danas rižoto od piletine, sutra špinat s vrhnjem
od svih tema koje su aktivne ovo je jedina na koju imam neki suvisli odgovor))) :D, dakle danas je mesna štruca, pire krumpir, brokolica i malo svježeg sireka kao prilog
![]()
jucer: rizoto s ostacima mesa od nedjelje, paprikom i graskom
danas: juha od kopra i tikvica s gris knedlima, piletina na naglo, ukiseljena pecena paprika, pseudo-kolac od banana, ananasa i jabuke
nešto sa šparogama, još ne znam
i imam vezicu blitve, možda je napunim prosom
U nedjelju i jučer juha, lešo i povrće; danas rižot od liganja, salata.
juha,saft, za MM pužići, za mene kus-kus, zelena salata
francuski krumpir, danas
sutra, varivo od leće sa suhim mesom
jučer rižoto sa tikvicama i parmezanom
danas isto francuski krumpir i zelena salata
sutra prisiljeno zelje i debrecinke
danas-juha od rajčice, pohana pileća prsa, pire, špinat i salata od svježih krastavaca
sutra-grah s kobasicama
čet-pizza
pet- lignje, krumpir salata
sub-roštilj
ned-piletina u medu i sezamu, razno povrće, riža, desert baklava od višanja
juha od stare koke
gulaš s debelim rezanicima (ne da mis e razvaljati tanko tijesto)
zelena salata
Danas djecji rucak koji meni vec 2 godine na usi izlazi. Pašta sa šugom od paradajza i zelena salata u kombinaciji s rigom. mislim da vise uopce ne bih imala potrebu jesti pastu do kraja zivota. Toliko su mi klinci dosadni s tim "mi bi paštašutu"....
Posljednje uređivanje od RozaGroza : 05.04.2011. at 15:32
tek sad sam otkrila čemu služi ova tema
pa dok sam ja tražila nspiraciju za sutra, znam da je kasno , ali ideja za papaline, inćune, srdelice, girice i slične male ribice...pogotovo ako nisu najfriškije nego smrznute
ja napravim na brudetić od paradajza
skuhaš pradajz isto kao za šalšu na crvenom, bijelom luku , maslinovom ulju, plus začini po volji i kojih par minuta prije kraja kuhanja uvališ očišćene ribe. ne mješa se kuhačom, nego se samo protrese
prilog palenta i salata
nije kasno, još su u zamrzivaču
ne usudim se otvoriti vrećicu
da kuham brudet sa sitnom ribom s kostima?!
kako?
ribama skineš glavu i izvadiš utrobu, a kako se kuhaju, opereš ih prije kuhanja pod mlazom vode
onda ih ubaciš u šalšu, cijele s kostima, lonac mješaš tako da ga uhvatiš za ručke (kuhačom bi ih razmrcvarila)
kuhaš na laganoj vatri
poslije ih na tanjuru čistiš od kosti,
meni je najdraži ovaj brudet s srdelama, ali kuham ga sa svom manjom ribom, a jako je fin i s palamidom, i tunom na odreske
moji koji baš i ne vole paradajz to vole jesti
pa brudet ionako miješam treskajući loncem
aj, probat ću
ako ne bude valjalo, ti ćeš biti kriva
Nikad nisam papaline čistila od kosti, a mislim da niti ne bi
Pa zar nisu premalene za to, ja sam ih jednom davno slagala, ali onak hruskave i cijele, super su.
Danas: juha od rajčice, palačinke sa sirom iz pećnice
Ovo mi se jako sviđa. Zdravije i jednostavnije od prženja. MM se neće svidjeti ideja, ali sam sigurna da će mu biti fino.
Sutra ćemo ribu, ali s roštilja. Ovu ću ideju ostaviti za petak ili idući tjedan.
Inače, pržene jedem s kostima, čak ni djetetu ne očistim skroz. Onda ona jadna čupka koščice, a kad joj dosadi, jede s njima.
Tnx!
ajd ako može mala pomoć, naletila sam jednom na neki topik o nekom bosanskom jelu, koje mi se na prvi pogled onako svidjelo i htjela sam ga probati, a sad više ne mogu naći taj topik. ne znam ni kako se zove to jelo (a ima neki onako specifičan naziv) i više varijanti je bilo, svaki grad imao svoju varijantu istog jela
nešto ala musaka, al nije musaka.
a jesam ga zapetljala![]()
cvijeta, jel ovo: http://forum.roda.hr/threads/5436-Sa...light=kljukusa ?
ama nije. ide krumpir. bar mislim da ide![]()
čini mi se da je topik bio od one white musk, ali kad nju ubacim u pretraživač (nju i krumpir) kaže da nema ništa.
kad bi bar tak spretna kao s pretraživačem bila i u kuhinji
javi kak je ispalo, mislim da bi se mm raspametio da mu napravim nesto s krumpirom (ja ga ne volim nikako)
peceno meso i kumpiri. ne da nemam ideja, nego nemam..
zhang, bilo je i vrijeme da i tebi ponestane inspiracije
ja danas kuham rizot od bakalara i komoraca i matovilac na salatu. to nam je zadnji matovilac u vrtu, vec je krenuo u prorast.![]()
povrtna juha, rižot povrtno mesno gljivarski, kupus i zelena iz vrta
e da je meni matovilca.........![]()
Krem juha od 4 vrste povrća, rižoto s piletinom i junetinom, zelena salata, paradajz
špinat s vrhnjem , rolovane pureće šnicle punjene špinatom i krem sirom, salata od mahuna za desert
Mi danas kozletinu s patatama ispod peke, salata od pomadora i mladi luk.
Posljednje uređivanje od RozaGroza : 07.04.2011. at 12:21
Krem juha od (divljih, naravno) šparoga, pureći medaljoni u šugu i pire-krumpir, salata. Sutra rižoto od (opet!) šparoga i kozica, kakva salata i vjerojatno palačinke s domaćim pekmezom i cimetom.
grah s ričetom
šarena salata
Odleđujem grah.
Kasnije možda smutim i neki kolač s jabukama.
Zapečena piletina ( sir,vrhnje)
mladi krumpir, kuhana cvjetača, salata od krastavaca
kupila za sutra mišanciju od puno vrsta trava
a za prekosutra mlado zelje, pa ću nešto uz to
ah, kako je divno ići na tržnicu u ovo doba godine
danas samo banane, mliko i dosadna juha od kupusa!!!
roza, daj neke recepte za šparoge
ja radim frutaju, salatu i rižoto, ništa drugo mi ne pada na pamet
kolike su šanse da na osječkoj tržnici pronađem divlje šparoge
naime, NIKAD ih nisam probala, nedostupne su mi, a u njihovoj sezoni me put ne nanese na obalu
Ma ja ti to sve jednostavno. Evo danas, uzmeš recimo 2-3 balice (stručka) šparoga (ne kuka nego baš šparoga) iako ja uzmem i više jer volimo da bude žešče. Blanširaš šparoge i izrežeš ih na pola. Na malo maslinova ulja poprigaš 2-3 mlada luka isjeckana na kolutiće, dodaš šparoge, začine koji ti se sviđaju, podliješ sa malo bijelog vina, i pustiš da se dinsta dok vino ne ishlapi. Dodaš vrhnja za kuhanje da bude kremasti toć. U međuvremenu skuhaš špagete, i serviraš ih sa ovim šugom i nagratanim parmezano - fino je kad je parmezan onako na tanke tanke lističe a ne na mrvice. Na ovo možeš ubacit i tanke fetice popržene pancete - al meni to bude too much okusa, iako mm voli. I to ti je sva mudrost a prefino bude i mogu i klinci jest jer ne bude žestoko ko kad šparoge sirove dinstaš.