Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 88

Tema: Kakav je ovo osip?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Kakav je ovo osip?

Traje već treči dan, po mojoj procjeni danas se maaalo proširio
    i čini mi se da ga počinje svrbiti :/
    grebuckao se samo kad sam ga skinula.
    Temp. nema, ponaša se normalno, mislim i da nije neka alergija na hranu
    ali nisam ziher.
    Dan prije negoli se pojavio klopao je jaja, ali jeo ih je i prije :/
    i pretpostavljam da bi se već povuklo da je od hrane.
    Evo slikice pa ako tko prepozna nešto.
    Meni izgledaj kao sitni prištići.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jesi mijenjala prašak za veš ili stavila omekšivač (ako inače ne stavljaš)? jel on to ima samo po trupu? rukice mi izgledaju čiste.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Roseola? Je li imao temperaturu prije osipa?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nisam mjenjala niti prašak niti omekšivač.
    I da, ima samo na trbuhu (iznad pupka) i prsima, nigdje drugdje.

Temperaturu nije imao, a i rozeola je drugačija, gledala sam.
    Jače je crvena i ima više prištića.

Danas mi se čini manje crveno :/
    a isto mi je bilo i jučer ujutro, a navečer kao da je više iziritirano.
    Ne znam ni sama dal da ga vodim pedu. budem nazvala prvo.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne javlja se nitko :/
    Izgleda ne rade danas :?

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kahna čini mi se da i Borna ima isto to što god to bilo.

Osuo se (19.12) prvo samo po licu i to između i po obrvama kako nije prolazilo i proširilo se po licu išla sam ped. nakon četiri dana (23.12.). Ona pretpostavlja da je od neke hrane koju sam pojela (Boran je isključivo dojena beba). Jedino što mi je bilo novo je smoki koji sam pojela tri dana prije izbijanja tog osipa. Prepisana nam je Maxitrol za oko očiju, po ostatku prištića nešto što su smućkali u apoteci (bijela krema koja ima miris na ljepilo) i 3×5 kapi Fenistila.

Jučer smo ponovo bili kod pedice jer iako je prvi osip između obrva i po čelu nestao pojavilo se novog osipa po cijelom tijelu (najviše po torzu a najmanje po rukicama i nogicama gdje se prije pojavio). Dobio je inekciju protiv alergije (zaboravih koju). Danas smo bili opet, stanje je nešto bolje tj. manje se crveni iako je i dalje jednako rasprostranjen osip, primili smo još jednu inekciju i do subote ponovo treba uzimati fenistil.

Ako bude gore rekla je da direktno idemo za Kantridu. Ako se stanje porpavi ili nestane na testiranja moramo otići prije uvođenja dohrane što je nama za manje od mjesec dana.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Tia prvotno napisa
    kahna čini mi se da i Borna ima isto to što god to bilo.

Osuo se (19.12) prvo samo po licu i to između i po obrvama kako nije prolazilo i proširilo se po licu išla sam ped. nakon četiri dana (23.12.). Ona pretpostavlja da je od neke hrane koju sam pojela (Boran je isključivo dojena beba). Jedino što mi je bilo novo je smoki koji sam pojela tri dana prije izbijanja tog osipa. Prepisana nam je Maxitrol za oko očiju, po ostatku prištića nešto što su smućkali u apoteci (bijela krema koja ima miris na ljepilo) i 3×5 kapi Fenistila.

Jučer smo ponovo bili kod pedice jer iako je prvi osip između obrva i po čelu nestao pojavilo se novog osipa po cijelom tijelu (najviše po torzu a najmanje po rukicama i nogicama gdje se prije pojavio). Dobio je inekciju protiv alergije (zaboravih koju). Danas smo bili opet, stanje je nešto bolje tj. manje se crveni iako je i dalje jednako rasprostranjen osip, primili smo još jednu inekciju i do subote ponovo treba uzimati fenistil.

Ako bude gore rekla je da direktno idemo za Kantridu. Ako se stanje porpavi ili nestane na testiranja moramo otići prije uvođenja dohrane što je nama za manje od mjesec dana.
    :/ ne znam kaj bi moglo biti :?
    Ima samo i isključivo po trbuhu i prsima, ne širi se - to me buni, ali niti ne prolazi :/
    Kad je znao odreagirati ne neku hranu (km) bio bi osip iznad pimpača (koji bi prošao od prematanja do prematanja) ili iza uha, na nekih pola sata pa nestane.
    Ovo je prvi put da je na trbuhu i da ne prolazi.

Ne znam ima li veze jedno s drugim, prije cca 2-3 mj se pojavilo (veličine 10 lipa) sa stražnje strane bedra,
    prvo sitni prištići (jedva vidljivi, ali opipljivi) i onda onako hrapava koža.
    Pa za tjedan dva na istom mjestu na drugoj nozi.
    Nakon nekog vremena na prednjoj strani bedra na istom mjestu na obje noge.
    Zatim na stražnjim stranama nadlaktica (opet identična mjesta i slične veličine)
    i na zadnje na podlakticama iznad ručnog zgloba.
    Još uvijek su sva ta hrapava područja tu.
    Pitala sam peda kad je imao "samo" na nogam, rekao je --
    ništa to nije, samo namažite s nekom kremom.

Ja sam na svoju ruku, neki dan, kupila belobazu i mažem mu s njom, pa čemo vidjeti.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Slično je imao G par puta, ali po leđima, moja pretpostavka je bila da je reakcija na smoki-kikiriki!? Od kad je mali kupamo se u uljnoj kupki od aderme i to mi je mrak ne isušuje kožu.
    Isto nam je pomagala termalna vodica od avenea u spreju...super stvar...poslije kupanja bi mu našpricala osip i drugi dan bi se već malo smirilo. Isto je imao faza jačeg i slabijeg crvenila...mislim da to ima veze sa znojenjem jer kad se oznoji, ako npr. đipa po kući ili sl. to bi se iziritiralo.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E da zaboravih napomenuti da ni mi nismo sigurnu zašto su ti osipi bili prisutni, ali ja mislim da je neki oblik alergije... :/

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Slatkica takav osip dobije ljeti od znoja. Bez obzira na Aderminu kupku. Pomoglo je kupanje u kravljem mlijeku i maslinovom ulju. Koliko čega staviti u vodu - ovisi o standardu Stavljala sam 3-4 dl mlijeka i nekoliko žlica ulja. Ne ispirati. Probaj, možda pomogne.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Slatkica takav osip dobije ljeti od znoja. Bez obzira na Aderminu kupku. Pomoglo je kupanje u kravljem mlijeku i maslinovom ulju. Koliko čega staviti u vodu - ovisi o standardu Stavljala sam 3-4 dl mlijeka i nekoliko žlica ulja. Ne ispirati. Probaj, možda pomogne.
    Hvala, ali kakav bi to učinak trebalo imati kravlje mlijeko :?
    Bdw. nebi probavala jer reagira na njega u hrani (npr. pire krumpir s km) sa osipom u pelenskoj zoni :/
    tak da sumnjam da bi pomoglo.

Danas mu se pojavilo par prištića na licu i vratu i čini mi se da počinje na leđima po ramenima.
    Sutra ću do peda da pogleda mada sumnjam da će išta pametnog reći :/

I da, prištići su crveni, sad sam skužila da se na slikama to uopće ne vidi.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj f. je imao takav osip vise puta, uzrok nepoznat. ja sam mislila da je dobio alergiju na majicu ili nesto, ali lupam bezveze. nije nikad bio osut preko cijelog torza, ali je imao dosta, vrat, gornji dio leda, donji dio leda..

nismo nikad isli kod ped, niti sam cime mazala. proslo je za oko tjedan ili desetak (ne sjecam se vise) dana samo od sebe. kupanje standard u vodi s uljem ili maslinovim ili neka mjesavina za bebe ili lavandino (smiruje kozu). ali svega par kapi ulja.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma ja se iskreno nadam da je nešto bezazleno.
    Mažem ga cijelo vrijeme sa belobazom i kantarionovim uljem, valjda će proći.

Sutra se javim kad vidim što će nam ped reći.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Hvala, ali kakav bi to učinak trebalo imati kravlje mlijeko :?
    Pojma nemam, ali je pomoglo. (To nam je savjetovala pedijatrica, ak ti to kaj znači.)

Bdw. nebi probavala jer reagira na njega u hrani (npr. pire krumpir s km) sa osipom u pelenskoj zoni :/
    U tom slučaju ne bi ni ja probavala.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajde javi baš me zanima kaj će pedica reći!?
    malcu da mu što prije prođe.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

samo da javim da je naše stanje super.
    još se malo vidi osipa po tijelu, no i to nestaje

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Izgleda se i Luki smiruje :/
    ali svejedno ću do peda, pa neka i on vidi.
    Kako sam već napisala, muči me što toliko traje.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i jesi li bila kod dr? što kaže?
    ja sam tek sada pročitala post i podsjetilo me na pityriasis roseu (ili kako se već piše ) i to ne izgledom ( jer sliku ne vidim dobro ) već tim što si navela da je prije nekog vremena imao jednu pa onda drugu točku ( veličine kovanice ) i tako polako do ovakvog stanja. Moj sin i ja smo imali roseu kojoj nije nađen uzrok niti smo ju lječili tj. ta mjesta se ne smiju mazati niti pretjerano močiti ( ako se javi svrbež može se koristiti tekući puder ). Kod malog se sumnjalo na životinjski lišaj jer je navodno vrlo sličan i na Šalati su mu to i strugali i htjeli raditi biopsiju ali su se u međuvremenu odlučili da bi ipak to bila samo rosea. Povukla se nakon cca 2-3- mj. s tim da su ožiljci bili vidljivi još neko vrijeme.
    Eto ja malo odužila a samo sam htjela napisati da se nadam da je sve ok.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Dobro da nisi probavala jer sam u knjizi Prirodni lijekovi za djecu procitala savjet kod koristenja obloga od svjezeg sira da se ne stavlja djeci koja su alergicna na kravlje mlijeko.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo me.
    Bili smo kod peda i reče on da je to neki atipični dermatitis čini mu se od robe, zbog praška ili omekšivača :/
    A isti (paket) i jednog i drugog koristim već cca 3 mj.

Dobio je neku kremu - belobaza sa kortićima.
    Sutra ju moram podići u ljekarni (dok naprave).
    Ne sviđa mi se baš ali nadam se da će pomoći.

tajchi73 googlala sam malo, ali nije to to.
    To što ti spominješ su baš "nakupine" prištića.
    Ovo što Luka ima su sitni prištići po cijelom trbuhu/prsima.

Nikako da nagooglam nešto kaj liči na ovo njegovo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da pokusas izbjeci tu kremu, makni mu iz prehrane kravlje mlijeko i koristi za njega eko prasak za ves i nemoj stavljati omeksivac?

pokusaj neko vrijeme ne koristiit jednokratne pelene

(po drugi put veceras)

koza je nas najveci organ, praskom za ves koj je smece i zagadjivac kao ariel i slicno sve cime zagadjujemo prirodu zagadjujemo i sebe jer ti otrovi ostaju na odjeci i ulaze u nas

kad ih se nakupi dovoljno moze doci do takve reakcije

necu te plasiti, ali svi autisticni klinci su prepunjeni metalima i smecem i toga se ne mogu rijesiti pa im lupa na ponasanje

pesticidi iz hrane ti oce izazvati ovakve reakcije

moras doci do uzroka, neces maljanjem kortikosteroidima po simptomima (osip) rijesiti stvar. eventualno ces maknuti dio simptoma ali ce mu lupiti na nesto drugo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

p.s. sad vidim da imate platnene pelenice, znaci jedna stvar manje za eliminirati

budi tako dobra pa napisi kaj se dogadja ako se odlucis na izbacivanje omeksivaca i praska i krenes sa nezagadjenom hranom

mojem klincu su u godinu dana skoro potpuno nestali simptomi autizma (plus detox infracrvenom saunom, koja se inace preporuca i kod ekcema)

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

stray_cat hvala na "osvrtu"

Platnene već koristim, prašak i omekšivač koristim u toliko minimalnim količinama da sam 99% sigurna da nije od toga.

Nisam gledala/tražila koja mi je alternativa. (svaki savjet dobrodošao)

KM uopće ne koristim u njegovoj prehrani, onaj pire s km smo mi jeli pa je bio "proba".
    Jer sam zbog nečega prije posumnjala da reagira na km.

Trenutno mi je jedina sumnja na uzrok - jaje.
    Ne znam dali se može javiti naknadna reakcija, nakon što više puta konzumira.
    Jer sa cca 10,5 mj je jeo žumanjak - sve ok.
    Nisam pretjerivala tak da ih i nije često jeo.

Sa 12 mj. je (na ročkasu - šaum) probao bjelanjak na torti.
    prilog
    Sa 13 mj sam mu ispekla cijelo jaje i pojeo je dosta - nikakva reakcija.

U subotu je jeo pohani kruh. I od navečer sam primjetila osip koji je još i danas tu.
    Istog intenziteta.

Ne znam, nisam ni sama pametna :/

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Slično je imao G par puta, ali po leđima...
    Isto nam je pomagala termalna vodica od avenea u spreju...
    Evo da se dobronamjerno ponovim - gore navedeno je bezazleno, znači samo vodica sa termalnih izvora ( ljekovitih ) u ljekarni se kupuje, dođe ovisno o pakiranju oko 15-30kn.
    Prepisujem sa boce: Osnovna njega za osjetljivu,nadraženu i alergijama sklonu kožu. Umirujuće djeluje kod različitih oblika nadražene kože, pelenskog osipa...Svojstva: Stalnog i nepromjenjivog sastava osigurava umirujuće i antiiritacijsko djelovanje koje je dokazano brojnim kliničkim ispitivanjima...Način primjene: raspršite na kožu, pričekajte nekoliko sekundi te višak nježno obrišite.

Ukratko sam ti prepisala, nije skupo možda da probaš prije upotrebe kortikosteroida. Nama je pomoglo, G je isto dijagnosticiran atopijski dermatitis sa 5-6mjeseci i izbjegavali smo kortikosteroide koristeći te neke prirodnije i manje štetne stvari, eto sama odluči.
    Znači zove se Avene termalna voda u raspršivaču.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kavin hvala
    Skroz sam na to zaboravila.

Nisam još niti podigla kremu u ljekarni.
    Idem poslije ali neću ga niti mazati jer vidim da se povlači.
    MM isto rekao da mu se vidi da ide na bolje :D
    Uzet ću onda taj sprej ako se ponovi da imamo za svaki slučaj.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja ne bih mazala kremom,ako je sumnja na alergiju onda Fenistl kapi na usta

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Javi kako ide kroz koji dan, malcu!

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

samo da javim naše stanje.
    Zadnje kapi Fenistila popio sinoć.
    Jutros sve ok.
    Večeras prije spavanja opet nešto tog osipa.
    Luda sam

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ljekarna mi se zatvorila (nisam razmišljala da je subota) tako da ju nisam niti podigla.
    A osip se povlači, samo ostaje hparava koža od tih suhih prištića.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ljekarna mi se zatvorila (nisam razmišljala da je subota) tako da ju nisam niti podigla.
    A osip se povlači, samo ostaje hparava koža od tih suhih prištića.
    Moj sin je imao isti takav osip i kad mu se nije povlačilo otišla sam kod doktora i dao mi je kremu koja se pravi (vjerovatno ista kao i tvoja,jer sam morala doći u ljekarnu za 4 sata dok ju naprave) -elocom + belobaza. Super krema,čim sam mu prvi put namazala odmah mu se povuklo,čuvam tu kremu kao oči u glavi,jer je dosta mala,pa je nema puno. Poslije mu se taj osip ponovno izbacio i opet sam namazala tom kremom i opet se povuklo. Primjetila sam da mu se to izbacuje u zimskom periodu,kad je koža inače suha,inače doktorica mi je predložila da kupim u ljekarni od A-DERME MLIJEKO S EKSTRAKTOM ZOBI I KUPKU,i jedno i drugo dođe oko 100 kn,ali nisam baš primjetila neku veliku korist. Sad ga kupam u običnoj kupki,ali poslije ne koristimo nikakvo mlijeko ili losion za tijelo jer sam vidjela da to samo pogoršava stvar,čim sam mu htjela namazati on odmah dobije taj osip.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Luka je sad dobro, što se osipa tiče.
    Sve je OK osim kaj ima proljev od ponedjeljka
    Miš mali, sad spašavamo guzu sa peruckanjem.

Inače ta kremica ti baš i nije tak bezazlena, proguglaj malo o kortikosteroidima, nisu baš za zanemariti, ak se može, bolje bez njih.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kahna, super kaj je osip prošao
    Jel samo od sebe ili si nekaj primjenila?

Za proljev držimo fige da čim prije prođe, savjet puno tekućine i ako zatreba oralnu rehidracijsku sol ( rehidromiks ).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Luka je sad dobro, što se osipa tiče.
    Sve je OK osim kaj ima proljev od ponedjeljka
    Miš mali, sad spašavamo guzu sa peruckanjem.

Inače ta kremica ti baš i nije tak bezazlena, proguglaj malo o kortikosteroidima, nisu baš za zanemariti, ak se može, bolje bez njih.
    Ma ne koristim ja tu kremu stalno,samo kažem da je meni bila jako dobra (da brzo daje rezultate)
    Što se tiče proljeva,od svega onog tradicionalnog (indijski čaj, rehidromiks, riža,štapići,banane,čak i jabuke...) mojem sinu je najviše pomogla coca-cola i čokolada za kuhanje,to sam čula od kolegice iz Njemačke. Inače ne dajem sinu da pije gazirane sokove,a i on sam najviše voli vodu. Što se toga tiče stvarno imam iskustva,jer u ove 3 godine,kolko ima, recimo da je bar 15 puta imao proljev,nekad bi završili u dnevnoj bolnici na infuziji, 2 do 3 dana,dok mu ne bude malo bolje,ali što je stariji sve mi je lakše. Bilo je tu i virusa u stolici (rota virus) i svaka epidemije bi ga kačila.
    Puno sreće i želim ti da ti bebaču proljev što prije stane.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

OT
    :D zadnji kakanac bio danas prijepodne.
    Nadam se da smo gotovi.
    Od svega navedenog probala sam rehidromix - nema šanse da ga popije, užasan je.
    Papao je sve, najviše su mu pasali štapići i riža prva dva dana, pio je samo vodu i cicao na veliko.
    A tek je danas prisato na nešto drugo.

Zvala sam peda i na zaraznu 2 puta i oboje su mi rekli da je dijete sa proljevom i samo na štapićima, bananama i jabukama - prošlost.
    Treba samo izbjegavati masno/pečeno, začinjeno i slatko,
    može jesti sve, glavno da je povrće - kuhano, meseko i tak.

Negdje na netu sam to isto pročitala.

I da, zadnja dva dana sam mu davala prolife ampule - možda je i to pomoglo :/

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno kakav je ovo osip

moguće da su mu ampule pomogle,jako su dobre koliko sam čula od drugih majki,ja ih osobno (hvala Bogu) nisam isprobala.

Puno sreće i zdravlja tvom bebaču,a i tebi !

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a mene sinoć nakon kupanja dočekalo ovo http://public.fotki.com/lasica/osip/slika1.html
    :shock: :shock: :shock: ne svrbi ga,ne mogu skužiti od čega je izašlo?sve kaj smo koristili koristili smo i prije.bio je kod bake kao jeo je samo ono što i inače jede,a s obzirom da mi je svekrva psihopat,možda mi laže. jel imao neko nešto slično?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Za LASICA

Evo pogledala sam tvoju sliku,moj sin je imao nešto tako slično,ali mislim da nije isto. Kod njega je bilo po cijelom stomaku i leđima,ali je bilo sitnije.
    Ja bih ti preporučila da ga odvedeš doktoru da ga on pogleda i vjerovatno će mu prepisat neku mast ili kremu. Mislim da nije od hrane,jer se onda inače javi osip po cijelom tijelu (tako je meni rekla moja dok.) Zato bolje ga odvedi jer mislim da nije ništa strašno,a dobit ćeš nešto što će mu pomoć.

Mi smo dobili kremu što se pravi u ljekarnoj (elocom+belobaza) i odmah mu je pomogla, nako prvog mazanja sve je nestalo. Iako neki s foruma kažu da ta krema nije za zafrkanciju,ja mogu reći da mu je pomogla,a i doktor je prepisao,pa nisam valjda sama kupila na svoju ruku nešto što ne možeš dobit bez recepta. Valjda doktor zna,a on nije ništa rekao da je krema opasna.
    U svakom slučaju otiđi i javi šta je bilo.
    SRETNOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moj sin je imao isti osip kao kod KAHNE. Pogledaj njezinu sliku.

Ne javljaš,šta se dešava,jel ste kod doktora ?

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo danas popodne smo naručeni,baš sam zabrinuta.najviše OD ČEGA?
    sumnjam i na pelene.počeli su ti neki mini prištići od kad smo otvorili novo pakiranje onih koje JESU bijeljene sa klorom (koristim jednokratne) pa je možda malo klora ili dioksina jelte zaostalo viška i ubilo mi dijete...
    ne znam,vidjećemo.pelene sam hitila i kupila eko,a sve više razmišljam da jednostavno pređemo na platnene i ćao.ionako će još malo biti u njima,i ne da mi se više raditi ekološku katatrofu jer sam komotna.thanx cure na savjetu.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zasada još ne znaju točno,ali pretpostavljaju da je iritacija ili vanjska ili nešto što je pojeo.glavni krivac od onih koje smo mi imali u opticaju bi mogli biti kravlje mlijeko (jeo je prije dva dana u palačinkama,hebi ga zaboravila sam da je mlijeko sastojak),glupi ariel s kojim mi je muž oprao veš (inače ne koristim ariel,ali eto on je čuo da je baš ovaj super) ,i naravno mandarine,za koje mi je pedijatar rekao da se osobno uvjerio kod proizvođača kakav sve šit stavljaju po njima i preporučio mi da ih rađe ne jede,ili da jede jednu dnevno najviše.ali bolje uopće ne ako nisu eko. sutra baš idemo kod dermatologa pa ću vidjeti.dobio je naravno kremu antibiotik-kortikosteroid.sad sam namazala jer mu se počelo još više crveniti i širiti,ali ću morati sutra ozbiljno porazgovarati sa dr. jer je to jako velika površina za korištenje takvih krema malo me frka. :/

IVA-GLJIVA

Početno

DRAGA, MOJEM SINKU SE POJAVIO IDENTIČAN OSIP. PEDIJATRICA JE REKLA DA SE RADI O AT.DERMATITISU. PAZIMO ŠTO PAPAMO.
    KUPAMO SE RIJEĐE,(nažalost, jer uživamo u kadi) SVAKI TREĆI DAN U KUPKU DODAMO MASLINOVO ULJE ILI BALMANDOL ULJE, MAŽEMO S A-DERMOM 3-4 PUTA DNEVNO...POMAŽE EUCERIN 10% I TRIXERA KUPKA.
    NAMA POMAŽE., NADAM SE DA ĆE I VAMA

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kahna nadam se da je Luka bolje.
    Moje cure su obje prebolile šarlah, nisu imale temperaturu ali su teško gutale i grlo i jezik su malinaste boje. Osip je bio identičan.
    Kada smo uradili ASTO test pokazalo se da je šarlah.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

za sada se vodi ko bakterijski osip nepoznatog porijekla,veli da može biti od raznih stvari,teško je reći,čak kombinacije stvari.gnojni čepići na vrhu prištića su se dosta povukli kao i crvene mrlje od kreme,ali osip je kao takav isti samo malo manje intenzivniji.do sutra smo na ovoj gadnoj kremi a onda prelazim na antibiotsku mast.i kupamo se u hipermanganu,u intermezzu uriage neki losion.najgore mi je kaj ne znam od čega je.a šarlah,kakav je bio osip,po cijelom tijelu dakle?ovo su baš onako upaljene pore.evo slika još jedna.http://public.fotki.com/lasica/osip/pritevi.html
    meni je isto izgledalo ko bakterija.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Eto Luka se opet cijeli osuo
    Ovaj put i po rukama i nogama (posebno ne pregibima), po leđima, ramenima, vratu. I svrbi ga.
    Bili smo kod peda - dg. dermatitis atopica, poslao nas je ne dermatologiju da ga pregledaju i
    da nas upute što i kako dalje.
    I za svrbeš dao Fenistil kapi.

Idem poslije 16 na šalatu s njim na hitnu dermatologiju, pa ako tko ima kakav savjet vezano uz njih, dobrodašao je.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moj se sada osuo po guzi.nekaj mu smeta a nemrem skužiti kaj...mislim da su mandarine.nije ih jeo danima,i niš i jučer pojeo jednu i danas osip...

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

khana baš mi je žao
    Mi smo bili jednom na šalati isto na hitnoj, ali u jedanaest navečer bio je neki stari dr. i tak nisam baš bila oduševljena pregledom, ali bio je vikend i to je neki dr dežerao pa mu se valjda niti nije dalp raditi, dao nam belobazu i to je sve.
    Inače smo išli kod dermatologice u klaićevu.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kahna

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mali update
    nama sve ok, više se nije ništa pojavljivalo. Naručeni smo na dermatološku obradu do kada bi trebali gotovi neki krvni nalazi zaboravila sam što je pisalo na uputnicama
    u međuvremenu više ne pijem mlijeko, ne jedem jaja, citruse, kikiriki i orašasto voće.

Je se nadam da je to bilo od zubića jer su nam u međuvremenu izašle gornje jedinice

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bili smo, dežurna dr ga je pregledala i rekla: "da, to je to, tipična slika a.d."
    i da ona sad ništa ne može, da se naručimo u ambulantu na pregled i obradu.
    Da za sada izbacimo jaja i mlijeko (na što ja sumnjam da je uzrok) dok se ne napravi testiranje.
    Kupati samo u vodi i mazati sa a-dermom ili nekom neutralnom kremom.

E sad, imam pitanje za vas koje ste to prošle - dal da ga naručujem na Šalatu (tek za mjesec dana imaju termin)
    ili u Klaićevu (imaju 30.01 slobodno)?
    Di su brži/bolji/krače se čeka (kad si već tamo)?
    I dali koji od njih odmah tamo rade testove ili šalju na Srebrnjak?

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo ti bili kod dr. Nives Pustišek u Klaićevoj, mlađa dr. simpa, pristup je bio ok ja sveukupno zadovoljna. To je bilo prije nekih 1 - 1,5god. ali koliko se sjećam nismo dugo čekali u ambulanti.
    Testove nismo radili, ali mislim da oni imaju i tamo neka testiranja ( to možeš pitati ), možda ovisi o vrsti testiranja ( znam da je jedna bebica bila na očitanju reakcija i da su joj skidali neki flaster ili sl. i koliko se sjećam to je tamo radila mislim da se radilo o alergiji na mlijeko ).

Na šalati nisam bila, ali mislim da ti se dosta čeka...možda netko od forumašica zna bolje za šalatu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •