Juha od povrca, pikantne junece rolice, pire , mjesana salata.
Ja isto volim francuski krumpir, bas bi ga mogla jedan dana za veceru napraviti.
Juha od povrca, pikantne junece rolice, pire , mjesana salata.
Ja isto volim francuski krumpir, bas bi ga mogla jedan dana za veceru napraviti.
http://www.coolinarika.com/recept/popecci-od-kelja uz to kupus/mrkva salata
samo mi se nekako čini da ću ih sama jest..
kod nas danas piletina punjena sirom i pesto umakom + krumpiri-pečeno u pečnici + salata kisela cikla.
jučer je bila pizza, a sutra špinat, faširane š i pire ili roštilj ako mm bude raspoložen
Posljednje uređivanje od pužić : 13.10.2010. at 15:56
Prisiljeno zelje s pire krumpirom i pileći pohanci.
danas je na redu pizza mmmmm ,a sutra grah s kobasicama.
Kelj varivi i fasiranci, za desert ribani kolac od jabuka.
na tragu Kosjenkinih fasiranaca od kelja, pocela sam surfati coolinarikom i tako, gledajuci razne ideje, palo mi je na pamet napraviti lazanje od kelja. uz to je frendica dofurala gljiva pa su one zavrsile u fasirancima. uz to cikla.
uglavnom, to je sve skupa bilo prefino, i svako za sebe i u kombinaciji.
a i odlicno je kao malo drukciji nacin pripreme kelja...
lazanje od kelja su meni prefine...to sam redovito pravila dok sam se po montiju hranila.
Danas razne kombinacije bijelog mesa, vrganja, možda tijesta smislit ću kad krenem sa kuhanjem...ili će momci pojest paprikaš kod bake a ja vrganje s jajima na luku ofkors.
Meso nek se paca za sutra.
roštilj danas
sutra-kuhana junetina, povrće i sos od hrena i rajčice
pon i uto grah s kobasicama
Pureća bistra juha, lazanjasta musaka (između slojeva krumpira i mesa sam stavila kore za lazanje, ostalo mi od prošli put), salata od cikle i mrkve, kolač "sve po dva".
Sutra kuha mama![]()
Juha, pohana pileci, stapici, rozi bizi, kineski umak, mjesana salata.
Danas špageti carbonara.
Sutra i prekosutra: varivo od mahuna.
Četvrtak: svinjski šnicli u umaku i riža za prilog. Salata od crvenog zelja.
Jučer: krem juha od poriluka, špagete sa pestom
Danas: krem juha od brokule, hobotnica ispod peke sa krumpirima, za malenu ribica sa grila, salata matovilac
Jucer: lasagne
Danas: pecena puretina, spinat, pire, a za desert strudla od jabuka
čet: juneći gulaš sa slanutkom i lećom, zelena salata
pet: riba, medaljoni od grisa, neki kolač od jabuka
danas: pizza, kukuruzni kolač s jabukama
sutra: juha od paradajza, tjestenina sa umakom od sira, zelena salata
Pečena piletina, pohani patliđani, salata od kupusa.
Sutra mladi grah s suhim rebricama.
Danas krem juha od brokule i paprike punjene sirom (svježi kravlji + gorgonzola) i zapečene u pećnici. Zelena salata. Kompot od jabuka za desert.
Srijeda i četvrtak: varivo od graha s ječmom.
Petak: lazanje i proso s paprikom u umaku od sira za jednog gosta vegetarijanca.
laumi, ove paprike punjene sirom, da li ih prvo ispeces pa onda punis ili ih sirove punis?
Prvo ih 5 minuta prokuham, onda ih prerežem na polovice po dužini, punim (u smjesu od sira ide i jedno jaje) i zapečem (20 min. na 200 stupnjeva).
piletina na mandarinski, keseten pire sa umakom od borovnica
danas: krem juha od poriluka i cvjetače, riba, zelena salata, banana kocke
sutra: chili con carne, zelje na salatu
četvrtak: mahune varivo
Sutra gulaš.
Btw kupila sam špecle (Lidl) pa molim ideje za pripremu...hvala![]()
Špageti s umakom od tikvica.Zelena salata.mljac,mljac
sarmu bez paradajza s krumpirom za ostale,, za mene čufte s prosom.
grah sa suhim mesom. barem se nadam da ce biti ok jer to je grah koji sam koristila za pecenje tijesta "na slijepo" pa je malo zapecen![]()
Ja to radim odokativno, ali ako hoćeš napišem ti i "pravi" recept. Količinu sastojaka prilagodim broju osoba, ali za dvije osobe ide ovako:
Prepržim 300 g mesa (svinjetinu, junetinu, govedinu, a može i piletina) narezanog na manje kockice na ulju. Izvadim meso i u istoj tavi prepržim/zdinstam manji luk, dodam tri paprike (žuta, zelena, crvena ili koje imam) sitno narezane, kad se zdinsta dodam 3 paradajza narezana na kockice. Kad se sve to zdinsta, dodam kuhani grah (u zadnje vrijeme onaj iz konzerve, manje pakiranje) ili slanutak. Na kraju dodam ono meso sa početka. Od začina idu sol, papar, chilli u prahu, češnjak, mljeveni kumin. Njih dodajem postepeno tokom kuhanja.
cocolina šta napraviš s tikvicama? šta dodaš?
Posljednje uređivanje od lukava puščica : 28.10.2010. at 00:34
jucer: tortilje sa piletinom, kupus salata
danas: za mene lazanje od blitve i cikla na salatu, deckima cu vjerojatno kobase sa kis.zeljem i pireom
sutra: juha, pasta sa brokulom i karfiolom, cikla
za iduci tjedan jos smisljam...
danas grah sa kiselim zeljem i suhim rebricama..za večeru lepinje..mljaaac..
sutra isto što i danas..![]()
Knedle sa šljivama, domaće.
I prije toga juha od paradajza.
juha od koljenice pa cemo meso sutra,
grah varivo bez mesa domaci kruh ( zamijesen u pekacu)
i sad dosla traziti neki brzinski kolac tu na forumu
ja sma se danas u firmi ogrebala za fiš (dečki su kuhali, pa smo se malo družili i lapili..), doma ću neku pizzu na brzinu složiti od stvari koje nađem u hladnjaku.
sutra imam piletinu zapečenu sa vrhnjem i sirom uz dodatak suhog mesa u sve to i riža, cikla salata i juha od rajčice
ned i pon mislim da smo na izletu pa ništa ne kuham
za MM saft s pužićima, zelena salata.Za mene tuna s špagetima.
Sutra nekaj brzinski ne znam još kaj.
Nedjelja patka s mlincima, juha, zelena salata.
Ja sam danas radila polpete od bakalara po Barbierievom receptu (stavila sam smrznuti bakalar umjesto susenog kuhanog), kuhanu blitvu i kupus salatu.
Za danas mi ostalo mahuna od jučer pa nisam radila ribu kao obično.
sutra: ćufte sa pireom i kupus salata
nedjelja: kuha mama
ponedjeljak: pileća juha, ljetni svici (rolana punjena pureća prsa), kupus salata, bijela pita (to radi mama)
uto i sri punjene paprike(ogrebala sam se danas kod mame i maznula puni šerpu hahaha)
čet ?-moram još smisliti, nešto brzinski
pet pastrva s krumpirima u pečnici pod folijom
kako je vidljivo iz gornjeg tjednog jelovnika nisam baš u nekom kulinarskom raspoloženju
ja danas prvi put idem u spremanje Bronhi kocka..![]()
mahune, mrkve, krompir - kuhano na lešo
2 odreska tune na roštilju
zelena salata