-
-
hmmm da li je jestivo nisam expert ali mi na pamed pada da ga isjeces na kocke pa prelijes ili sokom od narandze ili mlijekom i rumom i prelijes nekom kremom od sira recimo imam neki takav recept u nekoj kuharici ide i voce..u orginalu baza nije suhi kuglof
ali misli da b i super moga posluziti ...ako hoces prepisem ti
-
-
Osoblje foruma
ja se najela jucer kuglica od ostataka slicnog tijesta
toliko da sljedecih dana ne zelim vidjeti nista okruglo
-
Hvala curke!
MoMo, ako ti nije teško molim te napiši recept za kremu.
Ivarice
-
u ovom receptu ( koji je ogroman) od biskvita i marmelade se naprve mali sendvici :/ i sloze na dno okrugle posud- zdjele za salatu recimo. pa se to prelije sa 1,dcl limoncella- ja bih u nedostatku istog prelila tijesto sokom od narandze i/il limunu.
onda ti treba
50g dzema od boicastog voca
sok od pola limuna
1 dcl limocella ili nekog drugof likera
750 gr kupina - ja bih stavila 500 gr smrznutog suskog voca
100 gr seceara
750 gr mascarponea - i tu bih isla na varijantu od 500 gr
2 jaja
dzme i sok od limuna staviti na laganu vatru dodati bobicasto voce pojacati vatru da se ukusu prozmu. Preliti po razlomljenom tijest.
Miksati zmanjke i scer dok se ne dobije zua krema ukapti 50 ml likera ili soka dodati mascapne dok se ne dobije jednolicna masa pa dodati ostatka likera. Posebono umuti cvrsti snijeg od bjelanjaka pa dodati usmjesu zuamnjaca i jaja. staviti kremu preko voca. Prekriti zdjelu folijom i staviti u hladnjak na najmanje 4 a najvise 24 sata ( :/ ) posutu przenim listicima badaema i posluziti.
Nisam radial zvuci mi njam ...ali je svakako prije ljetnja nego bozicna poslastica.
-
MoMo, hvala za recept, nisam stigla prije javiti se. Zvuči jako mljac mljac, jedino se malo bojim sirovih jaja u kremi. :/
Inače, od kuglofa su ipak nastale kuglice, ali nisu bile nešto, pa su na kraju završile u smeću jer se više nismo ni usudili jesti.
-
-
kuglog narezati na snite, pripremiti kremu od vanilije, na pola istuci slag, ocistiti voce po izboru (u ovom slucaju bi bio super kompot od jabuka).
Dno duboke staklene zdjele prekriti s kriskama kuglofa, kuglof ovlaziti sa sokom od kompota ili Grand Marnierom, kuglof prekriti sa slojom vocem, voce prekriti s kremom od vanilije, dodati jos jedan sloj kuglova, voca i vanilije i sve to skupa preliti s pola tucenim slagom. Mrak desert za velike i male ukucane
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma