Citiraj Tiwi prvotno napisa
Buča. Ili buća.
Kaj vi to zbilja volite? Mislim - i odrasli. Nikad nisam probala.
mi buče pojedemo u godini puno više nego krumpira, tjestenine i riže zajedno: oš kuhanu, oš pečenu, oš u pitama, oš u juhi, oš na varivo, oš kao prilog, oš u kolaču...
(meni je buča ono narančasto, a ono što se riba mi je tikva)

Citiraj tropical prvotno napisa
jedno pitanje- gdje si kupoala i u koje doba godine- tikvice, kruške. naime, sad im nije szona,
u našim područjima priroda hibernira i nema ničega sezonskog: da nema plastenika/staklenika, jeli bismo grah, kiseli kupus, palentu, suho meso, krumpir, suhe jabuke, kruške ili šljive.
jednako kako kupujem jabuke (koje su odnekud), tako kupujem i sve ostalo voće i povrće. i ne obazirem se odakle je jer u lipnju vjerojatno i hrvatske trešnje završe u Švedskoj i sigurno su kvalitetnije od njihovih, dozrelih na +10C.