ja sam ju jednom dodala onako sirovu kuhanom krompiru i nije mi se baš svidjelo!
kako vi to radite?
ja sam ju jednom dodala onako sirovu kuhanom krompiru i nije mi se baš svidjelo!
kako vi to radite?
Mišancu kuham identično ko blitvu, u posoljenoj vodi s patatama, začinim sa maslinovim i malo soli, uz to slane inćune i mladog luka (ili ljubičaste kapule) to mi je valjda najdraži ručka još od kad sam dijete bila.
Nekad radim i Broccoli di rabe, tj. dinstam je na ulju sa malo vode i soli, il u voku ili u nekoj teći, poklopljenu, jedno 20-30 minuta s tim da okrečem svako 5 minuta. Ovaj način je baš za ono HC pazijaše, malo je žešće, nema patata, i treba stvarno volit.
Ovo kako je Mariola napisala, ja tako pravim žučenicu, to je samo 1 vrsta trave, tzv. gorko zelje. Grče je od divljih šparoga, ali prefino ovako skuhano, pa s jajima utvrdo na salatu. MLJAC! Ma ne treba mi ništa drugo u žviotu, ovo bi jela od jutra od sutra! Nekad kad ostane jedem i za doručak toliko sam šemanuta kad je divlje zelje u pitanju![]()
ne znam gdje mi post završio?
hvala na pojašnjenju! ja se užasno bojim jesti te divlje trave, samo maslačak i koprivu berem i jedem!![]()
upravo pojeden današnji ručak: meksička musaka od tortilja i miješana salata: rukola i puterica
Je li netko jučer gledao 'Kod Ane'. Pravila je neki slani kruh sa dodatkom sušenih rajčica, pistacija, kulena (mljac). Što mislite, da li bi se to moglo napravit u pekaču za kruh?
danas - mahune i faširano
sutra - juha od celera, pita od blitve, kozjeg sira i tune (modifikacija aninog recepta) i zelena salata
Danas "plata yesterday" sa dodatkomg piletine u sosu od vrhnja i gorgonzole
Sutra možda ako bude dobre ribe na pjaci bude što na gradele
danas juha od luka (vulgaris verzija), prokulice i pečena puretina
cikla salata
prije neki dan -quiche ( u narodu zvan pita) od poriluka sa pancetom ( vidila po razno-raznim zalogajnicama )
danas - francuski krumpir...sve to nekako u želji da ne kuham stalno meso ili tjesteninu, ali se opet svugdje nađe malo šunke, malo pancete....
Mandy, ako ti se ne da stalno koristiti pancetu ili šunku provaj kupiti dimljeni seitan, da skoro isti "šmek" a pšenica je. Ja obožavam dimljeni seitan, često znam radit veggie pašticadu od njega i običnog seitana.
ja sam ovaj tjedan out od kuhanja, nemam inspiraciju i u gužvi sam s poslom, pa..
u pon i uto-gulaš iz zamrzivača
sri-sarma koju je mama donijela (neplanirano me došla posjetiti i donijela sarmu)
čet pizza
pet mm pravi neku ribu, možda fiš ili na roštilju nešto brzinski...
danas. ispekla papaline, riblje štapiće, prženi krumpir i juha
Sutra: nešto s kiselim zeljem, pire i još nešt....
mi smo danas imali juhu, kuhano, pire i paradajz sos.
ostalo je i za sutra. od pirea sam pripremila njoke. nemam pojma sto cu iskombinirati...
sta se moze od kuhanog mesa (puretina)? nabacite koju ideju![]()
hvala za ideju. mogla prepeci pa sa umakom od gorgonzole.
kako si pravila ovaj jecam sa tunom na salatu?
Dobro skuhala kašu (da se ne osjete ljuskice)
U ohlađenu dodala povrće (po želji ili koje imaš) luk na kockice, paprika, krastavci, naribana svježa mrkva, balzamico, malo maslinovo, tuna
Bilo je više nego ukusno!
i to sa pastetom nije losa ideja.
opcenito trebam ideje i sto sa kuhanim povrcem. jako cesto ga imamo jer cesto pravim juhu, i to veliki lonac.
juhu jedemo bistru, koristim ju za temeljce za krem juhe i rizota i sl. ali povrca uvijek ostane. a ne mogu ga jesti danima.
probala sam ga zapeci u besamelu, ali nije nesto.
zapeci povrće preliveno jajima ivrhnjem...jako fino..jela neki dan kod šogorice..mljac..
Kao muffini ne bi trebalo bit problema jer se peče u pećnici i po istom principu kako je i ona radila, samo valjda nešto kraće.
Meni je najdraže od tog mesa koje ostane napravit "Club salatu" tako je ja zovem. Skuhaš par jaja utvrdo, nasjeckaš ljubičastog luka, zelene salate, mesa na kockice i ako imaš par kuhanih mrkvi. Začiniš sa dresingom od maslinovog ulja, senfa, malo limuna, soli i papra. Bude genijalno!
sad ste mi dale toliko ideja da ih necu sve moci danas niti probati.![]()
Posljednje uređivanje od zhang : 18.02.2011. at 08:38
danas juhica sa povrćem i noklicama,losos u umaku od vrhnja i široki rezanci,neka salata..
navečer knedle sa pekmezom.
Ja to skuhano povrće prodinstam, podlijem malo tom juhom iz koje si ga izvadila, dodam rižu, prokuham i eto povrtnog rižota...mrvicu parmezana i mljac!
Danas na meniju papaline i špinat, a jučer pileća juha i pileći rižot (pilav). Sutra i cijeli idući tjedan na meniju: ODMOR!![]()
Idem u posjet mojima, tako da će mater kuhat, ja mogu jedino neki desert ispeć.....
Ja danas kuham dječji ručak. Povrtnu juhu, skoro ko varivo, i alpačinke. Napravit ću im i karobelu.
Rogač je u modi.... ja jučer napravila kocke od rogača s čokoladnom glazurom.
Danas maštoviti ručak: škarpina u tavici i kelj na lešo
Ogladnim svaki put kad dodjem na ovaj topic po ideje...a imam i osjecaj da svi kuhaju raznovrsnije i mastovitije od mene
danas smo za rucak imali zapecene palacinke s spinatom i kozjim sirom i ciklu...cak je i smizla jela
Mi danas lazanje od povrća i neka salata, nisam još odlučila koja. I da, ja isto full ogladnim kad dođem na ovaj topic
Peterlin imam super recept za kruh od rogača, bude ko kolač!
evo jos gladnih
danas: puretina i mlinci, z.salata, cikla
sutra: lazanje, opet razna salata
ponedjeljak: slanutak ili grah, kiselis uz to
utorak: juha, spageti carbonara, crveno zelje
srijeda: krem juha brokula-poriluk, palenta sa gljivama, neka crvena salata (cikla/zelje)
cetvrtak: poriluk s jecmom, pecena puretina, pecene paprike
petak: pastrve, krumpir salata, grah salata
Naravno, AlPačinke, Lapačinke, Čapalinke, sve je to isto. Šta nisi nikad ko dijete prevrtala riječi?
Karobela je namaz od rogača. Zapravo to je ime kupovnog namaza, Ko Nutela. Imaš recept na zasebnom topicu.
Danas kuham varivo od graška i mrkve. Vjeroajtno s griz knedlama.
i kod nas grašak (s lukom, mrkvom i celerom)
bez knedli i ičeha
sutra, pečeni komad od vepra (ako je uopće šta i ostalo na kosti, vidjet ću kad odmrznem)
zalata od tikvica
juha od brokule
I kod nas grašak s mrkvicom, celerom i možda kojim krumpiricem i malo bijelog mesa na naglo
Sutra pileća juhica, pašticada s njokima a za desert mađarica i jozefina.
Moji nikako da se oslobode te tradicije mesne juhe nedjeljom, meni bi puno više odgovarala neka krem juha uz ove količine mesa i još pride slatkog ali ne, to kad nema masne juhe kao da ni nije ručak.
Mi danas imamo radnu akciju doma, pa je rucak brzinski; juha i torteline u bijelom umaku sa sirom.
A sutra klinci napokon dolaze na svoje; Mc Donalds. Katastrofa.... Ali obecali smo i sto sada.
prenosim s drugog topica
astojci:
1 šalica zobenog ili sojinog vrhnja, ajde može i kravljeg za kuhanje
2 žlice meda ili slada
3 žlice rogačevog brašna
Zagrijte vrhnje i umiješajte brašno. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostavite sa strane da se malo ohladi pa umiješajte med. Slijedeći korak je mazanje na palačinke, kruh, preko kolača, kao fila za tortu...zamjena za Nutellu
Ništa ja to ne kuham. Samo ugijem da se rastopi med i rogač u vrhnju.
Krem juha od cvjetače i krumpira, špageti i tuna na saftu.
sutra slobodna što se tiče kuhanja.
pileća juhica,pol piceka pečeno u rolu,rizi-bizi i zelena salata...to bude i za sutra+krafne...
strpala sam vepra u pećnicu
i pobacala okolo krumpira
prvi put u životu pečem meso i krumpir u pećnici
100% će ili izgorjeti, ili ostati sirovo, ili biti suho... uglavnom - -neće valjati
ni ja nikad nisam pekla meso (u komadu) u pećnici
strah me ovog što ti navodiš
držim fige da uspije
Pa čestitam na za prvi puta!
Pretpostavljam da je vepar sa češnjakom pripremljen za pečenje
tako da tu nema da nije dobro.
Sa vodom se podlijeva da mast ne prska po pečnici i krumpir onda nikako ne može ostati sirovi,
a na kraju malo pustiti da se zapeče ili ipak ne, po želji.
Nema mjesta panici
Kod nas danas, juha, židovska piletina sa njokima, salata
Za večeru salata sa tunom
Posljednje uređivanje od oka : 20.02.2011. at 11:52