Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Zasto se postovi brisu umjesto da se prebace?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zasto se postovi brisu umjesto da se prebace?

Pošto mi je obrisan post u kojem to pitam na jednom drugom topicu (baš volim kad mi postove mrak pojede ), pitam ovdje. Zašto moderatori umjesto da neke postove prebace na odgovarajuće topice te postove jednostavno obrišu?

Meni je jasno da je vama tako lakše, ali ljudi se potrude napisati post da bi ga vi nakon toga olako obrisali i rekli "tome tu nije mjesto, idi na drugi topic". Vjerujem da dobro znate da je ljudima glupo ponovno pisati isti post i da će na tome vjerojatno i ostati.

Ovo se ne odnosi na postove u kojima se nekoga vrijeđa, u tom slučaju mi je jasno brisanje, nego na normalno napisane nesvađalačke postove koji vama iz nekog razloga ne odgovaraju.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako sam te dobro razumijela - forumasi smiju grijesiti i postati na krivim topicima te jos biti i "lijeni" svoj post nanovo napisati na za to odgovarajucem mjestu, a moderatori ne smiju obrisat postove s neprikladnih topica, nego bi trebalo da maknu, prebace, napisu na onom prvom topicu da su prebacili i daju link na novi topic i na novom topicu napisu "ovo prebacujem s onog drugog topica" i pejstaju taj post?

ako sam dobro shvatila - krivo ti je sto se od forumasa trazi da paze gdje pisu i da, u slucaju da pogrijese (jer svi mi grijesimo) trebaju iznova pisati svoje misli i jos se zalis na "uslugu" koju moderatori pruzaju i smatras da bi trebali jos malo vise radit? ne smiju "skratit pricu"?

ako sam dobro skontala - onda stvarno ne kontam sto zelis? a jos manje - zasto to zelis? :/

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim na postove koji se proglase off topicom i obrišu, a da nisu chattanje ili vrijeđanje.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: Zasto se postovi brisu umjesto da se prebace?

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Meni je jasno da je vama tako lakše, ali ljudi se potrude napisati post da bi ga vi nakon toga olako obrisali i rekli "tome tu nije mjesto, idi na drugi topic".
    Nije li jednostavnije potruditi se i napisati post na pravom mjestu?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A što kad pišeš kao dio neke rasprave, a onda moderatori kažu da si off topic i obrišu te? A pišeš tamo gdje se rasprava vodi, ne otvaraš valjda drugi topic zbog toga?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a to je valjda onda dio onog sto bi se moglo svest pod "subjektivan dozivljaj"...

eto - ti kontas da je to bas problem, nadas se nekom objasnjenju/rjesenju, a ja kontam da je bas zivotno nebitna "praksa" i ne tangira me takvo brisanje :/

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato jer ne brišu tebe.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mozda ja pazim da pisem na temu, a kad hocu nesto pitat mimo teme - da otvorim topic na za to predvidjenom mjestu?

u prvom postu kazes da si isto ovo pitanje postavila na nekom drugom topicu (u nekoj drugoj diskusiji) - a znas da je takvom pitanju mjesto ovdje? pa mogla si odmah tu postavit pitanje i ne bi te nitko brisao... :/

a mozda je i lakse kad se radi o teoriji zavjere...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Teddy je pitanje postavila jučer, a, koliko vidim, još joj nijedan admin nije "pomogao u nevolji"...

I još (ON TOPIC): u međuvremenu su "nestali" još neki postovi...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam znala da se, u trenutku otvaranja topica na ovom pdf-u, starta nekakvo "odbrojavanje" ili nekakva stoperica koja ce odmjeriti koliko je vremena osoblju foruma trebalo da odgovori na upit

i, kad sam vec neuka, de me uputite (pa da i ja znam "mjeriti") - koliko se vremena (sekundi, minuta, cegavec) smatra pristojnim vremenom za odgovor - a nakon kojeg vremena se vec mogu vrijedjati i smatrati "necujnom" i "nevidljivom"?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

litala, jesi ti svoj cool danas zaboravila u krevetu? (zbilja ne mislim ovo zlonamjerno)

teddy odgovor je jednostavan
    ako si offtopic onda te moderatori imaju pravo obrisati, a stvar je njihove dobre volje da to pretoče u novu temu
    prebacivanje postova iz jedne teme u (već postojeću) drugu temu je puno posla i komplicirano
    ako si ti offtopic i to se nekako razveže u konstruktivnu raspravu, onda će moderatori (ili bi trebali) to splittat u novu temu. neke teme se spontano i nezamjetno razviju u nešto drugo.

dakle, nemoj pisat offtopic postove. ok je dodat nešto oftopično ako imaš i nešto ontopično za reći (pa onda to strpaš u isti post). no onda svi koji ti hoće odgovorit moraju oftopičarit, pa to opet nije najbolja ideja.
    ako želiš da ljudi na nekoj konkretnoj temi dođu na tvoju temu, onda ih obavijesti o njoj kad ju otvoriš.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    nisam znala da se, u trenutku otvaranja topica na ovom pdf-u, starta nekakvo "odbrojavanje" ili nekakva stoperica koja ce odmjeriti koliko je vremena osoblju foruma trebalo da odgovori na upit
    ovo je cijeli pdf upućen adminu
    ako je admin došao na forum, onda mu je dužnost valjda pogledat šta je ovdi bilo. isto kao što je moderatorici bilokojeg pdfa dužnost pogledati šta ima, moderirati imena kršitelja koda, savjetnici na dojenju pitati koliko ima popišanih a koliko pokakanih pelena... ista stvar.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa
    Teddy je pitanje postavila jučer, a, koliko vidim, još joj nijedan admin nije "pomogao u nevolji"...

I još (ON TOPIC): u međuvremenu su "nestali" još neki postovi...
    Bez brige, moderatori rade svoj posao vrlo dobro. Još jučer je obrisana cijela tema pod izgovorom da je na određenom pdf-u završila slučajno, a tamo su je premjestili upravo moderatori.
    Obrisan je i moj post koji je bio potpuno u skladu s pravilima foruma i pdf-a Pravni savjeti-skupa s cijelom temom, a moderatori su se javili pp-om bez objašnjenja ZAŠTO je konkretno tema obrisana. Naaavnodno joj tamo nije mjesto. Pa zašto je onda tamo prebačena?

a mozda ja pazim da pisem na temu, a kad hocu nesto pitat mimo teme - da otvorim topic na za to predvidjenom mjestu? Razz
    Litala, ako na temi "Carski rez kao izbor?" pišem o vrijednosti emotivnih razloga žene za odluku o CR i njenom pravu da joj se isti uvaže-je li to offtopic? Ako na Pravnim savjetima citiram Kazneni zakon-je li i to offtopic? Ne, samo nekom nije po volji da osvanu takvi postovi.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mim, na tvoj sam post upravo i mislila... naime kad sam ugledala tvoj (premješteni) post, nisam imala vremena za pažljivo čitanje, ostavila sam to za danas ujutro, kad ono, to je bio jedan od onih postova "sad me vidiš-sad me ne vidiš"... naravno da mi je žao što sam ga propustila!

litala, oprosti, ali kory ti je sve rekla ukratko...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bas sam se jutros pitala gdje je nestala tema s 'Pravnih savjeta'.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u prvom postu kazes da si isto ovo pitanje postavila na nekom drugom topicu (u nekoj drugoj diskusiji) - a znas da je takvom pitanju mjesto ovdje?
    Postavila sam ga direktno moderatorici koja je dotične postove na tom topicu obrisala (i uopće se nije radilo o mojim postovima). Međutim, post mi je odmah obrisan, a odgovor, naravno, nisam dobila.

pa mogla si odmah tu postavit pitanje i ne bi te nitko brisao... :/
    Aha, kao što nije nestao topic sa Pravnih savjeta u kojem je citiran zakon. Tko je vidio citirati zakon na Pravnim savjetima? :shock:

a mozda je i lakse kad se radi o teoriji zavjere...
    Naravno, pun pogodak.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače meni je ovo primjer dobre moderatorice:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=70030

A ne odmah metlom.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ako dobro shvacam, topic na pravnim savjetima je zabunom tamo zavrsio.
    trebao se izbrisat kao oftopicni.
    zakon je citiran kasnije.
    nadovezao se na topic koji je vec bio osudjen na brisanje.

neki topici se mogu splitati i cesto se to radi. mozda, eto, ne nalijeces na njih, ali i druge moderatorice to rade.
    posto forum nema mogucnost spajanja tema, moderatori moraju uci u svaki post, izabrati dio koji ce prebaciti na drugu temu, selektirati, kopirati, pejstati, obrisat, dodati u taj editiran opasku da je editiran i zasto, i tako x puta.
    zamisli koliko je to vremena.
    a samo zato jer su forumasice pogrijesile i nisu se drzale teme.

istina, ponekad je stvarno puno bolje jednostavno ih izbrisati, pogotovo ako su sa teme na kojoj se nekoliko puta upozoravalo da se drzi prvobitne teme i da se o onome o cemu se oftopicari pise na novom ili vec postojecem topicu.

nadam se da razumijes tu problematiku.
    kao i da svaki put moderator uzme sve moguce opcije u obzir kao i ostale faktore koje utjecu na odluku.
    nije to "samo metlom"

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ako na temi "Carski rez kao izbor?" pišem o vrijednosti emotivnih razloga žene za odluku o CR i njenom pravu da joj se isti uvaže-je li to offtopic? Ako na Pravnim savjetima citiram Kazneni zakon-je li i to offtopic?
    Molim odgovor na ova pitanja.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zamisli koliko je to vremena.
    kako se to forumašica koja otvori temu i pita nešto ne drži teme :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

za citat KZ na pravima sam ti vec odgovorila, zar ne?

ostalo nisam pratila pa ti tako precizan ne mogu ni dati.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

za citat KZ na pravima sam ti vec odgovorila, zar ne?

ostalo nisam pratila pa ti tako precizan ne mogu ni dati.
    Pa na osnovu napisanog pitanja nešto možeš reći.

A što se tiče KZ-od kud ja mogu znati da je netko pogriješio i premjestio temu na Pravna pitanja slučajno ( i još joj lijepo dao naslov-toliko o slučajnosti )? Ako je tema tamo premještena kao korisnica sam apsolutno ontopic ako citiram zakon. Tuđa pogreška ne znači da se cijela tema smije i može obrisati jer za to nije bilo razloga od strane korisnika. Niti sam oftopičarila, niti zachatavala, niti sam ikoga vrijeđala. Čemu brisanje? I kad će konačno biti vraćeni postovi tamo gdje su trebali biti? Jer-ako su tamo preseljeni slučajno-kad će biti preseljeni tamo gdje trebaju biti? Ili ih je pojeo mrak zauvijek?

Ne želim raspravu nego odgovor na pitanja ( a mislim da ih postavljam na pravom mjestu).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne shvacam sta ti nije jasno?
    seklektirani su oftopicni postovi namjenjeni brisanju (npr. kad idem nesto obrisati, selektiram postove u moderatorskom panelu tog topica i da bi ih mogla odvojiti moram ih prvo staviti kao novu temu te temi dati naslov- od tud naslov kojeg spominjes)
    ti selektirani oftopicni postovi vec su bili "prekrizeni", ne znam kako da se izrazim a da shvatis ono sto sam vec napisala, cijela tema (a nije tema, vec selekcija oftopicnih postova) je vec bila "mrtva" i ne mozes se pozivati na on topic na temi koja zapravo ne postoji.

zelis o onome sto si napisala diskutirati?
    slobodno otvori novi, naslovi ga kako zelis, citiraj opet iste clanke i eto ga

ne shvacam ovo tjeranje maka na konac :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Tashunica, ko je otvorio temu?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    i još joj lijepo dao naslov-toliko o slučajnosti
    samo ću se na ovo gornje referirati:
    kada moderator želi prebaciti neke postove na drugu temu, prvo mora dati naslov toj nekoj novoj temi, a tek onda odabrati podforum na koji želi prebaciti.
    i stvarno i jest problem jer je popis podforuma dugačak, a kursor strašno osjetljiv.
    zapravo se često događaju takve pogreške, ali nisu na tako "kontroverznim" temama pa se ne uoče.
    ili je netko od admina baš prisutan pa skuži i prebaci tamo gdje pripada.

kako rekoh, takve stvari se DOGAĐAJU :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne shvacam ovo tjeranje maka na konac :/
    Da imam sejvan post možda bi shvatila. Naime, uopće nije bio offtopic i ne vidim razlog zašto je obrisan-osim što se nekom nije sviđao. Ne bi li dobar moderator prvenstveno trebao biti objektivan?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cijela tema (a nije tema, vec selekcija oftopicnih postova) je vec bila "mrtva" i ne mozes se pozivati na on topic na temi koja zapravo ne postoji.

slobodno otvori novi, naslovi ga kako zelis, citiraj opet iste clanke i eto ga Wink
    sto se tice dobrog moderatora, on ne bi ostavio SAMO tvoj post (kojeg znam kako je glasio i sta je u njemu bilo) koji visi kao cardak, ni na nebu ni na zemlji.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cijela tema (a nije tema, vec selekcija oftopicnih postova) je vec bila "mrtva" i ne mozes se pozivati na on topic na temi koja zapravo ne postoji.

slobodno otvori novi, naslovi ga kako zelis, citiraj opet iste clanke i eto ga Wink
    sto se tice dobrog moderatora, on ne bi ostavio SAMO tvoj post (kojeg znam kako je glasio i sta je u njemu bilo) koji visi kao cardak, ni na nebu ni na zemlji.
    Ne govorim o postovima iz Pravnih savjeta nego iz teme vezane za CR. Ono što sam tamo pisala nije bilo offtopic i nije trebalo ni biti brisano. Osim ako je kriterij za brisanje postova količina "sviđanja" posta moderatoru. Ako je-to bi trebalo navesti u pravilima kako bi korisnici s tim bili upoznati.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure, moderatorice, jeste li vi barem vidjele (a možda i pročitale) mim-in post? Najprije: bio je podugački i pun referiranja na pojedine točke KZ. Njoj je, drage moje, za sročiti jedan takav post, s toliko citata i referenci, trebalo, vjerujte, puno više vremena nego vama za "selektirati, kopirati, pejstati i pobrisati"... To je jedna stvar...
    A drugo, više sam nego sigurna da se ovaj slučaj nije dogodio "slučajno" nego upravo zato što se radi o, kako je to Apri lijepo rekla, "kontroverznoj" temi. I gotovo sigurna sam da je netko, prije nego što je stisnuo "delete", pročitao njen post i to dobro... I opet sam tužna radi toga, jer mi je to čisto zabijanje glave u pijesak... Mislim da se problemi/nesuglasice/diskursi u razmišljanjima i stavovima mogu riješiti/uskladiti/popraviti jedino ako se s njima hrabro suočimo, a ne time da od njih bježimo. Meni je ovo brisanje točno to...
    Jako sam žalosna...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da se samo obratim ovima koji misle da sam se ustala na lijevu nogu.

bila sam napisala poveci post pa si ga sama izbrisala.

samo cu jos dodat ovo i vise se necu javljat na ovaj podforum. a mozda ni na druge.

tuga je u tome sto uvijek radije birate vidjet zavjeru i urotu. i kolikogod vama pateticno i isprano izgledalo, ja cu jos jednom ponovit - moderatori odvajaju svoje slobodno vrijeme da bi ovaj forum uopce funkcionirao. a ni vi nemojte zaboravit (ni zanemarit) svoj doprinos tome.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da, procitala sam sve clanke, pa i onaj koji navodi pomaganje nakon pocinjenja tezeg kd, clanak koji uopce nije spadao tamo.....toliko o tome jesam li citala ili ne.

kao sto rekoh, pricu o cr nisam pratila i ma koliko mim mislila da joj mogu odgovoriti, ne mogu.

i ja se vise necu javljati jer sam rekla sve sta sam imala za reci a ne volim se ponavljati.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikad mi neće biti jasna ta uvrijeđenost kad god se postavi neko sasvim normalno pitanje o funkcioniranju foruma. Moje pitanje nije bilo nikakva provokacija, a neki od dobivenih odgovora su u najmanju ruku čudni.

I da, svi znamo da moderatori odvajaju svoje slobodno vrijeme da bi forum mogao funkcionirati, ali to valjda ne znači da korisnici foruma ne smiju ni pisnuti ako im nešto smeta i da ih se automatski smatra za neprijatelja foruma i udruge ako se nešto usude pitati?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo javljam se. Upravo sam vidjela ovu temu. Nemam bas puno toga za reci jer je sve receno.

Onaj "topic" od mim, naravno da nije trebao biti prebacen na pravna pitanja Trebao je biti uklonjen da ga nema, mojom greskom zavrsio na pravnim pitanjima (a sto je najgore, nisam ni skuzila, tek sutradan kad su moderatori pitali otkud ono tamo ) Mim, iskopirat cu ti tvoj post na pp, pa ga sacuvaj za neke buduce on topic rasprave.

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    ali to valjda ne znači da korisnici foruma ne smiju ni pisnuti ako im nešto smeta i da ih se automatski smatra za neprijatelja foruma i udruge ako se nešto usude pitati?
    Naravno da se moze pitati i da se moze komentirati. Samo je problematicno ako se neki ljudi pojavljuju SAMO na problematicnim temama, ili kad treba podbadati a inace ih bas i nema. E onda to postaje indikativno.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A sto se brojanja minutaze tice zbog mog ne javljanja na ovu temu, vidim da se uzima zdravo za gotovo da smo svi mi tu online 24h, i eto ja se nisam javila bas zato sto mi se cefnulo da se ne javim, i sto vas sve zelim ignorirati i neznam sto, a ne u stvari zato sto mi je dijete slomilo ruku i sto nisam bila online prekjucer popodne i cijeli dan jucer. No moje ne javljanje naravno nema veze s tim, ima veze samo s teorijom zavjere

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čak i kad bi bila istina da se netko pojavljuje samo na problematičnim topicima (iako stvarno ne znam tko bi na nekom forumu bio samo zbog toga :?), ako je postavio pristojno pitanje, valjda mu se može normalno odgovoriti bez da ga se optužuje za teoriju zavjere i maltretiranje moderatora. :/

Zahvaljujem na pristojnim odgovorima.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa

Naravno da se moze pitati i da se moze komentirati. Samo je problematicno ako se neki ljudi pojavljuju SAMO na problematicnim temama, ili kad treba podbadati a inace ih bas i nema. E onda to postaje indikativno.
    To što se tebi čini da netko piše samo na problematičnim temama...jesi li se zapitala kako možda korisnici pišu samo kad imaju nešto za reći? Možda isti ti korisnici ne nabijaju broj postova vibrama i grlećim smajlijima? Ako i mene ubrajaš u grupu tih koji pišu "kad gori" onda pogledaj postove koje sam do sad pisala i njihov sadržaj pa me slobodno obavijesti jesam li u inkriminiranoj skupini. To što pišem bez dlake na jeziku i spremna sam nekome reći da se npr. Carcinoma in situ ne liječi homeopatijom (bez obzira na to što se tvrdilo na Forumu).... to zaista nije moj problem. To što sam spremna citirati Kazneni zakon vezano za porod kod kuće i stajati iza napisanog također nije moj problem nego problem Udruge koja dozvoljava i podržava kršenje istog.

I cijele ove bure ne bi bilo da nisu brisani postovi s "Carski rez kao izbor?", a uoće nisu bili offtopic (barem ne moji). To što se nekom osobno nisu svidjeli, a slučajno ima funkciju moderatora, opet nije moj problem. Držala sam se teme u kojoj pišem: kako ove navedene tako i Pravnih savjeta i preseljene teme. To što je greškom preseljena također nije moj problem. Kao ni to što veliki broj korisnika foruma ne vjeruje da se sve to dogodilo slučajno.
    Toliko. Hvala moderatorima na iscrpnim obavijestima putem pp-a.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Djaba si se zapalila mim, nisi samo na problematicnim temama

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mim

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    mim
    Koju??? Nisam ja nikaj otvarala :/

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mim
    hm, sad si me zbunila, onu što je bila na pravnim??????
    čitala sam kad je imala samo 3-4 posta i bila sam sigurna da si ti otvorila :/
    jel možda teddy :?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mim
    hm, sad si me zbunila, onu što je bila na pravnim??????
    čitala sam kad je imala samo 3-4 posta i bila sam sigurna da si ti otvorila :/
    jel možda teddy :?
    Nitko to nije otvorio. Moderima se malo "omaklo" .

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

aaaaaaaaa tako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •