Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: pravo na godišnji

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno pravo na godišnji

Radim u školi i imam pravo na porodiljnji do 09.03.,međutim ja sam ga prekinula 29.12.kako bih otvorila godišnji zbog isplate regresa,taj isti godišnji mi je trebao trajati do 6.2.2009.kad se trebam vratiti na posao.Danas sam dobila obavijest iz škole da su zvali iz ministarstva i da ne mogu koristiti godišnji u školskoj godini i da će mi godišnji teć dok traju praznici,jedna polovica sada,a druga za vrijeme proljetnih praznika.Malo sam se našla zatečena jer sam bila sigurna da ću biti s Ninom doma do veljače.Može li me netko uputiti u ovo pitanje vezano za godišnji,ja sam mislila otvorit bolovanje od 12.01. nekih 15 dana.Je li to moguće?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako si se vratila s porodiljnog i oni su otpustili zamjenu, onda ne možeš ići na godišnji jer netko mora raditi umjesto tebe. Škola ti neće primiti nekoga da bi ti mogla biti na godišnjem. Za vrijeme školskih praznika ne mora nitko raditi umjesto tebe, zato ti i daju godišnji.

Ali, moguće je za vrijeme škole ići na godišnji u sljedećoj situaciji, (tebi ne pomaže, ali info radi) ako radiš kao zamjena i onda se taj koga mijenjaš vrati na posao, e onda ti odeš na godišnji prije nego te otpuste. ja sam bila u takvoj situaciji, ali ju nisam iskoristila jer nisam znala, ali drugi put ću znati...

Što se tiće bolovanja, to valjda možeš, mislim, središ to s doktorom, i ovi u školi nemaju veze s tvojim bolovanjem.

ne znam jesam li pomogla... Pozdrav!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vrboska, je li to definitivno, da nemaš pravo na GO?
    Ja sam od 15. 11. na komplikacijama i kad su me pitali (zbog zamjene) kada se planiram vratiti na posao pitala sam računovođu nekoliko puta imam li sigurno pravo iskoristiti godišnji u 10. mjesecu nagodinu (jer ću preko ljeta biti još na porodiljnom) ona je rekla da ću moći.
    Možda je sada došlo do nekih promjena, ali ovo mi se nikako ne sviđa, znači mi koji radimo u prosvjeti smo po pitanju toga diskriminirani spram drugih zaposlenika jer nam se uskraćuje pravo na (zasluženi) godišnji.
    Ja to ne bih samo tako pustila, zvala bih (i planiram zvati kad za to bude vrijeme) i ministarstvo i sindikat, pogotovo jer kad se ja (ako Bog da da sve bude ok do kraja trudnoće i s bebom) budem vraćala s porodiljnog to bi trebalo biti u vrijeme kada nema nikakvih praznika ni blizu.
    Ja sam planirala iskoristiti prvo onih prvih 6 mjeseci, pa godišnji, pa onda ostatak.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo je iz mog iskustva s prvim djetetom. Vraćala sam se raditi 20.11.2006. godišnji iz 2005. nisam mogla koristiti, a godišnji iz 2006. sam morala koristiti u dva dijela i to za vrijeme trajanja praznika (prema kolektivnom ugovoru učitelji koriste GO u pravilu za vrijeme trajanja praznika) i to je izgledalo ovako:
    - 20.11. 2006. počela raditi
    - za vrijeme zimskih praznika bila na GO
    - nastavila raditi do uskršnjih praznika kada sam opet išla na GO i ostatak dana (12) koristila u nastavku jer sam to morala "potrošiti" do 30.6. a nije bilo smisla da mi to daju na kraju šk.godine. tako sam malo radila, cijeloi travanj bila kod kuće, klinci u školi su dobivali zamjene...
    Za mene je to bez veze jer niti je moja zamjena mogla odraditi polugodište, a klinci su u sredini šk. godine dobivali zamjene. kome je to bilo u interesu, ne znam, ali vidim da tu ima puno nelogičnosti.

ove godine se vraćam raditi 20.4. (poslije Uskrsa) a GO moram vezati uz proljetne praznike tako da prvo idem na GO a onda u nastavu.
    Nadam se da sam ti pomogla.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mm je bio na zamjeni. trebao je raditi do 15.10. jer je do tada ta profa bilana bolovanju. međutim, kako ona nije bila iskoristila godišnji po ljeti jer je bila na bolovanju, dali su joj da ga koristi u školskoj godini pa je mm radio do 15.11. ili tako nekako.
    mislim da to dosta ovisi o školi, u nekima možeš u nekima ne možeš na godišnji tijekom godine.
    Meni je sada slična situacija...imam pravo na go a ne mogu ga iskoristiti

Inače, ovo s bolovanjem bez medicinskog razloga na ovom forumu ne smiješ spominjati...već će te opomenuti moderatorica.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma što se tiče škole,u mojem slučaju nema nikakvih problema,oni su više nego susretljivi,ali je problem u Ministarstvu,oni su nazvali školu i rekli da ne mogu koristiti godišnji dok traje nastava

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •