Page 21 of 81 FirstFirst ... 1119202122233171 ... LastLast
Results 1,001 to 1,050 of 4044

Thread: Što danas kuhate /37.dio/

  1. #1001

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    zagreb
    Posts
    552

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Popečci od blitve i proso sa porilukom i mrkvom.

    Ovo sam sto puta skuhala za ručak, ali danas su mi se popečci skoro raspali, a proso raskuhalo.
    kako se to točno radi?

  2. #1002
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    lazanje

    nisam zadovoljna, moram jos vjezbati
    iako su svaki put sve bolje - a radim ih 1-2 puta godisnje - to jos nije TO
    Kako radiš lazanje? Ja sam pronašla odličan jednostavan recept s kojim sam zadovoljna.
    Tijesto Barilla kupljeno, naravno može i domaće.
    Uzmem jedan običan friški sir od 500 g (obično Zagrebački) posolim ga, popaprim, može i malo crvene paprike tko voli.
    Meso dinstam na luku, sol, papar, dodam i malo domaćeg paradajz sosa.
    Slažem tijesto, pa na njega stavljam sir, pa meso,.... i tak do kraja. Na kraju zadnje tijesto premažem kiselim vrhnjem i naribam gaudu.
    Meni su takve odlične.

  3. #1003
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Kak se radi ta zljevanka od prosa, zvuči ok?

    http://www.coolinarika.com/recept/zlevenka-od-prosa

  4. #1004
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Quote Originally Posted by zarrin View Post
    kako se to točno radi?
    Popečci su sa roda portala, pomiješa se blitva, kuhana i izmiksana, šalica-šalica i pol zobenih pahuljica, dva jaja, 20-ak dkg ribanog sira, sol i ako je mokro doda se krušnih mrvica. Rade se popečci, uvaljaju u mrvice i prže na ulju.
    Proso - opere se proso, mrkva i poriluk (ili neko drugo povrće) se malo prodinstaju na maslinovom ulju, doda se proso i zalije sa vrućom juhom, i kuha se (i po potrebi dodaje juhe) dok proso nije mekano.

  5. #1005

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    zagreb
    Posts
    552

    Default

    hvala!

  6. #1006
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Drugi tjedan je MM-u rođendan pa mu kuham njegovo omiljeno jelo

    http://www.coolinarika.com/recept/me...maku-od-kapara

    (ali ima posla, pa mi dođe da mu kažem - daj reci bujon, kao Medo Tigru )

  7. #1007
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Kako radiš lazanje? Ja sam pronašla odličan jednostavan recept s kojim sam zadovoljna.
    .....
    neki skroz vulgaris recept
    napravim besamel i umak sa mljevenim mesom (meso dinstam, pa podlijem sa paradajzom, i kuham tako 10-15 minuta, da bude dosta tekuce)
    tijesto namocim na minutu-dvije u vrucu vodu
    dno protvana namazem besamelom, stavim lazanje, gore umak od mesa, malo pospricam besamela, opet tijesto, namazem besamelom, gore umak, i tako dok ne potrosim sve tijesto i umake
    a vrhu stavim lazanje, besamel, naribam sir i stavim peci ispod folije (probusim par rupica), pekla sam 35 minuta na 200
    nije bilo lose, ali fali mi ona socnost lazanja kad ih jedem u pizzeriji

  8. #1008
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Pa možda ti nije dovoljno bešamela ako ti nije sočno. Ja volim sa više bešamela, ali u zadnje vrijeme radim manje sočne jer Lea volui takve.

    Ja radim lazanje isto tako kako ti opisuješ, radim ih već 25 godina i uvijek su mi dobre, jedino ja ne kuham tijesto nego kupim ono koje se ne kuha.

  9. #1009
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    supica od domace piletine sa puno povrca

    i varivo od mahuna i graska ( cistim frizer)
    imamo kekse od zobenih i suhih marelica za desert

  10. #1010
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    - juha s komadom govedine i povrćem
    - riža s graškom i mrkvom
    - mesna štruca s jajima i špekom
    - zelena salata

    Skroz dijetno.

  11. #1011

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Danas riblji kolacici, umak od vrhnja/jogurta i kopra, zelena salata

  12. #1012
    Osoblje foruma laumi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,827

    Default

    Danas špageti carbonara, sutra varivo od leće.

  13. #1013

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    neki skroz vulgaris recept
    napravim besamel i umak sa mljevenim mesom (meso dinstam, pa podlijem sa paradajzom, i kuham tako 10-15 minuta, da bude dosta tekuce)
    tijesto namocim na minutu-dvije u vrucu vodu
    dno protvana namazem besamelom, stavim lazanje, gore umak od mesa, malo pospricam besamela, opet tijesto, namazem besamelom, gore umak, i tako dok ne potrosim sve tijesto i umake
    a vrhu stavim lazanje, besamel, naribam sir i stavim peci ispod folije (probusim par rupica), pekla sam 35 minuta na 200
    nije bilo lose, ali fali mi ona socnost lazanja kad ih jedem u pizzeriji
    Ja isto ovako, samo ne namočim kore...Anemonin recept mi je skroz neobičan

  14. #1014

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Jučer sam radila kinesku, a danas je na repertoaru povrće...krem juha od povrća, zdinstane tikvice, krumpir, mrkva i karfiol na lešo i možda još neki komad mesa uz to, moram se još dogovoriti sama sa sobom

  15. #1015
    Nataša,Sarajevo's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,251

    Default

    punjene paprike zapečene u rerni i pire za prilog. mljac!

  16. #1016
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    ja imam recept za sočne lasagne
    malo pancete prpržiti na ulju s jednom većom glavicom luka, dva češnja češnjaka, u to naribati jednu veću mrkvicu i kratko prodinstati, dodati pola kg mljevenog i dinstati, kad je pri kraju dodati cca 7,5 dcl sosa od rajčice ili 5 dcl sosa i jednu limenku nasjeckane rajčice u komadićima. Sve još kratko prokuhati i začiniti po želji (ja stavljam vegetu) U drugu posudu bešamel pravim cca pola litre.onda slažem Bešamel, meso, tijesto (Barilla, ne kuham prethodno..)i tako do kraja, zadnji red meso, bešamel i pospem obilno s ribanom Goudom.pečem cca pol sata -40 min dok se sir ne zapeče lijepo.Mi to jedemo dva dana, prvi dan je mljeckavo, a drugi dan malo čvršće al i dalje ukusno i fino kao iz restorana.

    danas jedemo ostatke pečenog mesa od jučer s nekim brzinskim prilogom i punim paprike za sutra i prekosutra

  17. #1017
    mamal's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    231

    Default

    danas sam kuhala šparoge (domaće, gorke, od lani, smrznute)
    i tvrdo kuhana jaja


    bilo je mljac!

  18. #1018
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Kelj na lešio, svinjska šnicla na naravni

  19. #1019
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Danas varivo od kelja sa malo domaćih kobasica.

  20. #1020
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    I mi smo imali kelj cušpajz, sa mljevenim mesom. Sutra grah.

  21. #1021

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Curry od povrca, basmati riza i razni dodaci po izboru (grcki jogurt, chapati, kiseli krastavcici, mango/lemon chutney)

  22. #1022
    jadro's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    1,568

    Default

    ja sam samo vidjela da je Maxime nešto napisla, pa sam morala vidjeti što je..i..mljac, curry...

  23. #1023
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Maxime, ajde nam nam svoj recept za curry, please.


    Kod mene danas tjestenina sa umakom od poriluka, vrhnja i tofua.

  24. #1024

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Danas jelovnik za male gosta (posebno za MMa Pileci pohanci, nizozemska krumpir salata, matovilac a za desert cokoladna torta

  25. #1025

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    varivo od leće i prosa

  26. #1026

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    ja sam mislila danas da pravim sočivo i proso ili ječam, pa bi mi baš dobro došao receptić za ovo tvoje varivo

  27. #1027

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Dunja&Vita, s obzirom na ogranicen broj zacina/sastojaka koji se u HR za azijksu i indijsku kuhinju moze nabaviti, preporucila bi ti da jednostavno kupis Patak's curry paste (prodaje se na primjer u Mercatoru). Jedino neznam gdje ces nabaviti svjezi korijander ... (mi zacine nabavljamo u inozemstvu, svjeze zacinske biljke zaledim a suhe zacine cuvam u staklenim bocicama s obzirom na intenzivan miris).

  28. #1028

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    Namočiti potrebnu kol leće. Luk, mrkvu ( po želji i poriluk) narežite i prepržite na maslinovom ulju. Onda u to umiješati namočenu leću (skupa s onom vodom jer je puna željeza),uliti pire od rajčica (onako od oka dva-tri mlaza), malo vegete, soli, papra, vegete, mljevene paprike (čega god) malo prije kraja (15-ak minuta) dodajte krumpir narezan na male kockice i/ili proso (prethodno namočen u vruću vodu)...

    (u ovo se mogu uvalit bilo koje grahorice i žitarice, ali ih ja prethodno odvojeno skuham pa sve uvalim u jedan lonac, pustim da uskuha i začinim...)

  29. #1029
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Danas smeđa riža i tivice u umaku od vrhnja i feta sira.

  30. #1030
    malena beba's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    dalmacija
    Posts
    8,636

    Default

    danas snicle punjene kiselim krastavcima, slaninom, mrkvom i lukom, mljac
    prilog riza ili pire kumpir

  31. #1031

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Strukle iz Esplanade

  32. #1032

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    riblja juhica, lešo moli i krumpir salata...

  33. #1033
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by malena beba View Post
    danas snicle punjene kiselim krastavcima, slaninom, mrkvom i lukom, mljac
    prilog riza ili pire kumpir
    Daj recept za šnicle. Hvala.

  34. #1034
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Ječam s grahom

  35. #1035
    malena beba's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    dalmacija
    Posts
    8,636

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Daj recept za šnicle. Hvala.
    isjecem mrkvu, slaninu, krastavce i luk na stapice i s tim punim snicle (po jedan komad od svega), zarolam, uvaljam u brasno, poslije toga ucvrstim cackalicama da ne
    bi ispadalo. tako napunjene snice kratko poprzim na ulju, potom ih izvadim van a na istoj toj masnoci malo prodinstam visak mrkve, krastavaca, slanine i luka
    (danas sam ubacila i gljive jer su se, eto, nasle u frizideru), zalijem povrce vodom, ubacim zacine i vratim snicle, kuhas oko 40 min, ovisi kolike su snice.

  36. #1036
    Ora's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,236

    Default

    Danas...

    - goveđa juha s povrćem
    - piletina sa začinima
    - tortelini u bešamelu
    - cikla

  37. #1037

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    130

    Default

    Za rucak smo jeli svinjske kotlete i krompire sa ruzmarinom. Zelena salata zacinjena maslinovim uljem, limunom i magy sosom.
    Za veceru...kradem ideju za spagete carbonara,napravit cu jos par articoka(moram ih iskoristiti dok su svjezi) recept je skroz lagan a super ukusno!!! Ako nekog zanima mogu napisati?!

  38. #1038

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Brodeto i palenta

  39. #1039

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    imamo punjene lignje, špinat na paru, kolač od sira iz kesice

  40. #1040
    malena beba's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    dalmacija
    Posts
    8,636

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    neki skroz vulgaris recept
    napravim besamel i umak sa mljevenim mesom (meso dinstam, pa podlijem sa paradajzom, i kuham tako 10-15 minuta, da bude dosta tekuce)
    tijesto namocim na minutu-dvije u vrucu vodu
    dno protvana namazem besamelom, stavim lazanje, gore umak od mesa, malo pospricam besamela, opet tijesto, namazem besamelom, gore umak, i tako dok ne potrosim sve tijesto i umake
    a vrhu stavim lazanje, besamel, naribam sir i stavim peci ispod folije (probusim par rupica), pekla sam 35 minuta na 200
    nije bilo lose, ali fali mi ona socnost lazanja kad ih jedem u pizzeriji
    ja radim lazanje slicno kao ti, samo ja na dno uvijek stavljam malo mesa, pa onda ono tjesto (uvijek barilla, neda mi se kuhat), zatim meso pa besamel i na vrh sir i tako ponovim 3 puta. pecem ih bez ove folije 15-20 min na 220 i uvijek su mi odlicne! mene su tete iz pizzerije naucile radit lazanje

  41. #1041

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    Quote Originally Posted by malena beba View Post
    ja radim lazanje slicno kao ti, samo ja na dno uvijek stavljam malo mesa, pa onda ono tjesto (uvijek barilla, neda mi se kuhat), zatim meso pa besamel i na vrh sir i tako ponovim 3 puta. pecem ih bez ove folije 15-20 min na 220 i uvijek su mi odlicne! mene su tete iz pizzerije naucile radit lazanje
    fali vam gauda:
    bešamel
    lazanje
    bolonjez
    gauda (naribana)
    bešamel
    lazanje
    itd...
    i ne malo pošpricat bešamela nego natopit u bešamelu

  42. #1042

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    jota

  43. #1043
    malena beba's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    dalmacija
    Posts
    8,636

    Default

    Quote Originally Posted by purple rain View Post
    jota
    sta je to??

    mi cemo danas cvjetacu leso i neman pojma sta uz to, nekakve snicle na naglo ili tako nesto

  44. #1044

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    kiseli kupus i suhi fažol sa suhim mesom... ima recept na štrigicinom topicu...

  45. #1045
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Pileće faširance po receptu Male Sirene, nadam se da ga nije izmislila.

    Uz to pire od krumpira i prokulica po preporuci dille .. uh
    Last edited by Mima; 06.02.2010 at 10:54.

  46. #1046
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    - juha (piletina, povrće, gris - noklice)
    - piletina
    - krpice sa zeljem
    - crveni radić na salatu

  47. #1047
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    L i ja vec sve pojele

    krem juha od rastike poriluka i brokule i musaka od cvjetace
    za desert palacinke od integralnog brasna za L a meni jabuka

  48. #1048
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Pileće faširance po receptu Male Sirene, nadam se da ga nije izmislila.

    Uz to pire od krumpira i prokulica po preporuci dille .. uh
    Uh, ne bih ti htjela biti u koži, što ako je recept laž?
    Kad provjeriš, napiši i meni recept za ovaj pire, ali zakuni se da je istina.

    Dobar tek!

  49. #1049
    mamal's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    231

    Default

    Quote Originally Posted by MoMo View Post
    za desert palacinke od integralnog brasna
    kako radiš ovo tijesto, a da se ne raspe sve? od kojeg brašna?

    hvala ti....

  50. #1050
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Uh, ne bih ti htjela biti u koži, što ako je recept laž?
    Kad provjeriš, napiši i meni recept za ovaj pire, ali zakuni se da je istina.

    Dobar tek!
    Nema nekog recepta, skuhaju se prokulice i krumpir i zgnječe u pire. Može se dodati maslac, mlijeko, vrhnje - kao u pire od krumpira. Dille kaže da ne valja miksati ali ja ću danas baš tako probati jer zgnječeno sa onom spravicom za raditi pire krumpir Lea baš nije htjela jesti.

Page 21 of 81 FirstFirst ... 1119202122233171 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •