Dijete mi ima gadnu anginu popraćenu upalom desni, pa ću za ručak krumpir pire i blagi povrtno-pileći saft, njoj zmiksati tako da samo guta.
Dijete mi ima gadnu anginu popraćenu upalom desni, pa ću za ručak krumpir pire i blagi povrtno-pileći saft, njoj zmiksati tako da samo guta.
Momci su tražili žgance sa mlijekom, a ja ću karfiol na nekako ...
ja danas pizzu,a sutra pileću juhicu i kuhano povrce,pohani pureci snicli,a poslije zapeceni u rolu s sirom i bešamel umakom i restani krumpir i kiselu ciklu na salatu,kolac iz slasticarne jer nemam snage peci kolace prehladjena sam
danas: zec na kaštelanski (pravi MM Slavonac)
sutra: sarma (kuha sveki koja je visiting ovaj vikend)![]()
Juneća juha i punoooooooo povrća, domaći rezanci, kuhano meso i crveni sos, šnicle s hrenom pohane, njoke u bijelom umaku s gljivama, šarena salata - joj kod mene stalno neki gosti..... ubi se kuhajuć
E, da nisi napisala da su u pitanju gosti, ja bi rekla: pa šta ova radi???![]()
![]()
![]()
Ja sam danas riješila ručak sa pilećom juhicom, pečenim pilećim batacima sa svježom paprikom - na tavici, domaći njoki iz zazmrzivača, zelena salata
desert: savršena zlevanka ( evo link: http://www.coolinarika.com/preview/r...sena-zlevanka/ ) Probajte, jako je fina!
Hahahha, tako vam to kod Slavonaca, zaboravih kolače, ali to se nekako podrazumjeva.... 2 dana tetak, pa dolazi na 3 dana svekrva, pa na 4 moj tata u goste, sve jedno za drugim, nisu se nikako mogli spojit pa da dođu svi od jednom... e ko me tjerao da se preselim blizu Zg-a, pa sam sada svima savršen hotel kada nešto trebaju obavljati.
Moje šnicle s hrenom u pohanju prošle savršenoooooooo, a sutra pravimo pečene punjene pohane paprike, restani krumpir i kisela cvjetača, juhe i kolača ima od danas....
Sarma, danas i sljedeca dva dana.
bas volim ovakve visednevne ruckove.![]()
Je je, punjene šunkom i sirom.... a meni je dobro što ih mogu ranije pripremiti. Ja u sezoni paprike roge napečem i spremim u škrinju, gulim kada se odmrznu jer onda kožica ide svršeno, pustim da se okapaju i posušim ubrusima, napunim šunkom i sirom, paniram, i pred sami ručak bacim jako kratko na malo ulja i maslaca samo sa se sir rastopi i pohanje pozlati.... savršeno i neobično za fine gurmane....
Posljednje uređivanje od slavonka2 : 13.12.2010. at 13:28
kod nas slanutak
i kisela salata
dinstane mahune i domaće pečene kobasice...
mi danas imamo krumpir, brokulu i mrkvu zapečenu u bešamelu i nešto mesa preostalog od jučer
narucim ti se iduci put kad budes pravila...
nisam znala da se paprike lakse gule nakon sto se odmrznu, ja se uvijek patim da ih oguljene stavim u skrinju. bas cu si jednom dati vremena da ovo napravim...
danas: rucak za mene njoki od bundeve sa umakom od poriluka i gljiva, za ruceru juha, kuhano iz juhe sa sosom i pire krumpir.
Malo odmora od stajanja uz šporet, pa ćemo danas jednostavno lički: http://www.coolinarika.com/slika/438088/#content_info
Svaštara juha, piletina u sezamu, pire krumpir, umak od gljiva, zelena salata .... dobila nove goste....(...... kolko vas ima)
Nema problema, kada se moji gosti izredaju pravim paprike i zovem vas na slavonski ručak....![]()
lazanje. ali sa domacim tijestom od bundeve. bundeva ce ovih dana biti kod mene na milion nacina.
danas smo imali siroke rezance od te tjestenine sa orasima i secerom. to mi bude fino samo sa domacom tjesteninom.
Može recept za domaće tijesto od bundeve?
Kod nas zdinstana teletina, umak od vrhnja s njokama za dečke, meni grah iz konzerve popržen na maslacu sa malo luka...
200g pirea od bundeve
300g brasna
1 jaje
sol
sve umijesiti (ja to bubnem u multipraktik, bude gotovo za cas), oblikovati u kuglu, zamotati u prozirnu foliju, ostaviti sat-dva u frizideru i dalje ga valjas kako ti pase...
Varivo od kelja i junetine.
Danas svinjska rebrica pečena s krumpirom, grašak varivo i salata od kupusa.
mahune
bez mesa
Juha, pečeno carko i hrskavi krumpir, zelana i kupus salata...
hahaha ja danas ostala bez rucka misla napravit kiselo zelje dinstano jer mi to bas sad u trudnoci pase kad ono nasjeckala luk i da cu otic po zelje na balkon,a ono se svo smrzlo,naravno druga alternativa su jaja s špekecom i salata . Ne znam dal sad to zelje moram bacit il kad se odmrzne moze u upotrebu.Imam malu kacu za tri glavice pa steta nece biti velika ako i bacim
Nisam mogla onak smrznuto izvadit iz kace jer se i onaj sok smrzo da nije zelje na suhom. Sutra bum ga kuhala onda um jedva cekam.Hvala ti puno na informaciji
meni se neki dan jeo ricet, a nisam imala jecma doma...
Pileca juha, pohana piletina sa sjemenkama, pire, pirjani grasak, zelje salata.
Ječmena kaša za ručak
Kuhani štrukli za večeru
moram se ubaciti i češće čitati ovaj topic jer mi je nestalo inspiracije
I da, neka jela su vam baš maštovita, super!
Posljednje uređivanje od oka : 17.12.2010. at 08:36
Riblji štapići i grah salata s kukuruzom. MM je dežurni kuhar i domaćin, a ja odo' na domjenak...![]()
brudet od liganja
s palentom ili bez palente
Juha, piletina u lisnatom tjestu, umak od sampinjona, mjesana salata.
Posljednje uređivanje od ani4 : 17.12.2010. at 09:24
danas; zelna juha(krem juha od tikvica,mrkve,cvjetače,jednog krumpira-vode i maslinovog ulja)
-pohani patliđani, prilog svježi sir s vrhnjem, s nasjeckanim percima mladoga luka, paprom i soli
-za malu; pohano bijelo pileće meso, krem juha, patliđani, pire krumpir s mrkvicom,cvjetačom i tikvicom
Paradajz juha, oslići iz pećnice, blitva sa krumpirom
sutra cemo Anine tortice od karfiola sa umakom od jogurta.
a nasla sam i recept za heljdine palacinke sa porilukom. to moram negdje ubaciti iduci tjedan, cini mi se bas fino..
ma ko i svaki brudet: luk, rajčica, vino, lovor, peršin, sol, papar, ulje
Vegetarijanska sarma, s tim da umjesto mesa neću staviti soju nego mljevene bademe i ribani sir.