Mi cemo sutra najvjerojatnije zapeceni karfiol s tunom.
Mi cemo sutra najvjerojatnije zapeceni karfiol s tunom.
Danas - krem juha od svakojakog povrća (živio štapni mikser!), špagete i špinat na ćušpajz + parmezan naravno
sutra grah tj pašta fažol, momci to jako vole!
grgeč zapečen s krumpirom i vrhnjem
Danas je na meniju postirska tunjevina i lešo prokulice
jučer pljeskavice, zapečeni krumpir sa kapulom i pancetom, zelena salata, čok. muffini punjeni nutelom
danas post i nemrs - bakalar i krumpir i zelena salata
sutra varivo od nekoliko vrsta suhih grahorica sa suhim mesom, začinjeno samo maslinovim uljem i salata
moj M. bi rekla: stablo s rižom i list
u prijevodu: riža s brokulom i pečeni list (riba, naravno)
danas manistra sa sirom, sutra brujet. za veceru cu danas smedju rizu sa svjezim sirom (to je samo za mene)
losos na grill tavi, blitva+krumpir... jednostavno do bola, ali njami njami
Špinat, pire krumpir i jaja na oko... naručio moj sinek!!!
Danas za ručak ništa - kolega s posla častio nas gablecom... A djeca ionako jedu u boravku, ali će za večeru dobiti nešto što požele. Govorio je mlađi sin jutros nešto o morskim ribama.... to je brzo gotovo, još kelj na lešo i kraj priče. ALi čekam da se očituju, vidjet ćemo tko će biti glasniji.... Druga varijanta (to bi poželio stariji) je domaća vege-pizza s tikvicama.
Jučer sam spremala dvije večere jer je svak želio svoje (a trefilo se da sam doma i stignem): "nikakva večera" (pohani kruh) za maloga, a domaća talianetta 4 sira za velikog. Uz to salata od svježe rikule.
Danas kelj varivo (s mrkvicom i krumpirom) + pileći ražnjići.Nemamo kolača, samo kompot od jabuka.
I kod nas kelj varivo :D Uz to su popečci od žitarica (oni iz DM-a). Desert... hm, jučer smo T i ja radile neke slane muffine... ali to baš ne može proći...
juče skuvala pasulj sa ječmom i suvim mesom, pa to imamo i danas. Prvi put sam to tako radila i nije loše. Vi to jelo zovete ričet?
Pileća prsa narežeš na manje komade i popržiš na maslacu. Kad se zažare, izvadiš meso na tanjur i na taj isti maslac staviš poriluk narezan na kolutiće. Kratko popržiš i onda pirjaš. Kad poriluk omekani, vratiš na njega meso i zaliješ vrhnjem za kuhanje. Kao prilog napraviš pire ili skuhaš rižu.
Mi danas i sutra imamo ričet.
jucer riza sa porilukom i jajima
prvo sam skuzala rizu. poriluk poprzila, dodala smuckana jaja sa 1/2 vrhnja (toliko sam imala), sve skupa ispekla
pomijesala sa rizom
posula kockicama nekog domaceg dimljenog sira
puno mi je bolje ispalo nego klasicni rizoto kad se riza dodaje na poriluk, i zajedno se kuhaju (uvijek mi se barem malo previse skuha, pa bude malo mljecavo...)
danas punjena piletina u umaku od gljiva, jucer smo jeli pizzu, sutra mozda nekakav povrtni rizoto...
Danas krem juha od buče, kuhani krumpir+dinstani grašak+vege odresci od zobenih pahuljica i povrća, zelena salata, a za malecku kašica od riže s bučom.
Sutra kineska kuhinja, kuhana basmati riža + mrkva, poriluk, kupus, tofu i shitake u shoya/tamari umaku iz woka, vjerojatno kupus salata.
Danas je mm donio od mame ričet - to je očito klasika u ovo doba godine. Uz to kisela miješana salata vlastite proizvodnje.
Za sutra skuhala varivo od tikvica, u planu je pire, ima još malo teletine u saftu (to sam kuhala djeci za večeru) da popuni stvar.
Last edited by Peterlin; 24.02.2010 at 23:18.
Peceni (domaci) picek, zelena salata sa sherry paradajzicima, francuski krumpir s tikvicama. Za desert rozatu.
- juha s puno raznog povrća i noklicama
- junetina saft (s mrkvom, lukom, suhim šljivama)
- nekakvi istarski fuži (kupljeni)
- zelena salata
- palačinke zapečene sa sirom
Last edited by Anemona; 27.02.2010 at 16:31. Reason: ispustila nekoliko slova
danas sam vrijedna .. za rucak L i ja smo imale musaku od prokulica,, brokule i malo karfiola.
a za veceru stize MM s puta pa pravim krem zelenu juhu ( brokula poriluk), quiche s porilukom i malo suhog mesa i kolac sa ananasom
orza je ječam?
A šta vam je tingul?
Juče i prekjuče sarma (ispala mi suviše kisela :grrr: ), danas pizza, jer smo bili na putu.
povrtna juha
pečeno pile
kuhani karfiol
mlinci
salata od cikle
tiramisu od šumskog voća
mesna juhica od jučer
dinstani kis.kupus
pečene svinjske kremenadle i krumpir
za večeru sam kupila izvaljanolisnato tijesto, pa ću napraviti piroške sa sirom i šunkom
ja pravim tignul po ovom receptu, malo je masniji ali maknem to ulje na kraju kuhanja :
http://www.recepti.hr/recepti/jela/tignul-konoba-toni/
danas rizot sa piletinom, graskom i mrkvom, sutra bi mogli fazol, nismo to odavno jeli
Ja volim svjezi, već sam mislila da sam pobrkala mjesece dozrijevanja...
Danas musaka, a za desert brzinska rolada s pekmezom ili pudingom.
Danas i sutra varivo od graška i poriluka s noklicama.
Srijeda: rižoto s piletinom.
Četvrtak i petak: varivo od ječma i slanutka.
Kuham za dva dana jer radim pa da ne moram svaki dan kuhati.
Mi smo se ovaj vikend dobro okoristili - u subotu kod mame paprikaš pileći s domaćim rezancima, jučer kod svekrve sekeli (a još je i unucima ispohala malo piletine). Još smo i doma donijeli ostatke pa ne moram danas ništa kuhati.
mi za danas ostatke od jučer, a to je rižoto - piletina i povrće koje sam god našla.
Danas:grah ( donijet će ga moja mama)
Sutra i preksutra: poriluk s šic rebricama i turšija (domaća proizvodnja) mljac,mljac
domaći tortelini s 'umakom' od svježeg sira i špinata
danas salata od tune i graha, skuhano na pari..a za mm pohano iz actifry, dakle 1 žlica ulja, ništa strašno-
jučer prekrdašlila s piletinom s ananasom, btw, ako netko ima friških recepata za actifry fritezu bez ulja, moj omiljeni kitchen product, please share, jer ja sam već sve isprobala...
Kuca nam je puna bolesnika pa u tom ruhu pileca juha s puno povrca, picek iz juhe s toplim umakom od hrena i vrhnja, krumpir pire i salata