leća
I ja sam mislila danas leću, točnije pogačice od crvene leće i čičoke, no ipak sam to ostavila za sutra, a danas su na meniu mahune.
Šta? Od 10.03. niko ništa nije kuvao?![]()
Ja ću danas verovatno sarmu, zakoju se već 2 dana spremam 8)
Ovak:
ponedjeljak - pileći file na kockice s Uncle Ben's umakom s kokosovim mlijekom, riža, zelje na salatu
utorak - punjene pohane palačinke s piletinom, pire-krumpir, salata
srijeda - dinstani grašak s krmenadlama, riža, salata.
četvrtak - pileći bataci na saft s tjesteninom, salata.
petak (MM kuhao, to se mora posebno napomenuti jer on uopće ne kuha i ne zna kuhati) - zapečeni krumpir s jajima i lukom i vrhnjem, a u svoj dio je stavio špek. Uz to salata i bilo je (uz početničke neke manje mane) baš fino.
subota - kelj varivo.
nedjelja - goveđe-povrtna juha, u vrećici pečen lungić s krumpirom, mahunama, lukom i šampinjonima, lagano podlijano bijelim vinom, mješavina salate (zelena, mladi radič, matovilac i rikula). Za desert - olfo kremšnite. Umjesto kruha još sam ispekla pletenice sa sezamom i makom.
sutra - juha, mali ostatak mesa i što si MM odluči skuhati. Salata i desert isti.
prekosutra - juha, umak od piletine, tikvica, paprike, kukuruza i vrhnja, riža i salata.
dalje - nemam pojma niti želje![]()
MalaSirenaBaš si se dala
![]()
raštiku s krumpirom i teletinu. MM nije htio raštiku pa sam njemu na brzinu napravila pomfri.
danas juha od rajčice, pečeno povrće (u zemljanoj posudi) i zelena salata.
pohani pileći file i riža dinstana na poriluku, sa mrkvom i tikvicom
danas: pečena puretina i cvjetača na lešo
Krumpir punjen dinstanim porilukom, mrkvicom i gouda sirom - zapečeno u pećnici + salata
Današnji ručak: grah sa kiselim zeljem (kuhan s dimljenom kobasicom da zamiriše) i pečeni pureći batak.
Sutra: varivo od prokulica, uz to odresci na naglo.
jučer: omlet s tikvicama i šampinjonima
danas: blitvu s krumpirom i piletinu
jučer: juha od teleće koljenice i pire krumpir
danas: pečeni brancin i blitva s maslinovim uljem
Jučer: juneća juhica, pire krumpir, kuhana šunka i matovilac.
Danas: tjestenina s umakom od patlidžana i rajčica.
Sutra: minestrone juha i možda palačinke.
Pire, prokulice, srdelice! I nešto slatko. Još ne znam što, ali najvjerojatnije palačinke.
MM i ja više ne možemo jesti juhice i Dodinu uniformnu hranupa danas imamo dva menija za kombiniranje. Za odrasle pikantno, šareno i zamuljano, za bubance opet isto nit smrdi nit miriši
![]()
za odrasle:
umak "marinara za zagorce"
tijesto fine conchiglie tj.školjkice
za male bubane:
pileća juha sa slovima
teleći šnicleki naglo pirjani
prilog "drveće" -karfiol, brokula, krumpir
Goveđa juhica ostala od jučer
faširanci
špinat na mlijeku
desert: baklava ekspres (opet 8) )
Laumi, kak radiš taj umak od patlidžana i rajčica?laumi prvotno napisa
Na ulju popržim češnjak, na to stavim patlidžane narezane na kockice (koji su prethodno odstajali posoljeni pola sata) i pirjam oko 5 minuta. Dodam rajčice (ili pelate iz konzerve), isto na kockice, bosiljak, nasjeckani peršin, malo papra i Vegetu i dinstam dok sve ne omekša. Kad je umak gotov, prelijem ga po kuhanim makaronima. Dobar tek!rosa prvotno napisa
danas ništa- muž je kupio jetrica u Konzumu i sav se izbezumio od sreće kaj ih napokon jede (ja ih ne volim)
...pa nisam bas mastovita ovaj tjedan,..ali ipak je bilo/bice fino :
jucer = pasta suta + zelena salata
danas = spinat ( besamel + kuhani spinat ) + bataci + pire
Jučer - krem-juha od brokule, cvjetače, mrkve i poriluka i gnjavila sam se s knedlama sa šljivama.
Danas - ništa.
Sutra - opet kelj varivo![]()
faširanici (tikvice, korabice, mrkvice, luk/ puretina)
zelena krem juha
ljuta riža
Lagana juha od povrća i pizza.
Proljetna krem juha, marinirani pileci baci, mjesana salata, panacotta sa sumskim vocem
Špageti carbonara i zelena salata.
Za večeru/desert preokrenuti kolač od jabuka
Juha od kukuruza ili paradajz juha (još se dvoumim) i pogačice od crvene leće i čičoke.
A desert..... :? Vjerojatno samo voće.
danas-
teleca corba
ustipci od tikvica i rikote
mladi luk i rotkvice za salatu
sutra-
pasulj sa suvim mesom
zelena salata
zeljanicu... samo se šlepam sa kupovnim korama![]()
Danas mi se baš i ne kuha, no zbog dječice ipak budem nešto iskemijala. U frižideru imam od svega po malo pa ću od toga napraviti musaku.
zapečeni kelj s mljevenim mesom i salatu.
za bubano dijete mrkva, piletina, riža :/
prava klopa za ovaj sibir vani...grah i suho meso![]()
Juha od rajčice, fileti lista u foliji (MM radio po mojim instrukcijama jer ja ne mogu pripremati ribu), kelj s krumpirom lešo, a za mene pohani sir.
predjelo: razne vrste kozjih sireva
juha od brokule, mrkve i prosa
skuše s lukom u pećnici
blitva i kuhani krumpir
planiram pravit sarmu
jučer- juha, polpete, pore i umak od šampinjona
danas - juha, pečena svinjetina s krumpirom i salata
Rizi-bizi i divlji radič (jučer bili na izletu po gotovo netaknutim livadama pa sam ga nabrala i sad si ga baš guštam :D )
lemon chicken, peceni krumpirici s ruzmarinom, toplo hladna salata od patlidjana, paradajza i tikvica
Makaroni na paradajz sosu...zelena salata, puding i banane![]()
srdele u marinadi, salata od feta sira, tunja, kukuruza, poma i zelene salate![]()
ovogodišnje šparoge sa domaćom pancetom i jajima, lešo krumpir i salata iz vrta, mljac, jedva čekam![]()
proljetna juha, pire, skuhana domaća kobasa i zelena salata
Divlje šparoge?iridana2666 prvotno napisa
Kod mene je za ručak bolognese i palačinke.
Teleci pohanci, krumpir salata, matovilac i snenokle