Stranica 40 od 81 PrviPrvi ... 30383940414250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 4044

Tema: Što danas kuhate /37.dio/

  1. #1951
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Eh, zaboravih prijaviti - kod nas fantazija. A salata - vjerojatno zelje (kupus) !

  2. #1952
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,995

    Početno

    danas juha od brokule i malo brokule na lešo za mene
    dečki će krumpire u rerni

  3. #1953
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    A kako radite kelj? Ja najčešće na lešo ili sa krompirom, mrkvom kao varivo-na kraju lagana zaprška sa crvenom mljevenom paprikom i bijelim lukom. Moji isto nisu baš ljubitelji, ali pojedu.

    Ponekad znam napraviti tako da prvo malo prepržim slaninu na kockice, dalje normalno ostalo, ali tijekom kuhanja ubacim i malo kima. Taj način mi je jako fin, i moji vole jer je malo drugačije.

  4. #1954
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Mi najviše volimo musaku od kelja i riže (bez mesa, ali u to se može staviti i mljeveno meso ili šunku za pizzu, pa se dobije kompletan obrok).

    Red obarenog kelja, red kuhane riže, (eventualno red mesa), red ribanog sira - dok se vatrostalna zdjela ne napuni. Zalijem vrhnjem razmućenim s jajetom (+sol i papar) i zapečem. Mljac!

    Jedemo i varivo (klasično s krumpirima) i lešadu (u to stavljam krumpir i obavezno mrkvu, začinim maslinovim uljem, dodam kosanog svježeg češnjaka i papra), radim popečke od kelja (kuhano povrće obradim štapnim mikserom, dodam jaje ili dva, ovisno o količini, dodam prezli koliko treba da se poveže i pržim na ulju). Nisam popečke već jaaako dugo radila, otkad je mm na dijeti zbog masnoća, ali eto - nisu svi na dijeti.

  5. #1955
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,492

    Početno

    jučer - grah s kobasicama i suhim mesom, krumpir u kori
    danas - juha od juneće kosti s gris knedlama, juneće šnicle na saft i riža, crveni kupus za salatu

  6. #1956
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Pogodite sta sam kupila na placu!

  7. #1957
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

    Red obarenog kelja, red kuhane riže, (eventualno red mesa), red ribanog sira - dok se vatrostalna zdjela ne napuni. Zalijem vrhnjem razmućenim s jajetom (+sol i papar) i zapečem. Mljac!
    hvala što si me podsjetila na ovo...inače uvijek pravim varivo od kelja!

  8. #1958
    ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    3,661

    Početno

    varivo od leće

  9. #1959
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Sutra nam dolazi gošća (muževa krsna kuma). Peći ću domaće krvavice. Uz to pire i kuhano povrće (ne znam da li će biti kelj ili brokula - vjerojatno brokula, ljepše izgleda za goste). I kuham nezaobilaznu juhu, još nisam odlučila kakvu, možda bi se paradajzova lijepo uklopila. Budući da je kuma ljubiteljica slatkog, možda padnu hola kocke ili nekaj slično, ali ne namjeravam se jako trgati - pune su nam zadnjice svega.

  10. #1960
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Mi najviše volimo musaku od kelja i riže (bez mesa, ali u to se može staviti i mljeveno meso ili šunku za pizzu, pa se dobije kompletan obrok).

    Red obarenog kelja, red kuhane riže, (eventualno red mesa), red ribanog sira - dok se vatrostalna zdjela ne napuni. Zalijem vrhnjem razmućenim s jajetom (+sol i papar) i zapečem. Mljac!
    Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    hvala što si me podsjetila na ovo...inače uvijek pravim varivo od kelja!
    može i krumpir umjesto riže, kao musaka.
    jako jako fino.

  11. #1961
    lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    972

    Početno

    ja vec dva dana glodam kiselo zelje s grahom jer mi muza nema doma a skuhala za dva dana.Sutra cu se pocastit carskim mesom kupit cu u konzumu i krumpirek njam njam

  12. #1962
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    juce varivo od mahuna i piletina
    danas grah sa jecmom i kupus salata
    sutra...hmmm kelj mozda imam iz svoje baste i to cu kao musaku po receptu od peterlin

  13. #1963
    Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    402

    Početno

    još skupljam ideje, a mm sam što nije s posla stigao
    na kraju ću morat nešto na brzinu kao tjesteninu s salsom

  14. #1964
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Kod nas danas musaka od kelja i purećeg mesa

  15. #1965
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Covjece, kelj s keljom kod svih.

  16. #1966
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    ivancica
    A kako radite kelj?
    Podinstam luk kojemu obavezno dodam papriku da se također malo zarumeni, paradajz u tetr., malo soli, malo vode, dok malo prokuha smiksam (radi djece)
    U isto vrijeme nakratko popečem kockice svinjetine pa ubacim u lonac.
    Dodam povrće kao i za juhu (mrkva, peršin, celer), lovor, papar u zrnu, mislim da i češnjak stavim
    Za vrijeme dok se to kuha, nakratko posebno prokuham kelj narezani na trakice (žile lista maknem) i onda ubacim u prvi lonac.

    I to je to, zapršku ne koristim uopće, luk daje dovoljnu gustoću.
    Ako kuham krumpir, kuham ga posebno, tako da se ovo može podgrijavati.
    Ako kuham kelj bez malo svinjetine, više mi to nije najfiniji kelj
    Nadam se da nisam ništa zaboravila.

    Peterlin, ovo sa musakom mi je baš dobra ideja, moram probati, možda
    baš ovaj zapečeni sir odvrati pažnju klincima sa tog kelja.

  17. #1967
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Covjece, kelj s keljom kod svih.
    Pa si, u to ime, i ti danas na placu kupila - krumpir?

    Ja kelj spremam na puno načina:
    na lešo, sa krumpirom i češnjakom, pa samo na kraju polijem sa malo maslinova ulja
    ili kao varivo, sa dodatkom rajčice i luka
    ili kao musaku (češće s krumpirom, nego s rižom)
    ili kao složenac s faširanim mesom (lažna sarma)
    ili sa ječmom/zobenim pahuljicama
    ili sa suhim mesom (rebarca ili hamburger), ali to jako rijetko

    ako hoću da je crven, stavim pire od rajčice
    ne stavljam zapršku

  18. #1968
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Mi nismo ljubitelji paradajza u kelju, pa kao zamjenu za zapršku, pred kraj kuhanja stavim žličicu crvene paprike i žličicu brašna (ili gustina, to je bolje) razmućeno u malo vode, da varivo ne bude juha.

  19. #1969
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    mogu i lazanje od kelja: prodinsta se luk, pa kelj narezan na trakice, slaze se tjestenina, dinstani kelj, besamel i tako redom. u besamel dodam malo gorgonzole.
    vidis, mozda i ja negdje ubacim kelj ovih dana. koliko ga spominjete, sad mi se jede..

  20. #1970
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Covjece, kelj s keljom kod svih.

    Kupila sam veliku glavicu kelja , prepolovila pa uživamo dva dana

  21. #1971
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    dajte dosta više s tim keljom, marta će nam pobjeći s topica.

    Ja danas od silnog razmišljanja šta ću, smislila se za juhu od leće, batkove na "neki " način i prilog. Pa sam od lijenosti tu juhu pretvorila u varivo i vratila batkove u hladnjak. Čekam mm-a s posla da frkne nosom. Budem mu narezala slanine uz to ako bude tražio komade mesa po tanjuru(kojih nema).

  22. #1972
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,995

    Početno

    Ove lazanje od kelja su moje najdraže jelo, samo što mi je to previše posla...najviše volim kuhat kelj na lešo s krumpirom.

  23. #1973
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Leš od kljea je sasvim u redu. Pa sam ga u to ime i kupila danas na placu.

  24. #1974
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    Mi smo danas prvi put jeli knedle s kiselim kupusom i mesom.

  25. #1975
    mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    ....na moru....
    Postovi
    1,103

    Početno

    Evo, da vam se malo pridruzim na ovom topicu.
    Tek sam sad shvatila da tu mogu dobiti super ideje sto kuhati kada mi ponestane inspiracije. Suuupeeer!!!!
    Dakle, da ne duljim:
    Danas: riba i krumpir salata
    Sutra: Krem juha od nekog povrca (sutra u trgovini cu odluciti od kojeg), pohane palacinke i rizi-bizi

  26. #1976
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    U vezi paradajza u kelju , ja stavim samo tek toliko cca. 2 žlice i to samo radi boje, baš pazim da mi ne poprime taj okus
    jer isto ne volim kada ga ima previše, onda mi nije fino.

    Danas ne kuham, vani smo

  27. #1977
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    pa nabujak od kelja jako fino
    nama je ostalo graha od juce pa cemo kelj sutra

  28. #1978
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    kokošja juhica sa domaćim rezancima(moje mame)
    pečena teletina sa krumpirima u pekaču,zelena salata..
    kremisimo kocke.

  29. #1979
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    kokošja juhica sa domaćim rezancima(moje mame)
    pečena teletina sa krumpirima u pekaču,zelena salata..
    kremisimo kocke.
    Sta sve to peces u pekacu za kruh?! KAko?

  30. #1980
    inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    609

    Početno

    Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    ja vec dva dana glodam kiselo zelje s grahom jer mi muza nema doma a skuhala za dva dana.Sutra cu se pocastit carskim mesom kupit cu u konzumu i krumpirek njam njam
    hahahaha, tak je njegova stara skuhala lonac sarme koju inače svi pbožavamo, i ri dana smo se mučili s tim, jer je to bila sol zamotana u zelje, tak je zasolila da je bila koma, a pita nas- zakaj sarmu ne jedete, kaj nekaj nije dobro, a mi onak, ma ne, samo nismo gladni... a kaj , bu već skužila, hihihi.

  31. #1981
    slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Sv. Nedelja
    Postovi
    509

    Početno

    Dinstani kiseli kupus, žganci, pole od krumpira, pečene debrecinke...mmmmmmmmmm

  32. #1982
    klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    1,294

    Početno

    Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    kokošja juhica sa domaćim rezancima(moje mame)
    pečena teletina sa krumpirima u pekaču,zelena salata..
    kremisimo kocke.
    Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Sta sve to peces u pekacu za kruh?! KAko?
    Mislim da se radi o električnoj peki, odnosno pekaču za pizzu..

  33. #1983
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Sta sve to peces u pekacu za kruh?! KAko?
    ne u pekaču za kruh,u protvanu sa poklopcem...

  34. #1984

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Danas kuham pilecu juhu za par dana.
    Petak: bouillabaise
    Subota: kuhinja zatvorena
    Nedjelja: biftek, mahune u panceti, krumpir pecen u ljusci, apple crumple s toplim umakom od vanilije i sladoledom

  35. #1985
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    grah sa kiselim zeljem i suhim domaćim kobasicama.

  36. #1986
    mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    ....na moru....
    Postovi
    1,103

    Početno

    Danas - nista (dosli frendovi pa idemo van)
    Sutra - bas nemam pojma, potrazit cu veceras inspiraciju u vasim jelovnicima

  37. #1987
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    danas tjestenina s jajima i parmezanom (moja verzija carbonare)
    sutra tortice od cvjetače s umakom od jogurta po receptu Ane Ugarković i zelena salata

  38. #1988
    mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    ....na moru....
    Postovi
    1,103

    Početno

    Btw, vidjela sam da dosta vas ima u glavi sto ce kuhati sljedecih par dana. Funkcionira to tako, je vam lakse_
    Ne znam, ja uvijek smisljam od danas do sutra, ponekad ujutro tek smislim sto cu za rucak jer nikad ne znam gdje cemo taj dan zavrsiti, hocu li biti cijelo jutro doma ili ne, pa ovisno o tome hocu li kuhati nesto na brzinu ili slozenije.
    A zamrzavate li?
    U mom ladicaru ima smrznutog fazola, salse, bolonjeza, gulasa, domacih njoki, knedli, dinstane kapule, manestre od raznih grahorica........super mi to dojde kad mi treba nesto brzo, a opet je kuhano....
    Eto, toliko od mene

  39. #1989
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Jučer sam skuhala krem juhu od bundeve i palačinke od sojinog mlijeka i integralnog brašna punjene s javorovim sirupom, cimetom i grožđicama. Ekstra brzi ručak za dugospavalice.

    Danas ću izvaditi iz zaborava kuhalo na pari. Skuhat ću krompir na kocke i začinjene pileće batkove na maslinovom ulju u njemu. Salata- svježe domaće kiselo zelje sa mljevenom crvenom paprikom.

  40. #1990
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    za ručak leća na gusto( korjenasto povrće, pasirana rajčica, krušne mrvice),
    a 2 male hobotnice će morat pričekati večeru

  41. #1991
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    jučer smo jeli junetinu s raznim povrćem na lešo, sos od hrena i rajčice
    sutra punjeni pileći file (sir i dimnjena vratina) umotan u lisnato tijesto. Bit će umotanih i ne umotanih filea, pa trebam i prilog-pommes.+ salata od cikle, a prije svega juha juneća (od jučerašnjeg kuhanja temaljac)
    a danas pastrve i salata od krumpira.
    inače trebam savjet za salatu od krumpira-nekako mi uvijek "suha" ispadne, a kad ju kod drugih jedam sočna mi je-u čemu je štos??kako ju vi radite?ja skuham krumpir u ljusci i nasjeckam luk na ploške, onda topla krumpir narežem naploške i ostavim da se hladi. prije posluživanja stavim masl. ulje, ocat, sol, malo papra.probala sam i malo vrhnja i majoneze pa mi nije to to..

  42. #1992
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    Piletina sa povrcem na kineski. I pizza sa kulenom za desert.

  43. #1993

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    552

    Početno

    Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    danas tjestenina s jajima i parmezanom (moja verzija carbonare)
    sutra tortice od cvjetače s umakom od jogurta po receptu Ane Ugarković i zelena salata
    može pliz recept za tortice od cvjetače?

  44. #1994

  45. #1995
    klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    1,294

    Početno

    Na zahtjev djeteta : PIZZAAA!!!

  46. #1996
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    jučer smo jeli junetinu s raznim povrćem na lešo, sos od hrena i rajčice
    sutra punjeni pileći file (sir i dimnjena vratina) umotan u lisnato tijesto. Bit će umotanih i ne umotanih filea, pa trebam i prilog-pommes.+ salata od cikle, a prije svega juha juneća (od jučerašnjeg kuhanja temaljac)
    a danas pastrve i salata od krumpira.
    inače trebam savjet za salatu od krumpira-nekako mi uvijek "suha" ispadne, a kad ju kod drugih jedam sočna mi je-u čemu je štos??kako ju vi radite?ja skuham krumpir u ljusci i nasjeckam luk na ploške, onda topla krumpir narežem naploške i ostavim da se hladi. prije posluživanja stavim masl. ulje, ocat, sol, malo papra.probala sam i malo vrhnja i majoneze pa mi nije to to..
    Ja isto kao i ti radim krumpir salatu. I nije mi suha. Možda staviš malo ulja(mada ja ne volim kad pliva, stavim malo). A možda je i do vrste krompira. Ne znam što bi drugo bila caka.

  47. #1997
    mayica01 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    rijeka
    Postovi
    196

    Početno

    upravo pojeli pastu sa plodovima mora ) brzo gotovo i prefino je bilo i naravno zelena salatica sa radicem..mmmm

  48. #1998
    lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    972

    Početno

    Ja kad radim krumpir salatu onda kuham krumpir u ljusci ogulim ga vruceg i narezem na tri djela stavim ulja,a u posebnoj rajnglici stavim 1,5 dcl vode s zlicicom vegete i prokuham i polijem po krumpiru.Kad se salata ohladi stavim octa i narezem luk. Super mi je socna salata tak je moja baka radila. ne mijesam puno krumpir jer ne volim da se pretvori u pire zato rezem na krupnije komade

  49. #1999
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,995

    Početno

    danas ćoravi paprikaš

  50. #2000
    inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    609

    Početno

    eto sinoć moj dragi kaže da bi faširance za večaru,tak da mu je želja bila udovoljena...ali malo sam bila hrabra, naime, nisam imala prezla doma, ali onak, ni malo, a nije mi se dalo ići raditi, pa sam stavila malo griza... i nije mi žao, jer su ispali meki i fini, samo malkice svjetliji nego inače...tak da bum od sada u njih stavljala tak- griz, samo bum ih iz vana malo hitila u prezle. Hehe, čovjek uči dok je živ!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •