Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4044

Tema: Što danas kuhate /37.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    lazanje

    nisam zadovoljna, moram jos vjezbati
    iako su svaki put sve bolje - a radim ih 1-2 puta godisnje - to jos nije TO
    Kako radiš lazanje? Ja sam pronašla odličan jednostavan recept s kojim sam zadovoljna.
    Tijesto Barilla kupljeno, naravno može i domaće.
    Uzmem jedan običan friški sir od 500 g (obično Zagrebački) posolim ga, popaprim, može i malo crvene paprike tko voli.
    Meso dinstam na luku, sol, papar, dodam i malo domaćeg paradajz sosa.
    Slažem tijesto, pa na njega stavljam sir, pa meso,.... i tak do kraja. Na kraju zadnje tijesto premažem kiselim vrhnjem i naribam gaudu.
    Meni su takve odlične.

  2. #2
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Kako radiš lazanje? Ja sam pronašla odličan jednostavan recept s kojim sam zadovoljna.
    .....
    neki skroz vulgaris recept
    napravim besamel i umak sa mljevenim mesom (meso dinstam, pa podlijem sa paradajzom, i kuham tako 10-15 minuta, da bude dosta tekuce)
    tijesto namocim na minutu-dvije u vrucu vodu
    dno protvana namazem besamelom, stavim lazanje, gore umak od mesa, malo pospricam besamela, opet tijesto, namazem besamelom, gore umak, i tako dok ne potrosim sve tijesto i umake
    a vrhu stavim lazanje, besamel, naribam sir i stavim peci ispod folije (probusim par rupica), pekla sam 35 minuta na 200
    nije bilo lose, ali fali mi ona socnost lazanja kad ih jedem u pizzeriji

  3. #3
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Pa možda ti nije dovoljno bešamela ako ti nije sočno. Ja volim sa više bešamela, ali u zadnje vrijeme radim manje sočne jer Lea volui takve.

    Ja radim lazanje isto tako kako ti opisuješ, radim ih već 25 godina i uvijek su mi dobre, jedino ja ne kuham tijesto nego kupim ono koje se ne kuha.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    neki skroz vulgaris recept
    napravim besamel i umak sa mljevenim mesom (meso dinstam, pa podlijem sa paradajzom, i kuham tako 10-15 minuta, da bude dosta tekuce)
    tijesto namocim na minutu-dvije u vrucu vodu
    dno protvana namazem besamelom, stavim lazanje, gore umak od mesa, malo pospricam besamela, opet tijesto, namazem besamelom, gore umak, i tako dok ne potrosim sve tijesto i umake
    a vrhu stavim lazanje, besamel, naribam sir i stavim peci ispod folije (probusim par rupica), pekla sam 35 minuta na 200
    nije bilo lose, ali fali mi ona socnost lazanja kad ih jedem u pizzeriji
    Ja isto ovako, samo ne namočim kore...Anemonin recept mi je skroz neobičan

  5. #5
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    neki skroz vulgaris recept
    napravim besamel i umak sa mljevenim mesom (meso dinstam, pa podlijem sa paradajzom, i kuham tako 10-15 minuta, da bude dosta tekuce)
    tijesto namocim na minutu-dvije u vrucu vodu
    dno protvana namazem besamelom, stavim lazanje, gore umak od mesa, malo pospricam besamela, opet tijesto, namazem besamelom, gore umak, i tako dok ne potrosim sve tijesto i umake
    a vrhu stavim lazanje, besamel, naribam sir i stavim peci ispod folije (probusim par rupica), pekla sam 35 minuta na 200
    nije bilo lose, ali fali mi ona socnost lazanja kad ih jedem u pizzeriji
    ja radim lazanje slicno kao ti, samo ja na dno uvijek stavljam malo mesa, pa onda ono tjesto (uvijek barilla, neda mi se kuhat), zatim meso pa besamel i na vrh sir i tako ponovim 3 puta. pecem ih bez ove folije 15-20 min na 220 i uvijek su mi odlicne! mene su tete iz pizzerije naucile radit lazanje

  6. #6

    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Lokacija
    između jave i sna....
    Postovi
    423

    Početno

    Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    ja radim lazanje slicno kao ti, samo ja na dno uvijek stavljam malo mesa, pa onda ono tjesto (uvijek barilla, neda mi se kuhat), zatim meso pa besamel i na vrh sir i tako ponovim 3 puta. pecem ih bez ove folije 15-20 min na 220 i uvijek su mi odlicne! mene su tete iz pizzerije naucile radit lazanje
    fali vam gauda:
    bešamel
    lazanje
    bolonjez
    gauda (naribana)
    bešamel
    lazanje
    itd...
    i ne malo pošpricat bešamela nego natopit u bešamelu

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •