zhang hvala![]()
Jucer piletina u umaku od slatkog vrhnja i sira i prilog riza.
Danas vjerojatno musaka, jor razmisljam...
Mi danas kuhamo juhu od oslića i tjesteninu s tunomPrilog zelena salata!
P.S. Jutros u ribarnici naletili taman kad su dovezli ribu i dobili ŽIVE osliće, ajme majko muka mi je bilo očistiti ih![]()
Posljednje uređivanje od BebaBeba : 28.09.2010. at 10:43
Evo, smislila sam i za danas, juha, rolada od mljevenog mesa sa jajima, peceni krumpiri i salata. Desert niks...
Danas smo za ručak imali pečene pastrve, pečeni krumpir s mrkvom i lukom i zelenu salatu.
Vrlo jednostavno!
Krumpir (crveni, za pečenje) oguliš i narežeš na ploške (ni pretanke, ni predebele). Staviš ga u dublju posudu, posoliš po ukusu, pouljiš i dobro izmiješaš (najbolje rukama). Mrkvu ostružeš i narežeš uzdužno na deblje prutiće, i nju posoliš i malo pouljiš. Luk oguliš i narežeš na polovice, malo posoliš.
U lim koji pripada štednjaku (onaj malo dublji) istreseš krumpir, ravnomjerno ga rasporediš, napraviš malo mjesta u sredini gdje staviš mrkvu, a luk staviš uokolo gdje ti se svidi.Pokriješ folijom i pečeš na 200 stupnjeva oko 40-tak minuta, zatim makneš foliju i pečeš još 10-15 minuta dok ti se lijepo zapeče.
![]()
Minestrone juha, spaghetti sa umakom alla genovese, salata od paradajza i luka.
Sve troje je "comfort food" po izboru od smrcave E (prehladila se).
Jučer juhica s gris noklicama, lungić sa pršutom u bijelom umaku sa kaduljom, riža, paradajz na salatu. Torta od tri vrste čokolade.
Danas pilećii file punjen bukovačama (omotan pršutom), tjestetina, paradajz, torta od jučer.
danas njoki s pilećim fileom u bijelom umaku od vrhnja uz dodatak suhog mesa, kukuruza i svježe paprike.
sutra-mljeveno meso na neki način (nisam još smislila), pire i špinat uz prethodno juhu od rejčice.
pon i uto-vinski gulaš s miješanim mesom-teletina, junestina, svinjetina.
sri-pečeni zabatci i mlinci
čet- svinjski odresci u umaku s restanim krumpirom
pet-tunjevina u sosu od rajčice i špagete
sub -uvalit ćemo se baki u goste
ned-baka će valjda nešto spakirati za ponijeti
danas:juneca juha sa gris knedlama,dinstano povrće ,riža i meseko iz juhice
sutra:vjerojatno grah sa kiselim kupusom,klincima sa rićetom i suhim mesom
Moze, izvoli
Talijanski minestrone
sastojci za 4 osobe:
300 gr obarenog graha Borlotti
200 gr kelja (eventualno mozes zamijeniti spinatom)
1 tikvica
1 velika glavica luka
1 mrkva
1 korijen od celera
100 grama gustog umaka od paradajza
2 povrtne kocke za juhu
sol, papar, maslinovo ulje po gustu, a moze i naribani sir Grana Padano
Priprema:
sitno nasjeckati luk, mrkvu, celer.
U jednu posudu dodati 3 zlice ulja, ubaciti luk, mrkvu i celer i poprziti.
Dodati paradajz, dobro izmijesati, i dodati 2 l vode.
U medjuvremenu narezite listove kelja (ili spinata) na tanke listice; tikvicu na kockice; grah pola ostavite cijeli, a pola izmiksajte u pire.
Cim zavrije, dodajte povrce (kelj/spiant, tikvicu, grah) i kocke za juhu, pokrijte i kuhajte 50 minuta.
Na kraju kuhanja, zasolite, popaprite, i zacinite sa maslinovim uljem i sirom.
Mi se upravo vratili sa rodjendana, kuhanje: 0 bodova.
A SVAKI slijedeci vikend imamo rodjendane, tako da se izgleda u listopadu vikendima nece kuhati.
U ponedjeljak: toskanska faro juha
danas: krem juha od tikvica i graska, piletina u umaku od raznih gljiva, tjestenina, z.salata
sutra: krem juha od brokule, pohani patlidzani i pohana piletina, pire, kupus salat
subota: juha, mesna struca, pire, spinat
nedjelja: junetina na saft, palenta, kupus salata
zhang, ja bih kod tebe svaki dan ručala, ne znam koji mi je meni' bolji,
samo ti dodji, ja obozavam imati goste na rucku.![]()
vrijeme je da se i ja ovdje javim budući da često škicnem po inspiraciju.
zhang super ti je menu, i ja bi se najradije pozvala
pužić kako toliko unaprijed znaš? radiš plan za cijeli tj?
evo mi smo u ned imali korzikanski gulaš i njoke i zel. salatu (mm se isprsio za štednjakom)
pon isto samo s tijestom
ut varivo od poriluka s par kobasa unutra
sri grah
čet bolonjez sa špagetima i cikla, ostalo je puno pa će to biti i sutra event. s drugom vrstom tijesta il salatom. a možda padnu i lazanje ako se baš zainatim...
u sub i ned ćemo bome nešto pečeno u pećnici (pile i krumpire? mesna štruca? kotleti sa sirom?), nisam je dugo upalila a obožavam sve iz nje.
eto mene, kao pužićka, samo što ja pišem "unatrag"
Mi jucer paradajz juhu, mm przene molice, mi srdelice u tjestu, krumpir salata.
Danas rizoto piletina- povrce, cikla, za desert Crnac bez jaja.
Sutra... Hm, ne znam. Mm je na putu, pa cu nesto lagano za nas.
lukava, kako pravis korzikanski gulas? ime mu je tako primamljivo.
i da, mozes i ti na rucak![]()
danas ,juha ,pecene papaline i krumpir salata
sutra,pohanci,pire krumpir ,špinat i juha
Sutra kokošja juha, patka s mlincima, zelena salata + neki brzinski kolačić.
mi danas krem juhu od buče i pržene srdelice, salata
Zašto ja uvijek zamišljam Roda mame kao domaćice koje su uvijek na kuhanom povrću, salati i lešo mesu - sve odreda vitke i mršave, naravno? A sad ovdje došla i sve pršti od pohanog, pečenog, vrhnja i umaka
Ugl., kod nas je danas na meniju:
Pileća juha sa tikvicama i rižoto sa batacima, mrkvom i graškom.
kod nas teleće šnicle punjena sirom i suhim mesom, pečene u alu foliji, pire krumpir, salata od cikle i prije svega krem juha od kukuruza.
za desert sam dva kolača napravila-ledene kocke i kolač s prhkim tijestom +voće(jabuke, šljive, višnje) zalivene s vrhnjem i jajima i zapečeno-pa nek se služi tko što voli.
sutra i prekosutra-teleći gulaš sa špeclama za prilog i kupusom za salatu
Posljednje uređivanje od pužić : 10.10.2010. at 14:22
Gulaš, dala si mi ideju, idem u mesnicu odmah -tenx![]()
Danas rizi-bizi, pohana piletina i salata od zelja i mrkve. Zlevanka za večeru.
Sutra: bistra juha, piletina u umaku od poriluka, pire krumpir, salata od krastavaca i paradajza.
Danas faširanci, pire krumpir, špinat.
Sutra preksutra ostatak faširanaca, kelj varivo sa suhim rebricama.
pileći paprikaš sa tjesteninom i zelena salata.
danas: juha sa taranom, povrtno-pureci rizoto, cikla
sutra: cufte, pire, z.salata
cetvrtak: juha od paradajza, kelj, pohanci
petak: krem juha od tikvica i poriluka, lazanje od korabice i komoraca, cikla
neka dinstana piletina s nekim povrćem i nekom salatomMljac
to je recept od ivancice tu s foruma, izvorno je sa šljivama no ja natrpala voće koje sam imala doma- svega po malo.U grubo recept ide ovako: prhko tijesto , pa na njega kriške voća koje pospem jednom vrećicom vanilin šećera i to u pečnicu cca 15-20 min, 1 kis vrhnje, jaja, brašno umutiti i preliti preko na pola pečenog kolača i peći dok ne dobije zlatno smeđu boju.Meni je taj kolač super i dok je topal , a i kad se ohladi.Ako ne budeš pronašla izvorni recept s detaljima linkat ću ga
hvala, pužić
hvala, pužić
krem juha od cvjetače,francuski krumpir i zelena salata
desert pita od jabuka
jao, francuski krumpir, to dugo nisam pravila.
hvala na ideji![]()
Kiara, el može recept za francuski krumpir? I krem juha od cvjetače? Hvala!
Ja sam danas djeci radila kiš (quiche) od lisnatog, šunke i ementalera, a za večeru (kad muž dođe onda jedemo pravi, puni obrok) radim junetinu na riži, grašku i mrkvi iz pećnice. I zelenu salatu.
Evo moj recept za francuski:
- krumpir kuhan u ljuski
- tvrdo kuhana jaja
- jedno i drugo se oguli/oljušti i nareže na ploške
- u namazan (ulje ili maslac) lim (ili neku drugu posudu, pogodnu za u rolu) slaže se deblji red krumpira, posoli se po volji, na to red kuhanih jaja, pa opet krumpir
- na kraju se prelije (kiselo vrhnje, jaje, malo soli, malo papra)
- peče se dok se zažari
Može se slagati manju, a višu vatrostalnu, pa imaš više naizmjeničnih redova krumpira i jaja.
Meni je fino kad se ubace i domaće suhe kobasice ili špek,...