Kako radiš lazanje? Ja sam pronašla odličan jednostavan recept s kojim sam zadovoljna.
Tijesto Barilla kupljeno, naravno može i domaće.
Uzmem jedan običan friški sir od 500 g (obično Zagrebački) posolim ga, popaprim, može i malo crvene paprike tko voli.
Meso dinstam na luku, sol, papar, dodam i malo domaćeg paradajz sosa.
Slažem tijesto, pa na njega stavljam sir, pa meso,.... i tak do kraja. Na kraju zadnje tijesto premažem kiselim vrhnjem i naribam gaudu.
Meni su takve odlične.
Popečci su sa roda portala, pomiješa se blitva, kuhana i izmiksana, šalica-šalica i pol zobenih pahuljica, dva jaja, 20-ak dkg ribanog sira, sol i ako je mokro doda se krušnih mrvica. Rade se popečci, uvaljaju u mrvice i prže na ulju.
Proso - opere se proso, mrkva i poriluk (ili neko drugo povrće) se malo prodinstaju na maslinovom ulju, doda se proso i zalije sa vrućom juhom, i kuha se (i po potrebi dodaje juhe) dok proso nije mekano.
hvala!
Drugi tjedan je MM-u rođendan pa mu kuham njegovo omiljeno jelo
http://www.coolinarika.com/recept/me...maku-od-kapara
(ali ima posla, pa mi dođe da mu kažem - daj reci bujon, kao Medo Tigru)
neki skroz vulgaris recept
napravim besamel i umak sa mljevenim mesom (meso dinstam, pa podlijem sa paradajzom, i kuham tako 10-15 minuta, da bude dosta tekuce)
tijesto namocim na minutu-dvije u vrucu vodu
dno protvana namazem besamelom, stavim lazanje, gore umak od mesa, malo pospricam besamela, opet tijesto, namazem besamelom, gore umak, i tako dok ne potrosim sve tijesto i umake
a vrhu stavim lazanje, besamel, naribam sir i stavim peci ispod folije (probusim par rupica), pekla sam 35 minuta na 200
nije bilo lose, ali fali mi ona socnost lazanja kad ih jedem u pizzeriji![]()
Pa možda ti nije dovoljno bešamela ako ti nije sočno. Ja volim sa više bešamela, ali u zadnje vrijeme radim manje sočne jer Lea volui takve.
Ja radim lazanje isto tako kako ti opisuješ, radim ih već 25 godinai uvijek su mi dobre, jedino ja ne kuham tijesto nego kupim ono koje se ne kuha.
supica od domace piletine sa puno povrca
i varivo od mahuna i graska ( cistim frizer)
imamo kekse od zobenih i suhih marelica za desert
- juha s komadom govedine i povrćem
- riža s graškom i mrkvom
- mesna štruca s jajima i špekom
- zelena salata
Skroz dijetno.![]()
Danas riblji kolacici, umak od vrhnja/jogurta i kopra, zelena salata
Jučer sam radila kinesku, a danas je na repertoaru povrće...krem juha od povrća, zdinstane tikvice, krumpir, mrkva i karfiol na lešoi možda još neki komad mesa uz to, moram se još dogovoriti sama sa sobom
![]()
punjene paprike zapečene u rerni i pire za prilog. mljac!
ja imam recept za sočne lasagne
malo pancete prpržiti na ulju s jednom većom glavicom luka, dva češnja češnjaka, u to naribati jednu veću mrkvicu i kratko prodinstati, dodati pola kg mljevenog i dinstati, kad je pri kraju dodati cca 7,5 dcl sosa od rajčice ili 5 dcl sosa i jednu limenku nasjeckane rajčice u komadićima. Sve još kratko prokuhati i začiniti po želji (ja stavljam vegetu) U drugu posudu bešamel pravim cca pola litre.onda slažem Bešamel, meso, tijesto (Barilla, ne kuham prethodno..)i tako do kraja, zadnji red meso, bešamel i pospem obilno s ribanom Goudom.pečem cca pol sata -40 min dok se sir ne zapeče lijepo.Mi to jedemo dva dana, prvi dan je mljeckavo, a drugi dan malo čvršće al i dalje ukusno i fino kao iz restorana.
danas jedemo ostatke pečenog mesa od jučer s nekim brzinskim prilogom i punim paprike za sutra i prekosutra
danas sam kuhala šparoge (domaće, gorke, od lani, smrznute)
i tvrdo kuhana jaja
bilo je mljac!
I mi smo imali kelj cušpajz, sa mljevenim mesom. Sutra grah.
Curry od povrca, basmati riza i razni dodaci po izboru (grcki jogurt, chapati, kiseli krastavcici, mango/lemon chutney)
ja sam samo vidjela da je Maxime nešto napisla, pa sam morala vidjeti što je..i..mljac, curry...
Maxime, ajde nam nam svoj recept za curry, please.
Kod mene danas tjestenina sa umakom od poriluka, vrhnja i tofua.
Danas jelovnik za male gosta (posebno za MMaPileci pohanci, nizozemska krumpir salata, matovilac a za desert cokoladna torta
varivo od leće i prosa
ja sam mislila danas da pravim sočivo i proso ili ječam, pa bi mi baš dobro došao receptić za ovo tvoje varivo
Dunja&Vita, s obzirom na ogranicen broj zacina/sastojaka koji se u HR za azijksu i indijsku kuhinju moze nabaviti, preporucila bi ti da jednostavno kupis Patak's curry paste (prodaje se na primjer u Mercatoru). Jedino neznam gdje ces nabaviti svjezi korijander ... (mi zacine nabavljamo u inozemstvu, svjeze zacinske biljke zaledim a suhe zacine cuvam u staklenim bocicama s obzirom na intenzivan miris).
Namočiti potrebnu kol leće. Luk, mrkvu ( po želji i poriluk) narežite i prepržite na maslinovom ulju. Onda u to umiješati namočenu leću (skupa s onom vodom jer je puna željeza),uliti pire od rajčica (onako od oka dva-tri mlaza), malo vegete, soli, papra, vegete, mljevene paprike (čega god) malo prije kraja (15-ak minuta) dodajte krumpir narezan na male kockice i/ili proso (prethodno namočen u vruću vodu)...
(u ovo se mogu uvalit bilo koje grahorice i žitarice, ali ih ja prethodno odvojeno skuham pa sve uvalim u jedan lonac, pustim da uskuha i začinim...)
danas snicle punjene kiselim krastavcima, slaninom, mrkvom i lukom, mljac
prilog riza ili pire kumpir
Strukle iz Esplanade![]()
riblja juhica, lešo moli i krumpir salata...
isjecem mrkvu, slaninu, krastavce i luk na stapice i s tim punim snicle (po jedan komad od svega), zarolam, uvaljam u brasno, poslije toga ucvrstim cackalicama da ne
bi ispadalo. tako napunjene snice kratko poprzim na ulju, potom ih izvadim van a na istoj toj masnoci malo prodinstam visak mrkve, krastavaca, slanine i luka
(danas sam ubacila i gljive jer su se, eto, nasle u frizideru), zalijem povrce vodom, ubacim zacine i vratim snicle, kuhas oko 40 min, ovisi kolike su snice.
Danas...
- goveđa juha s povrćem
- piletina sa začinima
- tortelini u bešamelu
- cikla
Za rucak smo jeli svinjske kotlete i krompire sa ruzmarinom. Zelena salata zacinjena maslinovim uljem, limunom i magy sosom.
Za veceru...kradem ideju za spagete carbonara,napravit cu jos par articoka(moram ih iskoristiti dok su svjezi) recept je skroz lagan a super ukusno!!! Ako nekog zanima mogu napisati?!
Brodeto i palenta
imamo punjene lignje, špinat na paru, kolač od sira iz kesice![]()
ja radim lazanje slicno kao ti, samo ja na dno uvijek stavljam malo mesa, pa onda ono tjesto (uvijek barilla, neda mi se kuhat), zatim meso pa besamel i na vrh sir i tako ponovim 3 puta. pecem ih bez ove folije 15-20 min na 220 i uvijek su mi odlicne! mene su tete iz pizzerije naucile radit lazanje![]()
jota
kiseli kupus i suhi fažol sa suhim mesom... ima recept na štrigicinom topicu...
Pileće faširance po receptu Male Sirene, nadam se da ga nije izmislila.
Uz to pire od krumpira i prokulica po preporuci dille .. uh![]()
Last edited by Mima; 06.02.2010 at 10:54.
- juha (piletina, povrće, gris - noklice)
- piletina
- krpice sa zeljem
- crveni radić na salatu
L i ja vec sve pojele
krem juha od rastike poriluka i brokule i musaka od cvjetace
za desert palacinke od integralnog brasna za L a meni jabuka
Nema nekog recepta, skuhaju se prokulice i krumpir i zgnječe u pire. Može se dodati maslac, mlijeko, vrhnje - kao u pire od krumpira. Dille kaže da ne valja miksati ali ja ću danas baš tako probati jer zgnječeno sa onom spravicom za raditi pire krumpir Lea baš nije htjela jesti.