Genijalno hvala! A koja je adresa njenog bloga?
ja danas radila krpice sa zeljem i juhu od povrća,
a za sutra nisam još smislila što ću, možda francuski krumpir?
sutra ce biti slozenac od krumpira i poriluka (trazila sam ideje za poriluk i nasla preko nekoliko dobrih pa ih sada isprobavam). uz to pecena piletina. zelena salata sa mladim cesnjakom.
petak je za gljive. jos ne znam kako. mozda njoki od bundeve u umaku od gljiva..
ajoj, grozote... surfam sada i nabasam na dobar recept za palentu sa pecenom bundevom i karfiolom. a taman tu bundevu trebam potrositi. eto. bolje mi je da ugasim komp...![]()
Jučer: juhica, svinjetina u umaku sa okruglicama od kruha, pečena paprika punjena sirom (luk, paradajz)
Danas nas baš i nema, vidjet čemo još.
Dok mi dođe volja moram nešto pokušati od osvih svih specialiteta na koje se oblizavate, od slanih do slatkih
Spicy Tacosi, a za desert košarice od lisnatog sa breskvama i višnjama.
evo ga: ispeces bundvu, mozes onako na kriske ili na kockice uvaljane u maslinovo, sol, papar, cesnjak, kadulju..
tako pecenu bundevu pomijesas sa ricottom ili skutom, malo narezane kadulje dodas, sol, papar, poprzene bundevine sjemenke.
umjesto besamela ide mjesavina kiselog i slatkog vrhnja sa ribanim parmezanom.
druga varijanta je kako je Ana nedavno radila (ima recept na onom blogu), ali meni je ova prva varijanta bolja..
Juha šta je ostalo od jučer, pureći medaljoni, domaći tartar-umak i pommes frites ( naravno, od domaćeg krumpira,. Baš sam ga se zaželila!
1 salica mlijeka
2 cesnja cesnjaka
list kadulje
sol, papar
0,5kg krumpira
1 srednji poriluk
zlicica ulja
zlicica senfa
zlica vrhnja
malo ribanog sira
ukljuiti pecnicu na 200-220C. zakipiti mlijeko sa cesnjakom, soli, paprom, muskatnim orahom i kaduljom. dodati krumpir. kuhati dok ne omeksa, ali ne smije se raskuhati.
paralelno propirjati poriluk.
u protvan sloziti red krumpira (vaditi ga sa supljikavom zlicom), red poriluka pa jos jedan red krumpira.
u preostalo mlijeko umijesati senf i vrhnje pa time preliti slozenac. posipari ribanim sirom.
zapeci.
mislim da cu ipak ti danas praviti, tako mi fino zvuci.
Danas varivo od mahuna iz zamrzivaca. Inspiracija, jel to nešto za jesti![]()
![]()
zhang, i meni baš fino zvuci, al nemam ni krumpira ni poriluka.![]()
ostatak krem juhe od kupusa od jučer i piletina s kikirikijem i povrćem
jučer: tjestenina sa komoračem, šparogama i gljivama
danas: musaka od tikvica, patliđana i mljevenog mesa, matovilac na salatu
Danas samo lagano jer idemo na put: bruschetti s tunom, rajčicom i maslinovim uljem, pašteta od tune i krem-juha od raznog povrća (ostaci ostataka![]()
Idućih 10 dana na meniju: ODMOR od kuhanja; idem materi malo na grbaču![]()
Danas brodet od škrpine s patatama i puuuno raznih vrsta zelene salate
polpete od tunjevine za prilog zgrilane tikvice i šampinjoni
juhica,pirjane šnicle sa vrhnjem,njoki i zelena slata..
Danas muž reko da će me poštedit pa će on kuhat - čevapi, pomfri i salataAl ajde kupili smo domaći dimljeni paški sir pa ne brinem previše da ću ostat gladna
![]()
Varivo od 6 vrsta povrca, piletine i noklica za nas, za mm marinirani pileci zabaci na rostilju.
Posljednje uređivanje od ani4 : 25.03.2011. at 14:14
Jučer sam za desert prvi puta probala šnenokle (priprema je brza) i nismo zadovoljni, nisu nam sjele dobro te nokle od bjelanjaka ...
Danas sam pak probala quiche sa lososom, sve je super jedino to prhko tjesto ,ma, nikako mi ne sjeda u slanoj verziji, više mi je samo za kolač.
Slagat ću na takav način i dalje, jer mi se baš sviđa, pogotovo sa ribom, ali tjesto ću staviti neko drugo, za salnu verziju. Ili na kraju krajeva samo lisnato.
Baš mi je došlo do isprobavanja novih jela (možda mi je ovaj croshef dao volje), što ću pak sutra probati, moram prošvrljati...
Da, ovaj složenac sa porilukom ne zvuči uopće loše![]()
Mi smo danas lokardice s gradela i kuhanu blitvu. Savrsen rucak.
DAnas: Juha od piletine i fazana, paradajz sos i pire krumpir
Sutra: srdele i papaline, kelj i krumpir na lešo, za juhicu još ne znam
Ćimulice od raštike sa slanutkom, za MMa pljeskavice punjene šunkom i sirom
Ja jos ne znam sta cu danas kuhati, a nemam nista u frizideru. Znaci osim kuhanja, treba dic dupe i otic do dućana, ali prije svega toga treba smisliti ručak.
pon: ravioli sa skutom i koprivom i srijemusem, zelena salata
uto: juha-poriluk, lazanje od lece, kupus salata
sri: juha-bundeva, kvinoa sa porilukom i gljivama, pecena piletina, kupus salata
cet: moglo bi varivo od ostataka povrca da ocistim frizider, polpete od puretine
Popečci od kelja s pečenim batkovima (pilećim, naravno... he he)
Sutra: salata od piletine s listastim celerom, kukuruzom, graskom...
Nemam pojma, skroz sam šokirana da je već 13 sati a ja nisam ni u butizi još bila, ubila me ova promjena sata. Moguće da ćemo naručit pizzu ili nekakav brzinski rižot...
krem juha od mladih kopriva (srećom još ne peku jako)
ostaci mesa od jučer i riža s kurkumom
salata mix zelena i kupus
Varivo od mahuna, domaća mlada zelena salata i domaći mladi luk.
danas-pašta i pesto od rikole i kozjeg sira
sutra-ječam poriluk varivo
srijeda-juha od celera i mrkve sa prosom i štrudla od sira i špinata
četvrtak-pečeno pile i krpice sa zeljem
petak- srdele ili nešto drugo morsko što MM ulovi na placu
Danas juha sa griz noklicama, lešo meso uz paradajz sos i restani krumpir.
Desert; kocke od griza i pudinga vanilije.