Danas teleća juhica, kuhano meso i kelj na lešo.
Sutra ista ta juha i pileći batkići nekako, prilog još smislim...
Danas teleća juhica, kuhano meso i kelj na lešo.
Sutra ista ta juha i pileći batkići nekako, prilog još smislim...
poriluk s ječmom
Pekarski krumpir, faširanci, kupus salata, štrudla od grisa i čokolade, mmmmmmmmmmm
Spaetzle sa saftom od mljevenog mesa, cikla na salatu
Danas kuham špinat,pire krumpir peceni pileci file,za desert palacinke s pekmezom od jagoda
juneća juha
špinat i teletina na naglo
sutra: janjetina in umido
kuhane mahune
salata od cikle
sad me zanima kakva je to židovska piletina i janjetina in umido...
Eh, ne znam otkud mi recept, mislila sam da je sa foruma, ne sjećam se više.
Uglavnom vrlo jednostavno jer pokraj svojeg dvojca nemam previše koncentracije za dugotrajna slaganja, jedan, dva hop u pećnicu i to je to.
Židovska piletina
Karabatki ili batki
Vegeta
Sol
Ementajler sir
Ulje
Slatko vrhnje 3 kom
Češnjak 4 režnja
Peršin
U meso utrljati smjesu vegete i soli, ostaviti preko noći da odstoji. Narezati sir na šnite i omotati meso. Vatrostalnu zdjelu namazati uljem i posložiti meso jedan do drugog.
Tako pripremljeno staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva pa peći 1 sat. Za pola sata otkriti posudu tako da porumeni.
Pripremiti sljedeće i upotrijebiti nakon sat vremena pečenja:
Češnjak sitno narezani, peršin i slatko vrhnje, malo soli promiješati i polijevati meso. Peći još 15 min.
Moj način : Većinom se odlučim isti dan za kuhanje pa ne stavljam da odstoji preko noći i tako je odlično, vegetu ne koristim, vrhnje stavljam minimalno dva jer se zapeće pa mi fali uz prilog.
Najjednostavniji prilog uz to mi je tjestenina.
Samo jedna napomena: pazite na sol jer je sir slani pa se piletina ne treba jako soliti.
Posljednje uređivanje od oka : 19.12.2010. at 00:53
pa nemoj je uopće soliti.
gdje god ide suho meso ili sir unutra, ne treba soliti jer bude opako preslano.
meni je ovdje i ulje višak: meso i vrhnje puste svoju masnoću i to je sasvim dobvoljno.
Posljednje uređivanje od apricot : 19.12.2010. at 08:52
Da, ja stavim par kapi ulja tek toliko, ali može i bez naravno, jedino sam zaboravila napisati
da ja maknem i kožu sa bataka radi tog umaka. Ali može se i ostaviti naravno, pa se reš zapeće.
Ja danas kuham piletinu i puretinu na pariški,juhu od paradjaza i restani krumpir i zelenu salatu
Lignje pečene sa krumpirima u pećnici, malo češnjaka sa maslinovim uljem, kupus salata.
Oka, hvala ti na receptu, čini mi se jako dobro! Još da nam puntica napiše kako pretvara janjetinu u "janjetinu in umido"![]()
Ja sam danas komade piletine pekla u pećnici (samo sol, češnjak i masnoća), juha pileća, salata puterica sa matovilcem
Za desert štrudla od jabuka (jesenskih, naribanih i zamrznutih u škrinji)
morat ću se onda naručiti za te palačinke
Jučer nam nije niti padalo na pamet izlaziti obzirom na snijeg...
Ma ova sarma je meni mrak, moj stari i ja izmislili recept. Znači samo se umjesto mesa ili soje stavi mljeveni bademi ili lješnjaci (vjerujem da mogu i orasi), dodala sam još malo ribane gaude, a ostatak ide kao i obično riža, jaja, malo češnjaka, vegeta, papar, malo korijandra i ta smjesa se puni u sarme.
MM je danas komentirao da mu je super, jer imaju okus kao "prave mesne sarme" a lagane su, pa me još jedamput pitao što sam stavila osim badema, jer mu nikako nije jasno kako može ispasti tako dobar okus![]()
Doručak: palenta
Ručak: Juha
Pureća leđa-hrbat pećena u pećnici sa mlincima
Paradajz salata
Posljednje uređivanje od oka : 20.12.2010. at 10:54
Svi peku kolače, a ne kuha nitko
Mi danas imamo zeca na saft sa pire krumpirom
Zelje salata
špecle sa umakom od povrća i zelena salata.
i juha od celera.
Ta juha od celera jel to krem juha ili?
Kod nas poriluk i riža...
Ja danas ništa. Jer nas nema cijeli dan kod kuće i nema tko jesti. Jučer sam kuhala večeru. Danas nema šanse.
Kolače ne pečem. Imam još od nedjelje pijesak kolač, nitko ga ne jede, a tako je fini. Mislim da ću dio morati i baciti. Na svu sreću pa za Božić nismo doma pa neću ništa peći.
Posljednje uređivanje od ivancica : 21.12.2010. at 13:46
juha, rizoto od celera, peceni pureci zabatak, kupus salata.
danas ništa MM na putu,a ja grickam nešto usput...
sutra juhica,neka kremasta-još ne znam,pohana piletina,rizi-bizi,zelena salata..
Hi hi danas nitko nista ne kuha svi na finim domjencima samo mi poput mene koje cuvamo trudnocu kuhamo
danas pire krumpir,snicli s vinom i česnjakom zelena salata
ma jok, ima nas jos po doma.
grah. ukajmaceni.![]()
pošto mi je propao (po ko zna koji put) pokušaj da okupim svoju malu obitelj za blagdanskim stolom, odustala sam od svega i pitala svoju curicu što bi htjela da joj mama danas skuha i ona je poželjela špagete, pa smo tako nas dvije na Božić za ručak jele špagete i pureći saft, nek je bar ona danas bila sretna![]()
Joj meni je previse dva dana i purice i mlinci i kolaca tak da sutra neki čušpajz bez mesa da malo presječem ovu tesku hranu.
a jok. za badnjak sam bila hoh: salata od hobotnice i pasteta od tune.![]()
htjedoh jos dopisati da ne znam sto je gnjecani grah, ali proslo vrijeme za edit...
ma to ti je kao pire od graha.
skuha se do raspadanja i onda još malo izgnječi.
sol, papar i češnjak unutra.
odlična kombinacija uz dimljenog šarana, što je badnjačka kombinacija u nekim krajevima.
Posljednje uređivanje od apricot : 26.12.2010. at 20:41
vidis, vidis... da sam za to znala prije, mogla sam malo graha sacuvati. sveki je pravila sarana...
danaska poriluk čušpajz sa ječmom i domačom kobasicom
juha, lešo iz juhe, crveni umak, pire krumpir, zelena salata
sutra mahune ćušpajz
Danas: pileca juha s puno povrca, kuhana piletina s toplim umakom od hrena, pire krumpir, zelena salata.
Sutra: pasticada, domaci pommes dauphine i crveno zelje na nizozemski
Poriluk sa puretinom i širokim rezancima.
danas: ravioli od puretine u umaku od paradajza, zelena salata.
sutra: rastika s krumpirom, pohano meso, kupus salata
srijeda: palacinke od heljde punjene porilukom i sirom
cetvrtak: njoki od bundve u umaku od poriluka, piletina, cikla
petak: rizoto od kozica, kupus salata
subota: pecena piletina i krumpiri, cikla
nedjelja: varivo od lece, vjerojatno neka kobasa unutra, cikla, kis.krastavci
Hm Zhang u subotu piletinu nije dobro jest. Piletina se jede za Božić da odbrca staru godinu a pecenje svinjsko il telece za novu godinu da bu ti dobra nova godina ono brca prema naprijed takvi su neki stari obicaji ne znam dal su i kod tebe takvi
jučer:juneca juhica sa povrcem, njoke u bijelom umaku(za klince)+cikla
ostaci odojka i francuske (za nas velike)
danas:gulas od mrkve ,graska i krumpira
sutra :paradajz juha,spageti sa mljevenim pilećim mesom + zelena salata
zaboravila sam na NG.
mijenjat cu jelovnik, jos moram smisliti sto u tom slucaju...
Ponedjeljak / ragu s povrcem i mljevenom piletinom, tijesto
Utorak / juha od povrca, musaka
Danas jos ne znam.