-
CRP 54,trudnica...
Moja frendica je trudna 6 mjeseci.
ima bolove u donjem djelu trbuha,Crp joj je 54
Dr kaže nešto u mokrači...To je bilo prije dva dana,polako se otvara...2cm.Željezo joj je 4
dr ju je uputio danas na Petrovu i napisao bolničko liječenje na uputnici.
Znači li to da će ostati u bolnici?Ili će joj samo napravit pretrage i vratit je kući...jako je zabrinuta
-
Bolinčko liječenje je ostanak u bolnici. Za drugo ne znam.
-
Vjerojatno se otvara zbog infekcije, a zbog istog je povišen i CRP. To u najmanju ruku zahtiijeva hospitalizaciju, liječenje i pokušaj zaustavljanja poroda.
-
a tako se boji,ima i doma dijete ,joooj
-
vratili su je kući samo pregledali ni uzv nisu napravili...
-
povišeni crp je bez iznimke znak upalnog procesa u organizmu, to može biti obična prehlada do nečeg stvarno ozbiljnog...
al svakako bi trebala saznati uzrok upale!
-
radila je briseve prije par dana u dz i nalazi će joj bit gotovi u ponedjeljak...ali ginić joj je dao antibiotike...
-
Podizem ovu temu jer je moj CRP u 35. nedelji trudnoce dostigao 23.
Leukociti su u redu, bris je ok, urinokultura takodje, biohemija stima...
Jedino sto sam u visokoj trudnoci, i sto dojim, ali samo na jednu siku, dok se u drugoj prilicno intenzivno stvara kolostrum. Nikad nisam imala mastitis, ali nekako mislim da je mozda moguce da je neki tihi proces u toj drugoj siki, pa da zbog toga imam povisen crp.
Inace, i pritisak mi je ok, nisam otvorena... ma ne znam, zato i nagadjam ovo o tihom i laganom mastitisu.
Crp sam radila redovno jer je to trazio endokrinolog jer imam autoimunu bolest stitne zlezde u zacetku, medjutim antitela su mi bila sve niza kako je trudnoca odmicala.
Ima li neko iskustvo, savet...?
-
meni je bio oko 40 crp u trudnoći zbog bubrežnog napada i uvijek su me ostavljali po 3-4 dana tamo
-
ali ja nemam nikakve simptome, to me i muci, ne znam na sta bih posumnjala.
na internetu sam pronasla da je neki maximum za trudnice 20, ali eto i preko toga je.
-
neka upala je..ali čega? :?
-
ne znam, i ne znam sta da mislim...
kad mi je bio 9, endokrinolog mi je rekao da je crp super i da ne bi bilo nista i da je 19, a ono sad kao za inat - 23.
ginekologinja je odmah posumnjala na bakterije na cervixu, ali nije ni to..
da je neki virus, valjda bi limfociti bili bar malo poviseni, a oni su mi blizu donje granice u formuli..
-
ne znam puno o CRP-u u trudnoći,samo ću ispraviti zadnji navod!
leukociti u virusnim infekcijama nikad nisu povišeni,nego češče sniženi!
CRP je vrlo specifičan i uvijek reagira kad se nešto u organizmu događa(bez obzirana simptome),ali ako kažeš da u trudnoći može biti do 20,onda tvojih 23 nije zabrinjavajuče!
-
nisam mislila na povisen ukupan broj leukocita i limfocita, nego udeo limfocita u formuli.
leukociti su mi pre 10 dana bili 5,4.. a limfocita je bilo 20%, granulocita 66%.
sutra idem na ctg, a ostavicu novi nalaz dr da pogleda (ginekologu) pa cemo da visimo sta ce da kaze.
-
Mislim da CRP u trudnoći zna biti povišen lagano, a da nije riječ ni o kakvoj upali :? Negdje pročitala, ne mogu se sjetiti gdje...
-
Evo danas sam ponovila nalaz, CRP je 9,5.
-
CRP je jako osjetljiva pretraga i moze biti povisen i zbog upale u zubu, dokle god leukociti ne rastu nema razloga za brigu 
Ja sam recimo nakon poroda imala CRP 83, na sto su samo odmahnuli rukom jer su leukociti bili savrseni i sve je bilo ok.
-
ja završila u bolnici u 35+ tjednu, otežano disala (iako nemam nikakvu vidljivu infekciju dišnih putova), a par dana ranije imala nekakvu virozu (malaksalost, bolni mišići, temperatura, doduša niska, do 37.5... ) zadržali me
kad ono... CRP 112!!! leukociti na gornjoj grancii normale, ALP povišen,s ve ostalo B.O.
ja luda, iz urina vidim da ima proteina, ketona, albumin pozitivni... temp. se smirila, ja lakše dišem, uzeli mi cerv. razmaz i rekli nema bakterija, sad još čekam urinokulturu (koja je prije 7 dana bila sterilna) i nalaz briseva...
u međuvremenu me jako počela boljeti križa, zdjelica, iako se ne otvaram i s te strane sve uredno...
ima netko ideju šta bi moglo biti? :?
pustili me doma...
-
na danasnjim nalazima povišen CRP,pitam dr kaze neka upala.
,inače i u urinu je dosta leukocita,bakterije i gljivice malo jel to razlog povećanja ili još neka upala uz tu.
stalno nesto zeza ali sreća beba je ok po riječima dr i sad smo 3,2 cm .
sutra(stara godina) me naručio na cerv.briseve....čovjek je bar revnosan .
ako znate iliimate iskustva prosvijetlite me Naklon Naklon Naklon
leukociti su povišeni na 14 x10 ma 9 i vidi da je upala ali sad još otkriti čega.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma