cure neznam sta napraviti zadnjih 4 noci vise ne zeli ni blizu kindicu a ak zaspe budi se svakih pola sata i samo na rukama zaspe i kod mene u krevetu. nebi ga htjela navikavati da spava s nama
cure neznam sta napraviti zadnjih 4 noci vise ne zeli ni blizu kindicu a ak zaspe budi se svakih pola sata i samo na rukama zaspe i kod mene u krevetu. nebi ga htjela navikavati da spava s nama
Moja N ima 8 mjeseci i svega je nekoliko noći spavala u kindaču i to na samom početku.Spava s nama i ja se više ne trudim da spava u kindaču jer kako sam god pokušala nije išlo.Jedino da ja legnem kraj nje možda bi spavala.Kad bi je stavila u kinderbet i tamo hranila tako bi i zaspala i nakon pola sata se probudi i plače dok ju ne stavim kod nas u krevet i tamo zaspe ko top.Tako da sam odustala i ona već neko vrijeme spava sa nama i uopće se ne opterećujem oko toga,ako je djetetu tako lijepo neka uživa dok je mala.
a muz poludi kad je kod nas jer zauzme cijeli krevet, znaci normalno je da nece nakon 6 mj. vise u kindac
A čuj nebi se baš moglo reći da je normalno ali ja iz iskustva mogu reći da znam jako malo djece koja spavaju u kindaču bez problema.Valjda im je kod nas toplije i ugodnije.Moja N relativno mirno spava tako da i nije neki problem a jedino šta me nervira je kvocanje ljudi oko mene ali i na to ću s vremenom otupit.Ne brini i pusti dijete da uživa i mazi ga dok je malo jer sad trebaju najviše naše ljubavi i zaštite.
Dijete ti iskazuje svoju potrebu za tvojom blizinom (ili tvojom i tatinom).malo janje prvotno napisa
![]()
I naša je spavala u kindaču prvih par mjeseci, dok smo se bojali da bismo je mogli zgnječiti.Poslije više nije htjela.
![]()
Sa 6 mjeseci se inače javlja strah od odvajanja od roditelja.
Evo jednog teksta: "Zajedničko spavanje - još jedan način poboljšanja dječjeg zdravlja"![]()
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=157&Show=984
Za nas je normalno. Mi od prvog casa spavamo zajedno.
Cim se rodila,jos u rodilistu smo spavale skupa.
I mogu ti reci da se super naspavam-cikimo u polusnu,nema ustajanja,nosanja ni uspavljivanja.
Bas nam je lijepo cijelu noc biti zagrljene![]()
super clanak od veceras spava s menom.a uvjek me strah da ga ne zgnjecim a gospon se razbaci po cijelom krevetu![]()
malo janje prvotno napisa
![]()
A i meni je ljepše imati malenu mirisnu štrucu kraj sebe.![]()
Lakše mi je i zbog dojenja, ne moram ustajati.
Ostavim otkopčanu pidžamu, pa se po noći ili pred jutro sama posluži.![]()
:Dmalo janje prvotno napisa
Tu su i neke mjere opreza:malo janje prvotno napisa
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=157&Show=1051
malo janje prvotno napisa
![]()
Kad uspavam malenu, često ustanem da bih dovršila poslove po kući. Kad se vratim, imam što vidjetiObično se gđica lijepo raširi, tata spava na rubu, ali onda ja napravim malo reda
![]()
Ja neznam kako vi,ali ja na svom djetetu vidim da je sretna i zadovoljna kad spava sa nama u krevetu i ja sam tad sretna.A nema mi slađeg u životu nego kad se ujutro probuim i prvo što ugledam je osmjeh na licu moje djevojčice.Zato,pusti dijete da spava s tobom.
Iskreno, moj moto je: kad oni spavaju, spavam i ja=oni spavaju gdje god hoće samo da i ja spavam. E. je do 2. godine spavala u svom krevetiću i nije joj bilo ugodno sa nama, od 2. godine je prelazila, nekad više nekad manje. I sada po nekad pređe kod nas. N. spava sa mnom od porodilišta. Probala sam ga stavljati u kolijevku, ali on tamo nešto mrmlja mrda se i budi, meni nema sna, pa prema tome, iz totalno sebičnih razloga spava sa mnom. A noćno dojenje, ma nekad u jutro neznam ni kako smo se prebacili na drugu stranu, super stvar.