Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: Kakav je ovo osip?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi hodamo na šalatu kod dok.murat sušić.. ona je baš spec.pedijatar dermatolog i ok je..naručuje se, i kad se dođe malo se čeka..ovisi..na testove su nas slali na srebrnjak, ali tamo ti ne bi preporučila..tamo se jaaaaaako dugo čeka i još k tome kak je bio slučaj kod nas, izgleda da su zamjenili testove..

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ok je ona.radi i privatno u poliklinici helena,srijedom čini mi se da smo išli.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Mi smo ti bili kod dr. Nives Pustišek u Klaićevoj, mlađa dr. simpa, pristup je bio ok ja sveukupno zadovoljna. To je bilo prije nekih 1 - 1,5god. ali koliko se sjećam nismo dugo čekali u ambulanti.
    Testove nismo radili, ali mislim da oni imaju i tamo neka testiranja ( to možeš pitati ), možda ovisi o vrsti testiranja ( znam da je jedna bebica bila na očitanju reakcija i da su joj skidali neki flaster ili sl. i koliko se sjećam to je tamo radila mislim da se radilo o alergiji na mlijeko ).

Na šalati nisam bila, ali mislim da ti se dosta čeka...možda netko od forumašica zna bolje za šalatu.

mi smo u Klaićevoj ( i Vinogradskoj )radili testove na nutritivne alergene ( u Klaićevoj su brži i može se dogovarati na što će se testirati). O dr. Pustišak imam samo riječi pohvale, mlada, ljubazna i što je meni najbitnije ako nije sigurna šalje dalje, a ne nabada što bi to moglo biti- nadam se da će takva i ostati.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala cure na odgovorima.
    Naručila sam ga danas u Klaićevoj, baš ta dr. koju spominjete.
    I buraz mi je bio sa svojom malom kod nje i isto ju hvali.
    Eto, ostaje nam vidjeti što će nam reći.
    03.02. imamo termin.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Hvala cure na odgovorima.
    Naručila sam ga danas u Klaićevoj, baš ta dr. koju spominjete.
    I buraz mi je bio sa svojom malom kod nje i isto ju hvali.
    Eto, ostaje nam vidjeti što će nam reći.
    03.02. imamo termin.

ako ti se čini da ga osip jako svrbi ili ti je išta sumnjivo nju možeš i osobno tražiti na telefon i objasniti joj stanje ( možda ti da raniji termin- nas je jednom primila pola sata nakon tel. poziva )-jedini je problem kaj joj sestre nisu ni upola ljubazne kao ona pa van termina koji ona ima za telefoniranje ( zaboravila sam koji su dani i sati u pitanju ) čisto o tvojoj sposobnosti ( dosađivanju ) ovisi da li će te prespojiti.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

tajchi73 hvala na info.

Mislim da za sada ne trebam "gnjaviti", naručeni smo za 2 tjedna, trenutno se smiruje pa ako se ništa ne bude pogoršavalo, čekam.
    U suprotnom ću zvati.

Ali danas sam nešto skužila.
    Ne vjerujem koja sam tuka da mi do prije nije doprlo do mozga
    Trenutno je osipan svugdje osim po licu i tamo gdje je pelena (najviše trbuh i leđa).
    S tim da točno di završava cover, počinje ili osip ili hrapava koža i sad sve
    više vjerujem da je stvar u omekšivaču, jer na pelenama ga nema.
    Potrpala sam skoro svu njegovu robu u veš mašinu na ponovno pranje pa ću vidjeti :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

iskreno, mislim da ti mali uopće nema ad..
    čudno bi bilo da sad s godinu dana on se odjednom tak sav osipa..to sam ti ja htjela i reći da očito ima neku "alergijsku reakciju" na nešto..ili kako kažeš prašak za veš ili je nešto pojeo..
    ali, dobro nikad se ne zna..ali, stvarno sumnjam da je ad..ima neki alergijski osip..

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

stela2, pa zar to nije povezano?
    Mislim, ne znam. Malo sam čitala i ne kužim taj ad baš najbolje :/
    I meni je čudno da se to tek sad pojavilo (kao takvo) ali mi je ped. objasnio
    da se očito aktiviralo s hranom.
    Budem vidjela kaj će mi reči u Klaićevoj.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

još ti niti ja sa sigurnošću ne znam točno o ad-u, niti nitko sa sigurnošću još ne zna do kraja o toj bolesti..
    postoji alergijski i nealergijski tip ad-a..
    vjerujem da tvoj mali možda nema onaj pravi ad..pravi počinje s 3 mj i itd..sad mogli bismo reći da je alergijski osip i ad jedno te isto..samo kod pravog ad-a i nakon isključenja alergena i dalje se pojavljuje osip bez nekakvog reda i logičnog objašenjenja..pa ako i je hrana pokretač tog osipa, vjerujem da ako izbacite tu hranu, da će i osip nestati..jer kak je meni rekao dermatolog da ad nije alergija na hranu i ostalo, ad je kožna bolest, a poneki ad je povezan s alergijama i onda samo još dodatno pogoršava osip kad unesemo alergen..
    jer znam jednog malog koji kad je bio mali nešto je pojeo krivo (npr.mandarine, čisti kikiriki) osipao se..osip sličan ad-u, već su rekli ad..ali, nije..osipao se od te hrane ako ju više nije konzumirao osip se povukao..i nema ad..ad je kompleksna bolest koja ne prolazi preko noći..samo doktori vole za svaki osip reći da je ad..
    uglavnom da previše ne filozofiram, vidjte ćete što će dermatolog reći, možda je i dobio ad, a možda je samo nešto krivo pojeo pa je dobio osip..

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    sve više vjerujem da je stvar u omekšivaču, jer na pelenama ga nema.
    Ja bi na tvom mjestu omekšivač potpuno izbacila jer mislim da nije potreban, a može samo izazvati alergiju ( meni osobno u trudnoći, i nisam ga smjela koristiti ). Ja G veš oduvijek perem bez omekšivača.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Već jesam Kavin.
    Sve sam njegovo danas oprala i od danas sam bez tog čuda.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Držim fige da to pomogne

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nama se jako osipao po licu i otvorenim kožnim površinama,ali joj baš grdo,i isto kad smo izbacili omekšivač i uveli alergijski prašak za veš nestalo ko rukom odnešeno.s tim da smo i svoju robu prali s tim,jer kad se nosio na nama isto je dobivao.sad peremo sa normalnim praškom ali ne koristimo omekšivač nego ocati+duplo ispiranje.

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo i ja se javljam sa sličnim osipom kakav je kahna pokazala na slici, samo moj miš (3mj. mlad) im a osip na leđima neko kraće vrijeme i danas sam ga još uočila na pregibima laktića i vratića. inače se kupamo u čaju od kamilice iz rinfuze i par kapi masl.ulja još od prvog dana. tako nas je savjetovala ped jer mu se ljuštila koža tjedan-dva nakon rođenja. omekšivač još ni jednom nisam stavila u njegovu robicu, ali nekad sipnem više, nekad manje tek.det., ali uvijek opcija dodatnog ispiranja, pa ne vjerujem da se det dobro ne ispere. ne da mi se ići do ped, pa bi nešto iz domaće ljekarne. mjesec dana smo koristili alkohol i betrion po cijelom tijelu dok se nismo riješili impetiga, pa mi ga je žao opet mazuckat kemijom.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

sandra.deri ne znam kaj bi vam moglo biti, nisam pametna niti za mog malca što je posrijedi.
    Baš sutra idemo u Klaićevu pa ću vidjeti što će mi reći dr.

Samo da ti kažem da kamilica isušuje kožu, pa nemoj baš pretjerivati s tim.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja bi potpisala ovo što kahna kaže za kamilicu.
    Ona dosta isušuje kožu, pa bi ti preporučila da ostaneš pri onih par kapi maslinovog, jer dodatno isušivanje kože može samo bojim se u ovom slučaju povećati problem.
    Alkohol nikako u ovom slučaju ( ali mislim da nisi to niti mislila ).

Isto tako ti iz osobnog iskustva mogu reći da će ja vjerujem osip proći kroz par dana ili barem smanjiti intenzitet, pripazi malo na okidače takvog osipa, koji bi mogli biti, kod nas je bila hrana ( par smokića i to je to, poslije ih više nikad nije probao ) i po ljeti znoj.
    Naj bitinije ti je ispirati u uljnoj kupci i ne brisati ručnikom nego samo tapkati.
    Za neke druge prirodne stvari ne znam ( mi koristimo adermu ), ali mogu spomenuti još jednom kao i gore da je nama pomogla termalna voda u spreju .

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kavin da ne tražim, može ponovno info o toj termalnoj vodi?
    Pitala sam onda u ljekarni (al nisam znala proizvođača) a teta u ljekarni nije imala pojma o čemu pričam. :/
    i tak sam zaboravila...

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da,i nama termalna pomaže,koristimo uriage.slučajno smo naišli na subanovu nevenovu kremu i ko rukom odneseno otišlo a od ovih fensi šmensi kojih smo nakupovali ništa.inače smo za onaj osip na trbuhu dobili diprogentu.skužili smo isto da je hrana okidač ili jedan od).mandarina,latentno kravlje mlijeko (npr.blagdansko pecivo ga ima a nismo znali),konzervansi i začini tipa vegeta....

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo, danas ih ima još i na stomačiću, i na glavici, najviše na zulufima. mislim da ću se popodne naručiti pedi, u panici sam pa ne mogu čekati da prođe samo od sebe. mališa je nakako nervozan, ne znam jel to od toga.
    ianče mi isključivo još dojimo pa nije od hrane, a ja pazim što jedem.
    tj. u zadnje vrijeme jela sam dosta prženih badema i pistacija. jel može biti od toga????
    za kamilicu nisam znala, pa ću od sad stavljat 1-2xtjedno.
    adermu sam i ja htijela kupiti ali ipak više volim prirodno, maslinovo, i k tome domaće.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja bih ti ipak preporučila da kamilicu uopće izbaciš, to je nama preporučio privatni pedijatar, a pogotovo sada, a ti vidi...pitaj svoju pedicu.

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sad sam se sjetila, jedem dosta prženih badema i pistacija u zadnje vrijeme. jel može biti od toga????

Siena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sandra.deri prvotno napisa
    sad sam se sjetila, jedem dosta prženih badema i pistacija u zadnje vrijeme. jel može biti od toga????
    definitivno DA, inače ih treba izbjegavati u vrijeme dojenja, kužu neki doktori

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sandra.deri prvotno napisa
    zzzz...uopće misam skužila da sam to već napisala :?

btw. to obožavam jesti kao međuobrok. puno mi je kompliciranije držati bebača u jednoj ruci i drugom guliti naranču ili kiwi, npr. :/

malo sam se 8) pa ću sačekati sa pregledom za koji dan, a mališa možda ima skok u razvoju pa je i zato nervozan...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nikako da se javim.
    Bili smo jučer kod derm. i ustvari nisam saznala ništa novo.
    Potvrdila je (imao je nešto osipa po trupu i pregibima na rukicama) da se radi o AD
    ali i rekla da čisto sumnja da je uzrok hrana, a što bi mogao biti uzrok nije spominjala :/

Preporučila je njegu za atopičnu kožu (uljna kupka i a-derma kremom mazati, pp kortići) + prehrana - izbjegavati jaja i km na što ja sumnjam da je uzrok.
    Tako mjesec dana pa ponovno k njoj na kontrolu, ako se bude i tako pojavljivao osip napraviti će alergo test na jaja, k.m i još neke stvari je nabrojala.

Eto, toliko.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Joj kako smo slatki na novoj slikici

Nama je inače jako dobra uljna kupka baš od aderme, stalno ga s tim tuširam i kupam, a i kremu koristimo isto smo zadovoljni.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo mi imamo dijagnozu.virusni egzantem dječje dobi.navodno su male epidemijice u vrtićima,ali mi neidemo u vrtić.valjda je dobio preko djece druge u parku.prolazi samo od sebe,stvara imunitet na to,i traje i do 6 tjedana.terapija emolijent+elocom.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ako si primjetila da mu smeta km probaj ga izbaciti i iz svoje prehrane, pošto ga dojiš
    moja cura (12mj)je ove jeseni dobila crvenilo i jako suhu kozu,prvo guza, pa bedra, koljena, stopala, mazali, manje kupali ništa nije pomoglo,omekšivač ne koristim uopće nikakav već 3 godine, dok se ja nisam odlučila izbaciti sve od km iz svoje prehrane,
    da se tijelo očisti od toga treba kojih 3 tjedna , al je jako teško jer u gotovo svemu ima nečeg mlječnog, km mi je još bilo i lako izbacit, al maslac, jogurt, slatkiši ( u svima ima bar mrvicu km) najteže.
    čitaj sve deklaracije i vidjet ćeš gjde ga svuda ima, prije nisam išla za tim, al sad mi se čini da je u svemu
    al za 3-4 tjedna njoj je koža postala kao svila, sve je nestalo ko rukom odnešeno, sad se kupamo svaki dan (samo voda i tu i tamo ulje) i niš joj ne smeta. Ja sam sad u dilemi dal da ponovo probam njoj ponudit nešto od toga samo da vidim dal će bit ista reakcija.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam, što dalje to više uvjerenija da je problem omekšivač.
    Neki dan je pojeo nešto di sam zaboravila da je km (ah da, lazanje) i nije bilo reakcije.

Vidjet ćemo još ali omekšivač definitivno ide proć iz moje kuće

lasica ~~~~~~~~~~ da vam što prije prođe.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

thanx!nego,da li je isto maslac od jogurta ili čiste mliječne masnoće po sastavu? mi smo koristili od jogurta i sada smo prešli na "čisti" maslac.možda mu je to potaklo onaj prvi osip kaj je imao po trbuhu...hm.. :/

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno osip

Probajte malo na in ternetu potražiti nešto o "peta bolest". Moj sin je imao takav osip i jako dugo mu se nije povlačio,svaki dan smo išli u bolnicu na pedijatriju na bocku i infuziju i naravno sumnja je bila na alergiju i da izbacimo sve živo iz njegove prehrane. Dok ja nisam popizdila i tražila od pedijatra uputnicu za dermatologiju,a njen odgovor je bio da se sad u akutnoj fazi nemože ionako ništa utvrditi,da se postepeno uvodi hrana pa će se vidjeti na čega je alergičan,još je spomenula da su kod jedne male nakon nekog vremena utvrdili da je pojela žvaku s okusom lubenice (mislim da je tako rekla) i da je od toga dobila alergiju, ali kako sam ja inzistirala na dernatologu jer nism mogla više gledati kako se djete pati,gladno je a ne smije ništa jesti,a ima 3 god. Kad smo došli na dermu,doktorica je bila jako ljubazna i odmah nam je donjela veliku enciklopediju i objasnila da je to "peta bolest" a spada u skupinu s vodenim kozicama.... Osip mu se još 2 tjedna nije povlačio i bili smo bez ikakve terapije,a meni je laknulo što nije alergija ili atopija! Bar za sada,a nadam se da ga ni neće. Od toga je prošlo 6 mj. i više nije imao taj osip.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nije Luki tako dugo trajao bez povlačenja ako se ne varam :/

Mislim da smo mi riješili problem s tim omekšivačem.
    Od kad ga ne stavljam dobro je, nije se niti jednom osipao :D

I na ono KM u lazanjama nije reagirao.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mjurin40 i naša pedica je rekla da nije ziher jel 5 bolest ili ovo što sam rekla jer je simptomatika ista,a kod pete bolesti je još i obraz crven par dana,što je moj imao-ali je znao imati i prije nevezano uz išta pa smo ipak išli na ovu dijagnozu..hm...u svakom slučaju je virusno.koliko je ovo kod tebe trajalo?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno kakav je ovo osip

Pa malo manje od mjesec dana. Možda zato što je on to imao po ljetu kad su temperature ionako previsoke,i baš smo primjetili kad je najveće sunce bilo on je imao najgori osip,a po mraku mu se povlačilo.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Evo nam se cura prekjučer osula od glave do pete. Krenulo je sitnim i rijetkim osipom prekjučer ujutro, a danas je sva prekrivena sitnim crvenim točkicama. Ne svrbi ju, a imala je i sinoć 37.6, a noćas i višu temperaturu. Kenjkala nam je cijeli dan jučer, sva se baš predala jadu

Odveli smo ju u sarajevski Kasindo i tamo nam je pedijatrica dijagnosticirala virusni osip. Rekla je da se ne uplašimo kad se pojača, da će trajati 6-7 dana i sam od sebe nestati. Ništa se ne treba mazati po njoj, doći će i proći samo od sebe. Isto tako nam je rekla da ako bude temperature koja je visoka da joj damo paracetamol, a samo ako bude previsoka, onda trebamo reagirati i dovesti ju ponovo. I taaaaako... kaže mm- bolje da je virusni osip nego alergija-, a u pravu je. Super je da ju ne svrbi, eto samo da ne bude visoke temperature i nek vrijeme napravi svoje.

Brinu me vrućine koje idu, samo da joj ne bi stvorile još veće nelagode. Nije mi do kraja jasno što to točno obuhvaća pojam virusni osip, čini mi se jako opširno za reći. No, sve i da mi je išla objašnjavati, možda mi ne bi ni bilo do kraja jasno. Pa onda ne gnjavim i budem sretna ako je prognoza dobra za prolazak bilo kakve zdravstvene krize!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da vam je rekla samo okvirnu dijagnozu, mada meni bi bilo OK kad bi mi rekla o kojem virusu je rijec, jer poslije kad bilo gdje dodjes krenu sa upitima koje je bolesti djete probeolilo, a so bozirom da su i kozice i peta bolest i sesta bolest i jos niz djecijih bolesti virusnog karaktera, bilo bi mi draze da mi barem kaze broj

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

A evo izgleda da su se upetljali u temperaturu i zubi. Gore kreću jedinice, sve joj je nateklo i ne vadi ruke iz usta... a srce moje, sve joj se sastavilo! Dobro, zubima je stvarno vrijeme da se pojave, 14 joj je mjeseci i ima pola izašle donje jedinice, hehe! Kelja moja mala!

A voljela bih i ja detaljna objašnjenja, ali vidi se odmah kako je tko raspoložen za objašnjavanje!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •