Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: manjak plodne vode

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa Vidi poruku
    Petronjela, u sličnoj smo situaciji, ja sam na plus 6 danas. ctg doduše dobar, ali neka druga doc danas nije baš bila sigurna u količinu plodne vode. Uglavnom, ja sam totalno smirena i nije mi teško čekati porod, ali mi okolina stvara pritisak, i to mi ide na živce. Doktorica mi je danas rekla da razmislim hoćemo li to malo potaknuti... Zašto, ak je sve ok? Dobila sam neko eterično ulje da se mažem s njim po trbuhu 2x dnevno - potiče trudove.
    Ma čak nije problem u okolini koja nezna ništa o tome. Naravno ljudi pričaju svašta al stvarno svašta. Nego i doktori i sestre nisu suglasni kad se radi o manjku plodne vode. Ja znam da je to normalno za pred kraj trudnoće al već tri tjedna je kraj trudnoće tako da više baš i nisam smirena..
    A o kakvom se ulju radi? nema štetnosti za bebu?

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Petronjela prvotno napisa Vidi poruku
    Ma čak nije problem u okolini koja nezna ništa o tome. Naravno ljudi pričaju svašta al stvarno svašta. Nego i doktori i sestre nisu suglasni kad se radi o manjku plodne vode. Ja znam da je to normalno za pred kraj trudnoće al već tri tjedna je kraj trudnoće tako da više baš i nisam smirena..
    A o kakvom se ulju radi? nema štetnosti za bebu?
    Nemam pojma kakvo je ulje u pitanju. Rekli su mi da će mi nešto dati, nisam skužila što (u Njemačkoj sam, pa kad je nešto nepoznato, onda mi i jezik dodatno otežava). Dali su mi to u jednoj velikoj šprici s čepom, izgleda i miriše kao eterično ulje pa sam pitala je li eterično ulje i potvrdili mi. Možda neka mješavina. Sigurno mi to ne bi dali u rodilištu da je štetno za bebu...
    Ja sam do nedavno zračila savršenim mirom i veselila se porodu. Sad me jednostavno strah da neće krenuti prirodno, a i beba je velika, a ja nježne građe. (Iako sam već uspješno rodila veliku bebu.) Strah me svake intervencije, ali i rizika prenošene trudnoće.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam pojma kakvo je ulje u pitanju. Rekli su mi da će mi nešto dati, nisam skužila što (u Njemačkoj sam, pa kad je nešto nepoznato, onda mi i jezik dodatno otežava). Dali su mi to u jednoj velikoj šprici s čepom, izgleda i miriše kao eterično ulje pa sam pitala je li eterično ulje i potvrdili mi. Možda neka mješavina. Sigurno mi to ne bi dali u rodilištu da je štetno za bebu...
    Ja sam do nedavno zračila savršenim mirom i veselila se porodu. Sad me jednostavno strah da neće krenuti prirodno, a i beba je velika, a ja nježne građe. (Iako sam već uspješno rodila veliku bebu.) Strah me svake intervencije, ali i rizika prenošene trudnoće.
    Potpuno te shvačam! I ja se bojim neke nasilne intervencije al opet bi rađe tako nešto nego da nešto krene po zlu. I ovako u trudnoći imamo dovoljno briga ali nisam očekivala još i taj rizik prenošenja.
    Nadam se da će i tebi i meni bebač odlučiti izaći uskoro

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

hallo svima ja sam bila u mnogo tezoj situaciji...doktor koji mi je vodio trudncu nazalost mi nije rekao da imam manje plodne vode i nazalost kod mene je to izazvalo puno vece probleme zato nemogu da ne ispricam svoju situaciju..u 35 tjednu trudnoce sam dobila bolove i otisla u bolnicu gdje sam i saznala za taj problem i naravno ostala sam na promatranju..prvi dan sam dobila spricu za razvijanje bebinih pluca i takodje i sutradan,medjutim od zadnje sprice mora proci 48 sati da bi pocela djelovat. nije uspjelo navecer sam dobila jake bolove za poroda..osjetila sam to je mi je drugo dijete.. ali na ctg se bolovi nisu pokazivali,beba je bila sasvim mirna..cekala sam do ujutro i vise nisam mogla izdrzat...poslije podne su ustanovili da da je beba podigla se skroz visoko pod pluca i da se nemoze okrenut a ja sam bila otvorena 4 cm...porodili su me na carski ali moja beba nije bmogla disat sama pa su ga prikljucili na aparate nebi li pomoglo ali nazalost moja beba nije mogla izdrzat...ZATO MOLIM VA PAZITE KOJEM LJEKARU IDETE I NEMOJTE DA VAM TRUDNOCU VODI SAM JEDAN..PRONADJITE VISE NJIH BUDITE SIGURNI DA JE SVE UREDU....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •