Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: proštrcavanje suznog kanala kod bebe od 6mj

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno proštrcavanje suznog kanala kod bebe od 6mj

bili smo kod oftamologa
    nije radila bris
    ispirala je oko SULFASOL kapima
    i dala nam terapiju:
    masaža
    uz ispiranje (kapima koje nesmiju kod nekih bakterija i sl. piše na upustvu) Sulfasol kapima
    i Tobrex kapi
    4-5puta dnevno

sve smo to radili i prije i nije pomoglo

i onda nas lijepo naruči četvrtak u 10 doći na PROŠTRCAVANJE suznog kanalića

niti mi je objasnila kako se to radi,anestezija,itd.
    pa mislim meni beba ima 6 mj korigirane dobi.
    zna li tko što to znaći i kako se radi,jeli to proštrcavanje isto što i sondiranje,itd.
    Hitno je da ne odemo kao janje na klanje bez informacija.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moj dragi je to imao kao beba, isto je bio 6 mj. star.
    tad se gurnula sondica u suzni kanal i ispirala fiziološkom otopinom. a kak je sad, nemam pojma...
    ali znam da je njemu ta začepljenost prošla nakon par puta ispiranja, pa ti šaljem puse podrške i želim sretno!

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To se inače zove bužiranje i ne radi se prije negoli dijete navrši godinu dana, jer se radi pod općom anestezijom.

Ja ti preporučujem da potražiš i drugo mišljenje. Probaj otići do dr. Henč na Krešimirov trg. Gospođa je starija, ali vrlo stručna. Sretno!

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo mi pedijatrica kaže da se pod lokalnom anestezijom ugura nekakva iglica u kanal i to ispere.

mislim ono, alo u budnom stanju djetetu od 6mj ugurati bilo što u oko.

ja ovo neću dozvolit.
    prvo jedino pod potpunom anestezijom,a drugo nikakva anestezija ne dolazi u obzir prije njene godine dana.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nine prvotno napisa
    evo mi pedijatrica kaže da se pod lokalnom anestezijom ugura nekakva iglica u kanal i to ispere.
    Točno to. Bužiranje. Da se kanal učini prohodnim i da suze konačno počnu teći kroza nj u nos, a ne da cure van iz oka pa se čini da dijete stalno suzi i plače. Moji dečki često imaju i zelene krmelje pa nam slijedi ista stvar nakon ljeta.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pardon, nije pod lokalnom, već pod općom.

Početno Re: proštrcavanje suznog kanala kod bebe od 6mj

[je bez informacija.[/quote]
    ste bili na ispiranju kanalića? kako je PROSLO?
    Mi isto imamo suzeni kanalić.. :/

Početno Re: proštrcavanje suznog kanala kod bebe od 6mj

ste bili na ispiranju kanalića? kako je PROSLO?
    Mi isto imamo suzeni kanalić.. :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi imamo suzeni kanalić,beba 12 dana.patronažna rekla samo lagano brisati kamilicom.Što vi koristite?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi imamo suzeni kanalic i to od 4 dana starosti - vec drugi dan nakon sto smo izasli iz rodilista zavrsili smo na rebru na oftamlogoiji s gnojnom upalom oka - koja je bila posljedica zacepljenog suznog kanala

sada je star 3 mjeseca i jos uvijek muku mucimo s time.

Nekoliko puta dnevno mu masiram i istiskujem, - njemu se nakupi zelatinasta prozirna tekucina i to dosta nje - koja se cesto zna zagnojiti.
    A je ono najgore, skoro stalno je pod sulfasolom ili tobreksom - jer cim malo prestanemo ono se odmah pocne gnojiti (mada koristimo sve sterilno).

Meni su na rebru reki da se propuhivanje radi pod opcom anestezijom (a ne pod lokalnom ???) i da zato moramo cekati da malac malo ocvrkne.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Curica od moje sestre isto ima sužene kanaliće, forsirali su da obavi propuhivanje već sa par mjeseci, ali ona nije htjela pa je tražila drugo mišljenje. Drugi dr je pak rekao da se često stabilizira i samo od sebe, kad beba malo poraste.
    Nisu ništa išli propuhivati, a mala već ima 3 godine.
    Uglavnom joj je ok, jedino kad se prehladi, odmah joj krene i na okice. Ali ja mislim da je i to bolje nego davati djetetu narkozu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je isto suzila okica i to od rođenja do 8.mjeseca!!! Isto sulfasol, pa malo prođe, pa se vrati, i nas su slali na propuhivanje, što sam odbila jer je to sve bilo po "procjeni" pedijatra, znači bez ikakvih pretraga. Onda sam privatno napravila bris oka,grla i nosa i nađen stafilokok svugdi, dobili antibiotik i to je bilo to.
    Prije bilo kakve odluke napraviti pretrage!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je isto suzila okica i to od rođenja do 8.mjeseca!!! Isto sulfasol, pa malo prođe, pa se vrati, i nas su slali na propuhivanje, što sam odbila jer je to sve bilo po "procjeni" pedijatra, znači bez ikakvih pretraga. Onda sam privatno napravila bris oka,grla i nosa i nađen stafilokok svugdi, dobili antibiotik i to je bilo to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi stalno radimo biseve oka, svakih 2-3 tjedna vise puta je bris bio steliran (a oko zagnojeno :/ ), a par puta je nadena bakterija koja obicno obitava na kozi.

Njemu se ispod oka stalno radi vrecica u kojoj se nakuplja dosta te tekucine - koju moramo barem 6 puta dnevno (ponekad i vise) istiskivati, odnosno isitsnem mu cim vidim da mu ta vrecica nabubri.

Da li je i kod vas bio takav slucaj ili je to nakupljanje blaze?

Propuhivanje su nam savjetovali bas (djecji) oftamolozi s rebra, nasa pedijatrica mi je samo rekla da nije to tako strasno -da je vidla i gore slucajeve....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi nismo imali vrećicu ispod oka i sl. Ali je bilo gnojno skoro stalno.
    Tamo di sam radila briseve rekli su mi da bris oka može biti sterilan, ali da oko i dalje može curiti ako je ta bakterija u nosu. Obično to "šeta" između oka, nosa i grla. Zato smo mi napravili sva tri brisa.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ideja, kad su mojoj bebi (3 tjedna je tad bila) malo suzile oke onda mi je mama kulerski rekla da joj nakapam svoje mlijeko u oko. Prošlo u roku keks. Kaže da se tako uvijek na selu radilo, pošto je oko osjetljivo, čim nešto ne valja odmah majčino mlijeko. Nisam skroz upoznata sa ovom vašom bolesti pa možda tu ne pali, ali mi se čini zgodno za spomenuti. Besplatno je (za one koje ga imaju, doduše) i relativno jednostavno (btw ne preporučam da pokušate direktno isšpricnuti bebi u oko jer vas beba može iznenaditi i prikopčati se :smajlić se smije sam sebi) pa probajte. I javite jel pomaže..

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I nas je patio suženi suzni kanalić od rođenja. Ispirali smo kamilicom,
    masirali, vječno bili na kapima, brisevima oka, antibioticima...
    Par dana super, a onda sve po starom.
    Jučer smo bili na propuhivanju kanalića i sve je prošlo OK.
    Zahvat je napravljen pod općom anestezijom, za deset minuta je
    bio gotov, za petnaest (od zahvata) se probudio, i za pola sata smo se
    mazili na krevetu.
    Dobili smo kapi, moramo nastaviti masirati još dva tjedna i to je to.
    Do ručka smo bili kod kuće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super maslacak da je sve dobro proslo i da ste brzo bili doma
    nadam se da su muke po suznom kanalu sada iza vas

gdje ste bili na operaciji i koliko je bio star?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vec na vise mjesta sam cula taj savijet s majcinim mlijekom...no moram priznat meni to nije nikako logicno -

naime mlijeko je ko stvorena podloga za namnazanje razlicitih bakterija, kanal je zastopan i tekucina se zadrzava u vrecici, i sad jos u to stavis mlijeka (koje je jos k tome gusto i masno) da bakterije procvatu ... ne znam meni to nikako ne ide zajedno

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi smo bili sumnjičavi što se tiče kapanja mlijeka, a na zadnje i na kamilicu, jer koliko je kamilica ljekovita toliko je pogodno "tlo" za razvijanje bakterija (moje mišljenje).
    Nama je liječnik rekao da ako ne prođe samo do 6.mjeseca, najvjerovatnije da će biti potrebno proštrcavanje (što se kod nas i pokazalo točnim, ali nije pravilo).
    Najbitnija je od svega pravilna masaža, jer pod pritiskom opna može puknuti.
    Zahvat je napravljen u Osijeku, i liječnici i sestre bili su za svaku
    pohvalu. :D
    David je na dan zahvata bio točno deset mjeseci.
    I još nešto, nama su rekli da je zahvat potrebno napraviti prije prvog rođendana, da se opna ne bi ukoštila. :?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo mene (nažalost) opet. Imam osjećaj da samo mi imamo problema sa suznim kanalićima.
    Iz predhodne poruke se vidi da smo prije tri tjedna bili na proštrcavanju suznog kanalića i sve je bilo OK do prije par dana.
    Prije par dana počelo je ponovno suziti, no kada masiramo nema nikakvog sekreta. Par puta u toku dana se vide suzice. Mozda od vjetra? :?
    Zvali smo liječnika i naručeni smo u utorak.
    E, sad treba izdržati do utorka.
    Javim se sa vijestima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drzim fige da je samo od vjetrica

javi kako mu je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maslacak, kako je proslo?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sada smo konačno dobro, hvala na pitanju. Prije (otprilike) dva tjedna bili smo na kontroli i odmah su mu isprali suzni kanal. Suzice su se pojavile od lagane prehlade. Čim se sluznica zadeblja,kanalić se suzi i ponovo smo na početku (ne baš na početku, sada bar nema opne). No i to će proći s vremenom, što je stariji to će biti manje izraženo (skroz će nestati).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super, bas mi je drago da je sve na kraju dobro ispalo :D

mi se spremamo otic na kontrolu i dogovoriti za termin - samo na rebru je opsadno stanje tako da je upitno kad i kako cemo uopce doc na red

moram priznat da sam vec pomalo nestrpljiva - jer imam osjecaj da mu se od silnog tiskanja to oko malo izoblicilo i stvarno me strah da mu ne ostanu trajne posljedice - kako od tiskanja, tako i od tih silnih sulfasola, tobrexa i sl.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Što se tiče masiranja okice, tu smo već postali majstori za izigravanje najrazličitijih majmunarija, ne bi li ga održali mirnim ti par minuta.
    Malac nas je ubrzo prokužio pa sad masiramo dok doji.
    Držim vam fige da sve prođe OK.
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zaboravih, što se tiče tvoje zabrinutosti za masažu. Doc mi je rekao da većina roditelja (pa i mi) prenježno masiraju, tako da mu masiranje nikako neće naštetiti.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ankika, kako okice?

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

samo da vam javim da je nama prošlo spontano bez ispiranja kanaliča

mada

mada i pri najmanjem vjetru to oko zasuzi i zacrveni se, a drugo ne

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I nama se znalo sasuziti kod prehlada, jer čim se sluznica zadeblja kanalić se još više suzi. Proći će s vremenom.

Baš mi je drago zbog vas. :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sasuziti = zasuziti

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dosta stara tema

je li netko od vas, tj. djece imao oteklinu tog suznog kanalića
    avi to izgleda ko ogromni potkožni prišt ispod unutrašnjeg kuta oka
    i jako je tvrdo na dodir

samo oko nije crveno, ali ta oteklina jest
    pedica nam je dala homeopatiju koju dajem od jučer
    sad čekamo rezultate

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja ću pitat: mom dečku su crvene one žilice na bjeloočnici...i da, uvijek nekak izgleda mokro, suzno...dost' se i trlja po okama..ko da mu neš smeta....što bi to bilo??

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bili danas nba sv. duhu kod oftalmologa i moramo sutra na pražnjenje te otekline
    pitala sam kako će to raditi bez anestezije, a dr je nešto promrsila da se to tako radi, a ako bude potrebno da će dati anesteziju :shock:
    kao, to je nužno učiniti jer može doći do upale i da beba ima "bombu u glavi" (njene riječi)

ne znam što nas sutra čeka, samo znam da sam prestravljena

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i mi se ovdje prijavljujemo.
    od rođenja oko suzi i krmeljavo je.kad prima terapiju bude čisto,nakon par dana opet po starom.počeli smo sulfasolom,pa tobrex,onda antibiotik sulotrim,pa cloramfenicol,sad je dobio amoxil.već sam luda.sve briseve smo napravili,tj.i dalje ih radimo svaka 2 tjedna,uvijek moraxella i streptokok.
    i u nosu i oku.dr.kaže bušenje nesmije ić prije navršene godine dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •