Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Ranice na guzi

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Ranice na guzi

Moj 15-mjesecni sinak ima ranice na guzi unazad dan-dva. Nikada nije ni imao obično crvenilo, a unazad mjesec -dva, nakon kakanja često guza zna biti crvena. Jucer sam primijetila sitne ranice. Crvenilo se smiri do sljedeceg prematanja ukoliko se ne pokaka. A ako se potrefi da kaka, guza kao u pavijana. Odmah cim primijetim da je kakao, mijenjam pelenu (valjda ima neki radioaktivni drekic).Guzu oduvijek perem vodom i vatom. Posušim papirnatim ručnikom i namazem bademovom kremom. Sada ranice mazem Sudocremom. Da li su vase bebe imale takvih problema? Sta ste cinile?
    Nisam povezala crvenilo s nekom namirnicom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja bi rekla da su gljive

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo se isto patili s crvenilom guze, dosta dugo, promjenili smo puno kremica. Što nam je na kraju najviše pomoglo a koristili smo dok nije prestala nositi pelenu je Melem.

A gljivice ne znam, možda jesu, nama je pedica rekla da gljivice mažemo Plymicol kremom.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mi isto nikad do sad nismo imali problema sa guzom, a prije par dana primjetili bas ko ranice, ali ne na guzi nego na sredini, tj,na "crti" iznad anusa. uglavnom[, mazali oko 3 dana sa bepantenom i proslo. [/b]

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi često imamo taj problem. Ne znam više s čim da to povežem. Jednostavno se pojavi crvenilo. Ja imam blizance i drugoj curici nikad guza nije crvena a ovoj svako malo tako da stvarno ne znam što uzrokuje to crvenilo. Pedica mi je rekla da je jednostavo preosjetljiva i to je to.
    Meni najbolje pomaže avene termalna voda i njihova antibakterijska krema napravljena isto na bazi termalne vode. Košta ti 63,00 kn i vjeruj jedino to pomaže. Sve sam pokušala. Nasprejaš guzu termalnom vodom, pustiš da se osuši i onda namažeš tom kremom i to jedino pomaže( izuzev antibiotskih krema na kojima smo isto završili par puta jer su ranice počele krvariti) sada prakticiram ovu kombinaciju i dobro funkcionira.
    Nadam se da sam ti bar malo pomogla.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tri mj. smo probavali svašta jer su svi pogledali (čitaj pedijatri, dermatolozi...) i od oka ustanovili gljivice. Na kraju je osip. I to pelenski i alergija na kravlje mlijeko u tragovima, jer joj ga ja nikada nisam dala, osim jogurtića i blitva. Prvo smo promjenili pampers za libero i odmah se povuklo. Pa se vratilo kada je jela blitvu ili pojela danonino i to samo kad bi kakala. I onda upoznah Pomikaki koja me "preobratila" na bespelenaštvo i od tada se sve povuklo u roku od 10 dana. I sudokrem je pomogao dosta.
    Tako da nije sve što se dole zacrveni i proširi gljivice. Promjeni pelene, kremu za guzu i preti da li su ranice nove veće i izražajnije ako je jeo nešto novo ili se to učestalo pojavljuje kada nešto određeno pojede, i nakon toga kaka. Nama ako bi kakica poslje blitve ostala 10 min. to su bile ružne crvene rane kojih smo se znali i po 20 dana rješavati.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Re: Ranice na guzi

Citiraj zrinquita prvotno napisa
    Moj 15-mjesecni sinak ima ranice na guzi unazad dan-dva. Nikada nije ni imao obično crvenilo, a unazad mjesec -dva, nakon kakanja često guza zna biti crvena. Jucer sam primijetila sitne ranice. Crvenilo se smiri do sljedeceg prematanja ukoliko se ne pokaka. A ako se potrefi da kaka, guza kao u pavijana. Odmah cim primijetim da je kakao, mijenjam pelenu (valjda ima neki radioaktivni drekic).Guzu oduvijek perem vodom i vatom. Posušim papirnatim ručnikom i namazem bademovom kremom. Sada ranice mazem Sudocremom. Da li su vase bebe imale takvih problema? Sta ste cinile?
    Nisam povezala crvenilo s nekom namirnicom.
    Moj sin je imao često problema s time. Ja bih ti preporučila da skuhaš čaj od kamilice i kad se malo ohladi uzmi vaticu,natopi je i prisloni na ranice,nek malo odstoji (koju minutu),zatim dobro posuši guzu i ostavi bebinu guzu malo na zraku,makar ju zamotaj u ručnik. Zatim ju namaži plimicol kremom,ali u jako tankom sloju (inače nemoj mazati nijednu kremu u debelom sloju jer onemogučavaš koži da diše). Ponovi postupak par puta na dan i sigurno će proć. Ako s u mogučnosti da si nabaviš Pavlovićevu kremu iz Srbije,puno je bolja od naše,meni je puno pomogla i samo nju koristim,košta oko 20 kn i zove se Pavlogal mast (s ekstraktima kamilice i hajdučke trave i vitaminima A i D) Sretno!
    Samo pitaj ako te nešto zanima !

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi imamo problema s time, mazanje kremom pomaze uglavnom...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dečka smo vodili kod pedijatra-dao je Betrion mast. Antibiotik. Kaze nisu gljive, jerbo nema vidljivih bijelih naslaga. Nakon nekih 4-5 dana mazanja, stanje se popravljat počelo. I oko 9. dana skoro pa sve se popravilo-i onda eto nevolje, izgleda da se ponovo crvenilo vraća. Vise neću mazati mascu jer pise da se koristi 5-10 dana-u slučaju dužeg koristenja mogu se pojaviti rezistentne bakterije i gljve. Nadam se da nisam prećerala i da ce kamilica pomoci. Ako ne, opet pedijatru. GRRRRRRRRRRRRRR

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nama se to (dok je beba bila stara cca 18mj) redovito javljalo nakon konzumiranja naranči i mandarina... pa smo s time prestali i odonda nemamo problema...

S kivijem, limunom i ostalim voćem nemamo problema...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi imali mrak kremu, bolja nam bila i od Pavlovićeve, ful gusta i bijela: Baby cream (Beolab, Zemun). Kupili jednom slučajno u Bosni i poslije mazali samo tim. Kad god bi nestalo pa počeli ovim iz ljekarni, ili Pavlovićevom (koja je ipak bila uglavnom ok, ako nije kisela kakica) crvenilo za par dana obavezno. S ovom guza bijela do 3. godine kad smo skinuli pelene.

Imali smo jednom dugi proljev (valjda 10 dana-salmonela) i tad ništa nije pomagalo. Pa sam ga prestala prati vodom (jer ga je to samo još isušivalo) i počela prati guzu uljem za bebe (vata i ulje). To je smirilo crvenilo i ranice.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Oprati guzu vaticom namočenoj u čistoj vodi..vlažne maramice nikako! i mazati samo sa melemomm, prolazi za par dana..upalio kod moje bebe i kod još dvije frendice!

Pticica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Možete probati s malo (žličica) bilo koje kreme za guzu ili mekema u koju stavite kap lavande i kap čajevca. Nama je uvijek pomagalo s upalama ili gljivicama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •