krem juha od cvjetače s lukom i curryem
piletina pečena u pećnici s lukom i tikvicama
i salata od mladog kupusa, rajčice i krastavca![]()
krem juha od cvjetače s lukom i curryem
piletina pečena u pećnici s lukom i tikvicama
i salata od mladog kupusa, rajčice i krastavca![]()
ručak: riblji perkelt, tijesto sa sirom, lava kolač
večera: pita s Ricottom i cherry rajčicama
rižoto sa špinatom se čini super, samo, ja takve stvari u zadnje vrijeme često pravim tako da skuham rižu, a posebno povrće kratko popržim na ulju i onda to umiješam u rižu
naravno, špinat je bolje na ovakav način jer kad bi se popržio, vjerojatno bi se prepržio - eh što sam objasnila
jučer: povrtna juha, pečena orada, blitva s krumpirom
danas: juha od jučer, dvije vrste kajganje - jedna s brokulom i jedna s gljivama, kupus salata
sutra (uh, to je već danas): MM kuha - neka riba, za prilog ima tikvice, kelj, brokulu... nadam se da neće završiti na krumpiru... i da, pradajz juhica
subota: neka krem juhica, flekice s kupusom, zelena salata
sinoć skuhala punjenu papriku za dva naredna dana.uz nju ćemo samo prilog,pire krumpir i nekakvu salaticu!
Lignje (friške, velike) na salatu s krumpirom, maslinovim uljem, češnjakom i limunom.
zapecene lignje sa krumpirom..i palacinke sa sumskim jagodicama..
Zubatac na žaru, pečeni mladi krumpiri i mileram-salata. Ima da se "ubijem" od jedenja...![]()
joj sto nisam mastovita: lignjice.
AL svejedno mljac
juhica i quiche od dimljene pastrmke i brokule
deserta nema![]()
neko kao varivo od tikvica, graska i boba sa njokima od skute. praznim frizider..
Milleram salatu sam probala kod prijateljice i otad je često pravim: narezati krastavac (imam domaći,) na tanke ploške, zelenu papriku i pomu, dvije žlice millerama, soli, papra i pola žličice slatke crvene mljevene paprike. Dobro ohladiti. Količine ovise o broju osoba, naravno. A kroasan torta ti je ovde: http://www.coolinarika.com/recept/741174/
Zaboravih na kockice feta-sira, to je obavezno u salatici! Mariola, slobodno baci đir do mene, blizu ti je Omiš.....![]()
danas knedle , sutra smo na moru, pa ćemo nešto u trku prigristi
Danas dva ručka; prvi krumpir sa blitvom, drugi: riža sa piletinom iz pećnce (to često radim jer je brzinski)
smajlič, svaka ti čast na tortama, moram priznati da prvi puta vidim kroasan tortu,
kroasanice su one male seven days?
Jest, Oka, te su kroasanice, ali to nije moj recept, slučajno sam ga pronašla i često ju pravim. Izdašna je i ukusna...ma odlična! Danas je na meniju mladi fažolet na salatu, puretina i tikvice sa grill-tave. I još svima po komadić torte.
jučer-svinjski odresci u umaku s gljivama i njoke
danas-tortilje punjene mljevenim mesom, grahom, kukuruzom , paprikom, posute ribanim sirom i pasiranom rajčicom te zapečene u pečnici
sri-lungić punjen kulenom i sirom, pečeni krumpiri uvaljani u kukuruzno brašno
čet - kuhano meso, povrće
pet- fiš
sub-roštilj
jučer ostaci roštilja i zapečeni njoki s vrhnjem i povrćem
danas još smišljam![]()
Tara mi je na moru, pa ja danas imam hladnu salatu od paradajza, krastavaca, paprike, malo kukuruza i možda stavim malo vrhnja unutra. Pravo ljetno jelo, hihi.
blago tebi
moji dečki su počelki s radovima, pa sam im jutros npravila grašak na paradajzu sa svinjetinom, imaju i kolač u frižideru.
biskvit od rogača sa kremom od vanilije i domaćih ribizla, preliven čokoladom![]()
danas pire od cvjetače, domaće kobase za salatu neki mix korabica i krastavaca
i meni je ovo flopicino mrak
Posljednje uređivanje od Kosjenka : 21.06.2011. at 15:09
pastrve u pek-papiru, blitva i salata iz vrta mljac
sutra dinstane mahune i phoni patlidzani i bukovace isto mljac
prekosutra neka pasta i paradajz juha
Jučer: krem juha od tikvice i karfiola, rižoto s tikvicom i karfiolom, bijelo pil. meso na naglo i kupus salata
danas: papaline iz pećnice, krumpir i mahune na lešo - pravio MM
sutra: juha od junetine i povrća, meso iz juhe, paradajz sos, pire krumpir (iako bih radije nešto drugo, ali znam da bi me MM mrzio, a i Maša već danima i za doručak traži tumpir)
Jučer blitva i puretina, danas sataraš, pržene papaline i brdo salate; kava i ledene kokos kocke..........popodne: plivanjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee umjesto večere!![]()
Posljednje uređivanje od Smajlich : 23.06.2011. at 13:27
Danas samo punjene paprike - zivimo na moru pa se i trosimo, treba nam vise kalorija![]()
Da, definitivno je jednostavnije, a kontam i zdravije nego prženje na ulju, u brašnu.
Očistiš, posoliš, poslažeš u tepsiju, zaliješ uljem - koristimo maslinovo, ali ne mora biti (ako želiš još koji začin, možda ružmarin, ali mi to dodamo kasnije, ulje, bijeli luk, peršin, ružmarin i limun) i na 180 oko 20 minuta. Možeđ pored toga ubaciti i koju tikvicu ili povrće kakvo imaš.
Meni je puno bolje ako je tepsija manja, ili kakav pekač, vatrostalna zdjela pa kad su poredane "k'o sardine" i kad plivaju u ulju. Onda se ne sprže jako.
[QUOTE=dunja&vita));1912257]Kako sam ti zavidna na ovome....
Kod mene povrtna juhica i salata od krastavaca, vrhnja i kopra....bez kolača i bez kupanja...ajde, barem kave ima...[/QUOTE
To sam kod svojih na odmoru i kupanju, pa imam vremena i za maštovite ručkove i kolače i plivanje...puna kuća, pa barem nakratko netko malca pričuva...... A do prije 10 dana, i kava na miru mi je bila luksuz!![]()
Svedski smorgasbord, danas smo pozvani na midsommarfest kod svedskih prijatelja![]()
Danas varivo od mahuna i pohane tikvice, riža s mahunama i tikvicama za Mašu
sutra: paradajz juhica, papaline, kelj i blitva s krumpirom na lešo
srijeda: povrtna juhica, pileći perkelt, tijesto, kupus salata
Sinoc tortille s hrpu priloga u drustvu velikih i malikih prijatelja.
Danas: pileci rizoto i zelena salata
Sutra: zeleni rezanci sa skampama u umaku od vrhnja
danas punjene paprike i pire
sutra rižot od tikvica i pohane tikvice, salata
srijeda pohani šniceli i pečene balancane, lešo fažoleti
četvrtak lešo teleći jezik, šalša od pomidora
petak frigana riba, lešo tikvice, salata
subota riba i povrće na gradele, salata
nedilja povrtne lazanje
Rižoto s teletinom i mahunama
Gusta povrtna juha i teleći rižot sa graškom, tikvicama i mrkvom.