polpete u toću
Tjestenina sa sugom od mini rajcica i svjezeg bosiljka, naribani parmezan i salata od rige. jednostavno i bozamstveno![]()
1.kupila sam ono sistemsko kuhalo na paru...i kuhala u njemu danas tikvice i krompir a na teflonki filete od koke bez masnoće...čista dijetaljeto je na pomolu
I jučer i danas juha i zapečena tjestenina sa sirom (napravila sam je previše) - jučerašnja je bila pileća juha s povrćem, a danas će biti juha od paradajza.
juha od povrća - mrkva, peršin, grašak, brokula, karfiol s griz noklicama
pečeni pureći zabatak i mlinci
zelena salata
sladoled
Lazanje s piletinom, tikvicama, šampinjonima i kukuruzom te rajčicom i mozzarellom, zelje na salatu.
Sutra - juha od rajčica, pomfrit iz pećnice, pohani pileći file sa sezamom, zelje salata, a za desert rolada s čokoladom i bananom i kremom.
Pileća prsa sa tikvicama, mrkvom i mladim krumpirom iz pečnice i zel. salata.
Desert: kolač od petita sa pudingom
Sutra: juha od paradajza
đuveđ sa piletinom i integralnom rižom, cikla
desert: ostaci kolača od danas a možda i palačinke :D
jucer: picek iz pecnice, zapecena riza
danas: juha od povrca, tjestenina sa spinatom i vrnjem, snicli na naglo
jučer: salata od svakojakog povrća iz fridža s tunomljeto je tu, pa i dijeta
danas: gusta juha od cvjetače, tikvice i meso iz juhe (MM pojeo uz to pol štruce kruha, šta će Slavonac, njemu malo)
Kroketi od prosa, uvaljani u sezam i u krušne mrvice - bolje su ispali ovi s krušnim mrvicama, ti sa sezamom su se malo raspadali. Plus meso.
prekjučer, leća
jučer, paprikaš
danas, zapečeno povrće
Jučer paprike punjene sa svježim sirom i gorgonzolom i zapečene u pećnici.
Danas smo u gostima na ručku.
Sutra: ričet.
Prekosutra: minestrone juha i palačinke s pekmezom.
špageti s tunjevinom i crnim maslinama :D :D
kako napraviti finu juho od bijelih sparoga, bez miksera (pokvario se i jós nikad nisam novi kupila)
i uopce kako pravite juhu od sparoga???
tenx![]()
nemam pojma sta cu sutra za rucak i evo dosla po ideju :/
jucer smo imali zeljanicu od kupovnih kora, danas piletinu i rizu, a sutra nemam pojma sta cemo![]()
brancine (na žalost nema gradela u Slavoniji kod sveki, ali ima rerna pa će i to poslužit)....uz njih mi ništa drugo ne treba!!!!!
Brancin i kod nas. I grah salata. Prije toga - paradajz juha.
raža na lešo i lignje s krumpirom iz jadrana zahvaljujući forumašici kolegici![]()
Krem juha od tikvica
Hobotnica s krumpirom, ispod peke :D
Ugor (jutros ulovljen) - još ne znam kako
(i ne kuham samo ja)
krem juha od divljih sparoga, kuhane bijele sparoge sa sunkom, jajima, mladim krumpirom i beaernaise umakom![]()
Oslić alla bakalar
Omlet punjen s ratatouillom, zelena salata s umakom od plavog sira kao prilog
da dignem topic, uspavali smo se, a stize nam vrijeme povrca!
mi ovih dana radimo na jacanju kostiju, pa pasemo blitvu i korpivu u obliku uljevaka, uz puno jogurta.
danas pravim gravce na tavce bez mesa, no s puno povrca. lukmira od mladog luka. obavezno i frape od banane zbog magnezija i vitamina iz mlijeka.
mislim da bih sutra mogla oradu - filete u rerni, s puno zelene salate, a za vikend cemo vidjeti...
Može receptić za gravče na tavče?![]()
Ja radim pileći file sa sirom edamerom i rajčicom zapečen u pećnici, pire od cvjetače i krastavce na salatu.
evo jedan od mnostva recepata, ovaj je specifican po naknadnom dodavanju bijelog luka: http://www.coolinarika.com/recept/tavce-gravcelaumi prvotno napisa
ja olaksam sebi zivot tako da kupim dvije konzerve kuhanog bijelog graha, a ostatak recepta radim po inspiraciji - volim zasebno dinstati luk, paradajz, papriku, pa redati grah i mix povrca u slojevima i onda zapeci u vatrostalnoj zdjeli. kljucno je da bude "vatreno"![]()
Tvoj recept mi se više sviđa nego ovaj s coolinarike jer ima više povrća. Jedva čekam da isprobam!
nema na cemu, a javi utiske obaveznolaumi prvotno napisa
![]()
danas polizali lososa sa zelenim rezancima (recept od Krampus-ice), salata od rikole
i legendarni mokri kolač za desert![]()
subota: uljevak od blitve i koprive
nedjelja: integralni spageti sa spinatom i vrhnjem, zelena salata, muffini od integralnog brasna i banana, cimeta i meda
Danas: rizi-bizi, Gavelino, krastavci na salatu
Sutra: tjestenina zapečena sa brokulom i sirom, zelena salata
Srijeda: juneća juhica, wewin gravče na tavče, zelena salata
Četvrtak: juha, lazanje, salata od mrkve i zelja
Petak - još nisam smislila
misura tuljci, pileća prsa u umaku od špinata s koprom i crnim paprom (bez za djecu)
Tikvice na maslinovom ulju, crni sezam (dodati kad tikvice već omekšaju), šaka sitno nasjeckane rikole (dodati kad je već gotovo). Meso - ne znam još.
prekjuce: gravce
juce: pileca prsa u sosu od vrhnja, zelena salata, jagode, banana shake
danas: pizza, vidjecemo sta jos
punjena pohana piletina ,pire krumpir i zelena salata
Danas prebranac i somovina iz rerne.
Sutra juneća supica, ćufte, mahune i zelena salata.
jučer je sveki kuhala
danas smo imali polpete u toću i pire, + miješana salata
Danas: faširane šnicle, kuhani krompir, sir + vrhnje, salata od mladog kupusa i mrkve
Jučer: popečci od slanutka i tjestenina
Goveđe-povrtna juha, lungić s krumpirom i lukom pečen u vrećici, grilano povrće (tikvice, paprika, mrkva, celer), salata zelena s rikulom i rajčicom. Za desert Sacher torta od jučer, a pekla sam i pogačice od sira.
Danas vege jelovnik:
Šarena čorbica od nekoliko vrsta povrća (luk, mlada mrkvica, krompir, tikvice, mladi kupus, peršun) + flekice
pečeni mladi krompirići
pohovane tikvice
tarator salata (krastavci jako tanko narezani i oceđeni + mileram + beli luk + kopar = mljac na kvadrat)
Juhica, kuhana govedina, pire i sos od rajčice/hrena (nisam se još odlučila), rikula
Indijski curry s janjetinom, mahune, riza
raštika sa suhim rebrima
Povrtna čorbica od juče, lovačke šnicle i paradajz salata
Lovačke šnicle od juče i barena riža, a za dete grilovano povrće + riža.
Danas baka (to jest moja mama) kuha: srneci gulas, surlice, zelena salata. sladoled od vanilije s toplim umakom od sumskog voca za nachtisch![]()