da to nije više "hrani me, ne znam sam", već "hrani me, pazi me".
), uzme sok, čašu i sam si naspe... Ako mu nećeš narezati, otvori ladicu, traži svoj nož i proba rezati... pa se rasplače kad shvati da se dječjim nožem ne da narezati sendvič na komadiće (tj. kad skuži da to ipak ne zna sam, a tako protestno počne).
. oblačenje, klopa, nešto dohvatiti... a ona je išla po sistemu "ovo je brže", "ovo je čišće"... a mali nije odustajao od "sam"
.Netko je napisao da se vodio za onom bolje da ga ja hranim,bolje će pojesti,neće se zaprljati itd.Meni je sad krivo što sam napravila tu grešku jer ona neće uopće jesti sama,u vrtiću tu i tamo uz pomoć tete.Inače je nikakva za jelo,ja mislim da to dijete može 24 sata da ništa ne jede ako joj sam ne daš,ona jednostavno nikad nije gladna.Ali ne krivim nju,krivim sebe i svoju"pamet" i ipak nije mi teško hraniti je kad vidim da sve pojede i to s guštom,ali sama ne,ne.Pitam ja nju sad jedan dan kako to da u vrtiću jede sama,a ona kaže"tamo nema mama"
Nemoram mapominjati da u vrtiću od prvog dana jede sve sam i pojede sve što mu se da, a kući već ima prohtjeve i zahtjeve što bi.