Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: hidrokela

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno hidrokela

koliko treba da se potpuno povuče?

andrejčeku su se testisi dosta smanjili ali se vidi da još ima nešto tekućine. pedica svaki put veli da je ok, da se još nisu zatvorili otvori u trbušnu šupljinu i da će to još curiti unutra-van... ali ipak moram pitati. mame velikojajčanih, na raport! :cer:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čuj, i mi smo u toj kategoriji (bili).

Prvi sin: od rođenja - trebalo mu je, kajtijasadznamtočno, ali negdje oko 9 mjeseci.

Drugi sinček: od rođenja ništa, pa mu se povećalo jaaaako u trećem mjesecu (ja sam odmah digla frku-paniku i to baš kad su štrajkali!) i nakon dva mjeseca mu se povuklo. Inače je bio i na UZV i urolog je rekao da bi se trebalo povući do prvog rođendana ili par mjeseci kasnije i da je to individualno. Ja sam presretna što se povuklo već sad. :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Inače je bio i na UZV i urolog je rekao da bi se trebalo povući do prvog rođendana ili par mjeseci kasnije i da je to individualno.
    grc, sad se malo brinem... on je imao stvarno puno vode i sad je ima daleko manje, ali ipak... možda se već trebalo skroz povući?

jeste zbog toga išli urologu? i kojemu, za slučaj da odlučim provjeriti je li sve ok?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

H je imao hidrokelu strašno nepravilnog oblika pa sam se ja isprepadala da nije nedajbože nešto drugo, zato i UZV.

Mi smo bili na UZV u Čakovcu kod dr.Perkovića. U ZG ne poznajem baš urologe...

Ne znam čemu strah, kad je Andrejček još u tih par mjeseci poslije, a k tome ti i pedijatrica ponavlja da je sve O.K.? Hajde, samo hrabro, bar ti mene uvijek hrabriš kad treba!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a je l' misliš da sam se ja uspaničila... jok... nego mm!

na moru je ljubek bio gologuz pa se tata zabrinuo kad se par puta malo više vode slilo u jajčeka, on se inače smatra kompetentnim za tu regiju :ceeeer: pa me natjerao da se raspitam.

tko pita ne skita, ne škodi provjeriti... samo nek' se tata brine, a na meni je da podastrem dokaze da, kao i obično, paničari. :trostruki kolut oko glave:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajd' onda, baš mi je drago. Daj pusu svom Andrejčeku i bez brige!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Leu se povukla za 3 mjeseca.

graskic

Početno

Karlu je bila prilicno velika i na kraju smo i to operirali .

Imao je vec dva ' boravka ' na kirurgiji , a slijedeci tjedan ce operirati 3. krajnik , a nema jos niti 18 mjeseci ...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

graškić :shock:

koliko velika i zašto su tako rano operirali??

ajajaj prepade me, moram izgnjaviti pedicu kad odemo na cijepljenje!

graskic

Početno

Hm , koliko velika , to je vec stvar subjektivnosti .

Mi je u pocetku nismo ni skuzili iako nam je bilo uzasno cudno sto su Karlova jajca poslije poroda bila u hematomima , a u rodilistu mi niti nakon 7 dana nitko to nije niti spomenuo ! :shock:

Tek nam je pedijatar na pregledu to objasnio , rekao da postoji mogucnost da se sama povuce , ali , nazalost , nije .

Bila je velicine sljive , ovako laicki govoreci , a posto je proslo vec 10 mjeseci od operacije , moram ti priznati da sam vec pomalo i zaboravila . Sjetim se kad vidim na fotkama .

A mislim da je mogao proci i bez toga , jadnicak mali , bas smo se napatili ...

PUSA !!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ufff baš mi je žao da ste to prošli, i iskreno se nadam da nas ne čeka isto.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajvi, a kaj mu se ništ nije popravilo?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma je, je, samo se nije skroz povuklo a dugo nismo bili kod doktora pa nisam pitala je l' to ok. neki put sve iscuri a neki put se nakupi vode ali kod nas nikad nije bilo hematoma i sličnih grozora koje graškić opisuje... samo me zanima koji je krajnji rok da se te rupice zatvore.

graskic

Početno

Nama je doktor rekao da se moze cekati do godine dana , ali izgleda da je Karlu to zbilja bilo veliko i nije se nista mijenjalo , pa se odlucio da to ranije rijesimo , sa nekih 6 mjeseci .

Slicno je bilo i sa fimozom , kad je vidio da ne ide spontano , isto nas je poslao na kirurgiju .

I treci krajnik smo rijesili prije tjedan dana , tako da je Karlo Veliki imao tri operacije u nepunih 17 mjeseci .

I tri opce anestezije ... :shock:

Ali smo se rijesili masu gnjavaze oko svega toga i tko zna sto bi bilo da smo bili neodlucni i da smo jos cekali .

PUSE !!!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A koje su posljedice ako se takva blaža hidrokela ne operira? Mislim da je i Luki ostalo malo tekućine, ima 3.5 godine, kad se rodio bilo je prilično izraženo ali se do godinu dana većina povukla.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa to i mene zanima, čitala sam da može uzrokovati probleme s plodnosti ali valjda je svaki slučaj specifičan. znam da se operira kad se pojavi u odrasloj dobi, da može dovesti i do klasične kile (pa jasno kad postoje rupe, je l')... ali nigdje nisam našla podatak postoji li granična dob do koje bi se trebala povući. niš', budem pričekala cjepljenje pa ću detaljnije ispitati pedicu.

graskic

Početno

Mislim da je najbolje da ti doktorica to strucno objasni , a ja se nekako maglovito prisjecam da ta sama komunikacija s trbusnom supljinom + tekucina nije bas pozeljna .

Nas pedijatar inace obozava koristiti ultra - profesionalnu terminologiju , sto me neki puta ljuti , jer ako nisi isla u tu skolu ili faks , a jos ti je dijete pred operacijom , pa si sva u cudu , nema fore da ga skuzis . A malo se retardirano osjecas kada ga moras pitati objasnjenje za svaku drugu rijec . Inace je dobar , vrlo dobar .

PUSE !!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo, s godinom i pol kod nas je sve ok, povuklo se samo od sebe. time je potvrđeno moje mišljenje da po bebama ne treba prčkati bez prijeke potrebe... kao bonus, i kožica se super prevlači preko pimpača.

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dižem ovo da ne otvaram novo...

Nikola isto ima hidrokelu, malu, veličine graška, nismo je ni skužili do 3. mjeseca...
    Pedijatrica nas sad šalje kirurgu u Klaićevu na pregled i po mišljenje... Vidim po vašim postovima da se hidrokela uglavnom ne operira ovako rano ali svejedno me je frka otići i na pregled
    Jel netko bio u Klaićevoj zbog hidrokele i što su vam rekli?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja iskreno ne znam je li pametno ići kirurgu. ili, ako preporuči operaciju, obavezno potražiti drugo mišljenje.

vidiš naše iskustvo, prilično velika hidrokela se sama povukla - ali pedica se nije brinula oko toga, samo je redovno kontrolirala.

ako ne stvara probleme, ja ne bih dala da se dira...

(sad sam ljuta na sebe što sam dala mm-u da me isprepada )

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije mi jasno to s graškom... što nije hidrokela homogena po cijelim jajčekima?

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nikoli je samo s desne strane :? Uh, što je sad to - pedijatrica je rekla da je to hidrokela, idem sad gledat po internetu kakva je to hidrokela

Ma ne volim da mu je bilo što na jajcima, totalno sam paranoična...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

D. je bila na oba, H. samo na jednom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •