Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: 21 dnevno čišćenje - za vraćanje energije i gubljenje kila

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Današnji menu:

Doručak - zobene pahuljice sa ribanom jabukom i grožđicama
    Ručak - Miso juha, a onda za glavno jelo: krumpir, mrkva, žuta mrkva, tofu - narezano na kockice i naslagano na protvan, začinjeno soja sosom, maslinovim uljem, malo češnjaka i mediteranskim biljem
    Večera - Voćna salata

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Menu utorak:
    Juha sa puno povrća i kukuruzna zlevanka
    Restani krumpir i pirjano zelje sa tofuom
    Kuhane jabuke i puding od vanilije napravljen sa sojinim mlijekom (puding alnatura iz DM-a)

U međuvremenu sam bila gladna pa sam za snackove uzela: pola banane, jednu mandarinu, 5 badema, malo riže sa sjemenkama...

A noć je bila posebno teška jer maleckoj izlaze zubi na sve strane... pa se budila svako malo... negdje u noći sam bila tako gladna da sam otišla prigristi zlati prepečenac

No, bez obzira na sve danas ujutro je na vagi točno 0,5 kg manje nego u ponedjeljak ujutro.

(Tekućine uzimam dosta, mislim da ovaj gubitak nije vezan za tekućinu kako mnogi uvijek vele)

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kod mene nakon dva dana kila manje na vagi.
    kriza mi je jedino nakon ručka, jer je to moje vrijeme za slatko. kad to prebrodim ostalo je pis of kejk.
    gladna nisam jer isto ubacim međuobroke voća i pijem litre vode.

večeras planiram počet vozit sobni bicikl, samo ne znam otkuda da izvučem motivaciju :/

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

tashunica, sjedni na bic i reci sama sebi da je i ako 2 puta okreneš pedale više nego da nisi niti jednom okrenula. ako ti se ne bude dalje dalo, uvijek možeš sići sa bica.
    ali obično se dogodi da nam je najteže ta prva dva kruga. kada jednom krenemo, dalje ide.
    ja sam se jučer tako natjerala na traku i trčanje, pa kad sam se raspištoljia..

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ah probat ću, valjda.

jedva čekam ruačk

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    kod mene nakon dva dana kila manje na vagi.
    kriza mi je jedino nakon ručka, jer je to moje vrijeme za slatko. kad to prebrodim ostalo je pis of kejk.
    gladna nisam jer isto ubacim međuobroke voća i pijem litre vode.

večeras planiram počet vozit sobni bicikl, samo ne znam otkuda da izvučem motivaciju :/
    Jaoooj, i ja razmišljam o biciklu i svaku večer ga pogledam i pomislim - ma sutra ću sigurno!
    Predlažem sljedeću motivaciju - ajmo voziti skupa!!! Evo, večeras odvozimo 20 minuta i sutra damo izvještaj! Možda za vrijeme Kućanica??

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vozila sam bicikl!!! Eto našla nekako motivaciju!

Danas - 0,8 kg manje nego na startu.... ah, kako mi je lijepo gledati sve manju i manju brojku!

Danas za ručak: proso sa bundevom i pečeni seitan (je, je,.... to je gluten, ali predefinirali smo, kaj ne?? )

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam jednom bila deset mjeseci na tom režimu i u početku sam bila puna energije i zapravo osjećaj čišćenja je bio divan. taman kad sam se navikla počela sam osjećati kroničnu glad koliko god povećavala količine. Pa me pukla neka depra, iako sam vježbala i yogu i aikido i disala, puhala. Izgubila nisam neke kile, jer nisam imala ni kaj. Tipa s 55 na 53 ili 53 na 51kg - ne sjećam se više tih brojčica . Uglavno desilo se da sam morala užasno puno radit , s minimalno spavanja i užasno puno fizičke akitvnosti i onda sam imala viziju. Pojela sam biftek kao žedan u pustinji. I skoro se srušila u nesvjest. (Dubrovnik, ljeto). Luda žena Ništa mi nije falilo ni kruh, ni čokolada, ni kava, alkohol - samo meso.
    Dakle moje greške su bile predugo, preisključivo, prenagli prekid. Tako da 21 dan zvuči super - sigurno nije bez veze da treba trajati neko kraće razdoblje, pogotovo ako si po konstituciji totalno suprotan - recimo carnivora iliti mesožder
    Mislim da ste mi dale super ideju za korizmu.
    Usput mislim da nije dobro ići na post odmah nakon prežderavanja, ako ga je bilo, naravno. Možda se malo vratiti u normalu pa onda.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Ja sam jednom bila deset mjeseci na tom režimu i u početku sam bila puna energije i zapravo osjećaj čišćenja je bio divan. taman kad sam se navikla počela sam osjećati kroničnu glad koliko god povećavala količine. Pa me pukla neka depra, iako sam vježbala i yogu i aikido i disala, puhala. Izgubila nisam neke kile, jer nisam imala ni kaj. Tipa s 55 na 53 ili 53 na 51kg - ne sjećam se više tih brojčica . Uglavno desilo se da sam morala užasno puno radit , s minimalno spavanja i užasno puno fizičke akitvnosti i onda sam imala viziju. Pojela sam biftek kao žedan u pustinji. I skoro se srušila u nesvjest. (Dubrovnik, ljeto). Luda žena Ništa mi nije falilo ni kruh, ni čokolada, ni kava, alkohol - samo meso.
    Dakle moje greške su bile predugo, preisključivo, prenagli prekid. Tako da 21 dan zvuči super - sigurno nije bez veze da treba trajati neko kraće razdoblje, pogotovo ako si po konstituciji totalno suprotan - recimo carnivora iliti mesožder
    Mislim da ste mi dale super ideju za korizmu.
    Usput mislim da nije dobro ići na post odmah nakon prežderavanja, ako ga je bilo, naravno. Možda se malo vratiti u normalu pa onda.
    Draga pikula, hvala ti na ovoj priči, vrlo interesantno iskustvo!!!

Samo da nadodam da sam danas ujutro imala 1,2 kg manje nego u ponedjeljak ujutro. :D

Ja super zadovoljna!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja se samo javljam da priznam kako nisam bila dosljedna , ali kako sam ovaj tjedan bila na skijanju čini se da je odluka bila prenadobudna, jer zna se kako friški zrak budi apetit, a i previše je bilo kolačića i keksića ostalih od blagdana koje je trebalo "uništiti".
    Sutra krećem za ozbać, javim se!
    Čestitam curama koje su dosljedne, makar i djelomično.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Danas ujutro 1,6 manje :D

Sada imam manje nego kada sam ostala trudna!!! :D

svima

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Doručkovala sam jogurt s voćem, a ručati ću varivo od povrća.
    U međuvremenu zobam one medaljone od riže, valjda se to smije, i pijem vodu.

Svea, :D !

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Doručkovala sam jogurt s voćem, a ručati ću varivo od povrća.
    U međuvremenu zobam one medaljone od riže, valjda se to smije, i pijem vodu.

Svea, :D !
    zobaš... heheheh, i ja tak velim :D
    i ja ih zobam kad je kriza... a kaj bum drugo??
    ok, ok, bude tu i jabuka, banana, ali kad mi treba nekaj hrskavo.

Danas smo doručkovali zobenu kašu sa ribanom jabukom i grožđicama. Za ručak imamo take out od kineza!!! Ja bum skuhala basmati rižu, a muž bude otišel po one fine umake od povrća, salatu od sojinih klica i malo tempura povrća.

Večera bude bila gusta miso juha i vjerojatno pokoji kreker od riže.

Inače, moram pohvaliti i MM, ali i mamu i tatu - svi se drže dosta dobro, svi idemo sa kilama dolje... i svi se super osjećamo, iako smo nekad malo gladni na pizzu, na... nekaj kruhasto...

MM sad veli da je on na 1,6 manje od početka! Prsten mu tako spada sa ruke da veli da ga mora skinuti da ga ne izgubi... da mu vjerujem

bebolino_ avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure ja iz sve ove vaše priče, nisam uspjela skužiti da li mogu krenuti na čišćenje organizma dok dojim. Mislim mi mali je već dosta velik pa mu neće štetiti, ali bi htjela biti sigurna. I koliko će to utjecati na količinu proizvodnje mlijeka?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mislim da ne bi trebalo, ako se nastaviš kvalitetnije hraniti (što izbacivanjem ovih namirnica i činiš) te ako ne smanjiš količinu hrane.
    nemoj ovo provoditi kao dijetu, jer dojilice ne bi smjele ići na drastične dijete, već kao zdraviji način prehrane.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam dojilica i nisam smanjila količinu hrane, samo sam poboljšala kvalitetu namirnica koje unosim... sigurna sam da mojoj bebi neće nedostajati cedevita, pizza, lisnato sa sirom ili sl...
    Ali svejedno kile idu dole i mislim da je to i normalno za očekivati, ako ne jedemo slatkiše, kolače ili junk food (tzv. emotivnu hranu )

u svakom slučaju, ja osobno ne bi kretala sa nekim žešćim čišćenjem da imam bebu do 6 mjeseci - jer se stvarno u organizmu pokrenu svakojaki mehanizmi ako se odjednom izbaci apsolutno sve.... dakle ako je osoba uzimala i kofein i meso i kruh i sve skupa... no vjerojatno bi se odlučila na barem jednu komponentu - recimo bijeli šećer i npr. bijelo brašno.... pa malo pomalo....

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

beba od bebolino ima godinu dana.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo moj prijavak.
    nakon ravno sedam dana i vikenda u slavoniji, sa jako malo volje i entuzijazma danas popodne vaga pokazuje 1,6 kg manje :D
    stvarno, ali stvarno se prisiljavam na ovo, strašno patim za slatkim, ali ne dam se. zgriješila sam dva puta, jednom jedan jadro keksić i jednom jedan ferreo. mislim da to nije strašno.
    primjećujem da mi se želudac polako privikava na ovaj režim, ne razmišljam stalno o hrani kao prvih dana.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

još sam htjela napisati da gladna definitivno nisam jer i doručkujem i ručam i večeram, ali su moje oči gladne :/
    jutros sam doručkovala cornflakes i jogurt, narezala unutra malo jabuke i banane i stvarno se fino najela. poslije šogorica iznijela kiflice i kolače(bili smo u slavoniji), prsti već krenuli prema tanjuru, ali onda sam "poslušala" svoj želudac koji mi nije djelovao niti malo gladno i nisam uzela ništa. bravo ja.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma bravo Tashunice! A budući si se oduprijela slavonskoj kuhinji i jedan veliki

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •