Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Adaptacija-problem jedne tete

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Adaptacija-problem jedne tete

Znam da nisam u subjectu dobro pogodila temu koja nas muči, pa ću sada pokušati objasniti o čem se radi. Naime, curka od 3,5 god krenula je u 10.mj. u vrtć i mjesec i pol je sve bilo idealno. Pnda je došla prva viroza i ostali smo doma tjedan dana. Nakon toga je povratak u vrtić postao pakao. Svaki dan suze, palč i horor. Sve skupa je trajalo tjedan dana dok nije pobrala drugu virozu i od tada je doma. Dakle za sada ne ide u vrtić već više od dva tjedna. Bez obzira na to svako malo nas pita da li će moći ostati doma dok je teta A u vrtiću, a ići samo dok je teta B. Svako veče prije spavanja ista pitanja. Pitam jel se posvađala s teteom A. Ništa neće reći. Za sada neće ići u vrtić do povratka sa skijanja, ali stvarno ne znam što da napravim.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zatrazi individualni razgovor sa tetama, vidi kako one disu, nekad nije nuzno da je teta nesto njoj napravila vec je mozda vidjela nesto sto joj ne pase.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a može lako biti da je čula neki tvoj razgovor ili kroz tvoje ponašanje "skužila" da ti je jedna teta simpatičnija, pa je to uplela u svoju "priču". naravno da ne mogu obje tete biti podjednako "dobre" i fine i da prema jednoj se uvijek razvije više simpatije.

svakako bih u tim razgovorima sa svojim djetetom, nježno joj dala do znanja da će ići u vrtić i da tu nema mjesta promjeni mišljenja (ako je tome stvarno tako, djetetu ne treba pružati lažne nade), al da ćete zajednički naći rješenje koje ju muči, recimo razgovor s tetama, neka kao promjena i sl. bitno je da dijete vidi da njen problem nisi zanemarila, jer uistinu ne možeš znati jel je realan ili je samo alibi.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

a može lako biti da je čula neki tvoj razgovor ili kroz tvoje ponašanje "skužila" da ti je jedna teta simpatičnija, pa je to uplela u svoju "priču". naravno da ne mogu obje tete biti podjednako "dobre" i fine i da prema jednoj se uvijek razvije više simpatije.

.... što je najbolje ona je odabrala tetu koja je meni tak tak. No, naravno da pred njom nisam komentirala tete.

Pokušat ću razgovarati s njima pojedinačno. Jako mi je to čudno jer dugo traje i nije joj slično.

Naime u isto vrijeme kad je krenula u vrtić promijenili smo i tetu koja ju čuva, tj."stara" teta čuvalica je otišla, a došla je "nova" koja ju dovodi iz vrtića da ne bi zbog našeg divnog europskog radnog vremena morala ostajati zadnja u vrtiću. Bilo me je jako frka kako će prihvatiti novu tetu jer je za prvu bila jako, jako vezana, a to je prošlo bez ikakve frke.

Tako da mi ovo zbilja nije jasno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je u vrtić išla svega par dana, na adaptaciju, znači ne sama, ali joj se jedna teta izuzetno nije siđala, govorila je da je se srami, boji, da ima frizuru kao jež i da priča na telefon. Nije imala nikakvo loše iskustvo sa tom tetom jer smo tata ili ja stalno bili tamo, jednostavno joj se nije sviđala, i čak kad god spomenemo vrtić ona kaže da će ići ako tamo nema te tete. Općenito, kako je se trudimo voditi na kojekakve aktivnosti, teta koja vodi aktivnost joj je jako važna, tj. jako je važno da joj se teta svidi, a da budem iskrena, sviđaju joj se mlade i zgodne tete :/ (ova teta koja joj se nikako nije svidjela je bila malo starija).

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Naše dvije tete su potpune suprotnosti. Jedna je onako mirnija, nježnija... dok je ova druga jako vrckava, otkačena... Nosi fora frizure, nakit i prema T temperamentu ja bih dala ruku u vatru da će joj biti super jer je i ona takav frajerski tip. Kad tamo!!!! Ne, njoj se sviđa baš ova prva i nakon skoro tri tjedna kaj ne ide u vrtić svaki dan pita da li neće morati ostati ako je ta teta tamo. Samo da napomenem obje su mlade i simpatične.

Danas me je pitala isto pitanje i ja je pokušavam navesti na razgovor da skužim konačno gdje je nastao kratki spoj, kad ona meni kaže "Ne želim o tome razgovarati!" :shock: Reko super, tako sadas 3 i pol kaj bum s 18!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Liebe i meni moja sa 4,5 i kaze da ne zeli o necemu razgovarati. ja to i postujem. Obicno kazem, dobro necemo razgovarati sad o tome, razgovarat cemo kad budes htjela. Mislim da joj ne treba nametati razgovor pod svaku cijenu ako ga ne zeli.
    Ona u svojoj glavici shvati poantu i onda joj se neda vise o tome raspraavljati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •