danas neki smješanac od ječma i kobasice + zelena salata
Proljetna juha; fileti od tune, salata od paradajza i luka.
mi se ovaj tjedan švercamo kod baka: raskopali smo kuhinju zbog krečenja pa nemamo gdje kuhati niti bi to bilo poželjno dok boja isparava
manestrica od povrca i za desert kolac od sumskih jagodica ..![]()
Tortilje punjene pilećim štapićima s 4 vrste sira, pommes fr. i zelena salata.
Knedle s marelicama i hladna salata od tjestenine i tune
krem juha od tikvuce, špacle s tunjevinom, zelena salata i mladi luk, sladoled
Naribam tikvice (zapravo, ne tikvice, nego one velike, duguljaste zelene tikve) krupno.
Zagrijem maslinovo ulje, sitno sjeckani češnjak, pola žličice slatke paprike.
Kad češnjak zamiriše ubacim ribane tikve i ogromne količine sjeckanog kopra. Kuham max.15 min. Ne treba ulijevati vode jer tikve puste i previše vode.
Sol, papar. I to je to.
popečci od blitve,kuhani krumpir sa peršinom i paradajz salata(već imam svoj iz vrta)
Špageti milanese, salata i domaći sladoled od breskve i banane.
Ja danas samo žicam recepte, Smajlich kako praviš te sladolede?
Ja pravim samo od banane, smrznem nasjeckanu bananu i onda ju ubacim u blender, dodam malo mlijeka i kockicu čokolade
Dunja&Vita hvala na receptu.
Dva kisela vrhnja (12%mm), dvi šalice šećera (ili manje-po želji), dvi šalice nasjeckanog voća. To je mjera; ja stavila ovaj put 3 male breskve i jednu bananu, jerbo mi je sinčić pojeo breskve, pa nisam imala više, a skužila tek kad sam već sve stavila u blender. Uglavnom, izaberi voće po želji, meni je najljepši od breskve i od višanja. Uvijek skoro i napravim dvije vrste. Smiksaš, zalediš i to je to.![]()
Šnicle (nesmijem reći od koje životinje) u umaku od ružmarina, majčine dušice, kadulje i malo đumbira, prilog riža sa tikvicama za dragog, riža na bijelo za mene. Desert sladoled od bourbon vanilije (kupljen) sa domaćim preljevom od jagoda. Mljac...
Posljednje uređivanje od Snekica : 29.06.2011. at 18:18
Danas: blitva na špinat, pire krumpir
sutra: juha od brokule, neka riba, tikvice i brokula na lešo
subota: juhica - još ne znam kakva, flekice s kupusom
juha pileća s mesom i knedlama, riža s nečim
opet zelena salata, što ću kad je luđački rodila
danas kuhani buncek, pire za malce i neka salata a meni grah salata, ili možda pire od graha i salata. Možda napravim i sladoled po smajlichinom receptu.
Flopice blago tebi za salatu, moja je užasna, gorka neka sva nikakva...slabo smo se salate najeli ove godine.
Posljednje uređivanje od Kosjenka : 30.06.2011. at 11:56
pecena piletina u umaku od senfa i peceni krumpir-na hasselback nacin (nadam se da je dobar..prvi put radim)
Svinjski odresci u umaku od mahuna, mrkve i kis. vrhnja , salata od cikle
sutra-odresci od soma + krumpir salata s majonezom i vrhnjem
sub- teteći jer nema mm-a
ned-kuhana junetina, krumpir, povrće i umaci od rajčice i hrena
Posljednje uređivanje od pužić : 30.06.2011. at 16:28
hasselbach krumpir-peceni krumpir.. http://www.coolinarika.com/recept/peceni-krumpir/
i ispao je super..odusevljeni i ja i mm..samo sam ja jos zacina dodala..crvenu papriku,maslac sa zacinima od meglea..
Posljednje uređivanje od mayica01 : 30.06.2011. at 17:12
pita od bešamela i celerovog lišća
neka juha, ne znam još koja
Kosjenka da si bliže podijelile bi, uz poneki obostrani savjet o vrtlarenju, naravno
tina može malo detaljnije o ovoj piti s celerom?
to je ovaj recept s Coolinarike
http://www.coolinarika.com/recept/fr...erovim-listom/
danas radim prvi put, nadam se da nećemo ostat gladni
javim dojmove
Dinstani pileći zabatci uz dodatak senfa ili rajčice (nisam još odlučila), riža i zelena salata.
danas : prženi inćuni, kuhani krumpir sa peršinom i kelj na lešo.
sutra: juha od kokoši , pečeni pureći zabatak, mahune sa bademima i salata
Hvala Tina, probala sam piti i sviđa mi se. Samo sam stavila malo više brašna! Danas- početna juha, čevapi i dinstano povrće s rižom.
Ajoj tipfelera pišem s tel. Dakle, nisam počela piti, nego sam pekla pitu i juha je povrtna...
kupim svježih 25 dkg i jedno pakovanje zamrznutih repova, za nas dvoje (mm se guši u ovome), mislim da je za 4 dovoljno samo skuhati više tjestenine
maknem glavu svježnim kozicama i stavim ih na maslinovo ulje dok ne pozlate....izvadim na stranu, na to stavim malo maslaca, pa češnjak, potom zamrznute repove...zalijem s bijelim vinom, začinim po želji, "krčkam" još malo, na kraju dodam vrhnje za kuhanje i one cijele kozice
danas pileća bistra juha, lazanje sa mljevenim mesom i tikvicama, krastavac salata, obični žuti rolat sa pekmezom od kajsija (iz pekača za kruh)
Preprženi komadići puretine sa slatkim vrhnjem, zeleni rezanci i salata od paradajza, krastavaca i paprike.
lagana povrtna juha, teleće bržole i lešo fažoleti s mladim krumpirom, miješana salata
zapečene palačinke punjene mljevenim mesom i pirjana cikla
za mrvicu pirjana cikla, kuhani komadić kunića i amaranth
lešo mahune prelivene vrhnjem/jogurtom i koprom