Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: madraci na pod

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno madraci na pod

Niti jedan kauč na razvlačenje nam nije potrajao, ja sam u iskušenju da kupim dva madraca po noći ih spojim na podu, a po danu na dječje krevete (90x2oo) su oba. Znači okretali bi se svaki dan. Jesmo li jedini luđaci s tom idejom? Koje su loše strane. Meni je pun kufer rupa i sličnog, a tvrdo mi ne smeta.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo kauc , onaj preklopni, nije na razvlacenje i ima odlican madrac. Ima oble rubove i punjen je nekakvim komadicima krpica. Takav moze na pod.

Obicni madraci ce ti se deformirat s vremenom ako budete samo na njima spavali na podu jer im treba okvir. Dakle, ne bih rekla da cete obicnim madracima dugorocno rijesiti svoj porblem.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u tvom slučaju - direktan dodir s podom (i onim što imaš ispod poda) - ne bih... uvijek postoji moguće zračenje.

:/

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ako hoces vec na pod, imas onaj sto se napuhuje i mislim da je dovoljno veliki da dvoje spava na njemu. Bude na TVu

http://www.topshop.ba/index.asp?tn=p...id=73256&c=664

http://www.topshop.ba/index.asp?tn=p...id=16320&c=664

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj xanax prvotno napisa
    ako hoces vec na pod, imas onaj sto se napuhuje i mislim da je dovoljno veliki da dvoje spava na njemu. Bude na TVu

http://www.topshop.ba/index.asp?tn=p...id=73256&c=664

http://www.topshop.ba/index.asp?tn=p...id=16320&c=664

Meni su ti madraci na napuhavanje ok za godisnji, tj. neko kratkorocno spavanje, ali stalno spavati na njima, to mi se cini katastrofa...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I meni su koma ti madraci na napuhavanje osim za povremeno spavanje na vikendici ili kod nekog u gostima. Sva sam slomljena jutro, a cjelonoćno šuškanje me izluđuje.

Citiraj sorciere prvotno napisa
    u tvom slučaju - direktan dodir s podom (i onim što imaš ispod poda) - ne bih... uvijek postoji moguće zračenje.

:/
    Može malo podrobnije o tome kako zračenje više šteti ako je madrac direktno na podu? Misliš na ljepila kojima su ljepljeni parketi i sl?

Ja sam dugo spavala na madracu na podu. Kad sam bila tinejdžerica, bilo mi je fora imati krevet na podu. A i klinci su iz predostrožnosti da ne padnu jedno vrijeme kao bebe spavali na madracu na podu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma ne, naši parketi su tak stari da šeću za nama, nema ljepila , sorci misli na hladnjaču ispod, ali bio nam je striček inžinjer sa mašinicom za mjerenje zračenja onom profi i rekao je da nam niš ne zrači odozdola. Zrače nam podzemne vode tam gdje sam nabila ormare i struja kroz pregradne zidove - siporex ili nešto sl. je vodič pa eto. to smo sredili tak da smo ok što se tiče zračenja. I sad spavamo na podu i baš mi je fino - puno bolje nego u rupi na kauču. Ali imate pravo to kaj se tiče deformiranja. Hm. A baš sa bila sretna sa svojom novom idejom.
    Kakav je to na preklop? Meni treba nekaj da je čvrsto i tvrdo inače cijelu noć sanjam da se utapljam, hodam kroz živo blato i tak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda nešto ovog tipa:
    http://www.oriolik.hr/index.php?cid=...catalog&sid=11

mi smo imali takav za spavanje i bili smo zadovoljni. Kauč je zapravo napravljen od 2 madraca.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sljedeća stvar koju kupujem - OBAVEZNO mora imati prazan prostor između poda i madraca...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

joj imali smo takav na samom početku, ali počeo nam je prednji madrac se naginjati prema sredini. To jest isto je propadao na sredini. Da li je netko probao ovo http://www.namjestajklasik.hr/ ?
    Čula sam da su navodno izdržljivi

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sorcie - aj malo opširnije, molim te, zanima me.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa kaj je najbolje ja imam okvir od bračnog kreveta koji je super, ali onda nam ne može doći više od dvoje vrlo dobronamjernih ljudi u goste, a i ja se osjećam kao u sanatoriju kad mi pola životnog prostora zauzima krevet.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lapis prvotno napisa
    sorcie - aj malo opširnije, molim te, zanima me.
    pa nemam kaj puno opširnije ...

mogu te uputiti na feng shui stranice (tamo je objašnjeno na njihov način), ili ti mogu reći svoje iskustvo...

imam kauč, koji je imao podnicu i spremljene stvari u boksu. spavala sam užasno na njemu... nakon toga sam izvadila stvari - i san se poboljšao, a onda sam i podnicu skinula. i to je pomoglo. nije idealno (stalno vrebam neki krevet na nogicama!) - ali je stvarno puno bolje.

krevet koji tražim će biti isključivo od drveta, ali ne onaj sklepan od dasaka, već s malo zaobljenim stranicama. oštri rubovi me jednostavno odbijaju.

nemam vremena proučavati - no ono što osjetim - nastojim popraviti. tak da sam npr. na policu s oštrim rubovima stavila npr. drvenu košaricu koja ima oblu ručku.... i sad me ta polica ne smeta...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A kaj drži madrac u zraku bez podnica? Ne kužim stvarno, sori

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    A kaj drži madrac u zraku bez podnica? Ne kužim stvarno, sori
    na kauču su ti podnice odmah uz pod ... kao pod za box za posteljinu... madrac, tj. ono "dvodjelno" je drukčije složeno, i drže ga neke "vilice"... btw - to je na prvom kauču bilo krivo montirano, i njega sam reklamirala

na krevetu su podnice obično od dasaka (nije potpuno zatvoreno), ili one ekstra koje kupiš s letvicama ili onim kvadratićima.... pa onda to imaš ispod madraca...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

vi'š kako je dobro što sam pitala. jer sam ja mislila da pričate o nečem sasvim drugom.

navedena hladnjača ispod, i striček koji je rekao da niš ne zrači odozdo, su kod mene proizveli sliku da tebi zrači zamrzivač iz stana ispod, pa rekoh, prosvjetlite me...

a glede oblog i oštrog, sama sam dovoljno obla da ublažujem sve možebitne oštre rubove po kući.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa je imam mesnicu i ogrooooomnu hladnjaču ispod zato smo i zvali dežurnu službu za to. I ogroomna hladnjača niš, mala žica kroz lošu žbuku elektrana. to ti je naše naravoučenje.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lapis prvotno napisa
    a glede oblog i oštrog, sama sam dovoljno obla da ublažujem sve možebitne oštre rubove po kući.
    o, jako bi se začudila kako neke stvari mogu utjecati na život.. ja sam imala četvrtasti stol godinama. i sve je bilo ok - dok u jednom trenutku nisam prokljuvila da više ne sjedim za stolom, da ne mogu jesti za tim stolom, da me jednostavno smeta u prostoru... fizički.

novi stol još nije stigao (tj. isporučili mi dasku bez nogu! ) - a stari je već bio izbačen van.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako staviš tri debele knjige ispod tog kruga to ti se zove sofra i albanci jednu na tome oduvijek. Sjednite po turski i jedite rukama iz jedne zdjele uz čaj. Egzoitčno putovanje u Vašem domu Dok ne dođu noge.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

egzotično naravno

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Ako staviš tri debele knjige ispod tog kruga to ti se zove sofra i albanci jednu na tome oduvijek. Sjednite po turski i jedite rukama iz jedne zdjele uz čaj. Egzoitčno putovanje u Vašem domu Dok ne dođu noge.

ma odavno ja imam OVALNI stol ... došle noge, al su bile oštećene, pa su mi poslali i novi stol ... a i stolice NISU četvrtaste, već imaju ovalne naslove, a sjedalice su u obliku trapeza...

btw - sljedeće stolice će mi ziher bit na kotačima ...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi imamo ovaj krevet već godinama, i prezadovoljni smo

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Mi imamo ovaj krevet već godinama, i prezadovoljni smo
    i ja bi nešto slično - jednostavno... ali ne bih metalni... :?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nema tako jednostavnih drvenih, tražila sam
    noge i okvir su metalni, dušek ide na letvice
    super mi je kako lako sve obrišem ispod :D

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam neko vrijeme držala metalni bračni u dnevnom boravku pa nitko nije htio ući u dnevni boravak, koliko ga god sakrila ukrasnim jastucima i sl. forama. svi su se držali foteljica u longe baru (predsoblju).Ne znam zakaj

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    I meni su koma ti madraci na napuhavanje osim za povremeno spavanje na vikendici ili kod nekog u gostima. Sva sam slomljena jutro, a cjelonoćno šuškanje me izluđuje.
    Mi smo neko vrijeme imali veliki madrac na napuhavanje u okviru bračnog kreveta. Tad sam bila trudna i to mi je bilo najugodnije spavanje ikad, posebno obožavam one udubine jer inače spavam bez jastuka pa mi se bilo fino namjestiti.
    Madrac na napuhavanje i jastuk za dojenje - milina...
    Promjenili smo ga kad sam ga slučajno probušila

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ako sam dobro shvatila, traži se trosjed koji će biti dovoljno kvalitetan za spavanje. Pred par godina smo upravo to tražili (sad sam ponosna vlasnica bračnog kreveta!) i nakon pretrage koja je mog muža dovela u ludilo zaključili smo da nam zbog dimenzija sobe najbolje paše trosjed koji će se razvlačiti tako da u sebi ima poseban madrac. Od ponuđača smo našli Alto i Mari-biro.( U stvari bilo je i drugih, ali s nama nedostupnim cijenama).U altu su imali http://www.alto.hr/garniture.php?page=4, oko 10000 kn, u mari birou nešto slično , talijanski proizvođač oko 7000. Mi smo se zbog dizajna i cijene odlučili za talijana, ali mi je žao zato što je ovaj u altu na dijelu imao pravu podnicu, talijan po cijeloj površini kao neku mrežu, i alto je imao ako se ne varam hespov madrac, talijan madrac s oprugom visine 12 cm.
    Ipak, stvar je super fukcionirala jer ispod plahte nije bila navlaka trosjeda nego madrac i bio je udoban, presvlaka trosjeda na skidanje, kvalitetna.

Ako se ima mjesta bilo je nekih ležajeva s madracima koji su se preklopili, ali mi za to nismo imali mjesta. A i nije mi se svidjela ideja da se na madracu na kojem se spava sjedi preko dana.

[/url]

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi trenutno spavamo na dva madraca 90x200 na podu. Po danu ih sklopim u jedan 90x200. Bračni krevet smo razmontirali da stane mašin tobogan u sobu .
    A i krevet je imao ne špičaste rubove pa me bilo strah da mi se dijete ne nasadi na to. Jednog dana ćemo ga ponovo namontirati.
    Nezgodno je jedino kaj se ti madraci skližu po podu jer su na parketu pa u slučaju divljeg sexa završiš među dva madraca na podu. No i to može imati svoje čari .

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji prijatelji su u situaciji poput tvoje napravili "krevetokauč"
    stolar nek ti napravi okvir za lijepi siroki kaucokrevet, madrac kupi koliku god dubinu mozes podnijeti, a po danu, da izbjegnes dojam sanatorija, na krevetokauc stavi po mjeri napravljene jastuke, od debele i jako cvrste spuzve, nasla sam ovdje na slici nesto slicno, samo bez svega ovog drvenog sa strane, umjesto tog jastuci cijelom duljinom, znaci takve debele jastuke koje mozes koristiti i kao tabure ali prvenstveno su naslon za udobno se zavaliti danju na kauc
    http://www.ponuda.com/V4/v4_Katalozi...a.asp?ID=27825

a madrac je kakav god zelis

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vau, da i ja bih to :D bez tog drvenog čuda naravno. Moram pokušati nagovoriti muža ponovno na svoja kreativna rješenja - mislim da polako pada u depresiju od svih tih riješenja koja meni padaju na pamet

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Može na pp broj nekog tko radi takve jastuke? Tenks

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javit cu ti ovih dana kad ih se usudim nazvati (zaboravila cestitati sve redom, pitat za zdravlje, rodendan djetetu i to)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nema žurbe, i meni treba vremena da pripremim muža. Još je blijedosiv na spomen mojih izuma. On bi kupio kauč najskuplji na svijetu i molio Boga da se ne pokvari. To je njegov plan.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sam da se prikrpam...

u skoroj buducnosti ce mi trebati nesto slicno za spavanje u dnevnoj sobi.
    sve sto se razvlaci i sastavlja sam otpisala jer nastaju udubine i to je uzas za spavanje.

ovaj alto je zanimljiv... al zar ne nastaju neki preklopi na tom madracu kad se sprema?,

krevetokauc je jaako zanimljiv al on bi morao biti jako velik (previse mjesta onda zauzme), jer nema nikakavog preklapanja.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

krevetokauč je super zato što ima madrac nazovimo normalne visine, to jest oko 20cm ili koji izabereš. problem je što je nezgodan za smještaj u prostoru, što se sjeda na njega pa se i preko dana dodatno opterećuje na istom mjestu. Obično je jedna strana uza zid, a pošto smo par godina i tako spavali i preskakali jedan preko drugoga da uđemo u krevet odlučili smo da želimo rješenje gdje će svatko imati pristup svojoj strani kreveta. Madrac se savija, ne sjećam se što nam je točno striček u altu objasnio kako to da se mogu hespovi klasični madraci savitnuti, ali sam se potrudila i našla točno naš trosjed http://www.albertasalotti.it/jsps/te...54&profile=all visina madraca je 12 cm , spavali smo svakodnevno 5 godina na njemu , nema nikakvih problema s madracem, nije istegnut ili tako nešto, redovno smo okretali noge-glava i muževu i moju stranu. tko zna, možda je baš to razlog za dugotrajnost, možda bi se ovi iz hespa zbog debljine brže strgali, to stvarno ne znam. sve je mekanije, pa sam znala skliznuti na muževu stanu kad bi se on približio k meni , što nekad i nije baš dobrodošlo naslon se može skinuti,pokrajnji jastuci su na cif.

Mislim da je altov imao u sjedištu kad se okrene spremište za jastuk, pa bi se eventualno tanji poplun ili deka mogli zarolati s madracem, tako da ne treba dodatno mjesto za posteljinu, osim redovnog prozračivanja.
    Od ideja su nam bili ok trosjedi iz ikee, tu su negdje u rangu našeg, ali zbog dostave i načina plaćanja se na to nismo odlučili. Gledali smo i razgoršek, s istim rezultatom kao i ikea.

Pomno smo razmotrili sve opcije i zadovoljna sam izborom, mislim da je altov kvalitetniji, iako mom nakon djece i svakodnevnog spavanja ni končić ne fali.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sunny hvala puno na informacijama

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo dugo vrijeme imali dva madraca na podu, a ispod njih su bile dvije podnice, dosta kvalitetne, tako da su svojom visinom odavale dojam niskog kreveta (i bilo je zraka ispod )
    kada sam prvi put ostala trudna dragi MM je napravio okvir za te dvije podnice, skroz jednostavan, lijep i što je najbolje, lako se demontira i spremi negdje...tak da se s trbuhom nisam morala prevaljivati na nisko....

kad su došla djeca tražili smo za boravak nešto što bi moglo izdržati divljanja (dječja ), što bi se moglo razvuć i nadasve kvalitetne izrade , da se ne raspadne za godinu dana( a za malo novaca) :?

i super smo zadovoljni sa kutnom garniturom koji smo kupili od nekog slavonskog proizvođača na velesajmu

kada je sklopljen može šest ljudi sjediti na njemu, kada ga rastavimo može ih uredno spavati četvero(!), alen mi već 2 i pol godine svakodnevno skače po njemu najmanje po 4 sata i do sada mu se još nije ništa dogodilo!nije neki stani pani dizajn ali to mi nije ni bitno jer ga uvijek prekrijem s nekom lijepom tkaninom

malo je tvrđi ali to meni paše. i ima krasne jastuke za naslon, koji su isto tako izdržljivi, da sam nedavno naručila još 3 da ih stavim na onaj prvoopisani kauč

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •