Mi smo se ovaj vikend dobro okoristili - u subotu kod mame paprikaš pileći s domaćim rezancima, jučer kod svekrve sekeli (a još je i unucima ispohala malo piletine). Još smo i doma donijeli ostatke pa ne moram danas ništa kuhati.
Mi smo se ovaj vikend dobro okoristili - u subotu kod mame paprikaš pileći s domaćim rezancima, jučer kod svekrve sekeli (a još je i unucima ispohala malo piletine). Još smo i doma donijeli ostatke pa ne moram danas ništa kuhati.
mi za danas ostatke od jučer, a to je rižoto - piletina i povrće koje sam god našla.
Danas:grah ( donijet će ga moja mama)
Sutra i preksutra: poriluk s šic rebricama i turšija (domaća proizvodnja) mljac,mljac
domaći tortelini s 'umakom' od svježeg sira i špinata
danas salata od tune i graha, skuhano na pari..a za mm pohano iz actifry, dakle 1 žlica ulja, ništa strašno-
jučer prekrdašlila s piletinom s ananasom, btw, ako netko ima friških recepata za actifry fritezu bez ulja, moj omiljeni kitchen product, please share, jer ja sam već sve isprobala...
Kuca nam je puna bolesnika pa u tom ruhu pileca juha s puno povrca, picek iz juhe s toplim umakom od hrena i vrhnja, krumpir pire i salata
proso i mrkva
tateka nam nema pa se malac i ja zdravo hranimo![]()
pileca supica i spageti iz rerene
http://www.jamieoliver.com/recipes/p...and-mozzarella
toplo preproucam
Pečeno pile i krumpiri i zelena salata. Sutra ostaci pileta, zdinstane tikvice i mrkva.
Juha od zobenih pahuljica i kopra (ili paradajzova, nisam još odlučila), pohani patlidžani, salata od slanutka i kukuruza + svježa salata po želji. Imam crveni radič i kristalku, možda pomiješam.
Grah i zelje + domaće kobase ( malo da pojačamo!!! )
Danas ipak malo izmijenjen menu-ostaci pečenog pileta, krem juha od povrća (domaća, naravno), zdinstane tikvice na maslinovom ulju i češnjaku i mrkva-krumpir-karfiol na lešo i možda muffini od jabuka s cimetom za desert![]()
Ja ovo isto radim, pokupila sam recept sa damijeneštoslatko bloga; umak od paradajza skuham od pelata, abome kad baš nemam vremena uleti i kupljeni barilla umak.
jucer sam radila po 1 put i radila kao mima pola pelati (2 male konzerve od 240 gr ja mislim) i pola boce domaceg ukuhanogh paradajza...ali jedva cekam sezonu da probam sa sugom od naseg domaceg paradajza. ( sve smo zalihe iz leda potamanili). I nisam stavljla peperoncini jer dojim ali i MM i ja smo se slozili da bi ljutkasto bilo jos bolje ali o tom potom
![]()
Jučer sam ovo radila za večeru: http://jedozovniduo.blogspot.com/201...e-s-makom.html
Lagano je i prefino. Umjesto luka sam stavila poriluk.
Danas poriluk od jučer.
Sutra:juha, kuhano meseko iz juhe, crveni umak iliti paradajz sos i pire krumpir, zelena salata prilog.
Nedjelja:juha, hm, neko meso pečeno mislim da će biti neka rebra, krumpir, salata miješana (zelena, radič i rikula), desert ledeni vjetar![]()
danas manistra sa sirom za rucak, vecera smedja riza sa mrkvom, kukuruzom, graskom i svjezim sirom (danas postimo)
sutra bi mogli ispec mesa u pecnici, hm vidjet cemo
Ja sam upravo napunila ekspres lonac s telečim šniclima. To mi je sad lagano tradicionalni subotnji ručak. Kuham sad za sutra, jer je MM samo kratko u jutro doma, dalje je na putu, pa da ne tratimo vrijeme na kuhanje.
Sutra još skuham juhu, pire krumpir i napravim salatu.
Danas su bile krpice sa zeljem i zelena salata. Krpice su bile naravno krpice i to one iz Kanfanara, obožavamo njihovu domaću tjesteninu.
Jučer pire krumpir i špinat.
Danas seitan, tofu i hrpa povrća- sve zajedno u woku.
"Gulaš" od hobotnice sa kuhanim krumpirom i zelena salata.
Prvi put sam radila tako hobotnicu i ispala je prefina.
Danas :juha, kuhano meso iz juhe, lešo krimpir s maslinovim uljem i peršinom.
Sutra:mahune ćušpajz s piletinom ( to imamo za dva dana iliti kak ja zovem preskok plus-jedna dan pauza pa opet mahune)
Svekrvina sarma i restani krumpir![]()
Danas polpete od tunjevine i verzot, a jučer istarski fuži sa teletinom u toću, naravno i salata.
Janjetina s povrcem u Romertopfu
Jučer smo imali grah varivo (moja mama kuhala).
Danas radim tjesteninu u umaku od gambera.
Može, može
"Gulaš" od hobotnice
Hobotnicu skuhati i pred kraj kuhanja ubaciti krumpir da se skuha ali ne do kraja.
Ne bacati vodu od kuhanja!
Na maslinovom ulju lagano popržiti crveni i žuti luk, slobodno stavite više luka, on će dati gustoću.
Dinstati sa vodom u kojoj se kuhala hobotnica.
Začiniti sa solju, paprom, svježim peršinom, kaduljom (začinima po volji)
Oguliti 1-2 svježih rajčica, zgnječiti s vilicom i ubaciti da se krčka.
Dodati narezanu hobotnicu i skoro kuhani krumpir i sve zajedno podlijevati vodom u kojoj se kuhala hobotnica, pustiti da se krčka na laganoj vatri još 15-ak minuta.
Isto tako umjesto krumpira mogu se skuhati i žganci.
Tjestenina s tunom i zelena salata ( mix i rikula).
Raštika sa suhim mesom - idealno za ovaj snježni dan![]()
Danas - ričet, sutra - sarma.
Zimski jelovnik za zimski ugođaj.![]()
Bolognese i kakao šnite (maloprije prepisane s foruma)
Bolognese i zelena salata
mahune od prekjučer.
Sutra: oslić file pečen na maslacu u umaku od vrhnja s vinom, prilog mlada blitva s krumpirom i maslinovim uljem.
Pa jel danas nitko ništa ne kuha?
Svi na dijeti čini se...
Kod mene quiche sa tunom i zelena salata.
Kod mene su bili štrukli na juhu i oslić s krumpirom "na bijelo", ali nisam ja kuhala, nego moja mama.
Posljednje uređivanje od Anemona : 12.03.2010. at 17:57