GRAH I ZELJE
djuvec i laskare na tavici
poriluk s rižom
bez mesa
Varivo ili zapečeno u pečnici? Ovo drugo mi je zamirisalo ...apricot prvotno napisa
juha od flama i povrca
cufte u paradajz saftu i riza
svinjski šnicli na naglo i krumpir iz pečnice,zelena salata
povrtna juha, neki šnicli na teflonki i možda kiseli kupus
Rižoto od repova kozica i povrća (poriluk, mrkvica, paradajz, tikvica).
juha od povrca s noklicama, pohana purica sa sezamom i krompir
juha od tikve, povrce peceno u pecnici (batat, prokulice, krompir, mrkva, kapula, celer)
Danas mi je poriluk ispao fenomenalno. Na kockice sam narezala mrkvu, korijen peršina i celera i dobro izdinstala. Na to stavila kolutiće poriluka i nalila vodu. Od začina se može uz sol staviti i malo crvene paprike, bibera...
Ja nekada u poriluk stavim i suho meso ili kolutiće kobasice ali sada mi je prefin i bez mesa.
Danas pureća juhica i tjestenina s bolognese umakom (to radim bez luka; s celerom, mrkvom i rajčicom).
Špageti s paradajzom i sojom, zelena salata.
Desert - kuglof.
juha od šenona
pita krompirusa za mm-a, za nas sa sirom
Juha od povrća, tijestenina sa paradajzom i bosiljkom i desert štrudla od sira.
Povrtna paradajz supica, dinstana teletina, dinstana riža sa peršunom i mešana salata (kisela)
Sutra:
Ostalo je teletine, pa ću dodati pire krompir i neku čorbu pre toga.
Deserta ako bude - super, ako ne, tu je čokolada![]()
kiseli kupus, suho meso i kobase s kuhanim krompirom (onako na suho)
ostalo svega od jučer
danas ne kuham :D
zapecena tjestenina sa puretinom i spinatom? hmmm... emily, može tvoj recept?
goveđa juha, leso meso i povrce iz juhe
canelloni s blitvom i ricottom
juhica od jučer, složenac od povrća i salata
Ja imam juhu od rajčice, dinstanu piletinu na luku (prethodno posoljenu i premazanu curryem) uz to kuhani krumpir preliven rastopljenim maslacom i sitno sjeckanim peršinom.
Desert još ne znam, ako ga bude![]()
Pohana pileća prsa, pire krumpir i prokulice kuhane u slanoj vodi. Desert: palačinke.
pileća juhica, dinstana piletina i varivo od graška, mrkve i krumpira
evo:laumi prvotno napisa
za 3 osobe
nadjev:
25 dag ricotte
1 kiselo vrhnje
30 dag blitve skuhane, ocijeđene i narezane na sitno
sol, papar
ribani parmezan
vatrostalnu namazati maslinovim i zaliti umakom od usitnjenih pelata /+ bosiljak, sol, papar/
na to slagati canellone punjene nadjevom /oko 14-15 kom je dosta za troje/. sve preliti bešamelom i po vrhu još nabaciti ribanog parmezana.
jednostavno punjenje canellona:
nadjevom napuniti vrećicu i odrezati jedan kraj![]()
peći 40 min. na 200, prvo 20 min pod folijom, pa onda još 20 bez.
snicle u saftu, riza i kupus salata
Kako se to radi?apricot prvotno napisa
Može recept?![]()
Ja ću danas eksperimentirati sa porilukom.
Jučer sam zamjesila njoke, malo ću popržiti p.luk da omekša staviti ću vrhnje, sira, začina i možda na kraju jedno jaje
Uz to ću napraviti neku krem juhu
Ja nemam neku ideju za danas.
Juče smo jeli pasulj sa kobasom na kašiku + kisela mešana salata (kupus, crvena paprika, krastavac, šargarepa)
Verovatno ću skuvati gotove raviole sa mesom/šunkom i za preliv neki bešamel, jer mi jedino to ostalo u fridžu.
Možda i neka krem supica pre toga, da sredimo sve ostatke, a onda za vikend u veliki kućni shoping :D
ljuta azijska juha s dim sunima, marinirane pilece batke, stakleni rezanci s povrcem spinat iz woka
8) samo još da objasniš šta sve to znači i sa koje je planete?Maxime prvotno napisa
![]()
bućkuriš koji sadrži mahune i pileća krilca.Sve domaće![]()
i smeđu rižu s time.
jucer - pohana svinjetina i sopska salata, danas - piletina na saft i pire od batata, kisele paprike
ja vec danima jedem kupus-kalju i sarmu u vinovoj lozi, mljaci!
krmenadla u rerni, pire krumpir i salata od mahuna
videla sam ovo nekoliko puta, a sve uz smajlić mljac, pa me zanima kako se pravi. Obožavam škarpinu, ali nisam sigurna da sam je ovako pravilaKosjenka prvotno napisa