Danas zabusancije na lesoBili kod Kezele na rucku, super su mi obroci nakon kojih nemoram prati sudje i pospremati kuhinju!
Danas zabusancije na lesoBili kod Kezele na rucku, super su mi obroci nakon kojih nemoram prati sudje i pospremati kuhinju!
Danas i sutra punjena paprika je na našem meniu......ne osječam se najbolje pa odmah kuham za dva dana...![]()
juneće šnicle ,domaće al tvrde, dinstaju se već dva sata, uz to pire i salata od radiča!!!l
Danas ostaci od jučer.
A za sutra opet kuham ričet sa suhim mesom.
evo mene, nisam tu bas cesto (i kuham tako rijetko), ali usla sam u klub zaljubljenika u bundeve...tako imamo jucer, danas, sutra
juha od bundeve
rižoto od bundeve
.i danas probavama bucnicu (pitu od bundeve)
mljac![]()
Pileći file na maslacu sa vrhnjem za kuhanje, a prilog 'ŠPACLE' iz Lidla![]()
Salata od svježih krastavaca![]()
10 minuta posla 8)
Krem juha od poriluka i ječma i kukuruzne kiflice.
Za desert kolači kojee nam je jučer baka spakilrala za doma.
Krem juha od poriluka i ječma i kukuruzne kiflice.
Za desert kolači kojee nam je jučer baka spakilrala za doma.
Pileće bijelo meso sa sirom i vrhnjem. Kuhano povrće (krumpir, mrkva karfiol, brokula)...
U minus fazi sam s kuhanjem :/
Kuhani štrukli, bučnica i štrudla od jabuka. :D
Sutra: paradajz juha, pohane sunčanice i pire krumpir
Kupus sa paradajz sosom i kosani odresci.
rižoto sa tikvicom i smrznutim kozicama, za desert se peku brownies![]()
ričet
mi smo sinoc imali pecena pileca krilca i cuspajz (spinat na mlijeku), uz to zelena salata, desert voce
veceras imam dvije opcije na umu: peceni krompir s mladim sirom i mileramom, ili tortelini od sira u paradajz sosu, zelena salata obavezno
sutra: corba od povrca na pilecoj supi, muffini od maka. veceru jos smisljam...
Za ručak ništa - ne stignemo (pojeli gablec u firmi, djeca u školi).
Imam u frižideru još pirea od bundeve, bit će fina juha. Još kriška prepečenca ili neki omlet sa zobenim pahuljicama, zelena salata i/ili cikla i/ili pečena paprika i eto večere...
Sutra: samoborski kotleti, domaći njoki i zelena salata
Nedjelja: pečeni picek, mlinci i cikla, desert , idemo na kremšnite :D
domaći grah s buncekom
špageti i mesne okruglice u umaku od pomidora!!!
lazanje (od jučer)
a za deset: čokoladne oblatne (ako uspiju)
pileća juha
pečena puretina i piletina+pečeni krompir
zelena salata
Danas je klasičan ručak, svekrva mi je u gostima (i donijela finu pitu od jabuka kakvu ja ne znam napraviti, valjda za to treba 50 godina iskustva....)
Juha od telećih rebara + gris knedli, pohana teletina + restani krumpir, zelena salata, pečene paprike...
Kolači:
Složenac od piškota i jabuka (s vanili-pudingom) + šlag
Home-made bajadere za mog malog sina.
Jučer - u vrećici pečeni svinjski kare bez kosti i lungić s krumpirom, batatom, lukom, šampinjonima. Goveđe-povrtna juha s rezancima. Pita od višanja i čokolade (neuspjela) za desert, a za goste sam ispekla ledolette jer im pitu nisam mogla ponuditi :/
Danas - rođendanski ručak (pizza, lisnato s hrenovkama, torta), a večera je bila: juha, njoki u umaku od špinata, zelena salata s rikulom i rajčicom.
U subotu sam radila fini ručak:
- govedska juha
- kuhano povrće + kuhano meso
- zagrebački + u roli pečeni krumpir + povrće na maslacu + zelena salata
Nedjelja:
- juha (skuhala moja mama)
- piletina pečena na kiselom zelju (skuhao brat)
- restani krumpir + salata
- povrće na maslacu (ja)
- bučnica (moja mama)
Sutra:
varivo: grašak, mrkva (crvena, žuta), poriluk, celer, peršin, luk + noklice
desert: nekakve čokoladne kocke napravljene danas
Isto kao i špinat na mlijeku, ali gušće pa na kraju dodam vrhnje za kuhanje (znači, napravim laganu zapršku brašna i ulja, popržim kratko češnjak, zalijem s malo mlijeka i ubacim smrznuti špinat. Posolim i kuham miješajući dok se ne otopi špinat - zato volim koristiti onaj smrznut u porcijama. Naribam muškatni oraščić i na kraju vrhnje za kuhanje, prokuham i gotovo).zhang prvotno napisa
Hvala, ja radim slično, pa me zanimalo ako ima još varijacija...
ja gladna!!!
u subotu sam pekla pastrvu i radila juhu od njenih glava. Zvuči malo grozno ali juha je predobra. Riblja - a nije preintenzivna!
Danas - juha od luka (malo jednostavnija verzija sa kukuruznim brašnom i bez pečenja sa sirom) i kukuruzna zlevanka sa domaćim vrhnjem.
jučer skuhala ćufte za danas.
Ljudi moji, ja sam jučer zaboravila skuhati ručak za danas. :shock:Smajlić prvotno napisa
Anemona - baš super, znači da ne robuješ navikama, pa napravi danas spontani ručak! Razmisli što imaš doma i eto. Možda juha od riže i palačinke. Sastojke sigurno imaš.
ja uvijek kuham isti za isti dan, najbolje mi je. I radim do 15.[/b]
Ja ti više volim kad skuham prvi dan, jer mi se neda kad dođem s posla.DiLala prvotno napisa
A onda danas bude valjda:
- paradajz juha
- i možda palačinke
osjećam se "napadnuto"DiLala prvotno napisa
Ne robujem nikakvim navikama, moram skuhati djetetu obrok da ima kad dođe iz škole, a bome smo i mi gladni kad dođemo s posla i jednostavno nemam onda vremena si skuhavati ručak!
jooj, i ja kuham svaki dan i perem suđe i spremam ovo i ono - no nekak mi fora zvuči - "zaboravila sam skuhat ručak" - slika mi je u glavi kako je ta žena recimo provela super dan na poslu, mislila nakon posla na nešto veselo, našla se s frendicama ili je provela veselo popodne s partnerom..... uglavnom iskočila malo iz rutine i gle - zaboravila na ručak. Baš fora.
ja se brusim na ričet sa grahom..... mogo bi past koji dan!
Naj se osjećati napadnuto, i meni je bezveze konstatacija - ne robuješ navikama. Navike su meni jako pozitivna stvar i mene spašavaju od kaosa. I ja moram imati skuhano prvi dan iz više razloga (Smajlić ih zna), a najbezazleniji razlog je što sam poslije posla umorna, gladna,... dijete ponekad treba tek onda uspavati, ili me čeka da se igramo, nema onda vremena za kuhanje ručka.Smajlić prvotno napisa
Dakle, natrag na temu:
- danas: paradajz juha![]()
Iskreno, stigle su nam nove tračnice za vlakić i slagali smo cijelo popodne i dio večeri, a u 9.00 sam se srušila ko klada u krevet.DiLala prvotno napisa
![]()
Ja jučer navečer zavrtila đuveđ (vegetarijanski) u ekspres loncu. Bilo je gotovo za 15 minuta. Danas samo mm sebi speče kobasice ako ga bude volja, a ja napravim zelenu salatu i to je to.
A rezerve za hitne slučajeve (ako zaboravim i ne stignem skuhati) izgledaju nam ovako:
Riblji štapići panirani - može se ispržiti u 5 min
Konzerva graha - može se napraviti salata u 5 min
Konzerva kukuruza - ista stvar
Vrećica smrznutog graška - za varivo
Jaja
Njoke
Krumpir (speče se za 15 min u woku)
Sušene gljive
Zobene pahuljice
Razno zrnje, razne vrste brašna, prašak za pecivo i jogurt (za fine pogačice bez kvasca koje su gotove za 20 min - recept odavde)
Za salate - povrće razno friško, zimnica(kiseli krastavci)
Danas: krpice sa zeljem i pileći bataci na naglo
Sutra: kelj varivo i faširani šnicli
Danas i sutra grah varivo sa suhim rebricama.
Ja još skuham smeđu rižu, pa sebi stavim u varivo i baš mi je fino ko ričet.
jel tko od vas gledao jučer večeru za 5?
ja sam malo zakasnila a neka gospođa je radila neku pogaču.
i sad ja dođem kad je ona već imala neko tijesto spremno za pečenje i kaže ma to je najjednostavniji doručak, malo brašna, vrnja i za 15 min je pečeno!
pa si ja sad tako mislim, da li zna netko kako bi se to napravilo, mislim si za one dane kad zaboravim uključiti pekač kruha, ili bi jednostavno nekakv topli kruhek, pogaču, what ever.
Lasagne s mesom, salata od cikle sa svjezim hrenom i cesnjakom
sarmu (koju je jucer muzic napravio) i pire krompir!![]()
Pileća juha, rižoto, pečena piletina, kisele paprike- za ručak.
Za večeru- tjestenina na koju smo se navukli kod naših prijatelja Talijana (ime tjestenine ne znam). Tu je majstor MM
![]()
složenac od poriluka, krumpira i dimnjenog sira te salata od svježeg zelja![]()
Danas cistim frizider a za tu priliku cu napraviti neki engleski pie s lisnatim tjestom. Salata kao prilog i gotova parada.
špagete i bijeli umak i salata.
brzinski, a svima fino.
Poslije ionak još radim tortu za mm-a![]()