-
QUOTE=apricot;2170944]ja to zbog drugih koje će doći ovdje nešto naučiti i slučajno nabasati na njezin post.
pa da znaju da je stav u redu, ali postupci i nisu.[/QUOTE]
hahhaha žene - prvo respect and relax.
Onaj komentar keks i banana, pa nije da bih kupila neki keks napucan slatkim i dala maloj bebi, mislim netko je nešto krivo pokontao a da nije ni pitao. Ne trebam se nikome opravdavati, pogotovo ne na ovaj način, ali vidim da kod vas tu baš moram u neke detalje. Keksiće pečem sama, dakle bez šećera, umjetnih sladila, aspartama ili sl. znate čega, a dajem svaka dva sata
. Naravno, dajem rijetko al what do you care anyway. A o otrovima u hrani znam nešto pa ako se ide do banane koja putuje misec dana od nikaragUe, putuje na taj način i do onih hipiča i inih kašica što ih naši pedići tako rado preporučuju, i to od 4. mj. pa mame rado i bez pitanja kupuju "sigurno" bez da ispitaju pozadinu te Bio papice. Al nakraju, bolje ni da ne znaš a moraš dati jesti, bez obzira dal voćku ili kašicu...
A banana i sl...Bilo da daješ u 5 ili 8 mjesecu, nakraju ipak daješ zar ne, a ta banana nije ništa zdravija u 8.mj.bebinog života, samo je beba jača da može lakše prihvatit i odbacit njezine toksine, o tome se radi?
Ako ćemo tako, nećemo više samo tako ni vodu pit, ni iz pipe jer je puna opakih kemija ( a znate valjda nešto o tome ), a ni flaširane jer je ruku na srce isti shit, ako ne i gore; dakle ako ćemo bebama davati vodicu ( a i same moramo zdravo piti jer dojimo ) nećemo vodu prokuhavati ( što vidim neke savjetuju šakom i kapom ), jer kuhanje vode da, ubija bakterije, ali postupkom prokuhavanja dolazi i do povećanja koncentracije nitrata, soli, teških metala i drugih nečistoća u vodi koja ostaje, što opet nije dobro za te mlade organizme. Radije ćemo vodu zamrznuti pa otopiti pa onda dati takvu piti, jer takva voda Jedina sadrži istinsku informaciju, a to je informacija Života.
Znamo li uopće za to?
Mogla bih ovako ma puno još- šta se sve bebama daje jesti, uz probu od 5 dana, a da se ni ne zna pod kakvim je utjecajima ta hrana bila. Dokaži mi da tri - četiri dana nisu dovoljna i dam ti 100 kuna, nemoj samo negdje pročitati nego dokaži da ne funkcionira i da nije u redu. Probaj sama, tako ćeš najbolje znat.
Uostalom, nismo alergični toliko na hranu koliko na fucking pesticide i ostale autohtone špric izume modernog doba.
Mogu ja ( i uzgajam, bio dinamika btw ) uzgojit brdo povrća i voća na svom vrteku, al kad mi dolete i zapraše chemtrailsima aluminijom, bromom, itd...pa vas ja pitam tko uopće zna šta jede i koju informaciju daje djetetu? ALI jesti treba i u najboljoj namjeri dajemo svojoj djeci i bližnjima hranu, i tako odmalena, pa se nadamo da neće štetiti odnosno da će imati povoljan i traženi učinak na naš organizam. Ovim monologom samo htjedoh reći da sam svjesna nekih stvari i zaista ne volim kada se, na temelju nekoliko napisanih postova, dovodi u pitanje moje ( ili bilo koga se našao u sl. situaciji) ophođenje sa vlastitim djetetom i njegovom dobrobiti. Priznam svaku majku koja Voli svoje dijete, pa je Ljubav vodi i ona zna šta čini. Meni je za primjer moje vlastito iskustvo, i iskustvo drugim majki s kojima sam u osobnom kontaktu, jer je upravo jedan vid inteligencije naučit na iskustvu drugih, i ne trebam si isfuravat Ego tipa ja Znam a ti ne znaš-radije, ja znam nešto, ti znaš nešto, zajedno znamo više- jer mi moje dijete vrlo dobro pokazuje što i koliko kao majka znam. Krvna slika perfektna, crijeva izvrsna, beba prezadovoljna, o mentalnom i motoričkom razvoju nije mjesto ovdje uopće pisati. Tako da, uz poštovanje svakoj preporuci, ova mamica na nijedan -svojevoljan - način ne škodi svom djetetu.
Stoga, ako netko nabasa na neke postove koji su pali s neba, možda čak i mrvicu nauči iz njih, recimo krene neke iznesene teze proučivati pa ih Možda dovest u Svijesno. Ništa mi ne vjerovati, sve provjeravati. Naravno, nisam se dotakla mnogih dodatnih stvari na koje kao osoba i majka pazim, jer nije do dohrane, no valjda je sad nekim onim brzozaključujućim osobama jasnije da Sud treba ( ako uopće treba ) dozrijevati polako.
Sitnica još, krenut sa dohranom sa 5 i pol mjeseci, ja Znam zašto, a neke iskusnije od mene bi trebale iz glave nabrojit barem tri razloga zašto se jedna majka odlučuje na to, a ne se iščuđava kao prvi put čujem za to. Halo, cijeli jedan svijet je tamo vani...a kalendara ima mnogo, a bogami i razlika u njima. Dakle, reda se treba držati i svaka čast Rodinom kalendaru, jer znam za mamu koja je sa 4.mj.miksala kobasicu i davala bebi, šta bi rekle na to...
p.s - nisam imala problema sa prvim djetetom (čitati kako piše )- rekla sam da je malo jela i bila izbirljiva, a to nije problem, već njezin izbor ili stanje duha, ako kontaš što oču reć.
Eto ja se malo zatipkala, možda nije tema...ispričavam se radi toga, evo tako je ispalo...
U Miru, pozdravljam sve mame i bebače, neka je Svima zdrava papica i vodica
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma