kauli (zapečeni sa sirom)
pileće prsi u umaku od gljiva i riža...
kauli (zapečeni sa sirom)
pileće prsi u umaku od gljiva i riža...
Kelj na lešo s krumpirom ( s maslinovim uljem)
Pohani file pilećeg zabatka
od sinoć sam se nabrusila na krpice sa zeljem...
tako da je to danas na meniu......![]()
Nizozemske palacinke to jest 'pannekoeken' (svi biramo svoju omiljenu varijantu: na primjer: sirom i spek, ananas i grozdice, jabuka i cimet). Njam!
varivo od ječma, poriluka i batata
pečena skuša i salata
riblja juha
riba lešo
krumpir salata
kiseli kupus i suha rebarca i pire krumpir...
wana prvotno napisa
Ima ovdje na jelovnicima tema poriluk, stavila sam tamo recept.
Danas je MM kuhao (bio je zločest pa je imao potrebu iskupiti se 8) ).
Na meniju je bila krem juha od brokule sa prosom, lignje punjene krakovima, kozicama i parmezanom i zelena salata.
mljacdunja&vita:-))) prvotno napisa
kod nas pileće-povrtna krem juha, dinstano povrće i pečeni teleći šnicli
tjestenina u umaku od kozica,vina i vrhnja
povrće u foliji
za večeru pizza
talijanski dan, što da kažem...![]()
jucer leca-fazol
danas cufte s pire krumpirom
Pileća prsa i krumpir na kockice, pečeno u pećnici
cijeli šampinjoni pečeni u tavici
zelena salata
danas nešto vrlo sofisticirano
krem juha od mrkve
krpice sa zeljem (slobodno me tražite recepte)
traaažim... šta su krpice?marijanada prvotno napisa
Paradajz juha,junetina u saftu sa vrganjima, domaći njoki i zelena salata.
Krpice (flekice) su tjestenina u obliku kockica veličine oko 2x2 cm i tanka oko 2 mm. Ima ih svuda po dućanima, a najfinije su kad su domaće, od materijala kao za rezance.purple rain prvotno napisa
http://www.coolinarika.com/recept/krpice-sa-zeljem
znači kupus s manistromnekako mi ta kombinacija čudno zvuči ali volim kuhat pa ću i to isprobati.... hvala
biti će ti fino, samo probaj.
važno je zelje duže (oko 40 min ) lagano dinstati poklopljeno da ne moraš podlijevati jer je bez podlijevanja ukusnije. zelje dobije fini slatkasti okus, pa na kraju dodaš papra i pomiješaš sa kuhanom tjesteninom. i javiš na forum dojmove![]()
fino je i kao prilog uz pohano ili pečeno meso
Pa je li moguće da netko ne zna za krpice sa zeljem?
Danas na meniju tjestenina sa pestom.
prije par godina sam čitala ovdje topic o dalmatinskoj prehrani i iznenadila se za koliko toga ne znam a živim u dalmaciji...
bilo je govora da će i kontinentalci otvorit topic zahvaljujući kojem ja neću ispast plavuša kad pričaju o "krpicama sa zeljem" pa ništa od toga...
![]()
a ja kupus ovako zovem kupus na paru - ali mi manistra nikako ne ide unutra... i čini mi se da te krpice nisam u ovoj mojoj županiji vidila...![]()
ma dobro, zaboravi na krpice, niti ja ih ne stavljam uvijek.
kad ih nemam doma, stavim bilo koju tjesteninu, jer nije bitan oblik - tijest je tijesto. radila sam od svega što sam imala doma, osim špageta![]()
ali, nemoj odustat, proooooooobaj!!!!
A ne, ne...ne možeš krpice zamijeniti bilo kojom tjesteninom, nije to to![]()
to je samo da ju nagovorim. kad proba okus zelja, neće joj biti teško ni napraviti domaće krpice![]()
naravno da me oblik neće spriječiti...
obećavam da ih sutra imam za ručak... nekako mi svinjetina u nekom obliku lijepo miriše uz to...
e, e, ! to ti ja pričam! :D
ja sam baš neki dan prvi put radila krpice sa zeljem.....ispale su FENOMENALNO ..udavila sam se u njima......
![]()
kad već chatarim ovoliko - ima li negdje postupak pripreme domaće tjestenine... moj pekač kruha mijesti tjesteninu ali ne znam kako dalje s njom a pretražnik mi apasolutamentno ne radi...
trebala bi imati stroj za tijesto (mala mašinica koju vrtiš rukom) koja ti tanko razvalja i na nju još i narežeš ili možeš sama rezati kaj već hoćeš.
bez toga ti ostaje samo valjak i udri dok ruke ne otpadnu....
idem otvoriti temu...tnx
evo, prije nego otvoriš
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...89bcbd7d923afc
- povrtna juha s noklicama
- zagrebački za odrasle
- piletina za dijete
- pire krumpir
- zelena salata
Ma, može se zamijeniti. Ja kupus volim s vijak-tjesteninom.dunja&vita:-))) prvotno napisa
Inače, jako je važno nabaviti bijeli kupus, onaj koji nije ljut i žestok! Kod prženja, pred kraj dodati par mrvica šećera! I obavezno papra!
X potpisujemdunja&vita:-))) prvotno napisa
Krpice jednostavno moraju biti krpice i točka.![]()
Obzirom da sam prije par mjeseci otkrila u trgovini prefine krpice iz Kanfanara, uopće mi ne pada na pamet da radim domaće.
Mi smo danas imali omiljeno nam varivo od ječma, prosa i slanutka.
Sutra smo kod svekija na ručku, bit će punjena teleća prsa i pečeni krumpir.
A krpice sa zeljem obožavam, samo ih ne radim često jer kad počnem jesti, ne mogu stat.
krpice sa zeljem ( uzela sam široku tjesteninu pa ću je tuć i rezat dok ne prizna da su krpice)
bržole sa roštilja
pečeni krompir
čokoladni kolač sa bananom...
pileća juha sa grincajgom
pečeni picek sa mlincima ("Klara" su zakon)
zelena salata
pita od jabuka a la štrigica
uuuuu, nisam odavno... mljac....marijanada prvotno napisa
krpice su baš dobre... nisu mi u top 5, ali su skroz ok....
danas junetina s graškom, mrkvom i krumpirićima...
pita od sira...
Drago mi je zbog krpica![]()
Danas ćemo zagrebački ajngemahtec iliti pileći ujušak
još nam je ostalo pite od jučer jer je baka radila dizanu od maka i oraha
Ostalo je pohanog mesa (donijeli jučer s nedjeljnog ručka kod svekrve - fileki su se pojeli, a pohano je ostalo).
Danas samo neka lešada uz to i gotovo.
Moram namočiti grah ili fantaziju za sutra.
danas bilo varivo od piletine i poriluka i domaći kruh
desert: pita od jabuka ( ostalo od jučer)
Ostalo mi od juče juneće juhe, šnicli sa pršutom i mozarellom, prilog riža sa bešamel umakom. Od kolača štrudla s jabukama i s višnjama
Sutra idemo na čobanac![]()