Patrik će za 2 mjeseca napuniti 3 godine. Nije sklon baš izmišljanju nekih događaja iako sam svjesna te njegove (njihove) bujne mašte. Baš zato sve uzimam s rezervom.veneraZ prvotno napisa
Puk po guzi. Ne znam kaj da o tome mislim osim da je mogao čuti od nekih ljudi one klasične "Budi dobar inače ćeš dobiti po guzi" kao što uostalom sva djeca negdje bar jednom čuju (uvijek se nađe pametna dušebrižnics koja će vam bar u parku nastojat pomoći tako nekom debilanom).
E sad, ja znam i da je dečkić X malo problematična beba (naime to je mješovita jaslička) jako je puno plakao za vrijeme adaptacije, nikako se nije uključivao u grupu a kad je konačno malo počeo komunicirati - stalno je oko sebe klince grebao, grizao i čupao. Mislim da tom djetetu puno toga nije složeno kako treba. Možda je sve doma okej, ali mu jednostavno nije sjelo tako rano ić u vrtić (ima nekih 18 mjeseci ili malo manje). Ja ne znam točno ali sam sigurna da "po guzi" kod njega definitivno neće polučiti ništa dobro, naprotiv. Uz svo to razočaranje i ljutnju, dolazi i tuga.
Klinci su izuzetno osjećajni. Moj sin jako često prepričava kad se nešto malo upečatljivije dogodi. Njega se svaki put dojmi reakcija bilo djeteta ili tete. Ponekad se zna dogoditi da u night terors skužim vrtićke događaje.
Ja sam za sad na čisto da ću propitivati. Ne vjerujem da nigdje nitko ne dobije po guzi, jer eto, u našem susjednom vrtiću te teta i obavijesti ako se to dogodi (očito je mnogima to normalno). Tako da nemam iluzije o fizičkom nekažnjavanju. Samo sam oprezna jer ih želim na vrijeme upozoriti da to (bar mojem djetetu) ne bi smjele raditi.