varivo od mladih tikvica!
ajde da sam i ovo doživjela da se od mene traži recept!
prodinstati luk na maslinovom ulju, dodati mlade tikvice narezane na kolutiće, doliti malo vode, pustiti par minuta, pa dodati par paradajza i paprika izrezanih na sitne komadiće (ja sam izmiksala), malo začina (sol, vegeta natur, peršin, lovorov list...)
na kraju se doda četvrtina čašice kis. vrhnja i to je to!
neki u varivo stavljaju i krompire na kockice, ali ovo je laganija varijanta!
jucer: rizoto od gorgonzole i kruske
danas: pureci bolonjez sa tjesteninom
sutra: varivo od krastavaca
petak (ja): piletina u kukuruznom brašnu, pohane tikvice, paradajz
jučer (MM): bečki, pečeni krupirići, paradajz
danas (MM): vinski gulaš
sutra (ja): nemam blage veze![]()
danas juha od rajčice, piletina pohana u sezamu, restani krumpir i miješana salata.
sutra-pečena teletina i krumpiri, mrkvice, luk zajedno s tim (kao peka)
prekosutra-nadam se ta će ostati teletine + riža za prilog i salata
rižoto od mahuna i pršuta, pohano bijelo za klince, pečena paprika na salatu
Joj, sto kuhate zadnje dane? opet nemam ideje...
Pileći ujušak, francuski krumpir i kupus na salatu-jućer
srdele (ako ih upecam na ribarnici), blitva na lešo, grah salata (onima koji neće blitvu)
Ponedjeljak - rižoto sa junetinom
Utorak - musaka od kelja
Srijeda - varivo od slanutka i krumpira
Četvrtak - zeleni rezanci sa bundevom, porilukom i piletinom
Danas - pauza od kuhanja, lovački ručak
Sutra - francuski krumpir i cikla salata
Nedjelja - juneća juha sa domaćim kapancima, puretina, mlinci i neka salata
Mama Natasa može recept za musaku od kelja.......hvala
danas roštilj (da iskoristimo lijepe dane dok još traju)
sub i ned-teleća koljenica s krumpirom, mrkvicom i paprikama pečena u pečnici + salata + juha
Telece snicle na naglo, riza u paradajz-sosu i zelena salata
Ja pravim "lazanje s keljom", sve kao i klasika lazanje samo tijesto zamjenim sa blanširanim listovima kelja.
pečene svinjske bunceke i krumpir ,salata paradajiz i kupus. desert palačinke s eurokremom(taj dio svi obožavamo).
Četvrtak - zeleni rezanci sa bundevom, porilukom i piletinom
ja bih molila recept za ovo!!!!
Ja sam jedan dan imala viška juhe i mesa iz juhe (pileća leđa), a klinci obožavaju tu aromu juhe. Pa sam na maslinovo ulje bacila malo brašna, dolila juhu, kad se zgusnolo stavila sam meso koje sam skinula sa leđa, začinila - nastao je kremasti umak, a moji klinci su uvjereni da je to najbolje nešto na svijetu. Uz to sam skuhala prošli put njoke, a sad sam samo izvadila iz zamrzivača što mi je ostalo, pa dokuhala paštu.
Za mene i mm-a sam jučer napravila pileće pljeskavice, i poriluk. I juhu od brokule.
Jucer: odojak u pecnici, kupus-salata, za mene koja ne volim odojak pohani sir
Danas: povrtna juha, ostaci odojka, varivo od graha
Jučer domaće kiflice sa hrenovkama, šunom i sirom te nutelom
Danas će biti tikvice u kombinaciji sa nekim mesom naravno
danas : juha od bundeve, njoke sa saftom i miješana salata, za desert voćna baklava (od jabuka, šljiva i oraha)
za manje kikiće: varivo (bundeva, mrkva, ječam, mahune)
naravno...
kupim cca 10-12 listova (bez jaja) tankih kora
jabuke (bilo bi lijepo da su domaće slatke - gala je fina sorta)naribati, šljive narezati na tanko i zajedno 10-ak minuta kuhati s malo šećera. kada se ohladi dodati cimeta i vanilin šećer. Otopiti 15 dkg (priblizno) domaćeg maslaca s malo ulja. Slagati 3 lista (svaki premazati maslacem) , onda skuhane jabuke i šljive na tanko, posuti mljevenim orasima , a potom opet 3 lista kora namazanih maslacem. Tako idete redom a na vrhu ostanu kore kao završetak. Uzeti nož, narezati odmah komade baklave (ja rezem kocke vi po željama režite). Peći cca 25-30 min na 180-200C. Kada je dobilo finu žućkasto-bademastu boju izvaditi i odmah vruće preliti sokom kojeg ste napravili od 1 limuna, 1 naranče i 2-3 žlice šećera ili meda.
i uslast!
![]()
Danas krmenadli sa zeljem na 1/4.
Sutra vjerojatno "pašgete" sa šalšom i zelena salata
Posljednje uređivanje od ivano2 : 20.09.2010. at 15:13 Razlog: tipfeler
hvala stellita
to bude dosta soka za cijelu baklavu?
ne pravi se agda?
Danas faširke, pire krumpir i špinat + domaći kruh ručno umješan i pečen u pećnici![]()
zhang ja dodam cca 1.5-2 dcl vode u taj ocijeđeni sok pa sve umiješam...dodajem dok dobro "pije", a kad vidim da je dosta stanem. Inače ja to zovem baklava jer se slaze tako od kora ali šećera je zapravo daleko daleko manje nego sto bi npr. prava baklava trebala. Inače ja koristim sirup od agave umjesto šećera ali onaj tko voli šećer neka stavi po želji.
hvala ti, malo sam prosurfala netom pa sam nasla raznih recepata za vocne baklave. uglavnom su sa visnjama.
ova tvoja kombinacija mi se cini super fina... moram probati ovih dana.
nema na čemu![]()
Danas: juha, Shepherd's Pie, ali sa pireom od karfiola umjesto od krumpira, zelena salata
Sutra: juha, surlice sa Trapanese umakom, salata od paradajza i mozzarelle
stellita, sinoc sam sanjala ovu tvoju baklavu i danas sam morala kupiti sve sto mi je doma falilo da ju pravim. krecem za 5 minuta![]()
Elly, kopiram te sutra sa SPie- karfiol skuhas i nastavis s "obradom" kao da je krompir?![]()
kod nas rucak od juce juha od koljenice, meso od koljenice i patlidzani zapecni sa salsom i mozarelom. i nadam se da ce se baklava a la stellita ohladiti za desert![]()
Posljednje uređivanje od MoMo : 21.09.2010. at 15:37
MoMo bas me zanima kako ce ti uspjeti (a ziher bude!) i uslast!
moje više nema..sve su pojeli
@stellita odlicna je baklava hvala za recept pola velikog protvana fali![]()
Elly, hvala sutra kuham SPie danas smo se predugo zadrzale u setnji jedva cekam![]()
znaci sutra SPie
prekosutra pasta sa tikvicma i cehrry paradjzom iz domaceg uzgoja![]()
Evo da i ja tu nešto naškrabam da lakše pratim temu jer dobrih ideja nikad dosta!
Danas: rolice od pilećeg filea punjene sirom (gauda), pire krumpir i umak od špinata (na mlijeku), salata od paradajza i krastavaca s vrhnjem. I kruh iz pekača.
Moja mama radi baklavu sa visnjama i odlicna je! Cak je prestala i raditi normalnu baklavu od kada radi vocnu, po zeljama normalno...
Mi smo jucer imali juhu od povrca, kremasti rizoto sa poletinom i povrcem i salata.
Danas ostatak juhe, spinat, pire i pljeskavice, za mm pileci zabatci.
Sutra tortilje sa piletniom.
danas: tjestenina sa porilukom i gljivama, pecena piletina.
sutra: zapeceni patlidzani (punjeni povrcem i preliveni vrhnjem i orasima, mozda zvuci cudno, ali je prefino)
zhang recept za patlidzane molimmi jako volimo patlidzane pa ce nam jos jedna varijanta dobro doci
prodinstaš luk, na to dodaš paradajz, kada se i onmalo prodinsta staviš u izdubljeni patlidžan. na istoj tavici prodinstaš crvenu papriku, pa dodaš patlidžan (izdubljeni dio) i malo češnjaka. i to slažeš u patlidžan. sve zaliješ smjesom vrhnja za kuhanje, parmezana i mljevenih oraha/badema i zapečeš.
ne znam zašto se povrće dinsta u dvije ture, tako ide po receptu. jednom ću baš probati staviti sve zajedno da vidim da li će biti razlike u okusu.
e da, preporučam rezati povrće na manje komadiće, onda možeš više natrpati u patlidžane![]()
Danas: krem juha od bundeve, riža u umaku od rajčica, pečena piletina, miješana salata;
Sutra: pečene pastrve, pečeni krumpir s mrkvom i lukom, zelena salata;
Srijeda: varivo od graha.
n.grace, imalesmo slican rucak. dakle:
danas: krem juha od tikvica, rizoto od komoraca, pecena piletina, cikla i strudla od sljiva.
sutra: lazanje od korabice i komoraca i mislim da cu piletinu u to staviti, zelena salata, i ako mi se bude dalo, cokoladna torta
srijeda: prisiljeno zelje i fasiranci
zhang, u srijedu imam grah s prisiljenim zeljem, zaboravila sam napisati.
Stvarno kuhamo slično ovih dana!![]()