Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Koja tablica je najbolja?

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Koja tablica je najbolja?

Evo ja ću sljedeći tjedan poćet sa dohranom, ali stvarno sam skroz zbunjena sa puste tablice. Na jednome piše da se jabuka može sa 6 mj a druga piše da je bolje čekat 9 mj... isto tako sa mrkvama i tako je sa skoro svakom namirnicom!

Moj mali sinčić je sklon alergijama (ima atopijski dermatitis) pa stvarno nebi volila uvest namirnice na što be mogao rano reagirat.

Kako se zna koju tablicu pratit? Ja sam našla već 10 tablica... ali stvarno ne znam koja je najbolja za pratit!!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

odaberi tablicu za koju ti smatraš da ti je prihvatljiva.
    ali, generalno gledajući, s obzirom na alergiju, vi biste sa svime trebali malo pričekati.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

onu koja je najnovijeg datuma. Na svakoj ti piše od kada je.

I ovo kaj je apri rekla će ti vjerojatno reći pedijatar.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

S obzirom na alergiju, ja bih se držala "strože" tablice, takvu imaš tu na Forumu.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma ja ne slušam pedice što se tiće neki stvari.. ona je meni rekla da bi trebala već sa sokiće sa 5 mj... ne razumijem zašto pedijatri ne idu sa novo pravilo što AAP i WHO i sve ostale organizacije podupiru, a to je da ditetu ne treba ništa osim majčino mliko (ili adaptirano mlijeko) do 6 mj?! tako da baš i ne slušam pedicu što se tiće prehrane.. a ona isto preporučuju voćne sokiće prvo pa onda voćne kašice ali koliko sam ja vidila, vanka se pretežno prehrana počme sa žitarice (naime, žitarne pahuljice).. a ja sam odrasla u drugu zemlju tako da ću prije tako radit.. samo ove informacije sa kojom hranom prvo dati je stvarno konfliktirana...

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    S obzirom na alergiju, ja bih se držala "strože" tablice, takvu imaš tu na Forumu.
    jeli mi možeš poslat link na tu tablicu? ja sam provala tražit ali samo sam našla jednu tablicu, a sliči mi kao na onu iz knjige 'moja prva godina' što država daje kad rodiš.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

gle, riba, pedijatre trebaš slušati budući da nemaš stručno iskustvo, a posebno s obzirom na AD koji tvoje dijete ima. E sad, slažem se sa tobom da je ovo sa sokićima neprimjereno, meni najviše zbog šećera u njima (moja mala nema AD). Stoga, ako ne vjeruješ svom pedijatru, nađi drugog kojem vjeruješ.
    Tablica sa roda, kao i ona iz knjige, po mom saznanju, je za djecu koja nemaju nikakvih alergijskih reakcija. Dobro ti apri kaže da bi trebala pričekati sa dohranom zbog AD, to i ja mislim. Ali s druge strane, opet koliko dugo ne znam, za to trebaš kompetentnog pedijatra.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

elin, e baš to... baš zbog AD sam očekivala da će mi pedica reći da čekam ili da pazim na hranu ali ništa. nego već sa 5 mj. preporučila sokove. tako da se sama moramo snaći što se tiće prehrane.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •