Stranica 38 od 81 PrviPrvi ... 28363738394048 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,851 do 1,900 od 4044

Tema: Što danas kuhate /37.dio/

  1. #1851
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,997

    Početno

    Danas teleća juhica, kuhano meso i kelj na lešo.
    Sutra ista ta juha i pileći batkići nekako, prilog još smislim...

  2. #1852
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj Nia_Zg prvotno napisa Vidi poruku
    Vegetarijanska sarma, s tim da umjesto mesa neću staviti soju nego mljevene bademe i ribani sir.
    daj bas javi kako vam se svidjelo... to zvuci tako da moram probati
    pravila sam danas bundevcinke. dodjes?

  3. #1853
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    poriluk s ječmom

  4. #1854
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Juha
    Židovska piletina
    Njoki domaći
    Grah sa lukom salata

  5. #1855
    slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Sv. Nedelja
    Postovi
    509

    Početno

    Pekarski krumpir, faširanci, kupus salata, štrudla od grisa i čokolade, mmmmmmmmmmm

  6. #1856

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    Spaetzle sa saftom od mljevenog mesa, cikla na salatu

  7. #1857
    lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    972

    Početno

    Danas kuham špinat,pire krumpir peceni pileci file,za desert palacinke s pekmezom od jagoda

  8. #1858

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Juha
    Židovska piletina
    Njoki domaći
    Grah sa lukom salata
    Googlala sam židovsku piletinu, ali nema niš... oka, ajde opiši kak to izgleda

  9. #1859
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    juneća juha
    špinat i teletina na naglo

    sutra: janjetina in umido
    kuhane mahune
    salata od cikle

  10. #1860
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,997

    Početno

    sad me zanima kakva je to židovska piletina i janjetina in umido...

  11. #1861
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Eh, ne znam otkud mi recept, mislila sam da je sa foruma, ne sjećam se više.
    Uglavnom vrlo jednostavno jer pokraj svojeg dvojca nemam previše koncentracije za dugotrajna slaganja, jedan, dva hop u pećnicu i to je to .


    Židovska piletina

    Karabatki ili batki
    Vegeta
    Sol
    Ementajler sir
    Ulje
    Slatko vrhnje 3 kom
    Češnjak 4 režnja
    Peršin


    U meso utrljati smjesu vegete i soli, ostaviti preko noći da odstoji. Narezati sir na šnite i omotati meso. Vatrostalnu zdjelu namazati uljem i posložiti meso jedan do drugog.
    Tako pripremljeno staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva pa peći 1 sat. Za pola sata otkriti posudu tako da porumeni.

    Pripremiti sljedeće i upotrijebiti nakon sat vremena pečenja:
    Češnjak sitno narezani, peršin i slatko vrhnje, malo soli promiješati i polijevati meso. Peći još 15 min.

    Moj način : Većinom se odlučim isti dan za kuhanje pa ne stavljam da odstoji preko noći i tako je odlično, vegetu ne koristim, vrhnje stavljam minimalno dva jer se zapeće pa mi fali uz prilog.
    Najjednostavniji prilog uz to mi je tjestenina.

    Samo jedna napomena: pazite na sol jer je sir slani pa se piletina ne treba jako soliti.
    Posljednje uređivanje od oka : 19.12.2010. at 00:53

  12. #1862
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa nemoj je uopće soliti.
    gdje god ide suho meso ili sir unutra, ne treba soliti jer bude opako preslano.
    meni je ovdje i ulje višak: meso i vrhnje puste svoju masnoću i to je sasvim dobvoljno.
    Posljednje uređivanje od apricot : 19.12.2010. at 08:52

  13. #1863
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Da, ja stavim par kapi ulja tek toliko, ali može i bez naravno, jedino sam zaboravila napisati
    da ja maknem i kožu sa bataka radi tog umaka. Ali može se i ostaviti naravno, pa se reš zapeće.

  14. #1864
    lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    972

    Početno

    Ja danas kuham piletinu i puretinu na pariški,juhu od paradjaza i restani krumpir i zelenu salatu

  15. #1865
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    sekeli gulaš

  16. #1866
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Lignje pečene sa krumpirima u pećnici, malo češnjaka sa maslinovim uljem, kupus salata.

  17. #1867

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    Oka, hvala ti na receptu, čini mi se jako dobro! Još da nam puntica napiše kako pretvara janjetinu u "janjetinu in umido"

  18. #1868

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    Ja sam danas komade piletine pekla u pećnici (samo sol, češnjak i masnoća), juha pileća, salata puterica sa matovilcem
    Za desert štrudla od jabuka (jesenskih, naribanih i zamrznutih u škrinji)

  19. #1869
    Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    1,276

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    daj bas javi kako vam se svidjelo... to zvuci tako da moram probati
    pravila sam danas bundevcinke. dodjes?
    morat ću se onda naručiti za te palačinke Jučer nam nije niti padalo na pamet izlaziti obzirom na snijeg...

    Ma ova sarma je meni mrak, moj stari i ja izmislili recept. Znači samo se umjesto mesa ili soje stavi mljeveni bademi ili lješnjaci (vjerujem da mogu i orasi), dodala sam još malo ribane gaude, a ostatak ide kao i obično riža, jaja, malo češnjaka, vegeta, papar, malo korijandra i ta smjesa se puni u sarme.
    MM je danas komentirao da mu je super, jer imaju okus kao "prave mesne sarme" a lagane su, pa me još jedamput pitao što sam stavila osim badema, jer mu nikako nije jasno kako može ispasti tako dobar okus

  20. #1870

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj slavonka2 prvotno napisa Vidi poruku
    pečene punjene pohane paprike
    Ovo je jaaaaaaaako dobro!

  21. #1871
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma ko i svaki brudet: luk, rajčica, vino, lovor, peršin, sol, papar, ulje
    Ja jučer radila brudet od srdela u rajčici iz konzerve. Bilo je fantastiš. I palenta kao prilog!


    Danas radila pečenu piletinu i mlince, pileću juhicu, salatu od slanutka, kupusa i kukuruza s jogurtom i pijesak kolač. Ubili smo se u hrani.

  22. #1872
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Doručak: palenta
    Ručak: Juha
    Pureća leđa-hrbat pećena u pećnici sa mlincima
    Paradajz salata
    Posljednje uređivanje od oka : 20.12.2010. at 10:54

  23. #1873
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Svi peku kolače, a ne kuha nitko

    Mi danas imamo zeca na saft sa pire krumpirom
    Zelje salata

  24. #1874
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    špecle sa umakom od povrća i zelena salata.
    i juha od celera.

  25. #1875
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,997

    Početno

    Ta juha od celera jel to krem juha ili?
    Kod nas poriluk i riža...

  26. #1876
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja danas ništa. Jer nas nema cijeli dan kod kuće i nema tko jesti. Jučer sam kuhala večeru. Danas nema šanse.

    Kolače ne pečem. Imam još od nedjelje pijesak kolač, nitko ga ne jede, a tako je fini. Mislim da ću dio morati i baciti. Na svu sreću pa za Božić nismo doma pa neću ništa peći.
    Posljednje uređivanje od ivancica : 21.12.2010. at 13:46

  27. #1877
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ta juha od celera jel to krem juha ili?
    Kod nas poriluk i riža...
    kuham na dva načina, ili s vrhnjem ili s krumpirom.
    skuham celer.
    smiksam ga sa vodom u kojoj se kuhao, dodam vrhnje i zol i prokuham.

    ili zajedno kuham celer i krumpir, pa smiksam.

    prvi okus je puniji, drugi - mršaviji.

  28. #1878
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Svi peku kolače, a ne kuha nitko

    Mi danas imamo zeca na saft sa pire krumpirom
    Zelje salata
    Bome fini ručak...

    Inače, slažem se - svi peku kolače... Moja svekrva se pobrinula da ja imam slobodne ruke (skuhala lončinu sarme). Naklon do zemlje!

  29. #1879
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kuham na dva načina, ili s vrhnjem ili s krumpirom.
    skuham celer.
    smiksam ga sa vodom u kojoj se kuhao, dodam vrhnje i zol i prokuham.

    ili zajedno kuham celer i krumpir, pa smiksam.

    prvi okus je puniji, drugi - mršaviji.
    koliko celera se otprilike kuha?
    pola kg za 2 tanjura?

  30. #1880
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    juha, rizoto od celera, peceni pureci zabatak, kupus salata.

  31. #1881
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    lazanje i kiseli krastavci

  32. #1882
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    danas ništa MM na putu,a ja grickam nešto usput...
    sutra juhica,neka kremasta-još ne znam,pohana piletina,rizi-bizi,zelena salata..

  33. #1883
    lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    972

    Početno

    Hi hi danas nitko nista ne kuha svi na finim domjencima samo mi poput mene koje cuvamo trudnocu kuhamo
    danas pire krumpir,snicli s vinom i česnjakom zelena salata

  34. #1884
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    ma jok, ima nas jos po doma.
    grah. ukajmaceni.

  35. #1885

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    pošto mi je propao (po ko zna koji put) pokušaj da okupim svoju malu obitelj za blagdanskim stolom, odustala sam od svega i pitala svoju curicu što bi htjela da joj mama danas skuha i ona je poželjela špagete, pa smo tako nas dvije na Božić za ručak jele špagete i pureći saft, nek je bar ona danas bila sretna

  36. #1886
    lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    972

    Početno

    Joj meni je previse dva dana i purice i mlinci i kolaca tak da sutra neki čušpajz bez mesa da malo presječem ovu tesku hranu.

  37. #1887
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    grah. ukajmaceni.


    ma nek si, vala!

    (a jesi li na Badnjak imala gnjecani grah, a)

  38. #1888
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    a jok. za badnjak sam bila hoh: salata od hobotnice i pasteta od tune.

  39. #1889
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    htjedoh jos dopisati da ne znam sto je gnjecani grah, ali proslo vrijeme za edit...

  40. #1890
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma to ti je kao pire od graha.
    skuha se do raspadanja i onda još malo izgnječi.
    sol, papar i češnjak unutra.

    odlična kombinacija uz dimljenog šarana, što je badnjačka kombinacija u nekim krajevima.
    Posljednje uređivanje od apricot : 26.12.2010. at 20:41

  41. #1891
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    vidis, vidis... da sam za to znala prije, mogla sam malo graha sacuvati. sveki je pravila sarana...

  42. #1892

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    danaska poriluk čušpajz sa ječmom i domačom kobasicom

  43. #1893
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    915

    Početno

    juha, lešo iz juhe, crveni umak, pire krumpir, zelena salata
    sutra mahune ćušpajz

  44. #1894

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Danas: pileca juha s puno povrca, kuhana piletina s toplim umakom od hrena, pire krumpir, zelena salata.
    Sutra: pasticada, domaci pommes dauphine i crveno zelje na nizozemski

  45. #1895

    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    1,030

    Početno

    Poriluk sa puretinom i širokim rezancima.

  46. #1896
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    danas: ravioli od puretine u umaku od paradajza, zelena salata.
    sutra: rastika s krumpirom, pohano meso, kupus salata
    srijeda: palacinke od heljde punjene porilukom i sirom
    cetvrtak: njoki od bundve u umaku od poriluka, piletina, cikla
    petak: rizoto od kozica, kupus salata
    subota: pecena piletina i krumpiri, cikla
    nedjelja: varivo od lece, vjerojatno neka kobasa unutra, cikla, kis.krastavci

  47. #1897
    lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    972

    Početno

    Hm Zhang u subotu piletinu nije dobro jest. Piletina se jede za Božić da odbrca staru godinu a pecenje svinjsko il telece za novu godinu da bu ti dobra nova godina ono brca prema naprijed takvi su neki stari obicaji ne znam dal su i kod tebe takvi

  48. #1898
    anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010
    Postovi
    243

    Početno

    jučer:juneca juhica sa povrcem, njoke u bijelom umaku(za klince)+cikla
    ostaci odojka i francuske (za nas velike)
    danas:gulas od mrkve ,graska i krumpira
    sutra :paradajz juha,spageti sa mljevenim pilećim mesom + zelena salata

  49. #1899
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    zaboravila sam na NG.
    mijenjat cu jelovnik, jos moram smisliti sto u tom slucaju...

  50. #1900
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Ponedjeljak / ragu s povrcem i mljevenom piletinom, tijesto
    Utorak / juha od povrca, musaka
    Danas jos ne znam.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •