Citiraj lucy22 prvotno napisa Vidi poruku
...ova krivnja što se gore spominje...to je krivnja za koju mislim da svako posvojeno dijete osjeti barem jednom u životu, a to je krivnja da je ono nešto krivo napravilo pa je zato išlo na posvojenje, to je slično onome kad si djeca predbacuju za razvod roditelja... mislim da tu nema neke velike pomoći, što god da rekli i kako god djetetu objasnili jer to svako dijete pomisli barem jednom, to je ono zašto koje nas muči, a jedini način da nađemo 100% točan odgovor je da potražimo bio roditelje i da nam oni kažu zašto su to odlučili...

...
upravo to je kod nas i problem, bio roditelji su mu sa 5 godina rekli: mi ne mozemo sa tobom...i zvali czss i dali ga... to je cinjenica...nije on za to kriv, ali nezna to. svaki pokusaj razgovora o toj temi zavrsi sa: ma sve ok, gotova prica. a vidimo da pati. ali kao sto je anin rekla u nekom drugom postu: zivot mu ide dalje i to sada sa 16 nije najbitniji i sastavni dio zivota, a i mislim muski mozda i manje anliziraju osjecaje, ali nije dobro. rekla sam vec, poznaje bio roditelje, oni su mogu reci nesposobni se nositi sa bilo cime, slijezu ramenima, stvari se njima dogadjaju, ali kako sada, u nekom razgovoru reci bilo sta? braniti ih? mora li ih on prihvatiti? sta bi bilo bolje? mi do sada nikoga nismo ni kritizirali, ali mi se cini besmisleno ih braniti, jer sta, pa nije on kriv, ali se i bojim- ako se prica o tome da su oni "losi" da ne bi doslo da negira porijeklo, ma mislim, stvarno neznam sta...imate kakav savjet kako bi uopce trebalo razgovarati?