Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Što sa suhim kuglofom?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Što sa suhim kuglofom?

Najprije svima najljepše želje u novoj godini
    A sad problem. Ostalo mi je još od Božića kuglofa s jabukama. Poprilično je već suh, pa bih htjela nešto napraviti da ga ne bacim, možda kakve kuglice ili tako nešto, samo obzirom da je dizano tijesto i da su unutra jabuke nisam sigurna je li to još uvijek jestivo :/ . Molim savjete i ideje...

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hmmm da li je jestivo nisam expert ali mi na pamed pada da ga isjeces na kocke pa prelijes ili sokom od narandze ili mlijekom i rumom i prelijes nekom kremom od sira recimo imam neki takav recept u nekoj kuharici ide i voce..u orginalu baza nije suhi kuglof ali misli da b i super moga posluziti ...ako hoces prepisem ti

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa da, možeš neku verziju bread puddinga
    npr. http://www.recipezaar.com/Apple-Cinn...ad-Pudding-429

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se najela jucer kuglica od ostataka slicnog tijesta
    toliko da sljedecih dana ne zelim vidjeti nista okruglo

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala curke!
    MoMo, ako ti nije teško molim te napiši recept za kremu.
    Ivarice

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

u ovom receptu ( koji je ogroman) od biskvita i marmelade se naprve mali sendvici :/ i sloze na dno okrugle posud- zdjele za salatu recimo. pa se to prelije sa 1,dcl limoncella- ja bih u nedostatku istog prelila tijesto sokom od narandze i/il limunu.

onda ti treba
    50g dzema od boicastog voca
    sok od pola limuna
    1 dcl limocella ili nekog drugof likera
    750 gr kupina - ja bih stavila 500 gr smrznutog suskog voca
    100 gr seceara
    750 gr mascarponea - i tu bih isla na varijantu od 500 gr
    2 jaja

dzme i sok od limuna staviti na laganu vatru dodati bobicasto voce pojacati vatru da se ukusu prozmu. Preliti po razlomljenom tijest.
    Miksati zmanjke i scer dok se ne dobije zua krema ukapti 50 ml likera ili soka dodati mascapne dok se ne dobije jednolicna masa pa dodati ostatka likera. Posebono umuti cvrsti snijeg od bjelanjaka pa dodati usmjesu zuamnjaca i jaja. staviti kremu preko voca. Prekriti zdjelu folijom i staviti u hladnjak na najmanje 4 a najvise 24 sata ( :/ ) posutu przenim listicima badaema i posluziti.
    Nisam radial zvuci mi njam ...ali je svakako prije ljetnja nego bozicna poslastica.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MoMo, hvala za recept, nisam stigla prije javiti se. Zvuči jako mljac mljac, jedino se malo bojim sirovih jaja u kremi. :/
    Inače, od kuglofa su ipak nastale kuglice, ali nisu bile nešto, pa su na kraju završile u smeću jer se više nismo ni usudili jesti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Takve biskvite koji se osuše, ja zalijem npr. sokom iz kompota ili bilo kojim drugim, gore poslažem voće i zalijem pudingom od vanilije ili u čokoladnoj verziji orasi, lješnjaci ili kokos i gore puding od čokolade (ili krema u vlastitim aranžmanu), ispadne uvijek super i sve se pojede odmah (ne stigne se ni ohladiti)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

kuglog narezati na snite, pripremiti kremu od vanilije, na pola istuci slag, ocistiti voce po izboru (u ovom slucaju bi bio super kompot od jabuka).

Dno duboke staklene zdjele prekriti s kriskama kuglofa, kuglof ovlaziti sa sokom od kompota ili Grand Marnierom, kuglof prekriti sa slojom vocem, voce prekriti s kremom od vanilije, dodati jos jedan sloj kuglova, voca i vanilije i sve to skupa preliti s pola tucenim slagom. Mrak desert za velike i male ukucane

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

recimo tiramisu

dobra jaka kava sve ubije pa tako i tvoj kuglof

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •