Pokazuje rezultate 1 do 50 od 133

Tema: Kažnjavanje u vrtiću?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto kut i stolica nisu isto? Obje distanciraju dijete i daju mu potreban time-out, zar ne?
    U moje vrijeme, prije 25 godina, bilo je kuta, i uvijek su isti dečki u njemu završavali. I ja sam jednom završila u kutu, sasvim opravdano, sjećam se tog doživljaja - nije bilo traumatično, već mi je malo udarilo na ponos - ja kao dobra cura završila u kutu. Zato sam tamo završila samo jednom.

Trampolina - nigdje nije izričito navedeno da nasilje treba proči nekažnjeno, ali u svoj sili protivljenja "kažnjavanju" neprimjerenog ponašanja (ne u kut, ne povisiti ton, ne posebna stolica za hlađenje, već bilo koja + igračka) čini mi se da to neprimjereno ponašanje prolazi lišo, da dijete ne dobiva potrebitu poruku - Ne takvom ponašanju, ne i gotovo, pa makar i koja suza pala.
    Kut i stolica nikako nisu isto. Kut je izolacija, a mirni stolac je mjesto gdje razgovaraš s djetetom o tome što se dogodilo. Razlika je 180o u korist mirnog stolca.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Poslala gornji post prije vremena...
    Slažem se s ostalima da treba vidjet što se točno događa u vrtiću, jer skoro ništa ne zvuči normalno.

A ovo izdvajanje "da bi razmislili", ne znam, to se mi tješimo da oni razmišljanju što su zgriješili i kako bi mogli bolje. Vraga razmišljaju, neki možda da, ali mnogi ne. Zato se slažem s Peterlininom varijantom misrnog stolca.
    U našem vrtiću tete to dobro rade. Nema sramote, nego smirivanje, razgovor, koji minut za resetiranje, i povratak u grupu. I odlično funkcionira.
    Posljednje uređivanje od vertex : 04.03.2013. at 12:04

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Poslala gornji post prije vremena...
    Slažem se s ostalima da treba vidjet što se točno događa u vrtiću, jer skoro ništa ne zvuči normalno.

A ovo izdvajanje "da bi razmislili", ne znam, to se mi tješimo da oni razmišljanju što su zgriješili i kako bi mogli bolje. Vraga razmišljaju, neki možda da, ali mnogi ne. Zato se slažem s Peterlininom varijantom misrnog stolca.
    U našem vrtiću tete to dobro rade. Nema sramote, nego smirivanje, razgovor, koji minut za resetiranje, i povratak u grupu. I odlično funkcionira.
    x
    i ne zaboravite da pričamo o 18-mjesečnim praktički još bebama.
    svaka čast i razgovoru i smirivanju i svemu, sve je to potrebno. al tu je ipak najbitnije imati 100 očiju nad njima i paziti ih non stop. da su svi uvijek u vidokrugu. i kad spavaju, a kamoli kad su budni.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    x
    svaka čast i razgovoru i smirivanju i svemu, sve je to potrebno. al tu je ipak najbitnije imati 100 očiju nad njima i paziti ih non stop. da su svi uvijek u vidokrugu. i kad spavaju, a kamoli kad su budni.
    Čitala sam stare postove jučer, kakva je M u vrtiću
    Jesu li se ispunila tvoja očekivanja i slutnje?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    x
    Ma da, i ja sam se zapravo prebacila u postu se na vrtićku dob. Najbitnije ih je stalno pazit, i svejedno će i tada netko nekad udarit, ugrist, gurnut...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •